🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję 🥰Flora96 wrote:Cześć Eggi, rozgość się u nas 😊
Jak sie czujesz? Jak ci minął pierwszy trymestr?
Czuję się dobrze: zaczął się u mnie przypływ energii! W pierwszym trymestrze byłam jak zombie, ale w sumie to zmęczenie było jedynym z moich ciążowych objawów, no i jeszcze ultra węch 😅
Dobrze być tu z Wami ❤️ przez lata nie wierzyłam, że ta przygoda może mi się kiedykolwiek przydarzyć👩32🧔♂️38 + 🐈🐈🐈
09.01 ⏸️
12.01 maleństwo CRL 2,4mm, TSH 3,4 (Euthyrox 50ug)
26.01 mamy 💗 (FHR 167), CRL 14mm
23.02 maleństwo CRL 53mm
27.02 wyniki NIFTY prawidłowe🎉 czekamy na Synka 💙
02.03 - USG prenatalne, maluszek 6,78cm 💙 -
Cześć Dziewczyny,
podziwiam Was za organizowanie już wyprawki. Ja jeśli coś ruszę, to pewnie po połówkowych najwcześniej.
Ja teraz przeszłam w stan budzenia się w nocy, przez co średnio się wysypiam. Kręcę się, jak głupia, flaki mnie bolą, kłucia i ciągnięcia w brzuchu czuję, co mnie wybudza 🫣 Mam nadzieję, że tak ma być na tym etapie... Wizyta dopiero za tydzień, a ja już fiksuję 🤦♀️Myślicie, że to powód do niepokoju?I
01.07.2024 - punkcja (pICSI) -> 3🥚-> 2xMII->1x ❄️3AA
06.07.2024 -1️⃣ET 3AA (Accofil) β: 0
II
27.08.2024 - punkcja (pICSI, Fertile Chip) -> 10🥚 -> 7xMII-> 3x❄️ 4AA, 4BA, 4BA
28.09.2024 -2️⃣FET 4AA (EG,AH, Accofil)
β: 6dpt 2,5|9dpt 27|11dpt 58,6|13dpt 164|16dpt 714|20dpt 2601|26dpt CRL 4,2mm ❤️ 8+1💔
27.01.2025 -3️⃣FET 4BA (EG,AH,Accofil), β: 0
29.03.2025 -4️⃣FET 4BA (EG,AH,Accofil) β: 9dpt 16,2
III
24.05.2025 - punkcja (pICSI,Fertile Chip) -> 10🥚 -> 5xMII-> 0x❄️
IV
Diphereline 3m-ce
20.09.2025 - punkcja (pICSI,Fertile Chip) -> 12🥚 -> 8xMII-> 4x❄️4BB ->PGTA 1✅
17.12.2025 -5️⃣FET 4BB (EG, AH, Accofil, Atosiban, ivig)
β:5dpt 21,8|6dpt 39,3|12dpt 407|14dpt 1040|27dpt 6+4 CRL 6,3mm💓

-
Eggi, chyba długo się staraliście co?
Dziewczyny, znalazłam chyba wanienkę idealną. Wanienka tega z korkiem na stojaku i do tego można dokupić wąż odpływowy. Zero dzwigania, zero schylania a jak bobo podrosnie to mozna wanienke wsadzić do duzej wanny albo pod prysznic i nalać mu więcej wody, bo ona jest w tym rozmiarze 102cm dostępna. To ta wanienka co ma niezmienny kształt od 40 lat (mam zdjęcia jak mama mnie kąpała w identycznej) -
malina999 wrote:Cześć Dziewczyny,
podziwiam Was za organizowanie już wyprawki. Ja jeśli coś ruszę, to pewnie po połówkowych najwcześniej.
Ja teraz przeszłam w stan budzenia się w nocy, przez co średnio się wysypiam. Kręcę się, jak głupia, flaki mnie bolą, kłucia i ciągnięcia w brzuchu czuję, co mnie wybudza 🫣 Mam nadzieję, że tak ma być na tym etapie... Wizyta dopiero za tydzień, a ja już fiksuję 🤦♀️Myślicie, że to powód do niepokoju?
