!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ptysio pomysl mega 😍
Tytul książki napewno zapamietam 😊
Tez planuje w tym tygodniu cos zamowic z ubrsn.
Co do lekarzy ja mam tylko prywatnego.
Patutka jest dobrze ❤ Za kazda z Was mocno ściskam kciuki, musi byc dobrze 😘🤞Ptysio lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ptysio u nas narazie zapoznawianie z nocnikiem, chodzi ze mną do łazienki i siada sobie na tron bijąc sobie brawo :p potem bierze listek papieru i wyciera sobie pierw pupę, potem brzuch, pachy i czasem twarz 🤦♀️ dobrze że to tylko ćwiczenia 🤣 ściągnięcie pieluchy skutkuje nagłym ganianiem z gola pupa :p
Co do jedzenia zauważyłam, że trzeba dawać i nie naciskać, z czasem spróbuje, zmieniam tylko formę tych problematycznych rzeczy. Ziemniaki brudne od sosu?! To u nas nie przejdzie ;p chyba, że pogniecione i nie widziała w całości. Także, ja już się nie spinam, przez dluuuugi czas nie jadła kaszek, owsianek itp, a teraz? Dziś zjadła swoją o pół mojejPtysio lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A mi az wstyd dziewczyny ile ja juz w ciagu kilku tyg ciazy zjadlam fast foodow. Poprostu mam taka chęć ze jak mnie najdzie yo nie ma przebacz.. A najbardziej to hot dog ze stacji z sosem czosnkowym.
Masakra. Ale za to slodyczy nie jem to moze nie bede zaraz kwadratowa haha -
Ja mam taki łatwy i fajny przepis na proste danie jak to mówię jednogarnkowe, bo wszystko robi się w piekarniku. Pierś z kurczaka kroję w słupki i marynuje w jogurcie naturalnym z czosnkiem, sola, pieprzem i duża ilością słodkiej papryki, tak by marynata zrobiła się czerwona. Potem obtaczam kurczaka w rozbitych płatkach kukurydzianych. Piekę jakieś 20 min w 180 stopniach. Do tego kroję warzywa ziemniaki, marchewkę, buraka, przyprawiamy oliwa i przyprawa do ziemniaków i piekę razem z kurczakiem. W moim domu wszystkim smakuje takie jedzonko. Kurczak może nawet 2-3 dni w marynacie być więc można zrobić więcej i tylko każdego dnia porcję panierowac i piec.
Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ptysio, pierwsze mdłości od nie wiem kiedy
Na obiadek pierś grillowana, pieczone ziemniaki (ja często po prostu je gotuję, posypuję przyprawami i na grila do kury) i do tego surówka z korzenia pietruszki ze śmietana kokosową - moje odkrycie roku 2019
Albo risotto z dynią i indykiem plus warzywa
Zglodnialam....Ptysio lubi tę wiadomość
-
Agnieszka91 wrote:A mi az wstyd dziewczyny ile ja juz w ciagu kilku tyg ciazy zjadlam fast foodow. Poprostu mam taka chęć ze jak mnie najdzie yo nie ma przebacz.. A najbardziej to hot dog ze stacji z sosem czosnkowym.
Masakra. Ale za to slodyczy nie jem to moze nie bede zaraz kwadratowa haha
Kochana ja raczej jadłam zawsze zdrowo, dużo warzyw, owoców, mało pieczywa. A teraz masakra. Dzisiaj zjadłam przez cały dzień 3 bułki z serem i pomidorem, pół drożdżówki i rosół. Mam straszną ochotę na bułki z masłem:D -
To ja ostatnio coś takiego zrobiłam - jeden garnek, 4 składniki: piersi kurczaka w kostkę i podsmażam w garnku (można doprawić wg uznania, ja dałam curry i słodką paprykę), następnie dodaję puszkę mleka kokosowego i suszone pomidory pokrojone w paski (ale nie z zalewy), pogotować ok 20 minut pod przykryciem i na koniec dodaję 3 łyżki pesto. To można podać z ryżem, makaronem, ziemniakami (ja daję ryż). Niebo w gębie!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 21:49
katwie27, Chmurka, Ptysio lubią tę wiadomość
-
A właśnie mam pytanie. Bo ja jestem fanką serów mięśniowych. Wiadomo jeść ich nie można, ale czy obróbce termicznej można? Uwielbiam makaron że szpinakiem i gorgonzola, chodzi za mną ostatnio
-
katwie27 wrote:A właśnie mam pytanie. Bo ja jestem fanką serów mięśniowych. Wiadomo jeść ich nie można, ale czy obróbce termicznej można? Uwielbiam makaron że szpinakiem i gorgonzola, chodzi za mną ostatnioMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Erre a zielone czy czerwone pesto?
Ja ostatnio mam tak że punkt 2h po ostatnim posiłku zaczyna mnie tak ssać w żołądku że muszę zjeść bo aż mnie mdli z głodu. Więc muszę się nauczyć jeść małe posiłki a często i regularnie bo dotychczas to z tym słabo było. Na słodkie wciąż nie mam w ogóle ochoty, wręcz mi nie smakuje. Teraz wszystko musi być wyraziste, slone, kwaśne, pikantne. Ogólnie konkretne smaki;P -
Chmurka wrote:Erre a zielone czy czerwone pesto?
Ja ostatnio mam tak że punkt 2h po ostatnim posiłku zaczyna mnie tak ssać w żołądku że muszę zjeść bo aż mnie mdli z głodu. Więc muszę się nauczyć jeść małe posiłki a często i regularnie bo dotychczas to z tym słabo było. Na słodkie wciąż nie mam w ogóle ochoty, wręcz mi nie smakuje. Teraz wszystko musi być wyraziste, slone, kwaśne, pikantne. Ogólnie konkretne smaki;PChmurka lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023