🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Void cudowne wieści ❤️ nasze kropki idą łeb w łeb 🥹 rozumiem Cię bardzo dobrze, mialam wlasnie identyczna sytuację w październiku. Jadąc w 10tyg dowiedziałam się, ze w 7+3 zatrzymał się zarodek. Tez wczorajszą wizyta byla dla mnie mega stresująca.
Ounai a czym będziesz się zajmować? Cos mi dzwoni, ze temat blisko mebli, artykułów do domu? Czy coś mieszam? Aa z zasypianiem - cóż... jak to mówią "mądre" Panie w internetach - wszystko jest kwestią organizacji 🤣 a tak serio współczuję i sama jestem ciekawa, jak to wszystko bedzie wyglądać.
Laurelii czy Twoje paniki troche juz ucichly? 😇❤️ czy czujesz się spokojniejsza?
91'
10.2023⏸️->07.2024 🩵Synek
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️ 10 dpo
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95
03.01 USG GS: 0,5cm YS: 0,19cm
09.01 beta 11744,7 mIU/ml || prog 22,00
10.01 USG CRL: 4mm FHR: 117bpm
20.01 USG CRL 1,4cm FHR: 153bpm
02.02 USG CRL 2,85cm FHR: 172bpm

-
Fox otwieram sklep online z oświetleniem i dodatkami do domu. Głównie ceramika. Założenie jest takie, że ma to być ciekawy design w przystępnej cenie. Ale zobaczymy jak mi pójdzie rozkręcabie biznesu w ciąży

U nas chyba mąż przejmie bobasa, bo widze ze te moje "duze" dzieci nadal potrzebuja mamy. Ale sie ciesze, ze wreszcie jutro wizyta u lekarza! -
Ja karmiłam tylko pół roku kpi. U nas corka jak sie urodzila nie miala odruchu ssania wogole. Byla podłączona pod sondę. Wiec ja nie mialam wyboru musiałam zacząć walkę z laktatorem. Pozniej byla walka zeby ona wycwiczyla sobie ten odruch i zaczęła samodzielnie jeść. No a zeby miec pewnosc ze je to najlepsza była butelka. Pozniej jak wyszłyśmy prawie po miesiącu ze szpitala zaczęłyśmy próbować kp ale to juz byl mały leniuszek i lepiej sie jadło z butli. Moze bym karmiła tak dłużej ale popsuł mi sie laktator. No I zamiast głupia kupić taki sam to na szybko w aptece kupilam to co bylo. Byl juz inny odruch ssania i mleko zaczęło znikać.
Ja nie jestem jakas taka zebym miala parcie ze musze kp ale pamietam jak córce dawałam pierwszy raz butle z mm to mialam wrazenie ze zaraz piorun mnie trzaśnie. To bylo okropne uczucie.
A teraz chcialabym kp ale jesli sie nie uda to bede walczyć zeby chociaż przez pół roku kpi sie udało. Ale to wszystko zycie zweryfikuje.
Np tez żałowałam ze nie wiedzialam ze sa nakładki na sutki. Dowiedzialam sie o nich jak bylo juz za późno. Teraz bede próbować wszystkiego. A jak z jakiś przyczyn sie nie uda to trudno pojdzie na mm 😉👩32 👨🏼34 👧9 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF
20.08 - transfer zarodka 4AB; 27.08 - ⏸️; 28.08 -🩸6.5 ; 30.08 - 3,3💔
02.01.2026 - transfer Zarodka 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
3❄️
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Dziewczyny a tak swoją drogą to macie juz imiona wybrane ?
Ja bym chciala Helenkę albo Mikołaja. Ale mojemu mężowi i córce sie nie podobaja te imiona a nie potrafią mi dać żadnej alternatywy zebym mogła zmienić zdanie 🙈😀👩32 👨🏼34 👧9 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF
20.08 - transfer zarodka 4AB; 27.08 - ⏸️; 28.08 -🩸6.5 ; 30.08 - 3,3💔
02.01.2026 - transfer Zarodka 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
3❄️
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Paula. wrote:Dziewczyny a tak swoją drogą to macie juz imiona wybrane ?
Ja bym chciala Helenkę albo Mikołaja. Ale mojemu mężowi i córce sie nie podobaja te imiona a nie potrafią mi dać żadnej alternatywy zebym mogła zmienić zdanie 🙈😀
My jesteśmy zgodni w imieniu dla dziewczynki - Hania. Dla chłopca mam 3 opcje: Tadeusz, Antoni, Teodor. Żadne z nich nie pasują mojemu narzeczonemu 😤 ale też sam nie potrafi podać innego 🤷♀️
Paula. lubi tę wiadomość
-
Bardzo ładne imiona wybralyscie dziewczyny.
U nas dziewczynka na 100% Rozalia, takie staromodne ale mi się podoba ☺️
A chłopiec być może Tymoteusz, ale nie wiem jeszcze do końca, mam wrażenie, że jest trudniej z tymi imionami chłopięcymi. Tu we Francji gdzie mieszkam jest wielka moda na Gabriela i Raphaëla, podobają mi się bardzo, ale nie chcę żeby mój syn się nazywał jak trójka innych w klasie i wolałabym coś bardziej słowiańskiego, ale jakoś żadne imię do mnie nie przemawia. Oczywiście oba pomysły są moje, on niczego nie zaproponował 😆
Bardzo bym chciała dziewczynkę w ogóle 😍
Oczywiście, chłopca też przywitam z entuzjazmem 😉
Ale już mam wizje kupowania sukieneczek, plecenia warkoczyków itd 🩷
Flora96, Paula. lubią tę wiadomość
-
Hania śliczne imię- mój mąż tez bardzo chciałby Hanię, ale mi się kojarzy z moją śp babcią. Co prawda miała na imię Anna, ale wszyscy mówili Hania i tak jakoś myśle, ze wszyscy w rodzinie mówiąc Hania myśleliby najpierw o babci. Ale na drugie imię już mi się podoba

