X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Kate3330 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry temat - bo właśnie też zastanawiam się czy w III trymestrze szczepić się na krztusiec i RSV - lekarz mi zaleca. W sumie nasze bobasy też będą rodzić się w takim początkowym okresie kiedy choróbska zaczynają atakować.
    Co do szczepień już po urodzeniu to zamierzam zrobić wszystkie obowiązkowe.

• Flora96 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam się zaszczepić na krztusiec i rsv. Dzidzie oczywiście też będę na wszystko szczepić 😊

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Trypcio Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie,
    Czy któraś z Was pracuje może w scrubsach(lekarz, pielęgniarka, kosmetyczka?) I ma jakieś ciazowe do polecenia. Bo powoli zaczynam czuć że moje robię się przyciasnawe ale nie mogę nic sensownego na internecie znaleźć

• Yennefer# Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzieci szczepilam na wszystko obowiązkowe i zalecane, teraz przymierzam się do FSME (kleszczowe zapalenie mózgu).
    Siebie przed 1 ciąża szczepilam na wiele chorób , meningokoki, pneumokoki..itp. też z racji tego że pracuje w szpitalu i jestem na oddziale narażona na mnóstwo chorób zakaźnych .

Na krztusiec , RSV oczywiście będę się szczepić w ciąży. Jak zdążę , a pewnie tak bo szczepionki na grypę są zwykle koniec sierpnia, to na grypę też przed porodem . Na covid szczepilam się jakoś w listopadzie 25.

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021

preg.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, jesteście juz prawie na półmetku, mam na sprzedaż bardzo dużo ubranek w bdb/idealnym stanie (około 90 szt.) rozm. 56. Mam bobasa z grudnia, wiec wszystkie ciuszki sa z dlugim rekawem, dlugie spodenki, śpiochy itp. Jakby ktoras byla zainteresowana to proszę zaprosić do przyjaciółek i podeślę link do vinted :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:16

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate3330 wrote:
    Dobry temat - bo właśnie też zastanawiam się czy w III trymestrze szczepić się na krztusiec i RSV - lekarz mi zaleca. W sumie nasze bobasy też będą rodzić się w takim początkowym okresie kiedy choróbska zaczynają atakować.
    Co do szczepień już po urodzeniu to zamierzam zrobić wszystkie obowiązkowe.
    Ja juz czekam ale lelarz mowil zeby sie w 3 trym zaszczepic. Rok temu wlasnie w marcu zlapalam i kaszlalam do czerwca

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i tłumaczenie dlaczego - to ważne. No ja też myślę iść normalnym torem szczepień jakie zalecają dla dzieciaków. Jakoś coś Islandia miała inaczej ale koleżanka mi ostatnio wspominała że wyrównali już do polskich standardów. Pogadamy napewno o tym z położną bliżej wyższych miesięcy.

💃🏻 35 ✨
    🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
    🧬 PAI‑1 4G/4G homo

🧔🏻‍♂️ 39- zdrowy
    📄 Kariotyp OK ✅

🌍 Ciąża i życie za granicą

🍬 first baby
    💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc) 🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
    03.02- 0,74 cm maluszka i mamy 💖
    25.02-2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
    02.03- 3,85 maluszka
    06.03- NIPT niskie ryzyka i dziewczynka pod moim serduszkiem 💖👧🏻
    18.03 prenatalne-wszystko OK 🌸✨

preg.png
  • Yennefer# Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trypcio wrote:
    Hej mam pytanie,
    Czy któraś z Was pracuje może w scrubsach(lekarz, pielęgniarka, kosmetyczka?) I ma jakieś ciazowe do polecenia. Bo powoli zaczynam czuć że moje robię się przyciasnawe ale nie mogę nic sensownego na internecie znaleźć

Ja pracuję . Ale nigdy nie używałam typowych scrubsow , tylko spodnie plus koszulka (t-shirt) i krótki fartuch.
    Bardzo długo szukałam spodni ciążowych szpitalnych. Mogę polecić sprawdzone w dwóch ciążach spodnie marki Eldan. Są świetne. Ja mam kolor atramentowy taki.

Trypcio lubi tę wiadomość

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021

preg.png
  • Trypcio Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo za podpowiedź zaraz obczaję tą markę

‹‹ 167 168 169 170 171
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