!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki! Mam nadzieję, że pomogą Wam w szpitalu.
Ja dziś w końcu złożyłam komode dla syna i przeniosłam jego stara komode do mojego pokoju. Mogę od jutra już ogarniać rzeczy dla dziecka jak tylko przeniosą z niej rzeczy syna do tej nowej. Skręcać pomagał mi mój teść. Ale powiem szczerze, marny z niego majster hehe. O 10:30 zaczęliśmy, a skończyliśmy o 17... Sam stwierdził że gdyby nie ja to by poległ... W międzyczasie ogarnąć trzylatka i zrobić żarcie. Skończyłam sprzątać u syna spokoju dopiero po 20. Jestem umordowana.
Jutro wizyta u ginekologa. Modlę się żeby nie było jakiejś niespodzianki. Mały przez cały dzień jest naprawdę bardzo aktywny. Rusza dosłownie cały dzień. A że ułożony jest poprzecznie to ciagke czuje jak wypycha główkę na bok.
-
Waterwipes są najtańsze chyba w Gemini właśnie. 99% +1% jakiegoś ekstraktu mają jeszcze babydream z Rossmanna a są tańsze.
No ja właśnie się zastanawiam nad pieluszkami. Wszyscy pampersów używają, szwagierka też i w sumie nie wiem jak inne się sprawdzają? Co polecacie? -
Ja z pieluszek na 1 miesiac mam zapas zrobiony bambiboo z rossmana tych ekologicznych. Byly ostatnio w rossmanie w promocji i dodatkowy zabat z karty rossne wiec wychodzily za 17,5zl za paczke wiec super cena byla. Sklad maja naturalny i na poczatek na to stawiam 😊 z vhusteczek wzielam water wipess i hipp
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Ja szczerze myślałam o Pampersach
też na podstawie tego, że wszyscy dookoła używają i chwalą. Ale chyba trzeba będzie się zagłębić w temat..
Dostałam pierwszego bolesnego kopniaka, prawie w żebro, mega wysoko. Aż mnie zgięło w pol i stałam tak w szoku przez minutę 🤷
Katwie jesteś wielka, na prawdę podziwiam Cię jak ty to wszystko ogarniasz.. my tu o kłuciach, a ty komodę składasz 😁 powodzenia na wizycie! ❤️ -
Audrey wrote:Waterwipes są najtańsze chyba w Gemini właśnie. 99% +1% jakiegoś ekstraktu mają jeszcze babydream z Rossmanna a są tańsze.
No ja właśnie się zastanawiam nad pieluszkami. Wszyscy pampersów używają, szwagierka też i w sumie nie wiem jak inne się sprawdzają? Co polecacie?
Szczerze mówiąc nie wiem skąd taki fenomen Dady, że niby taniej itd. Wydaje mi się, że po prostu każdy patrzy na cenę 1 pieluchy ale nie bierze pod uwagę, że musi ja częściej zmieniać. Ja dokładnie to przeliczyłam i śmiać mi się chce jak słyszę że są dobre i dużo tańsze bo to guzik prawda.
Na start mam 2x 72szt Pampers tych super miękkich. Jak się sprawdza to zostaniemy przy nich, jak nie to będę szukać dalej.Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Ja używałam od początku daddy u dziewczynek i było ok ale szwagierka u swojej córki mogła używać tylko pampers bo mała miała uczulenie na każde inne także duzo zweryfikują Wam same dzieciaczki. Już od miesiąca nie używam pieluch ale rzeczywiście pampers jest bardziej chłonny ale jak kupowalam na promocji daddy to wychodziło mi 35gr a pampers rzadko kiedy poniżej 1zl (chodzi mi już o większe rozmiary).
-
Dziewczyny które mają dzieci, mam dziwne pytanie. Moje córki od jakiegoś czasu załatwiają się już na nocnik. Niestety ostatnio naszła je faza na wyścigi która zrobi większą kupę. No i siedzą na nocnikach i dziś miałam sytuację z mniejsza córka siedziała i mówi że jeszcze kupa idzie mimo że już zrobiła sporą. Ale dałam jej czas, po 15min kazałam już jej wstać a z pupy wystawało jej coś bordowego-myslalam że coś zjadła czego nie strawila ale to było jakby ściany odbytu. Teściowa poleciła delikatnie to wcisnąć i tak zrobiłam. Córka mówi że jej nie boli tylko czuła parcie na 2. Wyczytałam że to może być wypadanie odbytnicy 😩 miała któraś z czymś takim do czynienia?