Co do chłopca ja znowu jestem za Jasiem, mój mąż nie za bardzo..
I tak to się toczy 😂
Ja wgl mam jakieś schizy od kilku dni. Nie ma za dużo objawow, a jednym z nich były bolące piersi, które od poniedziałku przestały mnie bolec. Tzn czasami coś czuje, ale dużo słabiej i już sobie wkręcam…
Paula. lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie odpływam tak daleko w planach, musze przekroczyć mój punkt niepewności czyli badania prenatalne a do tego jeszcze trochę. Pewnie nasze typy z poprzedniej ciąży się powtórzą. Zmarłą córeczkę nazwałam imieniem, które nawet nie było w 10 dziesiątce naszych typów ale musiałam jej nadać jakieś imię bo za długo była ze mną bym ją mogła zostawić bezimienną. Z drugiej strony nie chciałam wykorzystać wybranego dla niej wcześniej imienia bo wiem, że mąż będzie przy kolejnym dziecku upierał się przy nim. U nas jest typowy problem, że podobają nam się różne imiona a tych kompromisowych jest naprawdę kilka. Dodatkowo córka męża z poprzedniego związku ma jako swoje pełne imię, imię, które jest cząstką bardzo wielu innych imion dla dziewczynek i dla mnie jest to jakiś problem bo to jest tak jakby jedna córka była Ola a druga Jola. Oczywiście mąż w tym nie widzi problemu🙈
Paula. lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
7.2025⏸️ 5 cs
17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
Suple: NAC 1200 codziennie, INOZYTOL 2000, Pueria Uno, DHA 500, Ubiquinol 200, Wit C 1000, B12 500, Wit D 2000, do owulacji wiesiołek 2000. -
My dla chłopca chcielibyśmy Eryk, na szczęście w tej kwestii jesteśmy zgodni 🤭 ale za to problem jest z imieniem dla dziewczynki, podoba mi się Zosia ale moja szwagierka tak się nazywa i mąż nie chce mieć znowu Zosi w domu 😂 myślałam też o Jagusi ale mezowi się Jagna średnio podoba. Tu będzie długa debata 😅
Dzisiaj mi się śniło, że urodziłam dzidziusia i tak mi pogryzł sutki, że aż mleko czerwone leciało 😆
Paula. lubi tę wiadomość
-
Fox zobaczyłam serduszko i kropeczka i się cieszę ale próg który mnie uspokoi minie pewnie po prenatalnych. Nawet mówiłam do męża wczoraj, chce już żeby było miesiąc później 🤣
Za tydzień mam wizytę u położnej i to będzie też ten moment kiedy ostatnia się zatrzymała to chyba mnie trochę pocieszy, liczę na to.
Jak mówicie o tygodniach ciąży? 6+5 to już 7 tydzień co nie ?
Piękne Wasze imiona 🥰
U nas Laura od zawsze, dlatego taki nick też mam 🤗
A u chłopca chyba Maksymilian ale też nie wiemy.
Ale myślę że może się to zmienić jak będę już w bardziej zaawansowanej ciąży. Teraz myślę o jakiś rzadko używanych i starszych.
-
Paula, ja miałam takie podejście jak Ty z 2 dzieckiem. Mówiłam, że bardzo chciałabym karmić piersią bo po prostu nigdy nie spróbowałam a nie wiedziałam czy jeszcze będę mieć szansę, czy to nie nasze ostatnie dziecko. Dlatego planowałam mieć od razu wizytę u CDL żeby mi zweryfikowała wszystko. Ja się naprawdę przy 2 dziecku przygotowałam do tego KP i o dziwo nie zniechęciłam się jak mnie bardzo bolało (ostrzegam, macica przy 2 dziecku podczas KP obkurcza się baaaaaardzo boleśnie). Miałam też nakładki, lanolinę do szpitala, no wszystko dosłownie.
Imion nie mamy absolutnie żadnych. Ostatnio mąż zapytał o imiona ale mu powiedziałam, że nawet nie chce mi się myśleć i jak powiemy dzieciom to się wtedy coś wymyśli
Nasze dzieci mają biblijne imiona, raczej dość rzadkie choć nie aż tak żeby były niespotykane. Drugie imiona mają po naszych ś.p. ojcach. syn to Tymoteusz Andrzej (Tymek), a córka to Marta Kazimiera (Martusia). Jeśli będzie córka, to drugie imię dostanie po mojej ukochanej babci, która była najlepszym człowiekiem jakiego znam. A pierwsze się wymyśli, ale ja bym chciała żeby też było imieniem biblijnym.
Tak Laurelli, 6+5 to już 7 tydzień
-
W ogóle dziś ubrałam córkę do przedszkola, mąż ją zabrał i byłam tak zmęczona, że padłam spać dalej do 10:00. Dojeżdża mnie ten biznesplan. A w dodatku zaczynam się stresować, że nie zdążę.
-