X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Wrzesień 2022❤️
Odpowiedz

❤️Wrzesień 2022❤️

Oceń ten wątek:
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Umówiłam wizytę na środę, ale tak teraz myślę, że chyba trochę za wcześnie i się zestresuje tylko, że nic nie będzie widać 😕 W którym dokladnie dniu i tygodniu byłyście na pierwszej wizycie i co widziałyście na USG? Ja w poprzednich dwóch ciążach byłam w 6 tygodniu i było już serduszko, a teraz patrząc na dzień owulacji, to może być jeszcze nawet nieskończony 5 tydzień.
    Ja mam wizytę dzisiaj o 18.... jestem w 6 tygodniu (5+3). Trzymajcie kciuki. Dam znać czy coś już było widać :)

Maybelle, MayMasza lubią tę wiadomość

w4sqflw1oigl960n.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellaa wrote:
    Czemu chcecie uciekać że Szwajcarii ? Do innego kraju czy do Polski? Dla nas narazie nie wchodzi w grę powrót do Polski, nie chcemy. W Niemczech jest ok, bardzo stabilnie i spokojnie ale nie czujemy się tu w 100% jak w domu. Dlatego myślimy jeszcze się przenieść do Szwajcarii na jakiś czas. Nie polecasz tam życia dla rodziny ? Ogólnie na początku myślimy może nawet pod Szwajcarię bo jednak w Niemczech wszystko znamy a mąż w Szwajcarii by znalazł pracę i się rozeznał. Mam strach tak rzucić wszystko i przenieść się z dziećmi do innego kraju którego nie znamy. Mamy przyjaciela tam ale on nie ma rodziny więc może ciężko mu określić jak to jest tam być z całą rodziną. Chciałabym aby było jak tuż że moge iść do pracy a dzieci do przedszkola i żłobka.
    Ja czekam do 8tyg 5 dni chociaż jakbym miała iść tydzień wcześniej to też bym poszła. Ale już w 6 tyg bym nie chciała bo raz byłam i nie było serca które się pewnie pojawili dwa dni pozniej i tylko miałam stres.
    Jest któraś mama z Niemiec ??
    Mam dość już życia tutaj... Szwajcaria to bardzo specyficzny kraj i ciężki do życia dla rodzin z małymi dziećmi. Ale nie zniechęcam 😉 Musisz się jednak liczyć z tym, że pogodzenie pracy z opieką nad dziećmi jest bardzo ciężkie w tym kraju 😕 Ja odkąd urodziłam starszego, nie wróciłam do pracy, bo totalnie się to nam nie opłaca.
    Jakbyś miała jakieś konkretne pytania, wal śmiało 🙂
    My jesteśmy w trakcie budowy domu w Polsce i jak dobrze pójdzie to w następnym roku zjeżdżamy. Ja się nie nadaję do życia za granicą.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelll wrote:
    Ja mam wizytę dzisiaj o 18.... jestem w 6 tygodniu (5+3). Trzymajcie kciuki. Dam znać czy coś już było widać :)
    Trzymam kciuki i czekam na wieści 🙂❤️
    Ja swoją przełożyłam jednak na następną środę.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Mam przeczucie, że będzie chłopiec 🙂 a do tej pory moje przeczucia się sprawdzały 😉
    Gorzej, że totalnie nie mam pomysłu na imię dla chłopca... Jakoś totalnie nic mi się nie podoba, albo jak już nawet podoba, to się niezbyt pozytywnie kojarzy 😕 A Wy dziewczyny macie już jakieś typy imion czy jeszcze nawet o tym nie myślicie..?
    Jeśli chodzi o imiona to tez musze wybrać jakieś z którym w Polsce nie będzie problemu z wymową i tak już będą mieć problem z nazwiskiem :) Mój mąż pochodzi z Maroka :) Trochę się martwie bo pomimo tego że dzieci są śliczne z tymi czarnymi oczkami. oliwkową cerą i czarnymi loczkami to rozbrykane na maksa :D. mój mąż jako dziecko 3 razy ledwo uszedł z życiem od... niezbyt rozsądnych zabaw nad oceanem :D. Może jednak odziedziczy europejskie geny osobowości :d A wygląd po mężu i dziadkach ;D

w4sqflw1oigl960n.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelll wrote:
    Jeśli chodzi o imiona to tez musze wybrać jakieś z którym w Polsce nie będzie problemu z wymową i tak już będą mieć problem z nazwiskiem :) Mój mąż pochodzi z Maroka :) Trochę się martwie bo pomimo tego że dzieci są śliczne z tymi czarnymi oczkami. oliwkową cerą i czarnymi loczkami to rozbrykane na maksa :D. mój mąż jako dziecko 3 razy ledwo uszedł z życiem od... niezbyt rozsądnych zabaw nad oceanem :D. Może jednak odziedziczy europejskie geny osobowości :d A wygląd po mężu i dziadkach ;D
    Ooo to fajna z Was mieszana para 😉😁 Ale mieszkacie w Polsce tak?

