🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pracuje normalnie, lekarka co wizytę pyta czy chce zwolnienie no ale ja w sumie nie dość że nie potrzebuje(mdłości mam ale nie jakieś olbrzymie), przeciwskazań do pracy żadnych nie mam więc nie widzę powodu. Plus wiadomo na własnej działalności jak nie pracuje to nie zarabiam a z czegoś trzeba żyć . Wolę teraz pracować jak najdłużej żeby potem po porodzie móc sobie pozwolić na kilka miesięcy macierzyńskiego. Plus ja ogólnie na głowę bym dostała jakbym nie chodziła do lracy, na moją psychikę siedzenie w domu źle by zadziałało
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:33
-
Ja od transferu jestem na zwolnieniu. Z racji na wcześniejsze poronienia i wykonywaną pracę wolałam iść na l4. Pracuję w żłobku. Może to nie jesteś jakaś mocno fizyczna praca, chociaz są dni że jednak tych maluszków trzeba się trochę na dźwigać. Ja jednak głównie bałam się na choroby. Wiem w jakim stanie rodzice potrafią przyprowadzać dzieci do żłobka. Poza tym i tak dostałam tego krwawienia więc gdybym pracowała to miałabym wyrzuty sumienia w dodatku po takiej akcji sama bym błagała o zwolnienie.Olo323 wrote:Dziewczyny, a pracujecie jeszcze?
Mój lekarz chciał już mi dać zwolnienie, następną wizytę mam 31.03 i mówi, że już nie będzie ze mną negocjować..
Myślałam żeby popracować do majówki, żeby z Synkiem zahaczyć chociaż jakieś wakacje, bo później na zwolnieniu to już nigdzie nie pojedziemy.
Mam straszne problemy wstawać rano i codziennie rano marzę o zwolnieniu 🙈😂
Ja mialam operację na pierś to nim wróciłam do pracy miałam kontrolę u lekarza który mnie operował już wszystko ładnie się goiło mogłabym wracać do pracy. W reszcie pytanie jaki zawód wykonuje no to mu mowie i jednak do pracy nie pozwalał wracać i to tak miałam ze dwie albo trzy kontrolę nim pozwolił mi wrócić do pracy.👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
09.03 - USG prenatalne ✔️prawdopodobnie 🩵
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Ogólnie wam powiem, że mogłabym wrócić tak na tydzień może góra dwa do pracy 😃 ale pozniej jednak wolałabym i tak iść na l4. Wiadomo w domu się nudzi tym bardziej jak człowiek głównie tylko leży, ale byłam już psychicznie zmęczona swoją pracą. A wiem, że jak tam wrócę lepiej nie będzie to mogłabym tylko na chwile wrocic 😀👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
09.03 - USG prenatalne ✔️prawdopodobnie 🩵
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
ja pracuje - zakładam wstępnie że do czerwca jak wszystko będzie ok. Ale dostałam zgodę na praktycznie 100% pracy zdalnej więc dla mnie ta praca to trochę taka odskocznia żeby nie rozmyślać o jakiś glupotach i się niepotrzebnie nie nakręcać 😅 natomiast jeśli poziom stresu będzie za duży to wracam na l4.
-
Wydaje mi sie ze kiedy potrzebujesz, ale od polowy to sie juz zaleca nawet zeby sie przygotowac do porodu czy odciazyc kregoslup. Dopytan dzis jak bede.Yennefer# wrote:Ja mam podobnie.. w ciąży nr 2 miałam gigantyczny brzuch (duże też dziecko), miałam też ok 4 cm rozejścia. Jednak potem schudłam, ćwiczyłam, ogarnęło się , też myślę że do ok 1,5 cm zeszłam no i brzuch miałam płaski. Ale twarz rozejście mam na bardzo wczesnym etapie

Od kiedy do urofizjo można iść ? Już ?
Olo, ja 4.03 otworzylam DG, ale wiadomo, robie kiedy chce i ile chce. Chociaz rano i tak wstaje zeby odwiezc dzieci.
Te niektore projektantki to tak robia, mi jak jedna dziewczyna zrobila projek to powiedzialam jej ze ja zrobie swoj a ona ma mi tylko wizualizacje zrobic. Jak mi wyliczyla plytki to potem mielismy 2 tyg opoznienia bo czekalismy na doslanie z tej samej partii z Hiszpanii. Ostatecznie zrobilam sama, mam jedna lazienke bialo rozowa, w drugiej za umywalkami jest wielki kot, ktory ma lustra zamiast okularow, a trzecia jest taka retro -
Ja gdyby nie plamienia z początku to chcialam pracować do końca kwietnia ale w związku z tym że caly mc praktycznie musialam leżeć to od połowy stycznia jestem na zwolnieniu. Nie planuje juz wracać mimo że bylo ciężko bo poza etatem prowadzę działalność gospodarczą i musiałam zatrudnić pracownika żeby wszytsko działało ale dziecko jest teraz priorytetem 😊starania od 03.2024
2 inseminacje nieudane 🤷♀️
Listopad 2025 - rezygnacja z leczenia, start po Nowym Roku
29.12.2025 beta 2037😮🥹
02.01.2026 beta 9693 🥹🥹 -