X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja mam ketony wymienione w zwyklym, takim ogolnym badaniu. Masz np cukry, białko itp czy onbecne czy nie. I ja wlasnie przy ketonach napisane, ze sa slady.

Darla tule Cie mocno, bo niczym czytalabym o moich przebojach.
    Tez mielismy przesuwanie terminow. Mowienie bedziemy o 9 a byli o 14 jak zadzwonilam do szefa i ich opier...bo tak bylam zla. A to cos zniszcza jak robia cos innego.
    U nas no niby brali pomiary drzwi a jedne do konca nie dochodza do sciany bo jest tak krzywa.
    Niestety tez za duzo wzielismy na krótki czas, bo chcielismy zrobic przed Adasiem.
    Oby jednak szybko u kazdej z nas pokonczyly sie remonty i byly tylko zlym wspomnieniem 😊
    U nas ten sklep ma jutro sprawdzić na magazynie czy nie maja tego przewijaka. Oby byl, bo nie wyobrazam sobie zamawiac go drugi raz i po raz kolejny placic.
    No ale tak mysle, ze to u nich zostalo i tyle.

Jasmina dzia za rade 😘 ja wymiotow wlasnie nie mam. Jedyma roznica to, ze wlasnie od tygodnia wpada mi jakies slodkie, bo tak mnie ciągnęło a wczesniej go nie bylo bo mnie odpychalo.

Oby jednka szybko

Jaśmina lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Dziewczyny a te ketony w moczu to jak badacze? W sensie mi ginekolog zawsze wypisuje "mocz- badanie ogólne" . Wy robicie jakieś dodatkowe? Co robicie oprócz takiego ogólnego?
    Ja przy cukrzycy mierze sama paskami ketodiastix

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • joana Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ogolnie te badanie masz rozłożone na rozne czesci. Np przejrzystosc, ph, ciezar, białko, cukry, leukocyty, krew, ketony. I tam masz podane jaki powinien byc wynik a jaki Ty masz.
    Ja przy ketonach mam ze sladowe a obok ze wynik powinien brzmiec: nieobecne.

Chmurka lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana patrz... Faktycznie jest tam taki punkt... Nigdy nie zwróciłam na to uwagi;P dzięki dziewczyny;*;*;*

joana lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, w zwykłym badaniu moczu, na wynikach jest napis ketony - nieobecne.

Żabka, to by miało sens w sumie bo w sobotę cały wieczór w gościnę siedziałam 4h w niewygodnej pozycji, i wczoraj cały dzień przesiedziałam i przelezalam a dopiero dzisiaj boli więc może faktycznie to dlatego. Zapytam się gina, mała wariuje więc się nie martwię. Ona też ma główkę nisko i tak nisko siedzi bo jej wygodnie więc może też uderza tą główką dodatkowo.

Agnieszka, poszłabym z córka prywatnie do chirurga boso 26.08 kupa czasu. Najwyżej idź teraz prywatnie a za ten miesiąc też idź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 19:50

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka91 wrote:
    DarlAa dziś byłam i nic nie przyspiesza. Prywatnie też nic nie wskuraja bo chirurg idzie za 2tyg na urlop i mają pełną obsadę. Ale ten lekarz teraz sprawdziłam jest kierownikiem chirurgii w czd w Warszawie dlatego wizyta u niego 220zl. Ale raczej lepszego lekarza nie znajdę i jak coś to może mnie tam pokieruje na dalsze leczenie 😩. Do tego mam powoli coraz więcej twardnien, dziewczyny urodziłam w 35tc i chciałabym żeby i teraz mała chociaż tyle wytrzymała a tu dopiero zaczęłam 33tc.

Agnieszka ja bym podzwoniłam po wszystkich szpitalach z poradniami chirurgicznymi (które są w Twoim zasięgu) i pytała, ponieważ nie we wszystkich obowiązują zapisy a dodatkowo załatwiłaby skierowanie na cito.
    Pisałam Ci już wcześniej, że w moim mieście były zapisy a w ościennym nie i przyjęli nas następnego dnia! Ogólnie nikogo nie interesowało, że mamy wypis ze szpitala z zaleceniami kontroli w ciągu tygodnia, jednym słowem- tragedia z naszą służba zdrowia!
    Życzę powodzenia!

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz wczesniej mialam pytac o te ketony bo na poczatku ciazy duzo wymiotowalam i mialam ciala ketonowe 2+ albo 1+ i lekarka mi mowila ze jestem odwodniona i powinnam duzo wody pic wiec w sumie przy kazdym badaniu moczu mam ketony ale nigdy nie bylo to powiazane z cukrami albo ze to cos mocno zlego wiec w sumie nie wiem o co chodzi z tym

joana lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, faktycznie jadłaś węgle w odpowiedniej ilości. A nie miałaś jakiegoś wysiłki fizycznego w ostatnich dniach? Bo to też może wpłynąć. Powtórz badanie. Ja ostatnio miałam białko w moczu, a po kilku dniach nie było po nim śladu.

joana lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mój lekarz zdiagnozowalby Ci cholestazę. Możesz podjechać gdzieś na IP z wynikami, może podadzą Ci coś od razu. Nie bagatelizuj tego bo to naprawdę niebezpieczne dla dzidzi. Dzidziuś musi być monitorowany czy wszystko ok.