Też 2 noce temu nie mogłam usnąć bo czulam kłucia w okolicach jajników i pachwin. Na szczęście rano ustąpilo, ale myślę że to normalne: hormony działają, macica sie powiększa itd. A czy macie lub w poprzednich ciążach miałyście ból pośladka? przewracałam się w nocy z boku na bok bo czułam takie lekkie kłucie/ucisk w prawym pośladku. Teraz też czuje - trochę tak jakby siniako zakwasy lekko promieniujące. Nie wiem co to się podziało 😅 -
@Malina, to zupełnie normalne, nie ma się czym martwić. Im dalej w las tym częściej się będziesz budzić w nocy i tak już przez najbliższe 4 lata.
Ja kompletuję wyprawkę wcześniej z kilku powodów:
1. Na początku miesiąca otworzyłam DG i prowadząc jednocześnie DG i tracąc siły z powodu rozwijającej się ciąży nie będę mieć tyle energii zeby po pracy skupiać się na wyprawce
2. Mam 2 dzieci w domu które też pochłaniają moją energię więc jak wyżej, nie mam przy nich już tyle siły żeby kompletować wyprawkę
3. Mam ponad 40 lat i jak wyżej, nie mam już tyle siły co 10 lat temu
4. W poprzednich ciazach wydawało mi się że jak zacznę kompletować po 20tc to zdążę, pranie zostawiałam na 30tc i za każdym razem wzywałam mamę na pomoc więc teraz zbieram się wcześniej.
5. Część rzeczy chcę kupić używanych więc zaczynam poszukiwania wcześniej, żeby złapać sobie rzeczy jak nowe w dobrej cenie (czasami ktoś wystawia tanio bo chce się szybko pozbyć i wtedy kto pierwszy ten lepszy).
Kate ja mam, ale ja tydzień temu wylądowałam u fizjo i już regularnie się umawiam do niej i będzie mi to rozmasowywać. Może przeciążyłaś kręgosłup albo jest jakiś ucisk na nerwy? Ja mam taki ebóle które idą w kierunku rwy kulszowej. Chcę zacząć chodzić na zajęcia dla ciężarnych żeby odciążyc kregosłupWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:48
Kate3330 lubi tę wiadomość
-
Na stelażu mi nie zależało. Widziałam, że też są jakieś na temu ze stelażem ale nie zagłębiałam sie. Ta ma tylko takie krótkie nóżkiOunai wrote:Pokaż! Ze stojakiem?
Ehhh ciężka sprawa z tym księdzem. Nasz do I Komunii to wręcz w drugą stronę, nic nie wymagał co moim zdaniem wcale nie jest takie dobre też. Sama dziecko uczyłam 10 przykazań bo wstyd żeby podstaw wiary nie znał.
W ogóle przeprowadziliśmy się na wieś i ostatnio proboszcz był u nas poświęcić dom. I pytałam o chrzty jak to wygląda a on mówi że terminy są z góry podane na stronie (mała parafia, mało chrztów). No i okazuje się, że albo ochrzcimy 20 grudnia albo dopiero w marcu
Karolina Kika ja nie biore. Jak nic nie boli tylko macica twardnieje to pewnie ze zmęczenia, po całym dniu. W końcu to mięsień.
Dzieci mnie zaraziły, mam mega katar i boli mnie gardło. W dodatku córka przyszła w nocy, rozkopała kołdrę a jak jej zimno było to szukała żeby się tulić i całą noc kopała mnie po plecach. Padam na pysk dziś.
https://share.temu.com/AZ8K2c3qaQB
Składa sie na płasko wiec duzo miejsca nie zajmuje
Ta gąbeczka dla noworodka myslalam ze bedzie ciut wieksza jednak jest taka sobie
Zostawiłam ją u mamy, żeby mamie pokazać pozniej jak wroci z pracy i zabiorę ją do siebie to zrobię fotkę.👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
09.03 - USG prenatalne ✔️prawdopodobnie 🩵
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
A to dla mnie stojak to must have. W tym wieku kręgosłup to dla mnie priorytet. Gąbkę miałam z synem i to taki zbieracz bakterii, że już nie chcę. Mi sie dzieci najwygodniej kąpie w najprostszej wanience, bez żadnych podkładek, stojaczków i innych takich. Ewentualnie tetra na spód, ale taką tetrę co kąpiel mogę wrzucić do pralki i się nie kisi.
