!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Najkorzystniej wychodzi kupić sobie małe pojemniki podrozne. Są takie w Rossmannie i w pepco o ile dobrze kojarzę. Ja mam takie buteleczki, bo zawsze na wakacje brałam mini wersje
joana lubi tę wiadomość
-
Nie polecam dolce sonno. Po pierwszej nocy w szpitalu tak się rozciągnęła, że cycki mi uciekały (mam tą na ramiączkach).
Ja już w domu. Macmiror + luteina + zero seksu, zero dźwigania i leżeć jak tylko zacznie twardnieć brzuch. Za tydzień kontrola.Jaśmina, Chmurka, Pogoda, Leeila26, joana, Totoro, Ptysio, Krokodylica, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Nie polecam dolce sonno. Po pierwszej nocy w szpitalu tak się rozciągnęła, że cycki mi uciekały (mam tą na ramiączkach).
Ja już w domu. Macmiror + luteina + zero seksu, zero dźwigania i leżeć jak tylko zacznie twardnieć brzuch. Za tydzień kontrola.
A jakie ty masz koszule?Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Mam jedną dr nap i jest jakościowo super, jedną dolce sonno na ramiączkach i wygląda po 2 nocach w szpitalu jakbym w niej chodziła już 3 lata co najmniej. I jedna mam z wbudowanym biustonoszem ale mąż nie spakował mi jej do szpitala więc nie wiem jak się zachowuje. Z jednej strony zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze jednej, ale z drugiej teraz leżałam 5 dni i jakoś dałam radę. Choć "koleżanka" z sali dziś 2x się przebierała
-
joana wrote:U mnie tez tylko dostepne na targu 🙄
No ja myslalam o tych wlasnie mini wersjach, ale one cenowo sa drogie. Dlatego myslalam kupic buteleczki, bo kiedys jeszcze uzyje.
Ja jeszcze mam typowo do porodu jedna z allegro taniutka rozpinana na guziki. -
Ounai wrote:Nie polecam dolce sonno. Po pierwszej nocy w szpitalu tak się rozciągnęła, że cycki mi uciekały (mam tą na ramiączkach).
Ja już w domu. Macmiror + luteina + zero seksu, zero dźwigania i leżeć jak tylko zacznie twardnieć brzuch. Za tydzień kontrola.
Dlatego ta na ramiączkach planuje mieć tylko do porodu -
Ounai wrote:Czy aż takie drogie są? Potrzebujesz szare mydło, szampon i odżywkę do włosów, czyli nawet jeśli szampon i odżywka będą po 6zl to masz 12zl, cena 2 kostek masła.
Wiadomo że to nie są jakieś kosmiczne ceny. Ale jak my na przykład często wyjeżdżaliśmy to te mini kosmetyki się totalnie nie opłacają. Bo są jednak w porównaniu do pełnowymiarowych droższe. Więc lepiej kupić małe butelki i przelewac. No i bardziej eko;P za 6 zł to ja czasem pełnowymiarowy produkt kupuje , np żel pod prysznic;Pjoana lubi tę wiadomość
-
Chmurka, Jaśmina, Leeila26, joana, Totoro, Natalii, Ptysio, ancys85, Krokodylica, Asia000, Sarayu, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Wiadomo że to nie są jakieś kosmiczne ceny. Ale jak my na przykład często wyjeżdżaliśmy to te mini kosmetyki się totalnie nie opłacają. Bo są jednak w porównaniu do pełnowymiarowych droższe. Więc lepiej kupić małe butelki i przelewac. No i bardziej eko;P za 6 zł to ja czasem pełnowymiarowy produkt kupuje , np żel pod prysznic;P
ja akurat mam małe buteleczki bo latamy z mężem w delegację do Monachium i się przydaje żeby nie brać bagażu i nie spędzać niepotrzebnie godzin na lotnisku ale jeśli chodzi o jednorazową akcję jak poród to myślę, że nie jest to duży wydatek.
Pogoda, śliczne 😍 -
Ounai wrote:Ja mam AZS więc mój żel 30zl kosztuje
ja akurat mam małe buteleczki bo latamy z mężem w delegację do Monachium i się przydaje żeby nie brać bagażu i nie spędzać niepotrzebnie godzin na lotnisku ale jeśli chodzi o jednorazową akcję jak poród to myślę, że nie jest to duży wydatek.
Pogoda, śliczne 😍
Jasne, każdy wydaje pieniądze jak lubi;) po prostu coś co dla jednej osoby jest tanio dla drugiej jest zbędnym wydawaniem pieniędzy. Wolę kupić dodatkowe pieluchy tetrowe albo saszetkę maseczki dla siebie niż przepłacać. A druga kwestia to jestem alergikiem i kosmetyków których używam często nie ma w miniproduktach więc chciałam tylko zwrócić uwagę że te pojemniczki wielorazowe to super pomysł, bo taniej i na dłużej i można wlać kosmetyk sprawdzony który używa się na codzien;) ale to tylko moja opinia;) ja się tak przyzwyczaiłam do tych małych opakowań że nawet jak jedziemy gdzieś w podróż samochodem to i tak sobie przelewam żeby nie taszczyć wielkiej kosmetyczki;) -
Chmurka nie mówię, bo sama mam te wielorazowe (choć teraz mąż mi je opisał markerem pernamentnym żebym wiedziała co gdzie jest, ale pewnie po acetonie zejdzie). Ale koszt tych opakowań to też ponad 10zl, wiec jeśli ktoś z nich później nie skorzysta to lepiej wziąć te samolotowe. Tym bardziej, że po porodzie naprawdę, nie polecam żadnych żeli pod prysznic, płynów do higieny intymnej itd, bo maluszek nie chce czuć wonnej łąki tylko zapach mamusi i najlepsze i najzdrowsze jest szare mydło, które nie zaszkodzi nawet alergikowi, a kosztuje jakieś 3zl za kostkę.
