🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Daj znać koniecznie.Flora96 wrote:Nie mam pojęcia, podpytam się we wtorek. Mam nadzieję, że nie za długo bo pewnie zejdę ze stresu 😅
Ja właśnie zjadłam nowy chleb, probody z Kłosa. Jupiłam wczoraj od razu dwa i Pani była tak miła, że powiedziała, że w poniedziałek mi jeszcze dwa odłoży. Jeden już zamroziłam. Póki co po 30 min cukier rośnie powoli. I powiem szczerze, że nawet lepszy w smaku jest ten chleb niż ten poprzedni
Jeszcze muszę coś na obiady wymyślić żeby mi nie wybijało -
Ale głowa mi pęka, zaczęło się wczoraj popołudni/wieczorem a dzisiaj rano to boli na całego, zjadłam pół banana i wodę wypiłam i odrazu zwróciłam ….
Brałyście przeciwbólowe jak Was bolała?💃🏻 35 ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🌍 Ciąża i życie za granicą
🍬 first baby
💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)
12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
03.02- 0,74 cm maluszka i mamy 💖
25.02-2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
02.03- 3,85 maluszka
06.03- NIPT niskie ryzyka i dziewczynka pod moim serduszkiem 💖👧🏻
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

-
Tak, paracetamol. Szkoda ze wczoraj nie zazylas, to dzis juz bys sie obudzila bez bolu glowy, a tak to tylko noc spotegowala go.Laurelli wrote:Ale głowa mi pęka, zaczęło się wczoraj popołudni/wieczorem a dzisiaj rano to boli na całego, zjadłam pół banana i wodę wypiłam i odrazu zwróciłam ….
Brałyście przeciwbólowe jak Was bolała? -
Flora96 ja na wyniki biopsji czekałam 3 tygodnie jak mialam na szpitalu robioną. A jak robił mi znajomy lekarz i moj wynik miał na cito mi zrobic to cos ponad 2 tyg bo bardziej tego się nie da przyspieszyc, bo to muszą zobaczyć czy coś tam rośnie czy jakoś tak.
Laurelli jak mnie boli tak, że już nie mogę wytrzymac to biore apap. Ostatnio tak mnie bolało ze wzięłam 2 i nic. Pozniej mialam wziac jeszcze 2, ale na szczescie przeszło.👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
09.03 - USG prenatalne ✔️prawdopodobnie 🩵
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Flora96 wrote:Nie mam pojęcia, podpytam się we wtorek. Mam nadzieję, że nie za długo bo pewnie zejdę ze stresu 😅
Zakładam że oddają do badań histopatologicznych więc 3tyg- ja mialam tak przy węzłach chłonnych.
Na pewno będzie wszystko ok. -
Laurelli wrote:Ale głowa mi pęka, zaczęło się wczoraj popołudni/wieczorem a dzisiaj rano to boli na całego, zjadłam pół banana i wodę wypiłam i odrazu zwróciłam ….
Brałyście przeciwbólowe jak Was bolała?
Przy zatokach w ubiegłym tygodniu bralam 2 dni na noc paracetamol bo głowę mi rozsadzało i nie moglam spać. -
Odebrałam wczoraj wyniki pappa- wszystko ok, ryzyka niskie na wszystko.
Powiem Wam ze pobranie krwi 04.03 a 05.03 juz byl wynik - lekarz szybko opisala i dlatego do mnie dzwonili juz 7.03 ze gotowe do odbioru.
Podejrzała wczoraj na usg no i mowi, ze na usg juz widać, ze chłopak - zapomniala ze NIFT-y robilam.
Laurelli, Paula., Kate3330, Flora96 lubią tę wiadomość
-
No zjadłam owsiankę i wzięłam paracetamol, i już mi lepiej. Po prostu czuję jak przechodzi. No wiem że to spowodowane zmianami że łożysko kontrolę przejmuje ale dawno tak nie bolała mnie…aż mnie wzdryga na myśl jak się czułam 2 h temu.
Kasia1518 jak super że prenatalne dobrze 🥰 teraz cieszyć się 🥰
Jakie imiona macie powybierane?
💃🏻 35 ✨
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🍬 first baby
02.03- 3,85 maluszka

-
U nas na razie Łukasz albo Maria
-
Maria 🩷 moja córka ma tak na imię 🥰Ounai wrote:U nas na razie Łukasz albo Maria
U nas Mikołaj, a jak się okaże, że między nogami jednak nic nie ma to będzie Helenka 😊👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
09.03 - USG prenatalne ✔️prawdopodobnie 🩵
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
U nas Laura na 90 % ale wkradło się też Sara, albo Liliana.
Zobaczymy 🌸
💃🏻 35 ✨
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🍬 first baby
02.03- 3,85 maluszka

