🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Wixa🌸 wrote:Hej dziewczyny czy mogę się przyłączyć? Długo zbierałam się na odwagę żeby tutaj napisać. Jestem po jednej stracie, ale im dalej w ciążę tym więcej pytań, a chyba to będzie dobre miejsce na wsparcie i porady 💐
Witaj Wixa🌸 🥰 cieszę się z dołączasz do naszego grona 😘 rozgość się ✨
Jak się czujesz z objawami?
@Nutka15 ale Cię męczy 🥹 ja też tak miałam, ale teraz z dnia na dzień coraz większy progress i najważniejsze jedzenie mi smakuje jakby kubki smakowe wróciły 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:24
Wixa🌸 lubi tę wiadomość
💃🏻 35 ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🌍 Ciąża i życie za granicą
🍬 first baby
💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)
12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
03.02- 0,74 cm maluszka i mamy 💖
25.02-2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
02.03- 3,85 maluszka
06.03- NIPT niskie ryzyka i dziewczynka pod moim serduszkiem 💖👧🏻
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

-
A jaką szafkę/komode polecacie? Ale taka wyższa. Nie mam zbytnio miejsca w sypialni na taką szeroką komodę na przewijak itp, ale żeby chociaż ciuszki dzidziona schować.
Dostawkę mam już znalezioną. A przewijać to chyba będę normalnie na łóżku.
Jeszcze się zastanawiam nad nosidełkiem. -
Laurelli wrote:Witaj Wixa🌸 🥰 cieszę się z dołączasz do naszego grona 😘 rozgość się ✨
Jak się czujesz z objawami?
Nijak bo u mnie nie ma żadnych objawów 🙈 dziewczyny które przetyrał pierwszy trymestr zaraz mnie zjedzą, ale ja serio od samego początku nie mam żadnych objawów i to mnie martwi 😖
Poprzednia ciąża również była bezobjawowa stąd może moje rozterki.
Dziewczyny a jak jest u was z wielkością brzuszków? Bo ja powoli wpadam już w jakąś psychozę i codzienie wypatruje kiedy się pojawi jakieś widoczne zakorąglenie. Nawet lekarz na ostatniej wizycie mi tłumaczył, że dużo zależy od wzrostu, sylwetki i że najważniejszy jest obraz usg a nie wielkość brzucha, ale nic nie poradzę na to swoje przeżywanie, tym bardziej że wszędzie na insta zalewają mnie zdjęcia dużo młodszych ciąż z widocznymi brzuszkami 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:21
31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
27.12 ⏸🌱
10.02 26mm cudu z pięknie bijącym 💖

-
Nosidełko dopiero jak dziecko samodzielnie siada, wcześniej jego kręgosłup nie jest gotowy. Do tego momentu tylko chusta. Czasami można umówić się z doradcą chustonoszenia i on dobierze wcześniej nosidełko takie, żeby nie zrobić dziecku krzywdy. Noni szerokość panelu musi być dopasowana do rozstawu nóżek malucha (można też kupić regulowane, np kavka multiage). A komodę to kup taką jak Ci wygodnie. Ja dobrałam do wystroju sypialni (mamy oliwkowe łóżko i szafki nocne w kolorze ciemnego dębu. Kokoda będzie na przeciwległej ścianie wiec kolor nie musi byc identyczny.Lisiakitka wrote:A jaką szafkę/komode polecacie? Ale taka wyższa. Nie mam zbytnio miejsca w sypialni na taką szeroką komodę na przewijak itp, ale żeby chociaż ciuszki dzidziona schować.
Dostawkę mam już znalezioną. A przewijać to chyba będę normalnie na łóżku.
Jeszcze się zastanawiam nad nosidełkiem.
Tu link do wanienki
https://allegro.pl/oferta/wanna-zestaw-4w1-dla-dziecka-tega-wanienka-duza-termometr-korek-stojak-17663289019
A tu do komody RÅDMANSÖ z IKEA
https://applink.ikea.com/tY8M9r9M4w--20593604--pl--plWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:12
Olo323 lubi tę wiadomość
-
Laurelli no niestety męczy mnie ten dzidzion🙈 w pierwszej ciąży akurat w tym czasie miałam swoje wesele 😅 i tańcowałam całą noc, a teraz zachowuje się jak emerytka 🤣 ale dam rade, oby tylko dzidziuś był zdrowy. Już się nie mogę doczekać prenatalnych za tydzień. Chciałabym już wiedziec, czy jest wszystko ok, bo ciągle rozmyślam...
Ounai my mamy taki sam zestaw wanienka+stojak po synku zostawiony. Super nam się sprawdzał. -
Nutka ja tez taki mialam z synem, potem z corka kolezanka mi pozyczyla chicco ale po czasie sie wkurzylam i oddalam jej i kupilam znowu taka. Tylko ja wczesniej nie mialam z korkiem i wylac ta wode to było zabójstwo dla kręgosłupa. Więc teraz chcę z korkiem.
Fatalnie się czuje. Dzieci mnie zaraziły. Jutro zabieram corke i idziemy do lekarza. -
W moim rejonie nosidełko nazywamy łupinkę albo inaczej fotelik do samochodu dla malucha. 🙂
A komody zaraz przejrzę, już bym chciała zacząć kupować w końcu zaraz wchodzę w 2 trymestr ale jak pomyślę o tym remoncie to mnie hamuje trochę - bo gdzie to upchać wszystko.. Remont się przesunął o miesiąc także będę mieć wesoło wszystko naraz.. 🙂🙂 Niebawem się wybieram oglądać meble do kuchni itp także jakieś zajęcie będę mieć. -
O matko wspolczuje. Ale dacie rade. Ja sie w pierwszej ciazy pod koniec 7 miesiaca przeprowadzałam 80km. Znajomi nam pomagali bo byśmy nie ogarnęli.Lisiakitka wrote:W moim rejonie nosidełko nazywamy łupinkę albo inaczej fotelik do samochodu dla malucha. 🙂
A komody zaraz przejrzę, już bym chciała zacząć kupować w końcu zaraz wchodzę w 2 trymestr ale jak pomyślę o tym remoncie to mnie hamuje trochę - bo gdzie to upchać wszystko.. Remont się przesunął o miesiąc także będę mieć wesoło wszystko naraz.. 🙂🙂 Niebawem się wybieram oglądać meble do kuchni itp także jakieś zajęcie będę mieć.
Wixa, ja w 3 ciazy i mam najmniejszy brzuch z wszystkich 3 a podobno z kazda kolejna ciaza brzuch szybciej widac. Mam kolezanki ktore w 6 miesiacu mialy mniejszy brzuch niz ja przd ciaza
ja w sumie troche sie ciesze bo staram sie o te srodki unijne i nie chce zeby tam wiedzieli o ciazy dopoki nie zobacze kasy na koncie.
-