!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
ata89 wrote:Właśnie miałam egzamin online. Podyplomowka ukończona z wynikiem bardzo dobrym 😊
Teraz już głowa spokojniejsza. Mogę się zająć wyprawka juz na całego 😉
Brawo Ty 👏🎓 -
KotkaPsotka3 wrote:Dwie wartosci watrobowe wyszly mi troche ponad norme, kwasow nie robili, ale to bylo zanim zaczelo mnie swedziec. Mnie w sumie swedzi wszystko wiec troche tak niespecyficznie ale dzisiaj sie dwa razy budzilam bo mnie wlasnie stopa nanzewnatrz swedziala. Brzuch mam prawie do krwi zadrapany. Oczywiscie jestem w Polsce teraz...a moj gin w De wyjezdza na urlop jak ja wracam. Zrobilam sobie dzisiaj jeszcze na wlasna reke te wartosci co mialam poswyzszone zeby sprawdzic czy rosna.
Ale w piereszej ciazy tez tak mialam ze mnie swedzialo ale krew wyszla ok. Dziwne to dla mnie bo skads przeciez to swedzenie musi sie brac. Wtedy dostalam krem ze sterydem i mi pomoglo. -
Ata gratki! 😉
Mi też się najlepiej śpi rano, chociaż ostatnio jakość snu trochę mi się poprawiła i nie narzekam 😉👍 dziwne, bo bałam się, że będzie coraz gorzej.
Dziewczyny a może to swędzenie jest alergiczne? 🤔 Oczywiście warto zrobić badania, skontrolować itp. ale teraz taki okres ,,pylący" może włączyć wapno nie zaszkodzi? Mnie swędzi brzuch czasami, ale to od tego, że rozstępy posuwają się dalej niestety.. no i od wczoraj wieczora mam jakoś katar. Nie wiem właśnie czy to alergia, czy może jakiś przeciąg 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 13:00
-
Ata gratulacje 🥰
Kroko super koszulki 🤩
Współczuję dziewczyny nieprzespanych nocy 😘
U mnie tez jakas slaba.. poranek tez. Nie wiem boli mnie brzuch. Twardy jak skała. Mam jakies takie dziwne uczucie, i boli podbrzusze.
Myślałam,ze moze na dwojke. Ale nic nie idzie.. gazow tez zero.
Dzis odbieram wynik na mocz, zobacze moze to pecherz, bo wczoraj czesto meczylo mnie siusku..Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana ja też miałam wczoraj dokładnie takie bóle jak opisujesz 👍 tak trochę jak na okres, ale nie do końca.. też stawiałam na pęcherz, chociaż wyniki z zeszłego tyg ok. Dziś już lepiej, zobaczymy jak później. Może to już po prostu obciążenie i główka tak uciska? 🤔 Wczoraj się trochę przestraszyłam, aż nospe wzięłam. Brzuch tez coraz częściej mam twardy, ale po całości i przez dłuższy czas. Jak przy wzdęciach..
Nie wiem jak wy, zdaje sobie sprawę, że mamy jeszcze czas i najlepiej, żeby dzieciaczki siedziały jak najdłużej, ale powoli wchodzę w etap: już bym chciała urodzić 😅 nie to, że popędzam małą, ale chciałabym, żeby ten czas szybko zleciał i to było JUŻ. 😅 -
Mi z Rossmanna jak na razie tylko jakiś krem na rozstępy z babydream, czekam na pampersy bo szwagierka dostała w 33tc i Po porodzie po małej paczce.
Nie spałam w nocy, chyba dlatego że wczoraj w dzień 3h spałam 🤦
U mnie pierwsze pranie zrobione. Mam tylko nadzieję że nie będzie padać bo przez 30min wieszałam te małe lumpki🤦🙈
-
Witam sie w rozpoczetym 34tc 😊 33tc za mna i coraz blizej do porodu! Jezeli Jagodka chcialaby przyjsc na swiat w tym terminie co brat to rowno za 2,5tyg rodze 😱
Ja cos mam pecha do fioletowej stronki co chwilke mnie wylogowuje i nie moge dodac postow bog wie czemu 😔
Mialam tez w piatek kontrolne usg, Jagodka urosla wiec jest ok mimo ze kolosem nie bedzie to 32+4 waga to 1767g. Lekarz powiwezial ze w terminie bedzie 3000-3200g max. Przeplywy na szczesvie ok.i ktg tez!
W tym tyg w piatek znowu ide na kontrolne usg i ktg sobie zrobie.
Ja dzisiaj sie zmusilam i zaczelam pakowac torbe do szpitala... wyparzam wlasnie butelki laktator itp bo chce ze soba w szpitalu miec w razie W.
Jeszcze mi zostalo zrobic zamowienie apteczne, kupic monitor oddechu, nianie z kamerka, wanienke, tummy tub, przescieradlo do gondoli, przescieradlo do kolyski, dokupic pieluchy rozmiar 0, bo przy tej wadze to 1 na bank beda za duze juz to przerabialam z synem 😅joana, erre, Dave87 lubią tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Ja właśnie sobie uświadomiłam w weekend po rozmowie z tą dziewczyną na urodzinach, że torbę wypadałoby mieć spakowana. Ona urodziła w 34 tyg. Wiadomo że liczę na to że wytrwam do końca, ale będę spokojniejsza jak ta torba będzie spakowana.
