X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Pojechalybyscie w 30tc 1200km na wakacje do Wloch? Bo pogodda kusi i sie zastanawiamy.
    Na Twoim miejscu raczej nie, bo chyba masz jakieś problemy zdrowotne?

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Pojechalybyscie w 30tc 1200km na wakacje do Wloch? Bo pogodda kusi i sie zastanawiamy.

Oj ja zdecydowanie nie.. Raz, że męczy mnie siedzenie w samochodzie, jeszcze tyle godzin, a dwa, że umarłabym że strachu, że coś będzie nie tak, coś się zacznie dziać a ja na obczyźnie, bez mojego lekarza itd.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2020, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie pojechala. Teraz to mnie wyciagnac z domu graniczy z cudem moze dlatego ze za duzo stresu juz sie najadlam. Nawet nad morze mi sie nie chce jechac a mam tylko 1,5h drogi wiec tymbardziej do innego kraju i tyle godzin w aucie. Ale jak to sie mowi do odwaznych swiat nalezy Twoj wybor Kotka :)

• Audrey Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie jechała. Też mam bad morze 2h drogi i na sama myśl się trzęsę, poza tym te tłumy i w ogóle, to już nie ten czas na wakacje dla mnie.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie pojechała. Jedździłam do Włoch jak jeszcze nie byłam w ciąży i pamiętam wtedy jak to było męczące, a co mówić teraz przy ciążowych dolegliwościach i obciążonym organizmie. Poza tym jakby coś się wydarzyło to obcy kraj, a jak się nie zna języka to już całkiem bieda.

Ale to Twoja Kotka decyzja, bo Ty sama wiesz jak się czujesz.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze spakowanej torby 😁

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Kroko dziewczyny są na dużo późniejszym etapie. Ja planowałam pakować torbę pod koniec lipca. Będę wtedy w 32 tygodniu

Wiem, ale jak czytam o tych spakowanych torbach to czuję presję. :P 😂😂😂

Chmurka lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja też. Między innymi dlatego ostro się wzięłam za pranie a w tym tygodniu wjeżdża prasowanie. Bo przez jakiś czas nie było tematu a tu nagle tyle dziewczyn wrzuciło zdjęcia pięknie zorganizowanych komódek i szafek a ja wciąż miałam wrażenie że jest jeszcze za wcześnie;P ale mam mocne postanowienie że do końca lipca wszystko dla Małej już będzie gotowe a ja się spakuję jakoś koniec lipca/ początek sierpnia i już będę sobie tylko spokojnie czekała;)

Jaśmina, Krokodylica lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś się pochwalę że mam ambitny plan uprasować i powiesić firanki w oknach. Bo zdjęłam je z miesiąc temu jak okna myłam i jakoś nie mogę się zebrać żeby powiesić je znowu;P

Jaśmina, joana, AHope lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, gratki :)

Ja jak już, to bym celowała w Norwegię albo inne chłodniejsze kraje, bo we Włoszech byłabym spuchnięta jak balon :D Ale osobiście uważam to za głupotę, żeby jechać poza granice kraju, zwłaszcza z dodatkowymi problemami :/

Też nie mam torby spakowanej, czekam aż dojdą zamówienia, czyli pewnie w przyszłym tygodniu.
    Za to doszedł do mnie cieniutki kocyk wafel bawełniano-bambusowy z SuperMami. Kosztował tylko 40zł i jakościowo wygląda dobrze, ale poczekam do pierwszego prania :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ja nie mam jeszcze spakowanej torby 😁

Ja też 🙈 ale wyprana, czeka, w tym tyg na pewno spakuję. Może jeszcze dziś wieczorem. 😁