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ooo to fajna z Was mieszana para 😉😁 Ale mieszkacie w Polsce tak?
    tak, od 5 lat w Polsce w Warszawie. Rok mieszkałam w Maroku. Tęsknie za słońcem, za gościnnością, za tradycjami rodzinnymi. W Polsce nie ma tak ciepłych i silnych więzi rodzinnych jak w Maroku. Między rodzeństwem czy rodzicami :) ale Maroko nie jest do życia:) może wrócimy tam jako emeryci :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w4sqflw1oigl960n.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 23:18

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Dokładnie, jak nie zrobić, to i tak stres 😅 Będę przekładać jednak wizytę na następny tydzień, bo coś mi się wydaje, że w środę, to może nawet zarodka jeszcze nie być.
    Zdradzisz jakie imię macie dla dziewczynki? 🙂
    Dla dziewczynki Matylda :) dla chłopca mąż wybrał Czarek :) więc aż się uśmiechnęłam jak się tu pojawiło w postach bo to raczej rzadko nadawane teraz imię :D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Mieszkam w Irlandii 😉

Ja za to nie nadaję się do życia w Polsce 😂 Za długo juz tu jestem i czuję się jak u siebie w domu. Za każdym razem jak jadę do Polski, to czuję się jak bym była obca 😆 Chociaż to może też kwestia przyzwyczajenia.
    Moja przyjaciółka ma męża Irlandczyka, ale mieszkają w Szkocji 😁
    Ja mimo tego, że mieszkam w CH od 2014 roku, to nadal nie czuje się tu całkiem dobrze, a tym bardziej jak u siebie. Mam też dość życia w ciągłych rozjazdach, tęsknię za rodziną i przyjaciółmi 🙁 Ostatnie lata, odkąd pojawił się Covid i problemy z podróżowaniem, tylko mnie utwierdziły w przekonaniu, że mam dość takiego życia.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Dla dziewczynki Matylda :) dla chłopca mąż wybrał Czarek :) więc aż się uśmiechnęłam jak się tu pojawiło w postach bo to raczej rzadko nadawane teraz imię :D
    Bardzo ładne imiona 🙂 Mi się podoba imię Czarek, ale za dużo osób znam o tym imieniu i Szwajcarzy mieli by duży problem z wymówieniem 😅

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 23:19

MayMasza, agniecha2101 lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️ No to musi być Matyldzia 😁 Czarki fajne chłopaki, ale to imię jest specyficzne no :p

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • pocahontas Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, proszę o wpisanie mnie na 5 września :)

Ja też kiedyś mieszkałam za granicą, w Danii i w Szkocji, ale nie nadaję się do tego, kompletnie nie moje klimaty, chociaż obiektywnie żyje się tam łatwiej. Chociaż lubię tak na rok-dwa pomieszkać za granicą i wrócić, fajne doświadczenie i można tyle pozwiedzać.

A co do imion to celuję w takie żeby były w miarę zwyczajne i międzynarodowe (bez polskich znaków), bo z moim i męża imionami za granicą było ciężko. A może dziecko w przyszłości zechce wyemigrować. Dla dziewczynki Iza, Paulina, Natalia lub Weronika. Dla chłopca Wiktor lub... nie wiem co, nic mi się nie podoba. Lubię imię Leon, ale zrobiło się popularne i mąż go nie trawi XD

Maybelle, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Maybe Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny czuje mega lęk. Boję się cieszyć...😑ciągle uciskam piersi żeby sprawdzić czy jeszcze bolą🤪🤪🤪i nadto się obserwuję żeby wyłapać wszelkie objawy...Jutro pójdę na kolejną betę i proga...może się trochę uspokoję 🙂

Zawsze jak myślałam o macierzyństwie to w mojej głowie była dziewczynka..I teraz też tak mam, co nie oznacza że chłopiec mnie zasmuci 😉

Co do imion to tak bardzo wstępnie Nela, Inga, Ania, Laura lub Leon, Wojtuś, Bruno i Borys🙂

1474079d64.png
    15.01.22 - ⏸
    31.01- mamy 0.58cm Człowieka🥰🥰🥰❤❤❤
    21.03 - prenatalne
    09.05- zdrowa Dziewczynka💕Ania💕

04.2021 - cb😪
    12.2021 - cb😪
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduje że widać piękną fasolkę z ciałkiem żółtym i z echem :) lekarz mówi że już można się cieszyć :)