A wężyk raz miałam i to jest złoto, nie trzeba dzwigać wanienki żeby wylać z niej wodę. Zwykle mój mąż dźwiga, ale.. jak jest w delegacji to muszę sama, więc jak mogę cos zrobić dla kręgosłupa to chętnie. -
Miałam pokręcone przekonania na temat swojej płodności... historia PCOS, IO i kiepskie historie medyczne tak mnie zablokowały, że dopiero długa droga w terapii pomogła mi naprawić relację ze swoim ciałem i uświadomić, że mogę w ogóle starać się o dziecko. Po rozpoczęciu świadomych starań udało się już w drugim cyklu (jednak fakt, że po miesiacach suplementacji i wyprowadzania mnie z IO). Z mężem byliśmy nastawieni na same trudności więc to był dla nas szok, chociaż z gatunku tych pięknych 😊Ounai wrote:Eggi, chyba długo się staraliście co?
Dziewczyny, znalazłam chyba wanienkę idealną. Wanienka tega z korkiem na stojaku i do tego można dokupić wąż odpływowy. Zero dzwigania, zero schylania a jak bobo podrosnie to mozna wanienke wsadzić do duzej wanny albo pod prysznic i nalać mu więcej wody, bo ona jest w tym rozmiarze 102cm dostępna. To ta wanienka co ma niezmienny kształt od 40 lat (mam zdjęcia jak mama mnie kąpała w identycznej)
Ounai lubi tę wiadomość
👩32🧔♂️38 + 🐈🐈🐈
09.01 ⏸️
12.01 maleństwo CRL 2,4mm, TSH 3,4 (Euthyrox 50ug)
26.01 mamy 💗 (FHR 167), CRL 14mm
23.02 maleństwo CRL 53mm
27.02 wyniki NIFTY prawidłowe🎉 czekamy na Synka 💙
02.03 - USG prenatalne, maluszek 6,78cm 💙 -
Ja byłam dzisiaj podejrzeć Małą. Ma się bardzo dobrze, lata po całym brzuchu ❤️ piękny widok

Ounai, ja za każdym razem umawiałam się z księdzem z naszej parafii (też jest mała) na chrzciny w soboty. Bo nie chciałam na mszy i przede wszystkim nie chciałam w niedzielę. I ksiądz się chętnie zgadzał (ale też jest kochany to trzeba mu oddać), raz byliśmy sami z naszymi gośćmi, a raz był jeszcze jeden bobas
oczywiście były to dni w uzgodnieniu z księdzem, bo to nie zawsze mu pasowało.
Paula., Eggi, Laurelli lubią tę wiadomość
-
Ja do corki mialam taką większą wanienke no ona dalej w piwnicy teoretycznie jest. Bo ta jest z tych mniejszych . Wiec jak sie pozniej okaże za mała to najwyżej wyszykujemy tę po córce. Ten podkład co jest w tym zestawie to on nie jest taki gąbkowy tylko taki inny zabrakło mi słowa z czego to jest 🤯🤣🤣🤣
Nasza parafia jest na wiosce. Tam nawet sklepu nie ma. Ksiądz ochrzci dziecko kiedy rodzicom pasuje chyba że jest jakas uroczystość jakies coś no to wtedy nie. My chrzcilismy corke w niedzielę i tak zazwyczaj chyba u nas chrzest wyglada. Nie wiem nawet czy chrzci w inny dzień. Corka miala pół roku teraz też tak myslalam, ale wtedy za blisko zbiegną nam się dwie uroczystości do wyprawienia. Bo chrzciny i komunia. Wiec finansowo chcemy to rozłożyć w czasie. Myslalam o świętach, ale do konca nie jestem pewna czy większości rodzinie chce organizować czas w święta. Każdy ma swoje plany, spotkania z rodzinami. No zobaczymy.