Mi zostało troszkę prasowania, ale to już raczej ręczniki, pieluszki itp. Czekam jeszcze na ciuszki od mojej mamy, więc jeszcze pranie i prasowanie przede mną, ale to już tak bez spiny, bo najważniejsze rzeczy mam :D oprócz tego zostało mi wyprac pokrowiec z materacyka do dostawki i wyprac i umyć wózek :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Czytam Was na biezaco tylko na uropie na Mazurach jestesmy i przez te historie ze szpitalami itd to codziennie mi sie pakowanie torby sni 😂 a to jeszcze za wczesnie. U mnie sa nadal twardnienia brzuszka ale one nie wplywają na szyjke, i ociezalosc bo brzuch mam naprawde duzy jak na ten tydzien :( zdecydowanie o miesiac do przodu z wygladu. I widze troche nowe rozstepy 😭😭😭 ale jiz pierwsza ciąza mnie tak zaorala..
    Wczoraj z glodu (bylismy na wycieczce, nie bylo co zjesc dla mnie) jak wrocilam i zjadlam dobry obiad, po ktorym zawsze mialam dobry cukier to mi tak wywalilo,ze myslalam,ze na zawal zejde.. w zyciu tyle nie mialam!! 189!! Od razu buty i spacer zrobilam bo przeciez masakra.. nauczka na przyszlosc cukrzyczki,ze jemy co3h nie dlatego,ze chcemy tylko ze MUSIMY. inaczej organizm wywala cukier..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio właśnie o tą nazwę mi chodziło. A czy one są takie w 100% nieprzemakalne? W sensie, juz nie ma potrzeby wkładać pod nie podkładu, bo jak się zdarzy wkladka to raczej nie przeleci na materac?

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii te co ja kupiłam mają powłokę z membraną poliuretanową i nie będę pod nie juz dawała żadnych podkładów 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 09:26

Natalii lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 200% nieprzemakalne, nic więcej nie trzeba. Tencel z baby matex. Możesz poczytać o tym.

Natalii lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka91 wrote:
    Dziewczyny proszę doradzcie. Wczoraj drugi raz wypadł odbyt córeczce, standardowo nie bolało ja, wcisnelam na miejsce. Dziś lekarz pediatra stwierdził że to jest to. Do chirurga jestem zapisana na 26sierpnia (czyli mogę już być w szpitalu albo być z noworodkiem). Boje się że jak będzie potrzebny jakiś zabieg to z małym dzieckiem się to przeciągnie. I nie wiem czy iść prywatnie to skonsultować (czyli wszystko co wystawi byłoby płatne a operacja nie mam pojęcia jak). Czy mogę jechać z nią w trakcie dnia do szpitala żeby to skontrolowali? Ze szpitali zawsze korzystalam w nocy więc nie wiem jak wygląda to w dzień:-/ a tam zbadali by ją pod każdym kątem i wystawili diagnozę. A prywatnie nawet to może trochę trwać i kosztować a mi się kończy czas kiedy jestem mobilną
    Idziesz prywatnie do lekarza który pracuje w szpitalu i w trakcie wizyty zagadasz ze chciałabym zabieg na NFZ, czy da się przyspieszyć termin. Ja z synem chodziłam przed zabiegiem prywatnie do chirurga a operacja na NFZ. Z migdałkiem też prywatnie do ordynatora a zabieg na NFZ.

Joana, mogłaś kilka dni wcześniej też mieć mało węgli. Mi jak wychodziły większe ilości ketonów w moczu to nie wystarczylo żeby jednego dnia nadgonić tylko potrzebowałam 2-3 dni żeby zniknęły.

joana lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nie odzywałam się kulka dni z tego szpitala, bo w sumie miałam skurcze porodowe i byłam załamana... ale od kilku dni już wszystko jest w porządku, dzisiaj już nie dostaję kroplówek tylko przepisali mi tabletki z magnezem i jak będą się wchłaniać i nie będzie skurczy to jutro do domu! 💖 wczoraj miałam strasznego dola, jakaś słaba położna mi się trafiła, co tylko mi ciśnienie podniosła. Tak więc proszę o trzymanie za mnie kciuków z brak skurczy na ktg i dobre wyniki jutro ♥️

Ptysio, Pogoda, Chmurka, erre, Zabka_89, joana, AHope, Evva, Krokodylica, Leeila26, Asia000, Natalii, Totoro, DarlAa, maja2024 lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam spakowanej torby, nawet nie mam torby 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z Eva?

Dzwonulam do swojej poloznej z tymi skurczami i powiedziala, ze tak ma byc ze macica juz cwiczy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi fajnie że się odezwałaś i że Wasza sytuacja się stabilizuje 😀 oby jutro udało się wyjść do domu- trzymam kciuki!

Domi1995 lubi tę wiadomość

‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