Dzisiaj minwyszlo
    Gpt 56 (norma do 30), got na granicy
    Zadzwonie za dwa dni do mojego gina, zobacze czy mnie bedzie swedziec jeszcze.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już macie torby popakowane, jak to czytam to zaczynam odczuwać stresik że ja taka nieprzygotowana. :P
    Ja jeszcze planuję wyjazd na kilka dni z dziećmi, nie wiem kiedy, może w ten piątek. Jak wrócę będę pakować torbę do szpitala.

• joana Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka mam wlasnie wysilek ostatnio ze wzg na ten remont. No oczywiscie ja nie dzwigam czy cos, ale juz ruchu jest duzo wiecej. Pierwsze miesiące mialsm ten nakaz oszczedzania sie, pozniej korona. Teraz nawet jak ide na spacer to kondycja tez juz nie taka.
    A tu nagle bieganie po schodach co chwile. Mycie okien itp.
    Dziękuję Ci bardzo za rade 😘
    W srode mam juz wizyte u lekarza to poczekam co powiem, ale ogolnie juz wiem co moze go zaintetesowac. I nie bede sie tak martwila.

Chmurka nie ma za co 😘 dobrze, ze tu zawsze mozna sie poradzic 😘😘😘
    Kroko ja tez jeszcze bez torby spakowanej 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 21:10

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze kojarzę, że polecaliście kiedyś jakieś nieprzemakalne podklady/prześcieradła dla dzieci? Takie wielorazowe?
    Miałam zapisane w zakładkach i mi się zamknęło, a właśnie muszę zamówić synkowi.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko dziewczyny są na dużo późniejszym etapie. Ja planowałam pakować torbę pod koniec lipca. Będę wtedy w 32 tygodniu

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Dobrze kojarzę, że polecaliście kiedyś jakieś nieprzemakalne podklady/prześcieradła dla dzieci? Takie wielorazowe?
    Miałam zapisane w zakładkach i mi się zamknęło, a właśnie muszę zamówić synkowi.

Ja polecam prześcieradła tencelowe

Natalii lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowaną torbę w 90% 😀 w sobotę jedziemy na tydzień w góry i mąż powiedział, że zabiera mnie ale tylko i wyłącznie z torba w razie W 🤭🤦‍♀️🤣

joana lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:

Ja kupiłam u tego sprzedawcy z allegro wraz z prześcieradłami do gondoli 😁

https://allegro.pl/oferta/przescieradlo-nieprzemakalne-jersey-120x60-olka-8830682265?snapshot=MjAyMC0wNi0xN1QwODowOTo1NS43NzhaO2J1eWVyOzJmYjZkYzIxMDNmYTgxNDliYzJhZTU4Y2IwNGRmNWNiOWMyZTVjNDdiMzRlNGJlMWFkMDEyZGYzZWE3ZDNiYmI%3D

Natalii lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata gratulacje! :D

Ja dzis miałam wizytę u urofizjoterapeutki i jestem strasznie zadowolona. Naprawdę dziewczyny, jeśli macie możliwość to bardzo bardzo polecam. Pytałam Was kiedyś czy czujecie jakieś takie silne parcie na krocze przy kucaniu, sikaniu czy dwójce itd.. Miałam schizy, że z szyjką się coś dzieje a tymczasem to blizna po nacieciu krocza przy pierwszym porodzie! Mam tam wszystko tak pospinane, że jak mi badała krocze to myślałam, że mi oczy na wierzch wyjdą taki ból 😵 dostałam zestaw ćwiczeń, drugi do masażu krocza, który mam zacząć od przyszłego tyg i ostro działam. W ogóle na początku, zaraz po wywiadzie pokazywała mi te ćwiczenia - m.in. na walku i kostce do jogi i przy każdym odczuwałam ból. Jak mi zrobiła masaż krocza to właśnie myślałam, że padnę przy ucisku na okolice blizny plus wszystko co w kierunku krzyżowym - prawdopodobnie wypchnięcie małej pokiereszowalo mnie mocniej niż wiedziałam... Po tym masażu wrócilyśmy do ćwiczeń - i ból o wiele mniejszy. Tak więc działam prężnie co wieczór z ćwiczeniami a przy masażu krocza musi pomoc mi mąż 🙈 dowiedziałam się też, że rozszedł mi się mięsień prosty brzucha :( po porodzie czeka mnie kolejna wizyta i sporo pracy :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyy Totoro, ale mięsień w ciąży zawsze się rozchodzi, tylko nie zawsze wraca na swoje miejsce. Jakby się nie rozchodził to byś miała płaski brzuch do porodu...

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, ale u mnie chyba jest już dość spore, bo zwróciła mi na to uwagę fizjo i powiedziała, że muszę mieć to pod kontrolą a przy samym porodzie położne będą używać chusty do podtrzymywania brzucha 🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechalybyscie w 30tc 1200km na wakacje do Wloch? Bo pogodda kusi i sie zastanawiamy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