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Wiadomo. Jak ktoś nie będzie używał to pewnie. Zmchodzilo mi tylko o Twój komentarz do Joany że bez przesady co do cen miniproduktow. I chciałam wyrazić swoje zdanie
Z ilością kosmetyków zgadzam się w stu procentach! Im mniej tym lepiej.Ja akurat mam żel hipoalergiczny bezzapachowy. Bo mydło, nawet szare niestety mi nie służy. Potrafię się po nim zadrapać do krwi:( AZS nie mam ale alergia niestety silna...ciekawe czy maluszek też będzie alergikiem... Oby nie..
Od razu spytam, masz może jakiś balsam bezzapachowy do polecenia? Niestety jak się niczym nie posmaruje to zaraz wszystko mnie swędzi a nie chce fudnowac Malutkiej zapachów -
Ounai a idąc takim tokiem myślenia, zapach odżywki do włosów nie będzie przeszkadzał maluszkowi? (gdzie akurat dla mnie odżywka do włosów nie jest produktem niezbędnym na pobyt w szpitalu)
Ja nie mam takich pojemniczków do przelewania, nie były mi potrzebne i raczej nie będą, bo wyjeżdżamy tylko raz do roku na 2 tyg na wakacje, gdzie biorę kosmetyki pełnowymiarowe. A jak jadę na weekend do mamy, to używam jej żelu czy szamponu -
Lola. wrote:A jakie ty masz koszule?
Ja biore kosmetyki pelnowymiarowe nie chce mi siw bawic w male wersje. Biore duza kosmetyczke taka jaka mam przy walizkach. A co do toeby to bede miala dwie jedna dla siebie druga dla Jagodki😊joana, Pogoda lubią tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Chmurka wrote:Wiadomo. Jak ktoś nie będzie używał to pewnie. Zmchodzilo mi tylko o Twój komentarz do Joany że bez przesady co do cen miniproduktow. I chciałam wyrazić swoje zdanie
Z ilością kosmetyków zgadzam się w stu procentach! Im mniej tym lepiej.Ja akurat mam żel hipoalergiczny bezzapachowy. Bo mydło, nawet szare niestety mi nie służy. Potrafię się po nim zadrapać do krwi:( AZS nie mam ale alergia niestety silna...ciekawe czy maluszek też będzie alergikiem... Oby nie..
Od razu spytam, masz może jakiś balsam bezzapachowy do polecenia? Niestety jak się niczym nie posmaruje to zaraz wszystko mnie swędzi a nie chce fudnowac Malutkiej zapachów
Leelia, to prawda że nie jest niezbędna. No generalnie moim zdaniem naprawdę nie trzeba dużo, zwłaszcza że jeśli w szpitalu nie da się oddać na czas prysznica dziecka pielęgniarkom to też trzeba się ogarnąć w całości w 5 min. Ja Wam jeszcze polecam spakować ręcznik papierowy do wycierania krocza, bo dość mocno się krwawi na początku i niestety nie zdążycie na tyle szybko się wytrzeć, żeby nie zapaprać ręcznika.joana, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Qunai masz racje jednorazowo to slabe. I wiadome nie chodzilo mi ze koszt np 12 zl to duzo (choc dla kogos zaznaczam, ze moze byc). Tylko ogolnie ze przeliczajac te kosmetyki na normlane wymiarowe to ten sam kosmetyk wychodzi duzo drozej.
Dlatego ja mam zdanie jak Chmurka, ze te buteleczki jeszcze nieraz sie przydadza. Więc warto tak sie pobawić.
Oczywiście jak dla kogos to jednorazowa akcja bo na wyjazdy bierze duże wersje to oczywiscie zakup buteleczek nie ma sensu wogole.
Jutro mam wizyte i juz sie stresuje 🙄Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Evaa, ja teraz jak byłam w szpitalu i mąż dowiózł mi rzeczy w plecaku i dzisiaj jak wychodziłam z zakazem dźwigania i położna musiała targać mi te dwie walizki do wyjścia to naprawdę żal mi jej było. Pomyśl też pakując się o tych dziewczynach które będą Ci to niosły. One przy tyłu pacjentkach naprawdę sporo się nadzwigaja. Oczywiście zrobisz jak chcesz ale u mnie w szpitalu te dziewczyny były niesamowicie miłe i mi ich było zwyczajnie żal.
-
A bierzecie staniki do karmienia do szpitala? Ja chyba wezme, ale takie bardziej nocne/sportowe... Tylko najpierw je muszę kupić
Ja pożyczyłam walizkę od szwagra, która się dzieli na 2 części. Najwięcej to zajmują te podkłady... Wyjdę ze szpitala z pusta walizkaręczniki papierowe też mam na liście. Jeszcze kapcie muszę kupić, kosmetyki dla mnie bezzapachowe i pampersy i będzie wszystko. No jeszcze wodę mineralna i słodkości