Ogólnie nasz ksiądz jest spoko. Stara sie byc taki młodzieżowy z dziećmi stara sie tak inaczej rozmawiać, żeby zachęcić do siebie. Pamietam jak przygotowania do ślubu mieliśmy to zawsze jak czegoś nie wiedzialam mogłam zadzwonić przyjechać dopytać sie. Pozniej chrzciny tez problemu nie bylo. U nas to jeszcze tak wyszlo, ze w trakcie przygotowań do ślubu w ciaze zaszłam (koniec maja dowiedzialam sie ze jestem w ciąży a we wrzesniu slub bralismy) ale tez nie bylo problemu. Cieszył sie z nowego parafianina 🙈 a pozniej jak juz wiedzialam ze bedzie dziewczynka i Maria to juz wogole. Nawet chrzciny gdzie zawsze jest msza taka normalna i malo wspomina o dziecku chrzczonym to prawie cale kazanie bylo o chrzcie o Maryi i wogole tak jakos inaczej to wyglądało.👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
Starania od 2024
04.2025r - klinika
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
31dpt - CRL 1,15cm 💗

-
Ja ogólnie dalej mam etap przetrwania, a to już 12+2 🫣 rano ledwo stoje na nogach. Serio, jakbym nie miała siły na nic, bobas mi wyłącza energie koło 11 i muszę iść spać w ciągu dnia na minimum 2h, a popołudniu zaczynają się nudności i wymioty moja mama mnie nie widziała 1.5 tygodnia i dzisiaj jak mnie zobaczyła, to stwierdzila, że wyglądam jak śmierć, oczy podkrązone, blada jak ściana 🙈 na szczęście jedzenie jakoś wychodzi, staram się nie wymiotować od razu po, żeby jednak coś w tym organizmie zostało. No i tak mi mija dzień za dniem, ale jest ciężko. Głupie wyjście do sklepu to dla mnie przeprawa, jakbym kiedys miała iść na 10h do pracy 🙈
Co do wyprawki, ja trochę zaczynam myślec, może i bym coś chciała zamawiać, ale mój mąż mnie stopuje, bo twierdzi, że to za wcześnie, bo my też nie mamy gdzie tego wszystkiego składować. Komodę mamy, albo po synku, albo mamy jeszcze jedną, w której ja tylko mam skarpetki, staniki i majtki, a reszta jest pusta, a równie dobrze zmieszczę to w dużej szafie. No jedynie muszę zacząć polować na promocję Chicco next to me forever i kupić ten drewniany wolnostojący przewijak z Ikea. Wiem, że są zwolennicy przewijakow, ale też przeciwnicy, ale ja np używałam przewijak do 2rż. Co prawda mieliśmy łóżeczko drewniane i na nim przewijak, ale teraz chce to Chicco i tam przewijaka nie dam. No i ja mam większość od siostry. Mała ma 9 miesięcy, więc jeszcze fotelik, wózek itd używają, dopiero może we wakacje będę to mieć u siebie. Ale to dobrze, bo tak jak mówię, na razie nie mamy gdzie tego składować. Ale jak przyjdą mi siły to komodę sobie jedną opróżnie, bo jak będę znać płeć, to pewnie od czasu do czasu jakiś ciuszek wpadnie, jak będę na zakupach 🤭 -
Flora96, Laurelli lubią tę wiadomość
👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
Starania od 2024
04.2025r - klinika
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
31dpt - CRL 1,15cm 💗

-
Ja to juz mam pelno ubranek pokupowanych a plci nie znam 😂
Napisalam do takiej babeczki na grupie na fb z mojego miasta i za 30 euro dostalam od niej mnostwo ciuchow ciazowych (przede wszystkim sukienek, te spodnie ciazowe z pasami na brzuchu jakos srednio mi sie podobaja), dwie ksiazki o porodzie i wychowaniu malucha i mnostwo ubranek, w kolorach takich bardziej neutralnych, wiekszosc jakas biala, bezowa czy zielona, mam tez kupiony taki dywanik z poprzyczepianymi zabawkami, rozowy bo mi sie podobal, najwyzej bedzie chlopiec lezal na rozowym, co mi tam 😉
W ogole jestem zalamana moim tesciem, nie liczylam oczywiscie na jakies ogromne wsparcie, no ale cokolwiek z jego strony... A powiedzial mojemu facetowi, ze on nie ma kasy, slaby okres w biznesie i mamy nie liczyc na dokladanie sie do wyprawki ani na nic (o nic nie prosilismy, tak od razu nas uprzedzil). A chcialabym zaznaczyc, ze to czlowiek, ktory prowadzi rozrzutny styl zycia (mega drogie mieszkanie na wynajem, drogie ciuchy, gadzety itd). Nigdy jakos specjalnie nie pomagal synowi, to moglby chociaz teraz sie postarac. Ogolnie myslalam, zeby zrobic zrzutke rodzinna na wozek, bo to najwiekszy wydatek i nie mamy po kim go dostac. Moja rodzina na pewno bedzie duzo pomagac, wiec przykro mi, bo wiem, ze bedzie mu glupio, z jego strony to ten ojciec ma najwiecej kasy
