Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Hej dziewczyny czy mogę się przyłączyć? Długo zbierałam się na odwagę żeby tutaj napisać. Jestem po jednej stracie, ale im dalej w ciążę tym więcej pytań, a chyba to będzie dobre miejsce na wsparcie i porady 💐

Witaj Wixa🌸 🥰 cieszę się z dołączasz do naszego grona 😘 rozgość się ✨
    Jak się czujesz z objawami?

@Nutka15 ale Cię męczy 🥹 ja też tak miałam, ale teraz z dnia na dzień coraz większy progress i najważniejsze jedzenie mi smakuje jakby kubki smakowe wróciły 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:24

Wixa🌸 lubi tę wiadomość

💃🏻 35 ✨
    🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
    🧬 PAI‑1 4G/4G homo

🧔🏻‍♂️ 39- zdrowy
    📄 Kariotyp OK ✅

🌍 Ciąża i życie za granicą

🍬 first baby
    💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)

12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
    03.02- 0,74 cm maluszka i mamy 💖
    25.02-2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
    02.03- 3,85 maluszka
    06.03- NIPT niskie ryzyka i dziewczynka pod moim serduszkiem 💖👧🏻

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

preg.png
  • Lisiakitka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką szafkę/komode polecacie? Ale taka wyższa. Nie mam zbytnio miejsca w sypialni na taką szeroką komodę na przewijak itp, ale żeby chociaż ciuszki dzidziona schować.
    Dostawkę mam już znalezioną. A przewijać to chyba będę normalnie na łóżku.
    Jeszcze się zastanawiam nad nosidełkiem.

• Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    Witaj Wixa🌸 🥰 cieszę się z dołączasz do naszego grona 😘 rozgość się ✨
    Jak się czujesz z objawami?

Nijak bo u mnie nie ma żadnych objawów 🙈 dziewczyny które przetyrał pierwszy trymestr zaraz mnie zjedzą, ale ja serio od samego początku nie mam żadnych objawów i to mnie martwi 😖
    Poprzednia ciąża również była bezobjawowa stąd może moje rozterki.

Dziewczyny a jak jest u was z wielkością brzuszków? Bo ja powoli wpadam już w jakąś psychozę i codzienie wypatruje kiedy się pojawi jakieś widoczne zakorąglenie. Nawet lekarz na ostatniej wizycie mi tłumaczył, że dużo zależy od wzrostu, sylwetki i że najważniejszy jest obraz usg a nie wielkość brzucha, ale nic nie poradzę na to swoje przeżywanie, tym bardziej że wszędzie na insta zalewają mnie zdjęcia dużo młodszych ciąż z widocznymi brzuszkami 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:21

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione

27.12 ⏸🌱
    10.02 26mm cudu z pięknie bijącym 💖
    preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiakitka wrote:
    A jaką szafkę/komode polecacie? Ale taka wyższa. Nie mam zbytnio miejsca w sypialni na taką szeroką komodę na przewijak itp, ale żeby chociaż ciuszki dzidziona schować.
    Dostawkę mam już znalezioną. A przewijać to chyba będę normalnie na łóżku.
    Jeszcze się zastanawiam nad nosidełkiem.
    Nosidełko dopiero jak dziecko samodzielnie siada, wcześniej jego kręgosłup nie jest gotowy. Do tego momentu tylko chusta. Czasami można umówić się z doradcą chustonoszenia i on dobierze wcześniej nosidełko takie, żeby nie zrobić dziecku krzywdy. Noni szerokość panelu musi być dopasowana do rozstawu nóżek malucha (można też kupić regulowane, np kavka multiage). A komodę to kup taką jak Ci wygodnie. Ja dobrałam do wystroju sypialni (mamy oliwkowe łóżko i szafki nocne w kolorze ciemnego dębu. Kokoda będzie na przeciwległej ścianie wiec kolor nie musi byc identyczny.

Tu link do wanienki
    https://allegro.pl/oferta/wanna-zestaw-4w1-dla-dziecka-tega-wanienka-duza-termometr-korek-stojak-17663289019

A tu do komody RÅDMANSÖ z IKEA
    https://applink.ikea.com/tY8M9r9M4w--20593604--pl--pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:12

Olo323 lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Nutka15 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli no niestety męczy mnie ten dzidzion🙈 w pierwszej ciąży akurat w tym czasie miałam swoje wesele 😅 i tańcowałam całą noc, a teraz zachowuje się jak emerytka 🤣 ale dam rade, oby tylko dzidziuś był zdrowy. Już się nie mogę doczekać prenatalnych za tydzień. Chciałabym już wiedziec, czy jest wszystko ok, bo ciągle rozmyślam...

Ounai my mamy taki sam zestaw wanienka+stojak po synku zostawiony. Super nam się sprawdzał.

▫️'21 🧒🩵 1CS

▫️15.01.26 9dpo
    ⏸️🥹 10CS
    Beta HCG 11.8 🫶
    ▫️17.01.26 11dpo
    Beta HCG 72.3 🫶
    ▫️19.01.26 13dpo
    Beta HCG 204 🫶

▫️3.02 CRL 3.5mm
    ▫️9.02 CRL 9mm i ❤️

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja tez taki mialam z synem, potem z corka kolezanka mi pozyczyla chicco ale po czasie sie wkurzylam i oddalam jej i kupilam znowu taka. Tylko ja wczesniej nie mialam z korkiem i wylac ta wode to było zabójstwo dla kręgosłupa. Więc teraz chcę z korkiem.

Fatalnie się czuje. Dzieci mnie zaraziły. Jutro zabieram corke i idziemy do lekarza.

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Lisiakitka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim rejonie nosidełko nazywamy łupinkę albo inaczej fotelik do samochodu dla malucha. 🙂
    A komody zaraz przejrzę, już bym chciała zacząć kupować w końcu zaraz wchodzę w 2 trymestr ale jak pomyślę o tym remoncie to mnie hamuje trochę - bo gdzie to upchać wszystko.. Remont się przesunął o miesiąc także będę mieć wesoło wszystko naraz.. 🙂🙂 Niebawem się wybieram oglądać meble do kuchni itp także jakieś zajęcie będę mieć.

• Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiakitka wrote:
    W moim rejonie nosidełko nazywamy łupinkę albo inaczej fotelik do samochodu dla malucha. 🙂
    A komody zaraz przejrzę, już bym chciała zacząć kupować w końcu zaraz wchodzę w 2 trymestr ale jak pomyślę o tym remoncie to mnie hamuje trochę - bo gdzie to upchać wszystko.. Remont się przesunął o miesiąc także będę mieć wesoło wszystko naraz.. 🙂🙂 Niebawem się wybieram oglądać meble do kuchni itp także jakieś zajęcie będę mieć.
    O matko wspolczuje. Ale dacie rade. Ja sie w pierwszej ciazy pod koniec 7 miesiaca przeprowadzałam 80km. Znajomi nam pomagali bo byśmy nie ogarnęli.

Wixa, ja w 3 ciazy i mam najmniejszy brzuch z wszystkich 3 a podobno z kazda kolejna ciaza brzuch szybciej widac. Mam kolezanki ktore w 6 miesiacu mialy mniejszy brzuch niz ja przd ciaza ;) ja w sumie troche sie ciesze bo staram sie o te srodki unijne i nie chce zeby tam wiedzieli o ciazy dopoki nie zobacze kasy na koncie.

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
‹‹ 141 142 143 144 145
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