🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
No życzę dużo cierpliwości Karolina i trzymam kciuki, żebyś przyszła do nas z dobrymi wieściami 😁
Ja muszę to następnego piątku wytrzymać, a w tą sobotę przychodzą do mnie koleżanki i się waham czy powiedzieć... To bliskie grono więc bardzo mnie kusi, a później nie wiem kiedy się znowu zobaczymy wszystkie.
Jaka u Was strategia? Trzymacie język za zębami do końca trymestru?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 15:45
💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
💔 10/25 biochem
IO, PCOS
AMH 3,4
Insulina: 10,5 -> 6,7
Ferrytyna: 44 ->37->75🤩
Wit D 27 -> 34,3
Magnez: 0,78 -> 0,86
Suple: omega3, Q10, inozytol, kwas foliowy, magnez, wit D, Szelazo, olej z wiesiołka, berberyna, NAC
On - badanie nasienia ✅💪
🌟 29.12 beta 74, prog 29
🌟 31.12 beta 255
🌟 06.01 beta 3942, prog 20.7

-
Mamacita wrote:No życzę dużo cierpliwości Karolina i trzymam kciuki, żebyś przyszła do nas z dobrymi wieściami 😁
Ja muszę to następnego piątku wytrzymać, a w następną sobotę przychodzą do mnie koleżanki i się waham czy powiedzieć... To bliskie grono więc bardzo mnie kusi, a później nie wiem kiedy się znowu zobaczymy wszystkie.
Jaka u Was strategia? Trzymacie język za zębami do końca trymestru?
My już powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu. Jesteśmy bardzo blisko więc niezależnie od tego jak sytuacja się potoczy to by o tym wiedzieli. Poprzednio też tak mówiliśmy. Przyjaciółkom powiem jak zobaczę serduszko.
Mamacita lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Mamacita wrote:No życzę dużo cierpliwości Karolina i trzymam kciuki, żebyś przyszła do nas z dobrymi wieściami 😁
Ja muszę to następnego piątku wytrzymać, a w tą sobotę przychodzą do mnie koleżanki i się waham czy powiedzieć... To bliskie grono więc bardzo mnie kusi, a później nie wiem kiedy się znowu zobaczymy wszystkie.
Ja kilku osobom powiedziałam od razu, ale też od razu powiedziałam, że nic z tego jak beta tak nisko urosła. Do dzisiaj w sumie tylko jednej koleżance sprostowałam, że beta skoczyła, bo nikt inny się nie odzywał od tamtego czasu. Ludzie się mnie boją w tej kwestii 😅
Jak czujesz, że chcesz to przeciez nie ma sensu udawać i ukrywać sie na sile ❤️
Cerva, Mamacita lubią tę wiadomość
91'
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️ 10 dpo
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
30.12 Włączone Neoparin + Acard
31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95
03.01 USG GS: 0,5cm YS: 0,19cm -
Ja czekam. Tzn dziś powiedziałam na terapii, na którą chodzę od poronienia w sierpniu. Ten 2025 rok tak mnie przeczołgał, że na razie nie chce nikomu mówić, tym bardziej, że lekarza mam dopiero za dwa tygodnie prawie.
Wiec wiem ja, Mąż, córeczka i terapeutka. I na ten moment tak zostanie, nie nastawiam się na mówienie w jakimś konkretnym momencie, na razie chce mieć spokój względny.
A i mam ogromną nadzieję, że mężowi uda się przyjechac na 16.01. Bo chwilowo musimy w tygodniu żyć na dwa miasta. On Warszawa, ja Gdańsk. Mam nadzieję, że przenosiny do Warszawy nie będą długo przeciągane.
A Wy skąd jesteście?
Flora96 lubi tę wiadomość
-
Ja z Katowic, ale mieszkam we Francji od prawie 10 lat.
Mamy wizytę tego samego dnia, ja o 12, a Ty Alczi?