-
Mamacita wrote:Ja to juz mam pelno ubranek pokupowanych a plci nie znam 😂
Napisalam do takiej babeczki na grupie na fb z mojego miasta i za 30 euro dostalam od niej mnostwo ciuchow ciazowych (przede wszystkim sukienek, te spodnie ciazowe z pasami na brzuchu jakos srednio mi sie podobaja), dwie ksiazki o porodzie i wychowaniu malucha i mnostwo ubranek, w kolorach takich bardziej neutralnych, wiekszosc jakas biala, bezowa czy zielona, mam tez kupiony taki dywanik z poprzyczepianymi zabawkami, rozowy bo mi sie podobal, najwyzej bedzie chlopiec lezal na rozowym, co mi tam 😉
W ogole jestem zalamana moim tesciem, nie liczylam oczywiscie na jakies ogromne wsparcie, no ale cokolwiek z jego strony... A powiedzial mojemu facetowi, ze on nie ma kasy, slaby okres w biznesie i mamy nie liczyc na dokladanie sie do wyprawki ani na nic (o nic nie prosilismy, tak od razu nas uprzedzil). A chcialabym zaznaczyc, ze to czlowiek, ktory prowadzi rozrzutny styl zycia (mega drogie mieszkanie na wynajem, drogie ciuchy, gadzety itd). Nigdy jakos specjalnie nie pomagal synowi, to moglby chociaz teraz sie postarac. Ogolnie myslalam, zeby zrobic zrzutke rodzinna na wozek, bo to najwiekszy wydatek i nie mamy po kim go dostac. Moja rodzina na pewno bedzie duzo pomagac, wiec przykro mi, bo wiem, ze bedzie mu glupio, z jego strony to ten ojciec ma najwiecej kasy
Czesto tak jest, że Ci co mają kasę to raczej są skąpcami a ci co mają jej mniej to z chęcią pomogą. Mojej przyjaciółki teściowie mają kupę kasy, ogromny dom, firma, ciągle jakieś wakacje, teraz sobie saunę budują a na roczek ich dziecka nawet prezentu nie kupili. Na ślub teściowie nic im nie dali. Za to jej rodzice jakoś wiążą koniec z końcem ale zawsze finansowo pomagają. Połowę wesela im opłacili, non stop coś dla wnuka kupują, są bardzo gościnnymi i otwartymi ludźmi. Na początku też jej było przykro, że tak ta relacja z teściami wygląda ale właśnie najbardziej jej było żal męża, że on musi się za nich często wstydzić. -
Hej dziewczyny czy mogę się przyłączyć? Długo zbierałam się na odwagę żeby tutaj napisać. Jestem po jednej stracie, ale im dalej w ciążę tym więcej pytań, a chyba to będzie dobre miejsce na wsparcie i porady 💐
Paula., Ounai, Olo323, Kate3330, Flora96, Nutka15, Flaszi, Laurelli, Haloes lubią tę wiadomość
31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
27.12 ⏸🌱
10.02 26mm cudu z pięknie bijącym 💖

-
Mamacita wspolczuje podejścia teścia, ale często tak juz jest. Moja teściowa nie pracowała żyła skromnie. Jak moglismy to troche jej pomagaliśmy. Ja pracowałam nie mialam czasu często na jakies weki ona bez problemu wszystko nam robila człowiek tylko ze słoiki wracał. Zawsze czego miala nadmiar to sie z nami dzieliła. Dużo tez nam pomagała przy opiece nad córką. Niestety zmarła majac 54lata. Moim rodzice tez nam pomagają bardzo duzo. Tylko oni bardziej finansowo pomagają. Wiem, że teraz mają chwilowy kryzys i rozmawiałam z mamą o jakim lozeczku myślę, a chciałabym te Chicco Next2Me Forever właśnie to moja mama już wymyśliła, że oni teraz nam nie mają jak pomóc, ale nim dziecko sie urodzi to oni nam kupią te łóżeczko. To mowie chociaz do spółki jak już chcą. Nie mają obowiązku nam pomagać nasze dzieci nasze wydatki, ale to jest taki lepszy komfort psychiczny czujesz jak wiesz, że masz na kim polegać.👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
Starania od 2024
04.2025r - klinika
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
31dpt - CRL 1,15cm 💗

-
Eggi witaj w naszym towarzystwie 🌸✨☀️ gratulacje synka i rozgość się 🤩
Ouani jaką komodę kupiliście?
