X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch to my najpierw kupowaliśmy lupilu, potem przy którymś z dalszych rozmiarów tak mi paskudnie chemicznie śmierdziały, że zrezygnowaliśmy z nich i kupujemy już od dłuższego czasu bella happy :) Pampersów też nie lubię :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki! Mam nadzieję, że pomogą Wam w szpitalu.

Ja dziś w końcu złożyłam komode dla syna i przeniosłam jego stara komode do mojego pokoju. Mogę od jutra już ogarniać rzeczy dla dziecka jak tylko przeniosą z niej rzeczy syna do tej nowej. Skręcać pomagał mi mój teść. Ale powiem szczerze, marny z niego majster hehe. O 10:30 zaczęliśmy, a skończyliśmy o 17... Sam stwierdził że gdyby nie ja to by poległ... W międzyczasie ogarnąć trzylatka i zrobić żarcie. Skończyłam sprzątać u syna spokoju dopiero po 20. Jestem umordowana.
    Jutro wizyta u ginekologa. Modlę się żeby nie było jakiejś niespodzianki. Mały przez cały dzień jest naprawdę bardzo aktywny. Rusza dosłownie cały dzień. A że ułożony jest poprzecznie to ciagke czuje jak wypycha główkę na bok.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Audrey Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waterwipes są najtańsze chyba w Gemini właśnie. 99% +1% jakiegoś ekstraktu mają jeszcze babydream z Rossmanna a są tańsze.

No ja właśnie się zastanawiam nad pieluszkami. Wszyscy pampersów używają, szwagierka też i w sumie nie wiem jak inne się sprawdzają? Co polecacie?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Evva Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pieluszek na 1 miesiac mam zapas zrobiony bambiboo z rossmana tych ekologicznych. Byly ostatnio w rossmanie w promocji i dodatkowy zabat z karty rossne wiec wychodzily za 17,5zl za paczke wiec super cena byla. Sklad maja naturalny i na poczatek na to stawiam 😊 z vhusteczek wzielam water wipess i hipp

nzjd9n73iyv5tlqm.png

02.16 jest z nami nasze szczescie <3
    wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3 :(
    11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki :)
    5dpt beta 17,39,
    8dpt beta 72,89
    14dpt beta 1067, prog 73,9
    19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m :)
    27dpt jest ❤
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze myślałam o Pampersach :/ też na podstawie tego, że wszyscy dookoła używają i chwalą. Ale chyba trzeba będzie się zagłębić w temat..

Dostałam pierwszego bolesnego kopniaka, prawie w żebro, mega wysoko. Aż mnie zgięło w pol i stałam tak w szoku przez minutę 🤷

Katwie jesteś wielka, na prawdę podziwiam Cię jak ty to wszystko ogarniasz.. my tu o kłuciach, a ty komodę składasz 😁 powodzenia na wizycie! ❤️

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • erre Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywalismy bambiboo i plakalismy. Jedna paczkę i nigdy więcej. Kupa wychodziła bokiem. Chociaż to było 2 lata temu, więc może już dopracowali coś.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Waterwipes są najtańsze chyba w Gemini właśnie. 99% +1% jakiegoś ekstraktu mają jeszcze babydream z Rossmanna a są tańsze.

