X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najkorzystniej wychodzi kupić sobie małe pojemniki podrozne. Są takie w Rossmannie i w pepco o ile dobrze kojarzę. Ja mam takie buteleczki, bo zawsze na wakacje brałam mini wersje :)

joana lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam dolce sonno. Po pierwszej nocy w szpitalu tak się rozciągnęła, że cycki mi uciekały (mam tą na ramiączkach).

Ja już w domu. Macmiror + luteina + zero seksu, zero dźwigania i leżeć jak tylko zacznie twardnieć brzuch. Za tydzień kontrola.

Jaśmina, Chmurka, Pogoda, Leeila26, joana, Totoro, Ptysio, Krokodylica, Asia000 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lola. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie polecam dolce sonno. Po pierwszej nocy w szpitalu tak się rozciągnęła, że cycki mi uciekały (mam tą na ramiączkach).

Ja już w domu. Macmiror + luteina + zero seksu, zero dźwigania i leżeć jak tylko zacznie twardnieć brzuch. Za tydzień kontrola.

A jakie ty masz koszule?

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai super że już w domu;)

Ounai lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jedną dr nap i jest jakościowo super, jedną dolce sonno na ramiączkach i wygląda po 2 nocach w szpitalu jakbym w niej chodziła już 3 lata co najmniej. I jedna mam z wbudowanym biustonoszem ale mąż nie spakował mi jej do szpitala więc nie wiem jak się zachowuje. Z jednej strony zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze jednej, ale z drugiej teraz leżałam 5 dni i jakoś dałam radę. Choć "koleżanka" z sali dziś 2x się przebierała

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    U mnie tez tylko dostepne na targu 🙄

No ja myslalam o tych wlasnie mini wersjach, ale one cenowo sa drogie. Dlatego myslalam kupic buteleczki, bo kiedys jeszcze uzyje.

Ja jeszcze mam typowo do porodu jedna z allegro taniutka rozpinana na guziki.
    Czy aż takie drogie są? Potrzebujesz szare mydło, szampon i odżywkę do włosów, czyli nawet jeśli szampon i odżywka będą po 6zl to masz 12zl, cena 2 kostek masła.

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Dlatego ta na ramiączkach planuje mieć tylko do porodu :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Czy aż takie drogie są? Potrzebujesz szare mydło, szampon i odżywkę do włosów, czyli nawet jeśli szampon i odżywka będą po 6zl to masz 12zl, cena 2 kostek masła.

Wiadomo że to nie są jakieś kosmiczne ceny. Ale jak my na przykład często wyjeżdżaliśmy to te mini kosmetyki się totalnie nie opłacają. Bo są jednak w porównaniu do pełnowymiarowych droższe. Więc lepiej kupić małe butelki i przelewac. No i bardziej eko;P za 6 zł to ja czasem pełnowymiarowy produkt kupuje , np żel pod prysznic;P

joana lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy łóżeczko! 😁 Nie mogłam wytrzymać i sama skręciłam 🤷🏼
    a9fff16b4590.jpg

Chmurka, Jaśmina, Leeila26, joana, Totoro, Natalii, Ptysio, ancys85, Krokodylica, Asia000, Sarayu, maja2024 lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Wiadomo że to nie są jakieś kosmiczne ceny. Ale jak my na przykład często wyjeżdżaliśmy to te mini kosmetyki się totalnie nie opłacają. Bo są jednak w porównaniu do pełnowymiarowych droższe. Więc lepiej kupić małe butelki i przelewac. No i bardziej eko;P za 6 zł to ja czasem pełnowymiarowy produkt kupuje , np żel pod prysznic;P
    Ja mam AZS więc mój żel 30zl kosztuje :P ja akurat mam małe buteleczki bo latamy z mężem w delegację do Monachium i się przydaje żeby nie brać bagażu i nie spędzać niepotrzebnie godzin na lotnisku ale jeśli chodzi o jednorazową akcję jak poród to myślę, że nie jest to duży wydatek.