Powiem Wam że ja żadnych dolegliwości czy bólu ni czuję, czasem plecy, ale z przodu żadnego rozciągania ucisku nic. Czasem myślę czy wszystko ok 🥹 i już stres wtedy mam🫣
Ja z bejbikowych rzeczy mam uwaga : termometr i nadal nic więcej. Czekam na usg prenatalne w środę i po tym zaczniemy powoli coś, pewnie kwiecień maj.
Ale też planuje zrobić duże zamówienie w PL męża wysłać na weekend po to więc wtedy będę miała ogrom rzeczy. Cała apteczna wyprawkę dla bejbi i dla mnie połogowa przywiezie mi mąż z PL. Nie ma to jak znane produkty 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:54
Eggi lubi tę wiadomość
💃🏻 35 ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🌍 Ciąża i życie za granicą
🍬 first baby
💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)
12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
03.02- 0,74 cm maluszka i mamy 💖
25.02-2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
02.03- 3,85 maluszka
06.03- NIPT niskie ryzyka i dziewczynka pod moim serduszkiem 💖👧🏻
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

-
Ounai pokażesz wanienkę? Bardzo mnie zaintrygował ten korek 😁
Dla mnie wanienka na stojaku to konieczność (mam chory kręgosłup więc słabo ze schylaniem) zresztą jaka to wygoda 😊 tylko w dni, w które nie było męża musiałam zostawiać pełną wanienkę wody, bo nie było opcji żebym później ją podniosła i opróżniła.
Przewijak to dla mnie też konieczność, kolejna wygoda 😊 tak się nauczyłam przebierać na przewijaku, że jak pierwszy raz przyszlo mi w gościach przebierać młodego na łóżku, to nie umiałam się za to zabrać 😅
Ja się przyznaję, że wczoraj zamówiłam pierwsze pajace na NEXT 🙈 chciałam najpierw przejrzeć rzeczy po synku, które odkładałam i zostawić to co się nada a te typowo chłopięce wydać kuzynowi, jak się w październiku im synek urodził to wydałam wszystkie małe ubrania jakie miałam, zostały mi tylko te powyżej 92 rozmiaru, ale mąż nie każe rozdawać, bo mówi, że trzeci będzie syn 😅 nie wiedziałam, że mamy takie plany 🤣
Ale wracając- dostawkę, wózek, foteliki, chicco baby hug (chociaż jedno kółko się zacina😅) mam po synku. Więc dużo rzeczy z tych „grubych” odpada.
