X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio pomysl mega 😍

Tytul książki napewno zapamietam 😊
    Tez planuje w tym tygodniu cos zamowic z ubrsn.

Co do lekarzy ja mam tylko prywatnego.

Patutka jest dobrze ❤ Za kazda z Was mocno ściskam kciuki, musi byc dobrze 😘🤞

Ptysio lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio u nas narazie zapoznawianie z nocnikiem, chodzi ze mną do łazienki i siada sobie na tron bijąc sobie brawo :p potem bierze listek papieru i wyciera sobie pierw pupę, potem brzuch, pachy i czasem twarz 🤦‍♀️ dobrze że to tylko ćwiczenia 🤣 ściągnięcie pieluchy skutkuje nagłym ganianiem z gola pupa :p

Co do jedzenia zauważyłam, że trzeba dawać i nie naciskać, z czasem spróbuje, zmieniam tylko formę tych problematycznych rzeczy. Ziemniaki brudne od sosu?! To u nas nie przejdzie ;p chyba, że pogniecione i nie widziała w całości. Także, ja już się nie spinam, przez dluuuugi czas nie jadła kaszek, owsianek itp, a teraz? Dziś zjadła swoją o pół mojej ;)

Ptysio lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!! Mdli mnie i to tak ostro :D tyle szczęścia na noc! 🤣🤦‍♀️

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej pamiętasz że w ciąży jesteś:)

Dziewczyny macie jakieś swoje pomysły na zdrowy lekki obiad? Bo nie mam pomysłu na najbliższe dni...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio króluje śledź marynowany z bułką, ekspedientki już się ze mnie śmieją w sklepie jak wchodzę 😂

• Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi az wstyd dziewczyny ile ja juz w ciagu kilku tyg ciazy zjadlam fast foodow. Poprostu mam taka chęć ze jak mnie najdzie yo nie ma przebacz.:-/. A najbardziej to hot dog ze stacji z sosem czosnkowym.
    Masakra. Ale za to slodyczy nie jem to moze nie bede zaraz kwadratowa haha

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki łatwy i fajny przepis na proste danie jak to mówię jednogarnkowe, bo wszystko robi się w piekarniku. Pierś z kurczaka kroję w słupki i marynuje w jogurcie naturalnym z czosnkiem, sola, pieprzem i duża ilością słodkiej papryki, tak by marynata zrobiła się czerwona. Potem obtaczam kurczaka w rozbitych płatkach kukurydzianych. Piekę jakieś 20 min w 180 stopniach. Do tego kroję warzywa ziemniaki, marchewkę, buraka, przyprawiamy oliwa i przyprawa do ziemniaków i piekę razem z kurczakiem. W moim domu wszystkim smakuje takie jedzonko. Kurczak może nawet 2-3 dni w marynacie być więc można zrobić więcej i tylko każdego dnia porcję panierowac i piec.

Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, pierwsze mdłości od nie wiem kiedy :)
    Na obiadek pierś grillowana, pieczone ziemniaki (ja często po prostu je gotuję, posypuję przyprawami i na grila do kury) i do tego surówka z korzenia pietruszki ze śmietana kokosową - moje odkrycie roku 2019 :D
    Albo risotto z dynią i indykiem plus warzywa :)

Zglodnialam.... :(

Ptysio lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka91 wrote:
    A mi az wstyd dziewczyny ile ja juz w ciagu kilku tyg ciazy zjadlam fast foodow. Poprostu mam taka chęć ze jak mnie najdzie yo nie ma przebacz.:-/. A najbardziej to hot dog ze stacji z sosem czosnkowym.
    Masakra. Ale za to slodyczy nie jem to moze nie bede zaraz kwadratowa haha

Kochana ja raczej jadłam zawsze zdrowo, dużo warzyw, owoców, mało pieczywa. A teraz masakra. Dzisiaj zjadłam przez cały dzień 3 bułki z serem i pomidorem, pół drożdżówki i rosół. Mam straszną ochotę na bułki z masłem:D

Kasia

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    U mnie ostatnio króluje śledź marynowany z bułką, ekspedientki już się ze mnie śmieją w sklepie jak wchodzę 😂
    Moj mąż ostatnio kupił mi wiadro 5kg ogórków kiszonych bo też się z niego kobiety śmiały :p

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śledzie u mnie nie przejdą. Zacytuję moje dziecko fuuuj haha:) ale ten pieczony kurczaczek brzmi super. Zrobię w najbliższym czasie

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • erre Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja ostatnio coś takiego zrobiłam - jeden garnek, 4 składniki: piersi kurczaka w kostkę i podsmażam w garnku (można doprawić wg uznania, ja dałam curry i słodką paprykę), następnie dodaję puszkę mleka kokosowego i suszone pomidory pokrojone w paski (ale nie z zalewy), pogotować ok 20 minut pod przykryciem i na koniec dodaję 3 łyżki pesto. To można podać z ryżem, makaronem, ziemniakami (ja daję ryż). Niebo w gębie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 21:49

katwie27, Chmurka, Ptysio lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie mam pytanie. Bo ja jestem fanką serów mięśniowych. Wiadomo jeść ich nie można, ale czy obróbce termicznej można? Uwielbiam makaron że szpinakiem i gorgonzola, chodzi za mną ostatnio ;)

Kasia

• Annia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    A właśnie mam pytanie. Bo ja jestem fanką serów mięśniowych. Wiadomo jeść ich nie można, ale czy obróbce termicznej można? Uwielbiam makaron że szpinakiem i gorgonzola, chodzi za mną ostatnio ;)
    Podobno po obróbce cieplnej można. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre a zielone czy czerwone pesto?

Ja ostatnio mam tak że punkt 2h po ostatnim posiłku zaczyna mnie tak ssać w żołądku że muszę zjeść bo aż mnie mdli z głodu. Więc muszę się nauczyć jeść małe posiłki a często i regularnie bo dotychczas to z tym słabo było. Na słodkie wciąż nie mam w ogóle ochoty, wręcz mi nie smakuje. Teraz wszystko musi być wyraziste, slone, kwaśne, pikantne. Ogólnie konkretne smaki;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sery pleśniowe dostępne w Polsce są wyłącznie z mleka pasteryzowanego. A nie można tych z niepasteryzowanego. Wiec można spokojnie jeść ;) ( choć wiadomo, lepiej przeczytać najpierw skład dla pewności;))

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodzą polędwiczki wieprzowe w sosie z wina czerwonego. Kocham to ale ponoć alkohol jednak tak całkiem nie wyparowuje i mam wątpliwości i nie robię...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Erre a zielone czy czerwone pesto?

Ja ostatnio mam tak że punkt 2h po ostatnim posiłku zaczyna mnie tak ssać w żołądku że muszę zjeść bo aż mnie mdli z głodu. Więc muszę się nauczyć jeść małe posiłki a często i regularnie bo dotychczas to z tym słabo było. Na słodkie wciąż nie mam w ogóle ochoty, wręcz mi nie smakuje. Teraz wszystko musi być wyraziste, slone, kwaśne, pikantne. Ogólnie konkretne smaki;P
    Chmurka mam identycznie z tymi napadami głodu! MUSZĘ wtedy coś zjeść bo inaczej jest mi bardzo bardzo niedobrze i nudności się nasilają. Jakaś mała kanapkę, jogurt bo inaczej dosłownie mam wrażenie że mnie ten głód wessie. Nigdy tak nie miałam. 🙄

Chmurka lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym pizze zjadła.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, dokładnie! Tak to czuję! Jakby mnie miało wessać!:D

Annia lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