SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Yennefer# Autorytet

Wysłany: 8 września, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh uwielbiam rośliny, podziwiam za pasję ❤️ ja mam kilka roślin w domu, nie mam za bardzo na nie czasu, ale je lubię bardzo. Kiedyś miałam więcej . Jak się wprowadziliśmy to w kuchni stał stary wyliniały benjamin, prawie bez liści. Nie uratowałam go , ale rozmnożyłam. I teraz mam 4 piękne benjaminy ❤️ które uwielbiam.
    Też kocham swój ogród , wyszukuję - co tu można dosadzić, kombinuję.. tyle na ile czas mi pozwala.
    U Ciebie pięknie zadbane wszystko ❤️

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021

preg.png
  • Nati96De Ekspertka

Wysłany: 8 września, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za link!
    Też podziwiam za rękę do roślin. Ja bardzo lubię, ale nie umiem o nie dbać. Mam jedną palme i dostałam też pieniazka - jak sobie przypomnę to podlewam, ale mają bardzo dużą siłę przetrwania skoro dalej żyją 🤭 oraz mam kota, który uwielbia podgryzać, więc nie wszystko mogłabym uprawiać. Na ogródku mam zioła i pomidory - to mój pierwszy sezon i nie wiem do tej pory jak to się stało, że nawet zbiory były 🍅 ale w przyszłym roku też biorę się za aranżacje ogrodu☺️

• Ounai Autorytet

Wysłany: 8 września, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yennefer# wrote:
    Ehh uwielbiam rośliny, podziwiam za pasję ❤️ ja mam kilka roślin w domu, nie mam za bardzo na nie czasu, ale je lubię bardzo. Kiedyś miałam więcej . Jak się wprowadziliśmy to w kuchni stał stary wyliniały benjamin, prawie bez liści. Nie uratowałam go , ale rozmnożyłam. I teraz mam 4 piękne benjaminy ❤️ które uwielbiam.
    Też kocham swój ogród , wyszukuję - co tu można dosadzić, kombinuję.. tyle na ile czas mi pozwala.
    U Ciebie pięknie zadbane wszystko ❤️
    Wiesz, też różnie to bywa. Ta monstera thai constellation w tle kiedyś była dużo ładniejsza ale sąsiadka przyszła się zająć naszymi kwiatami jak byliśmy na wakacjach (taka stara baba co to zawsze wie najlepiej ale kwiatki nam zawsze podlewała) i myślała że jak na lisciu jest ogromna duza biała plama to liść ma grzyba i mi obcięła 3 największe liście. Monstera po tym zaczęła się wykrzywiać i tak dziwnie rosnąć. Nie wiem czy uda się ją wyprowadzić kiedyś. Mam na szczęście drugą, ale ta z kolei w ramach eksperymentu rośnie w hydroponice. No i niestety do niedawna nie wiedziałam że rosliny w hydroponice koniecznie muszą mieć odzywke wiec mi ta druga przez 2 lata nie wypuściła ani jednego liścia. Dopiero jak ogarnelam temat odzywki to puszcza jak dzika jeden liść za drugim.

Z kolei z tą dużą paprocią mamy taka trudno relacje. Raz o nią dbam jak nie wiem i rośnie ogromna i cudna. A potem mam czas kiedy brakuje mi sił i czasu i ja zaniedbuję a paprotki to wredne kwiatki. Przelejesz albo podsuszysz to od razu straci połowę lisci. I tak na zmianę albo ją ratuje albo jest moją dumą.

Fikusy też rozmnażam i rozdaje bo żal mi jakoś wyrzucać patyki jak je przycinam i oczywiście zawsze ukorzeniam.

Nati u mnie to już trwa kilka lat i jak to z pasjami bywa- czytam, uczę się, podglądam fora, ogólnie zdobywam wiedzę. 10 lat temu wychodziłam z założenia że jak kwiat nie przeżyje to nie był mi pisany. Teraz momentami jestem gotowa kupić lampy doświetlające :p
    10 lat temu nawet nie przesadzałam kwiatków. Potem przesadzałam do ziemi takiej z worka. Wszystko do takiej samej. A teraz jedne siedzą w ziemi do sukulentów, inne w bigosie a jeszcze inne w hydroponice- u mnie to keramzyt z woda. Pamietam jak na studiach złowiłem jakieś cc pisał i jako pasja wpisywał „czytanie książek i kino” i tak mi wstyd było że nie mam pasji. A ja po prostu musiałam dojrzeć do jakiejś.

Yennefer ja już tak czekam żeby coś sadzic w ogrodzie. Ale pomyślałam że nie ma co na głupiego i trzeba to jakoś zaplanować. Marzę o ogrodzie w którym będą różnorodne rośliny i ogrom kwiatów które będą kwitły przez całą wiosnę, lato i jesień. Na pewno będę musiała dużo doczytać.

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna
    13.05 20+5 379g
    21.05 21+6 574g
    08.07 28+5 1320g (III prenatalne)
    30.07 31+6 2045g
    13.08 33+6 2242g
    27.08 35+5 3137g
    03.09 36+6 3330g

Rośnij maluszku
    preg.png
‹‹ 443 444 445 446 447
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