🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie, dobrze to nazywacie.
Że nie „ czuję” do końca imienia któregoś. I nie wiem dlaczego tak mam. Całe życie myślałam będzie tak i tyle- a okazuje się że to trudna sprawa. -
W polozeniu miednicowym nie, ale moja córka srodkowa miala gak, ze co tydzien sie obracala. Raz glowa w gore, raz glowa w dol. Juz lekarz mowil nawet ze zrobimy obrot zewnetrzny. Miejsca maalo juz miala a i tak potrafila znowu fiknąć. Tak, ze nie stresuj sie, jest czas.Mamacita wrote:Hej hej, widze ze piszecie o upalach, popatrzcie co sie dzieje we Francji... W tym tygodniu 40 stopni u nas, nawet do 42.
Ja dzieki Bogu mam klime w biurze i w mieszkaniu, ale wyjscie na ulice to jakas masakra, dzis jak jechalam do pracy to sie dosc slabo czulam. Chyba wiecej do biura nie pojade, caly tydzien bede w domu na dupce siedziec i jesc melona i czeresnie 🍒
W piatek bylam na wizycie, wszystko spoko, tylko niestety panienka sie obrocila i ma teraz glowe na wysokosci mojego zoladka, przez co mam czesciej zgage 😖 No i polozna powiedziala, ze powinna sie obrocic do 32-33 tyg bo pozniej bedzie za duza i moze byc problem. Macie doswiadczenia z dziecmi w polozeniu miednicowym?
Edit: co do imienia, u nas potwierdzona Rozalka, jak u Nutki
Jesli dziecko jest miednicowo to mozna je obrocic ale to sie robi pod usg prze, lelarza ktory ma w tym doswiadczenie albo cesarka👩🏻🦰41🧔🏻39
👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
👱🏻♀2020 3520g SN (1cs) 38+3
6cs po usunięciu jajowodu
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
23.04 19+0 251g
25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
30.04 Gensulin N - insulina nocna
13.05 20+5 379g
Insulina nocna 12j
Rośnij maluszku

-
Laurelli wrote:Właśnie miałam pytać jak znosicie te upały ?
Mówicie do brzuszków po imieniu ? Ja Wam powiem mam zagadki z imieniem 🤣 nie umiem się zdecydować teraz jakie.
Jestem TAK WDZIĘCZNA za klimę w domu, bo za dnia, a w szczególności w nocy, bym nie wysiedziała w te upały 🙈
Imię dla dziewczynki mieliśmy wybrane, ale że się okazała chłopcem to od kwietnia się nie możemy zdecydować 🙈😁
Mamy "roboczą nazwę", ale to taka raczej ksywa, wymyślona przez znajomych, jak dyskutowaliśmy o imionach
Ja melduję się a, że po krzywej cukrowej (na szczęście, patrząc po wynikach, cukrzycy ciążowej nie mam) i b - przed jutrzejszą, poranną wizytą kontrolną 🤞
Żelazo i ferrytyna niziutko, mimo leku z żelazem i diety podbijającej żelazo, więc robię co mogę, żeby to utrzymać na tym poziomie albo i podbić (ciężkie to jak cholera). Ale kwas foliowy i B12 całkiem ok, to samo TSH, FT3 i FT4 (przed ciążą niedoczynność tarczycy), więc to jest pocieszające.
U Was też tak średnio/kiepsko z tym żelazem i ferrytyną?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:52
-