-
Właśnie miałam pytać dzisiaj o imiona Was 😁
U nas córka na pewno Rozalia 🩷
Dla syna ciężko... Przez to też wolałabym dziewczynkę, żeby nie mieć problemu z imieniem 😅
Podoba mi się Julian i Florian, ale Juliana mamy już w otoczeniu, a Floriana ma "zaklepane" moja koleżanka🫣 więc chyba byłby Maksymilian, albo Tymon (Tymona braliśmy już pod uwagę przy wyborze dla pierwszego syna). A z takich bardziej wyszukanych podoba mi się jeszcze Jeremi, Aleksy i Teo, ale już widzę komentarze wszystkich w rodzinie, więc one raczej odpadają 😅 mąż od zawsze chce Konstantego, ale ja się jakoś nie umiem przekonać i jak Konstanty mi się nawet podoba, tak zdrobnienie Kostek już nie...
Syn do brzucha mówi już Rozalka, to może problem będzie rozwiązany 🙈😅 -
Ja dla dziewczynki mam typy: Pola, Róża, Rozalia, Nina. Dla chłopca trudniej, ale może: Nikodem, Stanisław, Franciszek. Ogólnie mój chłop jest za „normalnymi” imionami (cokolwiek to znaczy 😅).
W ogóle mam wrażenie że dla dziewczynek jest tyle pięknych imion, a dla chłopców nic mnie nie przekonuje 😅 -
@Kate3330 to ja mam takie same odczucia 😅 dla dziewczynek mam z 5 imion, które mogłabym dać, a dla chłopca to nie jestem przekonana do żadnego i mam wrażenie jakby to był wybór, z musu, bo nie ma innego wyjścia 🙈
-
Laurelli wrote:Ale głowa mi pęka, zaczęło się wczoraj popołudni/wieczorem a dzisiaj rano to boli na całego, zjadłam pół banana i wodę wypiłam i odrazu zwróciłam ….
Brałyście przeciwbólowe jak Was bolała?
Mam non stop bóle głowy.. biorę 1g paracetamolu od razu. Kilka dni temu nie wytrzymałam z bólu , nie chciałam windukować sobie migreny i wzięłam Solpadeine (kofeina plus paracetamol plus kodeina). Kodeina w dużych dawkach jest niebezpieczna (depresja ukl oddechowego u płodu) , ale tu jest 8 mg więc uznałam że będzie okej jednorazowo.
W ciąży można tryptany jeśli jest migrena, a w 2 trymestrze można wziąć NLPZ nie za często (Nurofen Ibuprom itp).
W ogóle męczy mnie ta ciąża strasznie
jest zdecydowanie najgorsza. W poniedziałek wracam do roboty i mi słabo na samą myśl.
Jest mi niedobrze, słabo, co próbuje cokolwiek zrobić to jestem mokra jakby z wysiłku ? Mam zawroty głowy. Masakra, wczoraj się poryczałam bo mam dość. Ja to raczej takie ADHD byłam zawsze, ten stan mnie przytłacza. Chciałabym sierpień już.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:51
-
Nutka15 wrote:Właśnie miałam pytać dzisiaj o imiona Was 😁
U nas córka na pewno Rozalia 🩷
Dla syna ciężko... Przez to też wolałabym dziewczynkę, żeby nie mieć problemu z imieniem 😅
Podoba mi się Julian i Florian, ale Juliana mamy już w otoczeniu, a Floriana ma "zaklepane" moja koleżanka🫣 więc chyba byłby Maksymilian, albo Tymon (Tymona braliśmy już pod uwagę przy wyborze dla pierwszego syna). A z takich bardziej wyszukanych podoba mi się jeszcze Jeremi, Aleksy i Teo, ale już widzę komentarze wszystkich w rodzinie, więc one raczej odpadają 😅 mąż od zawsze chce Konstantego, ale ja się jakoś nie umiem przekonać i jak Konstanty mi się nawet podoba, tak zdrobnienie Kostek już nie...
Syn do brzucha mówi już Rozalka, to może problem będzie rozwiązany 🙈😅
Ja mam Maksymiliana i Juliana w domu ❤️
Nie przejmuj się komentarzami rodziny. To Wasza decyzja. Mnie okropnie ruszyła historia szwagierki. Miała dla drugiego syna wybrane imię Nikodem. Jej matka to szału dostała jak imię usłyszała, pół ciąży jej klepała jakie to imię jest okropne - szwagierka pod naporem zmieniła na Mikołaj. Dzieciak ma 11 lat a ona nadal żałuje że zmieniła to imię
nie dałabym się tak, przykra historia.
Mi też próbowali Juliana w rodzinie obrzydzić
ale ja nie należę do osób zbytnio miłych 😂 i musieli odpuścić.
Dla chłopca miałam Oliwier od lat.. tak mnie ta dziewczyna zaskoczyła że ciężko nam wybrać. Kiedyś jak byłam mała to miałam wybrane imiona Lena , Maja.. przez lata mi się odwidziały.
Teraz póki co wybraliśmy imię : Amanda. Chociaż są wątpliwości, to najbardziej nam się ono podoba ❤️ ja też mam mocno oryginalne imię , które uwielbiam.
Zdanie rodziny mnie nie interesuje. -
My dla chłopca mamy imię Eryk, dla dziewczynki było nam trudniej wybrac. Ja chciałam bardzo Jagna a mąż chciał Antoninę 😊 może lepiej jakby faktycznie chlopiec wyszedł na 100% bo przynajmniej nie będzie problemu z imieniem 😅
-
Laurelli wrote:No zjadłam owsiankę i wzięłam paracetamol, i już mi lepiej. Po prostu czuję jak przechodzi. No wiem że to spowodowane zmianami że łożysko kontrolę przejmuje ale dawno tak nie bolała mnie…aż mnie wzdryga na myśl jak się czułam 2 h temu.
Kasia1518 jak super że prenatalne dobrze 🥰 teraz cieszyć się 🥰
Jakie imiona macie powybierane?
Z dziewczynką nie mieliśmy problemu - od razu było mówione ze Marysia, a chlopiec od zawsze miał być Jasiu, a teraz mąż zaczął wymyślać że nie jest pewny, że może Igor - ja mówię że na pewno nie ( glupie mam skojarzenie tego imienia z rosyjskim alkoholikiem 🙈 ale to przez taki serial co kiedyś był w typ "Ukrainki" czy jakoś tak) I mówię mu, że jak nie Jasiu, to Ignaś - ale jemu z kolei się to nie podoba, więc finalnie nie wiem na czym stanie - mam nadzieję, że na Jasiu 😊 -