Wzięłam się za pedicure i już mam zdecydowanie za duzy brzuch na takie wygibusyja nie wiem jak moja bratowa dzień przed cesarka sobie robiła stopy 🙈
Kolejny pedicure napewno zrobię w salonie 😂 -
nick nieaktualny
-
Ja 34 tydzień przywitałam pokłonami nad toaletą i dzisiaj to albo śpię albo mnie nudzi, to zdecydowanie nie mój dzień.
Ata gratulacje
Kroko super te koszulki, jeszcze powinnaś sobie zamówić koszulkę z napisem np " super mama".
Czy któraś z Was ma bóle w pachwinach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 14:23
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Apropo nospy, mój lekarz raczej jest jej przeciwnikiem
mówi, żeby brać jak już serio boli. Macica ćwiczy przed porodem i na tym etapie to normalne, a nospa może sprawić, że ona się ,,rozleniwi" 😁 nie wiem ile w tym prawdy, ja i tak nospe biorę raczej rzadko. Z resztą faktycznie w ciąży lepiej brać mniej leków, jak wiecej 👍
Dzisiaj też mam bóle podbrzusza, ale już nie takie miesiączkowe, tylko takie ,,ciągnące", zakwasowe jakby.. 🤔 miewałam już tak i przechodziło. Teraz do porodu mam wizyty co 2 tyg, następna za tydzień także jestem spokojniejsza 😉 no i caly czas mega ilości wodnistej wydzieliny, wkładek unikam, bo nie chce jakiegoś grzyba znowu złapać.. Jestem w domu cały czas, także wolę się podmyć i zmienić majtki niż chodzić we wkładce 😉 -
Leila popieram i mam tak samo. Od zawsze jestem na nie do wkladek.
Oczywiscie ten kto uzywa to go nie zniechecam 😊
Ale mysle jak Leila, jestem w domu to wole sie podmyc i zmienić bielizne niż użyć wkladke.
Zreszta moze to tez uraz, no ja nie umiem chodzic w podpadce. Juz w te dni kiedy sie decydowalam to byla katorga dla mnie.
Nie wiem jak po porodzie wytrzymam z tymi podkladami 🤣🤣🤣 a wyboru innego nie ma.
U mnie brzuch nadal boli... nie wiem.. niby wzdety, niby nie. Nadal zero dwojki czy gazow. Zwyczajnie jakos jest trwardy mocno i taki jakby spiety. I co i raz mam takie jakby spiecia po calym brzuchu.
Tyle, ze to nie jest jakis bol mocny jak skurcz, zwyczajnie mam jakis taki dyskomfort.
Powiem Wam, bo zapomnialam w sobote. Mi na mojego meza podczas remontu to opadaja rece 😅 to jest az slodkie, ze facet ma dwie lewe rece do tego.
Uwierzycie, ze tak odbieral od dostawcy meble Adasia, że dali komode z przewijakiem ale bez przewijaka? Mialy byc 3 paczki do tego. Ogolnie zamowienie to bylo ogromne bo tez duzo innych mebli. I moj maz nie sprawdzil co wyciaga kurier.....
Ani nie wzial od niego zadnego dokumentu..
Dzis ma dzwonic do tego sklepu i z nimi gadac, bo na samochodzie podobno facet tego nie mial. Wiec pewnie zostalo im na magazynie.
Jak nie to musimy kupic znow ten przewijak do komody za prawie 300 zl..
Myslalam w sobote, ze udusze meza 🤣 na szczescie teraz sie z tego smieje, bo co innego nam zostało.
Jeszcze uslyszalam od niego, ze sama moglam odebrac. Powiedzialam, ze skoro pilnuje calego remontu to czy on przejmie kobiece obowiazki?
Powiem Wam, ze remonty z moim mezem nie sa latwe 🤣🤣🤣Adaś
-
Dziewczyny macie może jakiś namiar na allegro na ręczniki kąpielowe? Chciałabym zamówić jeden dla dzidziusia i drugi dla starszaka w rozsądnej cenie.
-
Ja kupiłam u tego sprzedawcy Audrey. Nie pamiętam nigdy jego nazwy. A maz zamawial ze swojego konta.
Bralam sensilo i babyono. Moge polecić, bo super jakość. A jestem już po praniu. Szczegolnie fajne te sensillo.
Tylko Audrey musi podpowiedzieć jego nazwe 😅Adaś
-
Jaśmina uśmiałam się z tej super mamy.
Ja właśnie wzięłam nospe i magnez bo boli mnie brzuch. Pewnie po wczorajszym spacerku... mam nadzieję że nie zwrócę tabletek.
Katwie ja ostatnio zamówiłam moim dziewczynom takie:
https://allegro.pl/oferta/duetbaby-okrycie-kapielowe-bambus-100x100cm-roz-7643688035
Są bardzo fajne.Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Ata gratki! 😉
Mi też się najlepiej śpi rano, chociaż ostatnio jakość snu trochę mi się poprawiła i nie narzekam 😉👍 dziwne, bo bałam się, że będzie coraz gorzej.
Dziewczyny a może to swędzenie jest alergiczne? 🤔 Oczywiście warto zrobić badania, skontrolować itp. ale teraz taki okres ,,pylący" może włączyć wapno nie zaszkodzi? Mnie swędzi brzuch czasami, ale to od tego, że rozstępy posuwają się dalej niestety.. no i od wczoraj wieczora mam jakoś katar. Nie wiem właśnie czy to alergia, czy może jakiś przeciąg 🤷