-
Co do pampersów to z doświadczenia osób w około my zdecydujemy na pamers puree albo Pampers premium care. Podobno ta 'zla opinia pampersa' to dotyczy tych najtańszych najbardziej podstawowych pampersów. A te dady, babydreamy itp to albo mało chłonne, albo twarde albo słabe rzepy, albo kupa bokiem wychodzi ( nie wiem z czego to wynika) i że te pampersy z górnej półki wychodzą w sumie najlepiej w porównaniu jakość do ceny...
Zastanawiam się tylko nad tym co Qunai napisała że u noworodka nie ma to takiego znaczenia bo się i tak ta pieluchę co chwilę zmienia... Więc może na początek jakieś tańsze kupić ... Z drugiej strony pupcia nowoworodka delikatna i chciałam jakieś lepsze... -
Agnieszka nie spotkałam się z taką sytuacją ale na pewno bym to skonsultowała z lekarzem, no i oczywiście obserwowała.
Mam nadzieję, że to jednorazowe zdarzenie.
Ja jestem wierna pampersom. Dady miałam jedną, sprezentowaną paczkę więc zużyłam ale sztywne i mało chłonne.
Powodzeniem cieszyły się kiedyś pieluchy huggies, używała któraś z Was? W moim szpitalu je dawali, one miały otwór na kikut pępowinowowy. -
erre wrote:W Pampersach Premium Care oprócz pojemności fajne jest jeszcze to, ze mocz się wchłania i pupa jest sucha.
Chmurka, tu trzeba samemu podjąć decyzję. Jak syn się urodził dużo mniej zarabialiśmy a jechaliśmy na oryginałach. Ale myślę, że tego siku jest tak mało, że wystarczy zamiennik na początek. Zwłaszcza że co karmienie to kupa. Albo w ogóle położne zalecają zmienić pampers przed karmieniem żeby wybudzić dziecko. Więc wywala się praktycznie suche pieluchy. -
I w ogóle Pampers Premium Care 1 też mają wycięcie na kikut, wiem bo kupowałam. Ale czy to ma takie znaczenie? W zasadzie wystarczy odchylić pieluchę i też jest ok.
A tak w ogóle to jutro mam ostatni dzień 7 miesiąca ciąży i w sobotę zaczynam 8 miesiącjoana, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
Darla dziekuje 🥰 jestem z kujawsko pomorskiego, okolice Torunia itp. Ale akurat lekarza szukalam w rodzinnym miescie czyli na Mazowszu 😊 okolice Drobina.
Pieluchy wybralam pampers premium care. Takie nawet juz zamowilam. Tez dzis robilam zamowienie na gemini i widze, ze wiele rzeczy na innych aptekach jest tansze.
Jutro wloze w koszyk takie same na melisie. I zobacze. Bedzie taniej to wezme tam bo w gemini narazie nie zamowilam.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
U nas najpierw pampers premium care potem pieluchomajtki i wszystko ok. Sporadycznie lidlowe też ok. Teraz zamiar ten sam. Już kupiłam jedną pake pampers premium care. Chusteczek też używam do dzisiaj pampers. Co prawda synek od dawna odpieluchowany ale ja ich do wielu rzeczy używam. Uwielbiam je. Dodam że moje dziecko nie miało nigdy problemów z pupa. Z tym że ja często przy zmianie pieluszki wietrzylam kilka minut pupke. Oczywiście nie zawsze ale mimo to było Oki. Kosmetyki dla dziecka używałam wszystkie Hipp poza kremem z filtrem. To do dzisiaj używam sunbrella 50 z dermedic. Drogi ale skład super i nawet moje dziecko to lubi bo jest w sprayu. I zawsze mówię: choć zrobimy psik psik bo slonko mocno grzeje:)Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017