❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Odebrałam wyniki beta 4272 domowy przyrost o 160%🥰progesteron skoczył z 24 na 29.97🙂
Chyba będę spokojniejsza🙂
Mnie spanie też męczy, wracam z pracy i musi wjechać drzemka🙂Maybelle, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:karmelowaaa Super niespodzianka 😊 żeby tylko takie nas w życiu spotykały 😉 Spokojnej ciąży ❤️
P.S. ja Cię troszkę kojarzę z listopada 2018, byłam tam przez chwilę, ale ostatecznie zostałam na grudniowkach.
Tak, byłam na listopadowych, ale też nie do końca, później przeniosłam się na grupę na fb 😅 Ale miło że kojarzyszagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Maybe wrote:Odebrałam wyniki beta 4272 domowy przyrost o 160%🥰progesteron skoczył z 24 na 29.97🙂
Chyba będę spokojniejsza🙂
Mnie spanie też męczy, wracam z pracy i musi wjechać drzemka🙂
Też mnie kusi iść na betę, ale w czwartek rano mam wizytę, więc myślę że jednak wytrzymam 🤗 Ogólnie idę do lekarza którego nigdy na oczy nie widziałam. Boję się trochę, ale do gin z pierwszej ciąży termin najszybciej dopiero 9 albo 11.02 więc trochę późno, a nie miesza pacjentek prywatnych i na nfz, a ja z tych które chodzą na nfz 🙈 -
Hej dziewczynki jestem tu nowa🙂 moja dzidzia ma już 10 tyg. Tydzień temu byłam u lekarza wszystko jest ok, Teraz czekam na wyniki badań. Na początku nie odczuwałam żadnych " dolegliwości"które mogłyby świadczyć o ciąży. Od koło 2.5 tyg mam straszne mdłości a od kilku dniu okropnie wymiotuje ( nie jedzeniem tylko żółcią) nie tylko rano ale Nawet w nocy... Dziś te wymioty chciały mnie udusić , przez dłuższą chwilę nie mogłam zaczerpnąć powietrza... Dodam że cierpię na refluks żołądkowo-przełykowy , który Teraz się mocno uaktywnił.. kolejną wizytę u lekarza mam dopiero 7 lutego. Wiem że ciąża to nie choroba, nikt nie powiedział że będzie lekko łatwo i przyjemnie ale może któraś z was ma, miała podobne dolegliwości i wie jak sobie z nimi radzić. A zapomniałam dodać moja dzidzia prawdopodobnie przyjdzie na świat 1 września. Lekarzy się śmieje że Odrazu pójdzie do szkoły. 🙂
-
isabelll wrote:Ja czuję kłucia jak się zbyt szybko przekrece na drugi bok. Nie czuję jednak takich boli przyokresowych jak w ciąży z synem 8 lat temu.(takich przy powiększającej się macicy podobne do tych menstruacyjnych ) Nie mam też mdłości. Jedynymi objawami są mega wrażliwe i bolące piersi, latanie do toalety i śpiączka cały dzień. Niby chce mi się bardzo spać ale wydaje mi się że jestem za bardzo zmęczona i nie mogę zasnąć👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej dziewczyny! Cieszę się że mogę dołączyć do grupy ciężarówek 😊 Tak w skrócie:staraliśmy się z mężem od 4 lat o maleństwo, były cykle stymulowane, inseminacja, pół roku przerwy i uwaga w Styczniu 2022 mieliśmy przystąpić do inseminacji ale.... nie doczekałam się miesiączki ❤️ zrobiłam test z moczu, betę x2 w odstępie 48h i jestem już po pierwszej wizycie na której stwierdzono prawidłowa ciąże i słyszano echo żywego płodu a termin porodu na około 20 września 🥳 Pozdrawiam Was wszystkie 😍
MayMasza, Maybelle, b_girl24, Maybe, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Pati_pitniarka wrote:Hej dziewczyny! Cieszę się że mogę dołączyć do grupy ciężarówek 😊 Tak w skrócie:staraliśmy się z mężem od 4 lat o maleństwo, były cykle stymulowane, inseminacja, pół roku przerwy i uwaga w Styczniu 2022 mieliśmy przystąpić do inseminacji ale.... nie doczekałam się miesiączki ❤️ zrobiłam test z moczu, betę x2 w odstępie 48h i jestem już po pierwszej wizycie na której stwierdzono prawidłowa ciąże i słyszano echo żywego płodu a termin porodu na około 20 września 🥳 Pozdrawiam Was wszystkie 😍
Historia trochę podobna do naszej.. starania 3.5 roku, 3 IUI, ostatnia w listopadzie a dzień po IUI covid. Obecnie czekam na pierwszą wizytę i mam nadzieję zobaczyć pięknie bijące ❤️❤️❤️
Pati_pitniarka, Maybelle, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Maybelle wrote:Piękne historie dziewczyny 😊
Znam podobną, gdzie znajoma dziewczyna ma 2 córki z invitro. Myśleli, że nie mogą mieć dzieci naturalnie, nie zabezpieczali się i zaszła w ciążę z 3 dzieckiem 😄
Nie wiem od czego to zależy, mam taką teorie, że czasem blokada po prostu siedzi w naszej głowie, ale ekspertem nie jestem w tej dziedzinie 😅 Wiadomo, że czasem są względy zdrowotne itd.
Ogromne gratulacje dziewczyny i witamy na wątku. Pozostańcie z nami 😊myślę, że każda staraczka wie, o czym mowa. Kiedy robisz wszystko (a przynajmniej tak myślisz) co w Twojej mocy, by zrobić krok naprzód, żadne słowa nie są pociechą, bo sama dobrze wiesz, ile pracy w to wkładasz. Tak, to prawda, staraczka się 'spina' ale nawet nie robi tego jakoś celowo
Ja mysle o tej ciąży jako udanej i donoszonej. Boje się poronienia, bo wiem, że jest wcześnie, ale mocno ufam, że będzie dobrze ♥️❤️♥️❤️♥️♥️Maybelle, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
drSylwia wrote:Hej! Czy któraś z Was miała problem z plamieniem?
U mnie pojawiło się w zeszły wtorek, przyznam, że trochę spanikowałam i od razu poszłam na wizytę do dowolnego ginekologa w mieście, który miał tego dnia jakiś wolny termin. Wtedy było pierwszy usg, lekarka powiedziała, że wszystko jest ok, że to tylko takie opóżnione krwawienie implantacyjne, bo krew zhemolizowana.
Utrzymuje się to cały tydzień, wczoraj miałam planową pierwszą wizytę u swojego lekarza i on już nie był taki spokojny. Dostałam zakaz pracy, seksu, stresu, treningów i L4 do walentynek, a potem kontrola.
Powiedział, żebyśmy narazie nie mówili nikomu o ciąży, bo różnie może być.
Strasznie się martwię.drSylwia lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ruchome 58,14 %(2021) ✅