❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
karmelowaaa wrote:Hej
Myślę że bardzo nieśmiało mogę się z Wami przywitać.
Dlaczego nieśmiało? Bo kompletnie nie wiem na kiedy mogę mieć ewentualny termin, ale z pewnością koniec września.
Testowałam 16.01 wtedy miałam blada kreske, kolejnego dnia powtórzyłam i zrobiłam 2 kolejne testy, bo nie dowierzałam, kolejny dzień kolejne testy (czulsze) i za każdym razem druga kreska była widoczna. Ucieszyłam się niesamowicie, ale dla spokoju 19 poszłam na betę wyszła 312, 21 już było 630, tak ze przyrost w porządku ❤
Ogólnie zdziwiłam się tym pozytywnym testem, bo od czerwca/lipca jestem praktycznie bez miesiączki.. Brałam w grudniu duphaston żeby wywołać okresnjednak ten się nie pojawił, ginekolog przepisała kolejne leki, skierowała na milion badań które wyszły dobrze i kazała sprawdzać co tydzień czy czasem nie jestem w ciąży bo wtedy leki miałam odstawić, i taki przeżyliśmy z mężem.. Planowaliśmy drugie dziecko od dawna, ale ze względu na moje problemy sądziłam ze zajmie to sporo więcej czasu 😊
Wizyta umówiona na czwartek, do ginekologa którego nigdy nie widziałam na oczy ale moja gin akurat ma jakiś Urlop i wraca dopiero 19.02, a to za długo na czekanie, tym bardziej że pracuje fizycznie jako magazynier i dużo ciężkich rzeczy noszę..
Myślę też żeby umówić się może na wizytę do ginekologa który prowadził moja ciążę z synem, z tym że wtedy czekają mnie 45 km dojazdy na wizyty, ale lekarz ma moje pełne zaufanie..
Zobaczymy co będzie 💪
Trochę długie to moje przywitanie z Wami, wybaczcie 😅karmelowaaa lubi tę wiadomość
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Witajcie
Jestem po pierwszej wizycie to już 8 tydzień, serduszko mocno biło dawno tak się nie stresowałam, myślałam, że serce wyskoczy mi z piersi... kolejna wizyta za miesiąc, dostałam już L4 do tego czasu.agniecha2101, Maybelle lubią tę wiadomość
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Ja właśnie w pracy poinformowałam od razu po becie, także mam nadzieję że poradzą sobie beze mnie i zrozumieją, że praca w ciąży jako magazynier/pakowacz nie jest spełnieniem marzeń, a innego stanowiska nie zajmę, bo firma jest tak mała że nie ma innych stanowisk 🤷♀️ Niby się przejęli, i nie kazali za wiele nosić, ale robota jest to każde ręce do pracy się liczą.. Dziennie po 20 km robię w pracy🙈
-
karmelowaaa wrote:Ja właśnie w pracy poinformowałam od razu po becie, także mam nadzieję że poradzą sobie beze mnie i zrozumieją, że praca w ciąży jako magazynier/pakowacz nie jest spełnieniem marzeń, a innego stanowiska nie zajmę, bo firma jest tak mała że nie ma innych stanowisk 🤷♀️ Niby się przejęli, i nie kazali za wiele nosić, ale robota jest to każde ręce do pracy się liczą.. Dziennie po 20 km robię w pracy🙈
-
Hej i ja się w końcu przywitam, chociaż poczytuję już trochę ten wątek.
Termin z ostatniej miesiączki to 7 września
To moje drugie dziecko, pierwszy synek z '19 listopada
Jutro pierwsza wizyta.