Oby mąż mógł być z Tobą 🤞🏻
Fox, masz rację, powiem koleżankom, w końcu po to je mam, żeby mnie wspierały niezależnie od sytuacji. Rodzice i siostra wiedzą, jego rodzina się dowie jak zobaczymy serduszko, bo wiem, że jego mama będzie mieć od razu dla mnie milion porad 😅
Jutro zbadam znów betę i prog żeby się uspokoić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 17:53
Fox lubi tę wiadomość
💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
💔 10/25 biochem
IO, PCOS
AMH 3,4
Insulina: 10,5 -> 6,7
Ferrytyna: 44 ->37->75🤩
Wit D 27 -> 34,3
Magnez: 0,78 -> 0,86
Suple: omega3, Q10, inozytol, kwas foliowy, magnez, wit D, Szelazo, olej z wiesiołka, berberyna, NAC
On - badanie nasienia ✅💪
🌟 29.12 beta 74, prog 29
🌟 31.12 beta 255
🌟 06.01 beta 3942, prog 20.7

-
Ja ze Śląska, mialam swoj epizod w Gdańsku- mega kocham to miasto ❤️
Teraz na granicy z Małopolską mieszkam.
Mamacita Daj znać jak będziesz miala wyniki 🤞🍀
Ja to juz nie jadę badać nic, bo oszaleje 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 19:06
Mamacita lubi tę wiadomość
91'
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️ 10 dpo
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
30.12 Włączone Neoparin + Acard
31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95
03.01 USG GS: 0,5cm YS: 0,19cm -
Mamacita wrote:Ja z Katowic, ale mieszkam we Francji od prawie 10 lat.
Mamy wizytę tego samego dnia, ja o 12, a Ty Alczi?
Oby mąż mógł być z Tobą 🤞🏻
Ja dopiero o 15:50, ale to tak +/- bo to wizyta między, pacjentami 😔 chciałabym bardzo, bo ta jedna wizyta na ktorej nie był w dwóch poprzednich ciążach, to ta na ktorej dowiedzialam się o stracie.
-
Jest pęcherzyk ciążowy w macicy gs 0,77 cm
Sprzęt lekarza kiepski i nie widać było więcej ale uspokoiłam się bo narazie wygląda to tak jak powinno
Kolejne USG 12.01 w klinice
Fox, Flora96, Mamacita, Alczii'90 lubią tę wiadomość
1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
18.12 FET 4.1.2
7dpt ⏸️
9dpt 164
11 dpt 460
AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
My nie mówimy nikomu dopiero po serduszku a najchętniej to czekałabym to 12 tygodnia . Musiałam tylko powiedzieć przyjaciółce w sylwestra bo zaprosiła mnie na imprezę a nie piłam i nie mogłam nic innego wymyślić1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
18.12 FET 4.1.2
7dpt ⏸️
9dpt 164
11 dpt 460
AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
Ja na razie powiedziałam tylko dwóm przyjaciółkom, jedna jest na końcówce ciąży a druga stara się o drugiego bejbika z in vitro więc wiedziałam, że będą mnie rozumieć 😅 rodzicom jeszcze nie chcieliśmy mówić, dopiero po serduszku. Wiem, że moja mama by się zamartwiała a nie chce jej dokładać stresów. Zastanawiam się czy w pracy powiedzieć moim koleżankom z labu żeby mogły mnie odciążyć w jakiś bardziej ryzykownych analizach oraz przy dźwiganiu.
-
Flora96 wrote:Ja na razie powiedziałam tylko dwóm przyjaciółkom, jedna jest na końcówce ciąży a druga stara się o drugiego bejbika z in vitro więc wiedziałam, że będą mnie rozumieć 😅 rodzicom jeszcze nie chcieliśmy mówić, dopiero po serduszku. Wiem, że moja mama by się zamartwiała a nie chce jej dokładać stresów. Zastanawiam się czy w pracy powiedzieć moim koleżankom z labu żeby mogły mnie odciążyć w jakiś bardziej ryzykownych analizach oraz przy dźwiganiu.