Na pewno kupimy nowe łóżeczko i materac i tym razem nie odpisze bujaczka typu babybjorn (muszę poczytać, który teraz najlepszy) przy synku się przestraszyłam, ale były sytuacje, w których bym się dała pokroić żeby móc go w coś włożyć i spokojnie „zabrać ze sobą” typu prysznic
Ale „napełnej” to myślę że koło czerwca będę szaleć 😅👩❤️👨 31 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
24.12 - ⏸️🥹
29.12- beta: 439 prog. 17,60
31.12- beta: 841
26.01- 2 cm fasolki 😍
17.02- 4,98 cm dzidziorka 🥰
20.02- I prenatalne idealnie, 5,46 cm dziewczynki (?) 💝🥹
10.03- 180g zdrowej Dziewczynki 💖

-
My starsze dzieci też chrzciliśmy w soboty, ale tu są inne zasady. Mój najstarszy nawet nawet I Komunię miał w sobotę.Yennefer# wrote:Ja byłam dzisiaj podejrzeć Małą. Ma się bardzo dobrze, lata po całym brzuchu ❤️ piękny widok

Ounai, ja za każdym razem umawiałam się z księdzem z naszej parafii (też jest mała) na chrzciny w soboty. Bo nie chciałam na mszy i przede wszystkim nie chciałam w niedzielę. I ksiądz się chętnie zgadzał (ale też jest kochany to trzeba mu oddać), raz byliśmy sami z naszymi gośćmi, a raz był jeszcze jeden bobas
oczywiście były to dni w uzgodnieniu z księdzem, bo to nie zawsze mu pasowało.
Eggi, czyli wychodzi na to, że to tylko w Twojej głowie siedziało. Dobrze, ze to sobie ogarnęłaś.
Paula, fajnie wygląda ta wanienka
Mamacita, trochę dziwna sytuacja z teściem, że tak sam wyskoczył. A Wy coś wspominaliście kiedyś że chcielibyście żeby rodzina się dokładala? Ze zrzutką na wózek fajna sprawa jesli rodzina sama to proponuje. Czasami tak jest ze rodzina chce pomoc w organizowaniu wyprawki, wtedy wiadomo, ze warto korzystac. Albo pytaja co kupic w prezencie, wtedy mozna zaproponowac zrzutke.
Jak wroce do domu to pokaze Wam i komode i wanienke
Eggi, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Mamacita my mamy podobną sytuację i podobną historię co opisałaś Flora.. moja teściowa jest bardzo majętna, sama zarabia dużo więcej niż moi oboje rodzice. Ale u teściowej to nie ma co liczyć napadnę wsparcie, ani jak się remontowaliśmy nic nam nie dołożyła, ani jak się młody rodził. Za to bratu mojego męża (6lat starszy od nas) to dosłownie dała pieniądze na wykończenie domu (bo nie miał a mieli drugie dziecko w drodze) łącznie z tym, że wzięła nie mały kredyt na start jego biznesu 😉
Jak przypadkiem się dowiedziała ile dostaliśmy od moich rodziców pieniędzy na chrzciny syna to przyjechała i dołożyła do swojej koperty mówiąc, że zauważyła w portfelu że nie włożyła wszystkiego (akurat idealnie żeby „wyrównać” do kwoty od moich rodziców)
Moi rodzice kupili nam wózek i nie chcieli słyszeć sprzeciwu, śmiali się że pierwszą furę kupują dziadkowie i u brata też kupowali. Cieszy to, że widać, że jak oni nam coś kupują to sprawia im to prawdziwą radość. Na początku mój mąż się bardzo denerwował jak moi rodzice nam się dokładali/ coś kupowali, trochę nie rozumiałam dlaczego a później sam się przyznał, że jemu głupio, że moi rodzice nie mają dużo jak jego mama a nam pomagają finansowo i dwa wstyd mu, że jego mama nic za to nie pomoże.
A teściowa to jest tak wyliczona, że jak dwa lata temu stawiała teściowi nowy pomnik- to podzieliła koszty na 3 (siebie, nas i brata męża) co miesiąc przypomniała sms o przelewie a kiedyś jak do nas jechała zapytaliśmy czy kupi do drodze mleko, nie mieliśmy gotówki żeby jej oddać od razu, to przypomniała się przy przelewie za ratę na grobowiec 😉
Przy prezentach na urodziny/święta też jest bardzo skąpa, woli kupić byle co, żeby był po prostu prezent a jak proponuje żeby się dołożyła do prezentu, to zawsze za drogo nawet jak mówię, że niech da ile uważa 😅👩❤️👨 31 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
24.12 - ⏸️🥹
29.12- beta: 439 prog. 17,60
31.12- beta: 841
26.01- 2 cm fasolki 😍
17.02- 4,98 cm dzidziorka 🥰
20.02- I prenatalne idealnie, 5,46 cm dziewczynki (?) 💝🥹
10.03- 180g zdrowej Dziewczynki 💖