Pogoda, śliczne 😍

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja mam AZS więc mój żel 30zl kosztuje :P ja akurat mam małe buteleczki bo latamy z mężem w delegację do Monachium i się przydaje żeby nie brać bagażu i nie spędzać niepotrzebnie godzin na lotnisku ale jeśli chodzi o jednorazową akcję jak poród to myślę, że nie jest to duży wydatek.

Pogoda, śliczne 😍

Jasne, każdy wydaje pieniądze jak lubi;) po prostu coś co dla jednej osoby jest tanio dla drugiej jest zbędnym wydawaniem pieniędzy. Wolę kupić dodatkowe pieluchy tetrowe albo saszetkę maseczki dla siebie niż przepłacać. A druga kwestia to jestem alergikiem i kosmetyków których używam często nie ma w miniproduktach więc chciałam tylko zwrócić uwagę że te pojemniczki wielorazowe to super pomysł, bo taniej i na dłużej i można wlać kosmetyk sprawdzony który używa się na codzien;) ale to tylko moja opinia;) ja się tak przyzwyczaiłam do tych małych opakowań że nawet jak jedziemy gdzieś w podróż samochodem to i tak sobie przelewam żeby nie taszczyć wielkiej kosmetyczki;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka nie mówię, bo sama mam te wielorazowe (choć teraz mąż mi je opisał markerem pernamentnym żebym wiedziała co gdzie jest, ale pewnie po acetonie zejdzie). Ale koszt tych opakowań to też ponad 10zl, wiec jeśli ktoś z nich później nie skorzysta to lepiej wziąć te samolotowe. Tym bardziej, że po porodzie naprawdę, nie polecam żadnych żeli pod prysznic, płynów do higieny intymnej itd, bo maluszek nie chce czuć wonnej łąki tylko zapach mamusi i najlepsze i najzdrowsze jest szare mydło, które nie zaszkodzi nawet alergikowi, a kosztuje jakieś 3zl za kostkę.

Chmurka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo. Jak ktoś nie będzie używał to pewnie. Zmchodzilo mi tylko o Twój komentarz do Joany że bez przesady co do cen miniproduktow. I chciałam wyrazić swoje zdanie ;)

Z ilością kosmetyków zgadzam się w stu procentach! Im mniej tym lepiej.Ja akurat mam żel hipoalergiczny bezzapachowy. Bo mydło, nawet szare niestety mi nie służy. Potrafię się po nim zadrapać do krwi:( AZS nie mam ale alergia niestety silna...ciekawe czy maluszek też będzie alergikiem... Oby nie..
    Od razu spytam, masz może jakiś balsam bezzapachowy do polecenia? Niestety jak się niczym nie posmaruje to zaraz wszystko mnie swędzi a nie chce fudnowac Malutkiej zapachów

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai a idąc takim tokiem myślenia, zapach odżywki do włosów nie będzie przeszkadzał maluszkowi? (gdzie akurat dla mnie odżywka do włosów nie jest produktem niezbędnym na pobyt w szpitalu)

Ja nie mam takich pojemniczków do przelewania, nie były mi potrzebne i raczej nie będą, bo wyjeżdżamy tylko raz do roku na 2 tyg na wakacje, gdzie biorę kosmetyki pełnowymiarowe. A jak jadę na weekend do mamy, to używam jej żelu czy szamponu :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Evva Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. wrote:
    A jakie ty masz koszule?
    Ja polecam koszule do karmiemia lupoline. Jakos extra, maja wbudowany stanik, cycki Ci nie opadaja i samotnie nie dyndaja. We wszystkich innych przey nawale musisz miec stanik zeby wkladki sie trzymaly a przy tej nie musisz. Ja sobie kupilam dwie takie. Do szpitala biore jeszcze jedna zwykla koszule. 3 dla mnie to must have bo na oddzialach noworodkowych jest upal!
    Ja biore kosmetyki pelnowymiarowe nie chce mi siw bawic w male wersje. Biore duza kosmetyczke taka jaka mam przy walizkach. A co do toeby to bede miala dwie jedna dla siebie druga dla Jagodki😊

joana, Pogoda lubią tę wiadomość

nzjd9n73iyv5tlqm.png

02.16 jest z nami nasze szczescie <3
    wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3 :(
    11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki :)
    5dpt beta 17,39,
    8dpt beta 72,89
    14dpt beta 1067, prog 73,9
    19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m :)
    27dpt jest ❤
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Wiadomo. Jak ktoś nie będzie używał to pewnie. Zmchodzilo mi tylko o Twój komentarz do Joany że bez przesady co do cen miniproduktow. I chciałam wyrazić swoje zdanie ;)