Jeśli nie chcesz mówić jeszcze przełożonym, to może faktycznie warto tym koleżankom z pracy z uwagi na jej charakter. W teorii pracodawca powinien Ci zapewnić bezpieczne dla ciąży obowiązki, a odsunąć od tych niebezpiecznych. Zazwyczaj pracodawcy oczekują pójścia na zwolnienie
żeby nie płacić z własnej kieszeni, choć mają taki obowiązek.
-
Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa! Staramy się z mężem o drugiego bobasa od lipca2024, po drodze dwa poronienia i tak pojawiły się dwie wymarzone kreski 4.01 po południu (12dpo) dzisiaj powtórzyłam test i są ale w bardzo podobnym kolorze i trochę zaczyna mnie to stresować :c
Życzę wam też wszystkiego dobrego w Nowym Roku i trzymam za was wszystkie kciuki, żeby każda z nas kończyła rok z upragnionym maleństwem ❤️
Flora96, Mamacita lubią tę wiadomość
-
Ale wychodzi na to że termin na wrzesień więc wpadłam do was : )PoProstuAlex wrote:Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa! Staramy się z mężem o drugiego bobasa od lipca2024, po drodze dwa poronienia i tak pojawiły się dwie wymarzone kreski 4.01 po południu (12dpo) dzisiaj powtórzyłam test i są ale w bardzo podobnym kolorze i trochę zaczyna mnie to stresować :c
Życzę wam też wszystkiego dobrego w Nowym Roku i trzymam za was wszystkie kciuki, żeby każda z nas kończyła rok z upragnionym maleństwem ❤️ -
PoProstuAlex wrote:Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa! Staramy się z mężem o drugiego bobasa od lipca2024, po drodze dwa poronienia i tak pojawiły się dwie wymarzone kreski 4.01 po południu (12dpo) dzisiaj powtórzyłam test i są ale w bardzo podobnym kolorze i trochę zaczyna mnie to stresować :c
Życzę wam też wszystkiego dobrego w Nowym Roku i trzymam za was wszystkie kciuki, żeby każda z nas kończyła rok z upragnionym maleństwem ❤️
Hej
Przykro mi z powodu strat.
Jak kreski są wyraźne to ciężko już później zauważyć różnicę. Jak się wyłapie ewentualnie wcześnie to widać jak ciemnieje z dnia na dzień. A masz w planach robić betę? 🙂31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:Hej
Przykro mi z powodu strat.
Jak kreski są wyraźne to ciężko już później zauważyć różnicę. Jak się wyłapie ewentualnie wcześnie to widać jak ciemnieje z dnia na dzień. A masz w planach robić betę? 🙂
Tak, idę na betę w sobotę dopiero ale mój mąż mówi, że mój mózg nie zna trybu: spokój i nie ma opcji: relaks więc do tego czasu trochę świruję. Co mnie zastanowiło to, że ani położna ani p. ginekolog nie zaproponowały mi bety jak miałam telekonsultację bo podobno się nie sprawdza, chyba coś się zmieniło od ostatniej ciąży bo wtedy miałam normalnie na wstępie takie badanie
Ogólnie to jestem straszną panikarą ale jakoś po tych dwóch stratach mam w głowie same czarne scenariusze
Alczii'90 lubi tę wiadomość
-
PoProstuAlex wrote:Tak, idę na betę w sobotę dopiero ale mój mąż mówi, że mój mózg nie zna trybu: spokój i nie ma opcji: relaks więc do tego czasu trochę świruję. Co mnie zastanowiło to, że ani położna ani p. ginekolog nie zaproponowały mi bety jak miałam telekonsultację bo podobno się nie sprawdza, chyba coś się zmieniło od ostatniej ciąży bo wtedy miałam normalnie na wstępie takie badanie
Ogólnie to jestem straszną panikarą ale jakoś po tych dwóch stratach mam w głowie same czarne scenariusze
Kochana też mam dwie straty na koncie, to jest moja trzecia ciąża i mam nadzieję, że uda się w końcu doczekać upragnionego bobaska. Również świruje i wymyślam, mąż już czasami ma dość mojego panikowania 😂 czekam na wizytę i modlę się zeby zobaczyć zarodek z serduszkiem 🤞❤️
Trzymam kciuki również za ciebie i spokojna, nudna ciążę 🫂
PoProstuAlex lubi tę wiadomość
-
Flora96 wrote:Kochana też mam dwie straty na koncie, to jest moja trzecia ciąża i mam nadzieję, że uda się w końcu doczekać upragnionego bobaska. Również świruje i wymyślam, mąż już czasami ma dość mojego panikowania 😂 czekam na wizytę i modlę się zeby zobaczyć zarodek z serduszkiem 🤞❤️
Trzymam kciuki również za ciebie i spokojna, nudna ciążę 🫂
Współczuję strat, podejrzewam, że ta ciąża teraz też jest dla Ciebie bardziej stresująca ;c Dziękuję!