Od dwóch tygodni męczą mnie mdłości. Co jest dla mnie dużym zaskoczeniem, bo w pierwszej ciąży czułam się świetnie. Ale może jest to związane z tym, że po porodzie nabawiłam się choroby lokomocyjnej, na tyle silnej że nie mogę patrzeć na bujająca się huśtawkę, nie mówiąc o karuzeli.agniecha2101, Maybelle lubią tę wiadomość
-
karmelowaaa Super niespodzianka 😊 żeby tylko takie nas w życiu spotykały 😉 Spokojnej ciąży ❤️
P.S. ja Cię troszkę kojarzę z listopada 2018, byłam tam przez chwilę, ale ostatecznie zostałam na grudniowkach.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
lovska witaj, rozgość się 😉 Spokojnej ciąży ❤️
Mi też się po ciąży tak porobiło, że nie dam rady wysiedzieć na żadnej karuzeli itp, a jak jedziemy autem po jakiś krętych drogach, to muszę patrzeć prosto na drogę, bo inaczej robi mi się niedobrze 🤢😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 09:50
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Tak w ogóle, to DZIEŃ DOBRY 🙂 Pięknego dnia życzę ❤️
Wracając do imion jeszcze, to u mnie też wybór się zawęża, bo chcę żeby pasowało w miarę też do mojej pozostałej dwójki 🙂 Oboje mają dwusylabowe imiona i tym razem raczej też dłuższego nie chce. W tej chwili chyba jedyne męskie, które biorę pod uwagę, to Natan 🙂 no może jeszcze Milan i Oskar, ale te z kolei mężowi się kompletnie nie podobają. Dla dziewczynki z kolei miałabym problem, żeby się zdecydować, bo sporo mi się podoba 😅 Gaja, Nela, Blanka, Alicja, Lena, Marika, Nina, Jagna, Tola, Mia 😁👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Maybelle wrote:Czy są tu jakieś mamy już z terminem na wrzesień? U mnie w Wigilię testowanie i 2 kreski 😊 Z apki wychodzi mi 2 września
Jeśli chcesz zostać dopisanym do naszej wrześniowej listy 2022 daj znać w wiadomości na tym wątku. Wszystkim mamom życzę spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania 😘
🍁🌾🌻🍁🌾🌻🍁🌾🌻🍁🌾🌻🍁🌾🌻
Nasze wrześniowe szczęścia 2022
🌾🍁🌻🌾🍁🌻🌾🍁🌻🌾🍁🌻🌾🍁🌻
Maybelle 02.09.2022 💝
Ellaa 04.09.2022 💝
Madisonie 05.09.2022 💝
pocahontas 05.09.2022 💝
aga90 06.09.2022 💝
Miisia94 09.09.2022 💝
Ona30on32 10.09.2022 💝
i_ka 15.09.2022 💝
Marutka 15.09.2022 💝
b_girl24 16.09.2022 💝
isabelll 24.09.2022 💝
Maybe 26.09.2022 💝
agniecha2101 30.09.2022 💝👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
A ja dziś poleciałam na trzecią betę I proga...
Może uda mi się jakoś uspokoić głowę...bo jestem przez tą burzę myśli nieznośna😆😆😆 -
A ja dziś poleciałam na trzecią betę I proga...
Może uda mi się jakoś uspokoić głowę...bo jestem przez tą burzę myśli nieznośna😆😆😆agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Parę dziewczyn się witało, ale chyba jeszcze nie pewne daty porodu, więc pewnie zapiszą się na listę jak już będzie wiadomo wszystko po wizycie usg 😊
Jak to dziecko nie będzie chciało wyjść z brzucha, jak moja córka, to spokojnie urodzę w połowie września 😂
I tak myślę, że ciąża jest conajmniej 4-5 dni mlodsza, niż wskazuje na to om, bo nie staraliśmy się w kalendarzową owulacje 😅
Myślę, że owulacja mi się przesunęła w tym cyklu. Także usg jeszcze zweryfikuje
Mojego pierworodnego też ciężko było wykurzyć 😅
U mnie też się musiała owulacja przesunąć, inaczej nie byłoby mnie tutaj 😅 i licząc z dnia zapłodnienia, to termin wychodziłby na 02.10 dopiero. Ale że będę mieć cesarkę, a robią tu 7-10 dni przed terminem, to i tak będzie wrzesień.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Maybe Daj znać jak będziesz mieć wyniki 🙂
Ja też się trochę stresuje, niby wiem dokładnie, że każda ciąża inna, a i tak porównuję i się denerwuję 🙈 Jakoś dziwnie mnie ciągnie w podbrzuszu czasem jak np się za szybko wyprostuje... 🙁👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja czuję kłucia jak się zbyt szybko przekrece na drugi bok. Nie czuję jednak takich boli przyokresowych jak w ciąży z synem 8 lat temu.(takich przy powiększającej się macicy podobne do tych menstruacyjnych ) Nie mam też mdłości. Jedynymi objawami są mega wrażliwe i bolące piersi, latanie do toalety i śpiączka cały dzień. Niby chce mi się bardzo spać ale wydaje mi się że jestem za bardzo zmęczona i nie mogę zasnąć
-
Hej Dziewczyny! Witam się we wtorek już odliczam dni do piątkowej wizyty. Wczoraj ok 17 tak mnie wzięło na spanie,że musiałam się położyć i odpocząć, a później wypiłam małą kawę bo mój 4latek chciał ze mną układać lego 😁
Łatwo nie będzie,bo mąż pracuje od pon-pt jako kierowca i tylko na weekendy wpada do domu, ale mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze i będziemy sobie radzić. Oczywiscie po porodzie mąż zmieni pracę tak by być codziennie w domu.
agniecha2101 lubi tę wiadomość