No ja właśnie się zastanawiam nad pieluszkami. Wszyscy pampersów używają, szwagierka też i w sumie nie wiem jak inne się sprawdzają? Co polecacie?
    Powiem Ci jakie ja mam doświadczenia. Jak syn się urodził to do szpitala wzięłam Happy. Wróciliśmy do domu z paskudnym odparzeniem i zapas happy wywaliłam. Przeszliśmy na pampers zielone, ale wszyscy chwalili Dadę jaka to super i w ogóle. Przez chwilę używaliśmy ale nie podeszła mi. Jak już syn miał 4-ki to znowu stwierdziłam że zaoszczędzę i kupię Dadę. Okazało się, że Dady schodzi 2x więcej niż pieluch Pampers bo są tak mało pojemne (przy noworodku to nie ma znaczenia bo i tak najczęściej zmienia się jeszcze suchą pieluchę, ale przy większym dziecku zmieniasz jak już jest pełna). Więc nie dość że trzeba było częściej zmieniać pieluchę, to jeszcze do tego koszt miesięczny wynosił 1,5x więcej niż koszt oryginalnych Pampers. Kolejną próba były pieluchy lidlowe. Na początku super, ale codziennie rano pielucha była przesiana a pościel do zmiany. Pampers wytrzymywał całą noc. Najpierw używałam na dzień Lidlowe a na noc Pampers. Aż okazało się, że syn ma obtarcia w okolicach kości miednicy. Od rzepów z pieluch - były takie twarde. Tak więc koniec końców wróciliśmy do oryginalnych Pampersów. Kupowalismy zawsze wielkie kartony na promocji więc wcale super drożej nie wychodziły.

Szczerze mówiąc nie wiem skąd taki fenomen Dady, że niby taniej itd. Wydaje mi się, że po prostu każdy patrzy na cenę 1 pieluchy ale nie bierze pod uwagę, że musi ja częściej zmieniać. Ja dokładnie to przeliczyłam i śmiać mi się chce jak słyszę że są dobre i dużo tańsze bo to guzik prawda.

Na start mam 2x 72szt Pampers tych super miękkich. Jak się sprawdza to zostaniemy przy nich, jak nie to będę szukać dalej.

Jaśmina lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7ac95dc3da17.jpg

Część z przeglądniętych dzisiaj ciuszków. Jutro albo w niedzielę kończę przegląd i jadę pranie

Jaśmina, Asia000 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj znalazłam fajny opis i ranking pieluch
    https://www.magdam.com.pl/2019/05/ranking-recenzja-pieluch-jednorazowych.html
    W sumie cenowo i jakościowo najlepiej wychodzą pampersy premium care, tibelly i kasa extra care.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, dzięki! Faktycznie nie pomyślałam że tańsze = mniejsza chłonność = większy koszt 🤔

Ounai lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam od początku daddy u dziewczynek i było ok ale szwagierka u swojej córki mogła używać tylko pampers bo mała miała uczulenie na każde inne także duzo zweryfikują Wam same dzieciaczki. Już od miesiąca nie używam pieluch ale rzeczywiście pampers jest bardziej chłonny ale jak kupowalam na promocji daddy to wychodziło mi 35gr a pampers rzadko kiedy poniżej 1zl (chodzi mi już o większe rozmiary).

• Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają dzieci, mam dziwne pytanie. Moje córki od jakiegoś czasu załatwiają się już na nocnik. Niestety ostatnio naszła je faza na wyścigi która zrobi większą kupę. No i siedzą na nocnikach i dziś miałam sytuację z mniejsza córka siedziała i mówi że jeszcze kupa idzie mimo że już zrobiła sporą. Ale dałam jej czas, po 15min kazałam już jej wstać a z pupy wystawało jej coś bordowego-myslalam że coś zjadła czego nie strawila ale to było jakby ściany odbytu. Teściowa poleciła delikatnie to wcisnąć i tak zrobiłam. Córka mówi że jej nie boli tylko czuła parcie na 2. Wyczytałam że to może być wypadanie odbytnicy 😩 miała któraś z czymś takim do czynienia?