Maybelle, Maybe, MayMasza, Ellaa, Madisonie, agniecha2101 lubią tę wiadomość

w4sqflw1oigl960n.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 23:19

MayMasza lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Myślę że bardzo nieśmiało mogę się z Wami przywitać.
    Dlaczego nieśmiało? Bo kompletnie nie wiem na kiedy mogę mieć ewentualny termin, ale z pewnością koniec września. :D
    Testowałam 16.01 wtedy miałam blada kreske, kolejnego dnia powtórzyłam i zrobiłam 2 kolejne testy, bo nie dowierzałam, kolejny dzień kolejne testy (czulsze) i za każdym razem druga kreska była widoczna. :) Ucieszyłam się niesamowicie, ale dla spokoju 19 poszłam na betę wyszła 312, 21 już było 630, tak ze przyrost w porządku ❤
    Ogólnie zdziwiłam się tym pozytywnym testem, bo od czerwca/lipca jestem praktycznie bez miesiączki.. Brałam w grudniu duphaston żeby wywołać okresnjednak ten się nie pojawił, ginekolog przepisała kolejne leki, skierowała na milion badań które wyszły dobrze i kazała sprawdzać co tydzień czy czasem nie jestem w ciąży bo wtedy leki miałam odstawić, i taki przeżyliśmy z mężem.. Planowaliśmy drugie dziecko od dawna, ale ze względu na moje problemy sądziłam ze zajmie to sporo więcej czasu 😊
    Wizyta umówiona na czwartek, do ginekologa którego nigdy nie widziałam na oczy ale moja gin akurat ma jakiś Urlop i wraca dopiero 19.02, a to za długo na czekanie, tym bardziej że pracuje fizycznie jako magazynier i dużo ciężkich rzeczy noszę..
    Myślę też żeby umówić się może na wizytę do ginekologa który prowadził moja ciążę z synem, z tym że wtedy czekają mnie 45 km dojazdy na wizyty, ale lekarz ma moje pełne zaufanie..
    Zobaczymy co będzie 💪
    Trochę długie to moje przywitanie z Wami, wybaczcie 😅

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • Maybe Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelowaaa wrote:
    Hej :)
    Myślę że bardzo nieśmiało mogę się z Wami przywitać.
    Dlaczego nieśmiało? Bo kompletnie nie wiem na kiedy mogę mieć ewentualny termin, ale z pewnością koniec września. :D
    Testowałam 16.01 wtedy miałam blada kreske, kolejnego dnia powtórzyłam i zrobiłam 2 kolejne testy, bo nie dowierzałam, kolejny dzień kolejne testy (czulsze) i za każdym razem druga kreska była widoczna. :) Ucieszyłam się niesamowicie, ale dla spokoju 19 poszłam na betę wyszła 312, 21 już było 630, tak ze przyrost w porządku ❤
    Ogólnie zdziwiłam się tym pozytywnym testem, bo od czerwca/lipca jestem praktycznie bez miesiączki.. Brałam w grudniu duphaston żeby wywołać okresnjednak ten się nie pojawił, ginekolog przepisała kolejne leki, skierowała na milion badań które wyszły dobrze i kazała sprawdzać co tydzień czy czasem nie jestem w ciąży bo wtedy leki miałam odstawić, i taki przeżyliśmy z mężem.. Planowaliśmy drugie dziecko od dawna, ale ze względu na moje problemy sądziłam ze zajmie to sporo więcej czasu 😊
    Wizyta umówiona na czwartek, do ginekologa którego nigdy nie widziałam na oczy ale moja gin akurat ma jakiś Urlop i wraca dopiero 19.02, a to za długo na czekanie, tym bardziej że pracuje fizycznie jako magazynier i dużo ciężkich rzeczy noszę..
    Myślę też żeby umówić się może na wizytę do ginekologa który prowadził moja ciążę z synem, z tym że wtedy czekają mnie 45 km dojazdy na wizyty, ale lekarz ma moje pełne zaufanie..
    Zobaczymy co będzie 💪
    Trochę długie to moje przywitanie z Wami, wybaczcie 😅
    Cześć 🙂takie niespodzianki są najlepsze🙂Gratulację!😍
    W tym samym czasie robiłyśmy testy i betę i nawet wyniki mamy bardzo podobne🙂
    Ja wizytuję 31.01.
    Powodzenia🍀🍀🍀

karmelowaaa lubi tę wiadomość

1474079d64.png
    15.01.22 - ⏸
    31.01- mamy 0.58cm Człowieka🥰🥰🥰❤❤❤
    21.03 - prenatalne
    09.05- zdrowa Dziewczynka💕Ania💕

04.2021 - cb😪
    12.2021 - cb😪
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