Z ilością kosmetyków zgadzam się w stu procentach! Im mniej tym lepiej.Ja akurat mam żel hipoalergiczny bezzapachowy. Bo mydło, nawet szare niestety mi nie służy. Potrafię się po nim zadrapać do krwi:( AZS nie mam ale alergia niestety silna...ciekawe czy maluszek też będzie alergikiem... Oby nie..
    Od razu spytam, masz może jakiś balsam bezzapachowy do polecenia? Niestety jak się niczym nie posmaruje to zaraz wszystko mnie swędzi a nie chce fudnowac Malutkiej zapachów
    Ja używam oillatum serii junior. Bardzo chwalę sobie też avene ale są drogie niestety. NIE polecam oillan bo ma fatalny skład. O słabszym działaniu i w dobrej cenie jest mediderm. Wszystkie emolienty nie mają perfum w składzie więc moim zdaniem super. Możesz podejść do apteki i zapytać czy nie mają próbek, na pewno mogą Ci dać po jednej jeśli powiesz ze chcesz sprawdzić czy Cię nie uczula zanim spróbujesz. Mi nieraz tak dawały Panie :)

Leelia, to prawda że nie jest niezbędna. No generalnie moim zdaniem naprawdę nie trzeba dużo, zwłaszcza że jeśli w szpitalu nie da się oddać na czas prysznica dziecka pielęgniarkom to też trzeba się ogarnąć w całości w 5 min. Ja Wam jeszcze polecam spakować ręcznik papierowy do wycierania krocza, bo dość mocno się krwawi na początku i niestety nie zdążycie na tyle szybko się wytrzeć, żeby nie zapaprać ręcznika.

joana, Leeila26 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai masz racje jednorazowo to slabe. I wiadome nie chodzilo mi ze koszt np 12 zl to duzo (choc dla kogos zaznaczam, ze moze byc). Tylko ogolnie ze przeliczajac te kosmetyki na normlane wymiarowe to ten sam kosmetyk wychodzi duzo drozej.
    Dlatego ja mam zdanie jak Chmurka, ze te buteleczki jeszcze nieraz sie przydadza. Więc warto tak sie pobawić.
    Oczywiście jak dla kogos to jednorazowa akcja bo na wyjazdy bierze duże wersje to oczywiscie zakup buteleczek nie ma sensu wogole.

Jutro mam wizyte i juz sie stresuje 🙄

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa, ja teraz jak byłam w szpitalu i mąż dowiózł mi rzeczy w plecaku i dzisiaj jak wychodziłam z zakazem dźwigania i położna musiała targać mi te dwie walizki do wyjścia to naprawdę żal mi jej było. Pomyśl też pakując się o tych dziewczynach które będą Ci to niosły. One przy tyłu pacjentkach naprawdę sporo się nadzwigaja. Oczywiście zrobisz jak chcesz ale u mnie w szpitalu te dziewczyny były niesamowicie miłe i mi ich było zwyczajnie żal.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie, ze mną w pokoju była dziewczyna, która miała walizkę kosmetyków i dzisiaj przebrała się 3 razy, więc można i tak... A ja brudas drugi dzień w tej samej koszuli 😂

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzecie staniki do karmienia do szpitala? Ja chyba wezme, ale takie bardziej nocne/sportowe... Tylko najpierw je muszę kupić :P
    Ja pożyczyłam walizkę od szwagra, która się dzieli na 2 części. Najwięcej to zajmują te podkłady... Wyjdę ze szpitala z pusta walizka :D ręczniki papierowe też mam na liście. Jeszcze kapcie muszę kupić, kosmetyki dla mnie bezzapachowe i pampersy i będzie wszystko. No jeszcze wodę mineralna i słodkości :D

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