X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio pomysl mega 😍

Tytul książki napewno zapamietam 😊
    Tez planuje w tym tygodniu cos zamowic z ubrsn.

Co do lekarzy ja mam tylko prywatnego.

Patutka jest dobrze ❤ Za kazda z Was mocno ściskam kciuki, musi byc dobrze 😘🤞

Ptysio lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio u nas narazie zapoznawianie z nocnikiem, chodzi ze mną do łazienki i siada sobie na tron bijąc sobie brawo :p potem bierze listek papieru i wyciera sobie pierw pupę, potem brzuch, pachy i czasem twarz 🤦‍♀️ dobrze że to tylko ćwiczenia 🤣 ściągnięcie pieluchy skutkuje nagłym ganianiem z gola pupa :p

Co do jedzenia zauważyłam, że trzeba dawać i nie naciskać, z czasem spróbuje, zmieniam tylko formę tych problematycznych rzeczy. Ziemniaki brudne od sosu?! To u nas nie przejdzie ;p chyba, że pogniecione i nie widziała w całości. Także, ja już się nie spinam, przez dluuuugi czas nie jadła kaszek, owsianek itp, a teraz? Dziś zjadła swoją o pół mojej ;)

Ptysio lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!! Mdli mnie i to tak ostro :D tyle szczęścia na noc! 🤣🤦‍♀️

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej pamiętasz że w ciąży jesteś:)

Dziewczyny macie jakieś swoje pomysły na zdrowy lekki obiad? Bo nie mam pomysłu na najbliższe dni...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio króluje śledź marynowany z bułką, ekspedientki już się ze mnie śmieją w sklepie jak wchodzę 😂

• Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi az wstyd dziewczyny ile ja juz w ciagu kilku tyg ciazy zjadlam fast foodow. Poprostu mam taka chęć ze jak mnie najdzie yo nie ma przebacz.:-/. A najbardziej to hot dog ze stacji z sosem czosnkowym.
    Masakra. Ale za to slodyczy nie jem to moze nie bede zaraz kwadratowa haha

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki łatwy i fajny przepis na proste danie jak to mówię jednogarnkowe, bo wszystko robi się w piekarniku. Pierś z kurczaka kroję w słupki i marynuje w jogurcie naturalnym z czosnkiem, sola, pieprzem i duża ilością słodkiej papryki, tak by marynata zrobiła się czerwona. Potem obtaczam kurczaka w rozbitych płatkach kukurydzianych. Piekę jakieś 20 min w 180 stopniach. Do tego kroję warzywa ziemniaki, marchewkę, buraka, przyprawiamy oliwa i przyprawa do ziemniaków i piekę razem z kurczakiem. W moim domu wszystkim smakuje takie jedzonko. Kurczak może nawet 2-3 dni w marynacie być więc można zrobić więcej i tylko każdego dnia porcję panierowac i piec.

Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, pierwsze mdłości od nie wiem kiedy :)
    Na obiadek pierś grillowana, pieczone ziemniaki (ja często po prostu je gotuję, posypuję przyprawami i na grila do kury) i do tego surówka z korzenia pietruszki ze śmietana kokosową - moje odkrycie roku 2019 :D
    Albo risotto z dynią i indykiem plus warzywa :)

Zglodnialam.... :(

Ptysio lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka91 wrote:
    A mi az wstyd dziewczyny ile ja juz w ciagu kilku tyg ciazy zjadlam fast foodow. Poprostu mam taka chęć ze jak mnie najdzie yo nie ma przebacz.:-/. A najbardziej to hot dog ze stacji z sosem czosnkowym.
    Masakra. Ale za to slodyczy nie jem to moze nie bede zaraz kwadratowa haha

Kochana ja raczej jadłam zawsze zdrowo, dużo warzyw, owoców, mało pieczywa. A teraz masakra. Dzisiaj zjadłam przez cały dzień 3 bułki z serem i pomidorem, pół drożdżówki i rosół. Mam straszną ochotę na bułki z masłem:D

Kasia

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    U mnie ostatnio króluje śledź marynowany z bułką, ekspedientki już się ze mnie śmieją w sklepie jak wchodzę 😂
    Moj mąż ostatnio kupił mi wiadro 5kg ogórków kiszonych bo też się z niego kobiety śmiały :p

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śledzie u mnie nie przejdą. Zacytuję moje dziecko fuuuj haha:) ale ten pieczony kurczaczek brzmi super. Zrobię w najbliższym czasie

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • erre Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja ostatnio coś takiego zrobiłam - jeden garnek, 4 składniki: piersi kurczaka w kostkę i podsmażam w garnku (można doprawić wg uznania, ja dałam curry i słodką paprykę), następnie dodaję puszkę mleka kokosowego i suszone pomidory pokrojone w paski (ale nie z zalewy), pogotować ok 20 minut pod przykryciem i na koniec dodaję 3 łyżki pesto. To można podać z ryżem, makaronem, ziemniakami (ja daję ryż). Niebo w gębie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 21:49

katwie27, Chmurka, Ptysio lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie mam pytanie. Bo ja jestem fanką serów mięśniowych. Wiadomo jeść ich nie można, ale czy obróbce termicznej można? Uwielbiam makaron że szpinakiem i gorgonzola, chodzi za mną ostatnio ;)

Kasia

• Annia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    A właśnie mam pytanie. Bo ja jestem fanką serów mięśniowych. Wiadomo jeść ich nie można, ale czy obróbce termicznej można? Uwielbiam makaron że szpinakiem i gorgonzola, chodzi za mną ostatnio ;)
    Podobno po obróbce cieplnej można. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre a zielone czy czerwone pesto?

Ja ostatnio mam tak że punkt 2h po ostatnim posiłku zaczyna mnie tak ssać w żołądku że muszę zjeść bo aż mnie mdli z głodu. Więc muszę się nauczyć jeść małe posiłki a często i regularnie bo dotychczas to z tym słabo było. Na słodkie wciąż nie mam w ogóle ochoty, wręcz mi nie smakuje. Teraz wszystko musi być wyraziste, slone, kwaśne, pikantne. Ogólnie konkretne smaki;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sery pleśniowe dostępne w Polsce są wyłącznie z mleka pasteryzowanego. A nie można tych z niepasteryzowanego. Wiec można spokojnie jeść ;) ( choć wiadomo, lepiej przeczytać najpierw skład dla pewności;))

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodzą polędwiczki wieprzowe w sosie z wina czerwonego. Kocham to ale ponoć alkohol jednak tak całkiem nie wyparowuje i mam wątpliwości i nie robię...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Erre a zielone czy czerwone pesto?

Ja ostatnio mam tak że punkt 2h po ostatnim posiłku zaczyna mnie tak ssać w żołądku że muszę zjeść bo aż mnie mdli z głodu. Więc muszę się nauczyć jeść małe posiłki a często i regularnie bo dotychczas to z tym słabo było. Na słodkie wciąż nie mam w ogóle ochoty, wręcz mi nie smakuje. Teraz wszystko musi być wyraziste, slone, kwaśne, pikantne. Ogólnie konkretne smaki;P
    Chmurka mam identycznie z tymi napadami głodu! MUSZĘ wtedy coś zjeść bo inaczej jest mi bardzo bardzo niedobrze i nudności się nasilają. Jakaś mała kanapkę, jogurt bo inaczej dosłownie mam wrażenie że mnie ten głód wessie. Nigdy tak nie miałam. 🙄

Chmurka lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym pizze zjadła.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, dokładnie! Tak to czuję! Jakby mnie miało wessać!:D

Annia lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