• erre Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Pampersach Premium Care oprócz pojemności fajne jest jeszcze to, ze mocz się wchłania i pupa jest sucha.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów to z doświadczenia osób w około my zdecydujemy na pamers puree albo Pampers premium care. Podobno ta 'zla opinia pampersa' to dotyczy tych najtańszych najbardziej podstawowych pampersów. A te dady, babydreamy itp to albo mało chłonne, albo twarde albo słabe rzepy, albo kupa bokiem wychodzi ( nie wiem z czego to wynika) i że te pampersy z górnej półki wychodzą w sumie najlepiej w porównaniu jakość do ceny...
    Zastanawiam się tylko nad tym co Qunai napisała że u noworodka nie ma to takiego znaczenia bo się i tak ta pieluchę co chwilę zmienia... Więc może na początek jakieś tańsze kupić ... Z drugiej strony pupcia nowoworodka delikatna i chciałam jakieś lepsze...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w większości używam pampersów (tych zwykłych). Przy większym dziecku pieluchomajtek. A z tych tańszych lidlowe, bo córkom nic się nie działo od nich. Dady czasami, ale bardzo mało. Pierwszą paczkę kupuję bella happy z wycięciem na pępek.

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka nie spotkałam się z taką sytuacją ale na pewno bym to skonsultowała z lekarzem, no i oczywiście obserwowała.
    Mam nadzieję, że to jednorazowe zdarzenie.

Ja jestem wierna pampersom. Dady miałam jedną, sprezentowaną paczkę więc zużyłam ale sztywne i mało chłonne.
    Powodzeniem cieszyły się kiedyś pieluchy huggies, używała któraś z Was? W moim szpitalu je dawali, one miały otwór na kikut pępowinowowy.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    W Pampersach Premium Care oprócz pojemności fajne jest jeszcze to, ze mocz się wchłania i pupa jest sucha.
    Dokładnie. W Dadach ten mocz nie wchłaniał się tak dobrze i pupa ciągle była lekko wilgotna. Ja wolę dopłacić. Chyba, że się okaże, że dziecko będzie mieć uczulenie. Ale jeśli nie, to nie będę oszczędzać na komforcie dziecka.
    Chmurka, tu trzeba samemu podjąć decyzję. Jak syn się urodził dużo mniej zarabialiśmy a jechaliśmy na oryginałach. Ale myślę, że tego siku jest tak mało, że wystarczy zamiennik na początek. Zwłaszcza że co karmienie to kupa. Albo w ogóle położne zalecają zmienić pampers przed karmieniem żeby wybudzić dziecko. Więc wywala się praktycznie suche pieluchy.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogóle Pampers Premium Care 1 też mają wycięcie na kikut, wiem bo kupowałam. Ale czy to ma takie znaczenie? W zasadzie wystarczy odchylić pieluchę i też jest ok.

A tak w ogóle to jutro mam ostatni dzień 7 miesiąca ciąży i w sobotę zaczynam 8 miesiąc

joana, Jaśmina lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darla dziekuje 🥰 jestem z kujawsko pomorskiego, okolice Torunia itp. Ale akurat lekarza szukalam w rodzinnym miescie czyli na Mazowszu 😊 okolice Drobina.

Pieluchy wybralam pampers premium care. Takie nawet juz zamowilam. Tez dzis robilam zamowienie na gemini i widze, ze wiele rzeczy na innych aptekach jest tansze.
    Jutro wloze w koszyk takie same na melisie. I zobacze. Bedzie taniej to wezme tam bo w gemini narazie nie zamowilam.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najpierw pampers premium care potem pieluchomajtki i wszystko ok. Sporadycznie lidlowe też ok. Teraz zamiar ten sam. Już kupiłam jedną pake pampers premium care. Chusteczek też używam do dzisiaj pampers. Co prawda synek od dawna odpieluchowany ale ja ich do wielu rzeczy używam. Uwielbiam je. Dodam że moje dziecko nie miało nigdy problemów z pupa. Z tym że ja często przy zmianie pieluszki wietrzylam kilka minut pupke. Oczywiście nie zawsze ale mimo to było Oki. Kosmetyki dla dziecka używałam wszystkie Hipp poza kremem z filtrem. To do dzisiaj używam sunbrella 50 z dermedic. Drogi ale skład super i nawet moje dziecko to lubi bo jest w sprayu. I zawsze mówię: choć zrobimy psik psik bo slonko mocno grzeje:)

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