🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry temat - bo właśnie też zastanawiam się czy w III trymestrze szczepić się na krztusiec i RSV - lekarz mi zaleca. W sumie nasze bobasy też będą rodzić się w takim początkowym okresie kiedy choróbska zaczynają atakować.
Co do szczepień już po urodzeniu to zamierzam zrobić wszystkie obowiązkowe. -
Ja dzieci szczepilam na wszystko obowiązkowe i zalecane, teraz przymierzam się do FSME (kleszczowe zapalenie mózgu).
Siebie przed 1 ciąża szczepilam na wiele chorób , meningokoki, pneumokoki..itp. też z racji tego że pracuje w szpitalu i jestem na oddziale narażona na mnóstwo chorób zakaźnych .
Na krztusiec , RSV oczywiście będę się szczepić w ciąży. Jak zdążę , a pewnie tak bo szczepionki na grypę są zwykle koniec sierpnia, to na grypę też przed porodem . Na covid szczepilam się jakoś w listopadzie 25. -
Witam dziewczyny, jesteście juz prawie na półmetku, mam na sprzedaż bardzo dużo ubranek w bdb/idealnym stanie (około 90 szt.) rozm. 56. Mam bobasa z grudnia, wiec wszystkie ciuszki sa z dlugim rekawem, dlugie spodenki, śpiochy itp. Jakby ktoras byla zainteresowana to proszę zaprosić do przyjaciółek i podeślę link do vinted
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:16
-
Ja juz czekam ale lelarz mowil zeby sie w 3 trym zaszczepic. Rok temu wlasnie w marcu zlapalam i kaszlalam do czerwcaKate3330 wrote:Dobry temat - bo właśnie też zastanawiam się czy w III trymestrze szczepić się na krztusiec i RSV - lekarz mi zaleca. W sumie nasze bobasy też będą rodzić się w takim początkowym okresie kiedy choróbska zaczynają atakować.
Co do szczepień już po urodzeniu to zamierzam zrobić wszystkie obowiązkowe. -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i tłumaczenie dlaczego - to ważne. No ja też myślę iść normalnym torem szczepień jakie zalecają dla dzieciaków. Jakoś coś Islandia miała inaczej ale koleżanka mi ostatnio wspominała że wyrównali już do polskich standardów. Pogadamy napewno o tym z położną bliżej wyższych miesięcy.
💃🏻 35 ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🌍 Ciąża i życie za granicą
🍬 first baby
💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc) 🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍
12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
03.02- 0,74 cm maluszka i mamy 💖
25.02-2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
02.03- 3,85 maluszka
06.03- NIPT niskie ryzyka i dziewczynka pod moim serduszkiem 💖👧🏻
18.03 prenatalne-wszystko OK 🌸✨

-
Trypcio wrote:Hej mam pytanie,
Czy któraś z Was pracuje może w scrubsach(lekarz, pielęgniarka, kosmetyczka?) I ma jakieś ciazowe do polecenia. Bo powoli zaczynam czuć że moje robię się przyciasnawe ale nie mogę nic sensownego na internecie znaleźć
Ja pracuję . Ale nigdy nie używałam typowych scrubsow , tylko spodnie plus koszulka (t-shirt) i krótki fartuch.
Bardzo długo szukałam spodni ciążowych szpitalnych. Mogę polecić sprawdzone w dwóch ciążach spodnie marki Eldan. Są świetne. Ja mam kolor atramentowy taki.
Trypcio lubi tę wiadomość
-