Powiem szczerze, że ilość tych smutnych historii mnie zadziwiła, w pierwszej ciąży wszystko było książkowo (oprócz długi starań) więc w ogóle o tym nie myślałam, że coś może pójść nie tak. A w tej pierwszej poronionej już miałam z tyłu głowy, że może skończyć się źle (no i po co było to myślenie)? xD
z takich zabawnych/strasznych rzeczy przeraża mnie trochę synek: po drugim poronieniu powiedział, że będę miała dziecko we wrześniu a dzień przed pozytywnym testem, ze mam dzidzię w brzuchu. Dzisiaj rano za to jak rysował to powiedział, że chciał zrobić USG dzidzi ale wyszedł mu aniołek śnieżny (czyta Było sobie życie) ale poschizował mnie mocno. Mam nadzieję, że jutro test będzie mocniejszy i trochę odetchnę ; d
-
PoProstuAlex wrote:Tak, idę na betę w sobotę dopiero ale mój mąż mówi, że mój mózg nie zna trybu: spokój i nie ma opcji: relaks więc do tego czasu trochę świruję. Co mnie zastanowiło to, że ani położna ani p. ginekolog nie zaproponowały mi bety jak miałam telekonsultację bo podobno się nie sprawdza, chyba coś się zmieniło od ostatniej ciąży bo wtedy miałam normalnie na wstępie takie badanie
@PoProstuAlex super, że do nas dołączyłaś!
Ciekawe czy faktycznie się odchodzi. Mi w drugiej ciąży czyli w lipcu tego roku, zlecił lekarz, bo na usg nie było jeszcze nic widać. Ja dla pewności sama wolałam zrobić. Chociaż teraz jestem w ciągłym napięciu przed pierwszą wizytą 😵💫 -
Ja pisałam do ginekologa jak beta była jeszcze dość niska to sam kazał powtórzyć i wtedy umawiać się na wizytę.
Udało mi się złapać poranny termin w czwartek więc po pobudce szybko mi zleci przynajmniej.
dziś się popołudniu położyłam i tak mnie ścięło, słyszałam jak na dole Mąż ogarnia Synka, ale nie miałam siły się podnieść. A teraz mi krew z nosa poszła, na szczęście delikatnie31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
kleopatr4 wrote:Wieści nie są pozytywne. Ciąża biochemiczna, jestem w procesie oczyszczania się ze skurczami. Beta 10,8, a 3 dni temu 15,5.
Może to nie mój czas… chciałabym tylko znać przyczynę, ale to nie jest chyba możliwe.
Przeważnie problem leży po stronie wadliwego zarodka. Głowa do góry.
Ja mam tęczową córę - udało się 3 mc po biochemie i teraz kolejna w drodze tęczowa dzidzia... 2mc po biochemii.
Nie poddawaj się 🍀🌈🧚♀️🦄🩷
Powodzenia dziewczyny ✨️✨️✨️✨️
Mamacita, Alczii'90 lubią tę wiadomość
I bobo od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - biochem 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