WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeraża mnie, to że u was akcja tak szybko się rozwinęła. Ja mam do przejechania ok. 80 km do Lublina, w tym przebicie się przez całe miasto :/ Do wizyty u prowadzącego mam 10 długich dni.

Hedgehog lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    A mi do tych okropnych boli podbrzusza, doszlo dretwienie takie lekkie nogi i mulenie jak na wymioty://
    Też mnie mdli

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Też mnie mdli
    no to piąteczka;-) kolacje mam dzisiaj z głowy, zastanawiam sie tylko, czy dam rade spac dzisiaj. Mam nadzieje, ze te dziwne bole do rana przejdą, bo jak na razie to bardzo ciezko mi wstac, a co dopiero chodzic.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    no to piąteczka;-) kolacje mam dzisiaj z głowy, zastanawiam sie tylko, czy dam rade spac dzisiaj. Mam nadzieje, ze te dziwne bole do rana przejdą, bo jak na razie to bardzo ciezko mi wstac, a co dopiero chodzic.

Ja muszę jeść przez cukrzycę ale nie sprawia mi to przyjemności jak zawsze.

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też pobolewa brzuch ale to chyba z wrażenia po dzisiejszej wizycie
    Na wszelki wypadek wzięłam nospe ehh

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:

Przez cala ciąże nie wzielam ani jednej tabletki poza suplementami ale dzisiaj to juz przeginka- ide tez po Nospe.
    Nika jaka dawka bierzesz przy bólu brzucha? ja mam taka zwyklą Nospec, przy @ zawsze bralam dwie na raz, albo jedną forte.

3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja jeszcze biorę 3x dziennie nospę i magnez, więc może dlatego nic się nie dzieje.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja jeszcze biorę 3x dziennie nospę i magnez, więc może dlatego nic się nie dzieje.
    Natalia, nie wiem czy widzialas mojego posta z rana, ale pisalam, ze mi sie dzisiaj snialas:) A konkretnie snil mi sie twoj wpis na forum, ze urodzilaś :)

KATARZYNACarm, Natalia1984 lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Tak szczerze, w wielu szpitalach przy cc nie może być obecna osoba towarzysząca.
    Czy gdybyś miała operację woreczka to też byś chciała obecności kogoś?
    Przy porodzie sn to osoba towarzysząca jest przydatna bo to trwa dłużej, no i zazwyczaj jedzie się do szpitala już z bólami. Na cesarkę to bardzo często kobiety same są w stanie dojechać. Gorzej z powrotem do domu. Wtedy lepiej byłoby gdyby jednak ktoś Ci pomógł i odebrał ze szpitala. Zaoferował Ci ciepły obiad :)

Bardziej mi chodziło o opiekę po zabiegu, wyciągnięcie czegoś z torby, podanie dziecka. Miałam wizję kangurowania przez tatę. Chyba po prostu trzeba będzie się zdać na opiekę szpitalną.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jeszcze tydzień niech dzidziuś posiedzi na spokojnie jesteś w 36 tygodniu więc jeszcze poczekaj

Natalia1984 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Natalia, nie wiem czy widzialas mojego posta z rana, ale pisalam, ze mi sie dzisiaj snialas:) A konkretnie snil mi sie twoj wpis na forum, ze urodzilaś :)
    Widziałam, ale zapomniałam odpisać :D Wcale bym się nie obraziła, gdyby się to stało bez przygód przed terminem :D

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Przeraża mnie, to że u was akcja tak szybko się rozwinęła. Ja mam do przejechania ok. 80 km do Lublina, w tym przebicie się przez całe miasto :/ Do wizyty u prowadzącego mam 10 długich dni.
    Kochana to że u mnie tak było to nie znaczy że kogoś jeszcze to spotka. Spokojnie dojedziesz gdzie trzeba :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja mam 50 km i tez mam z trgo powodu stresa :-) jutro wizyta i bede cos wiedziec

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Natalia jeszcze tydzień niech dzidziuś posiedzi na spokojnie jesteś w 36 tygodniu więc jeszcze poczekaj
    Czekam, czekam cierpliwie i napawam się błogim spokojem u mamy :D Ale już tak się jej nie mogę doczekać, kiedy zobaczę tą śliczną buziunię :) Pomyśleć, że za miesiąc będziemy już razem w domu.
    U mnie taka sytuacja, że gin chce mnie położyć kilka dni wcześniej do szpitala, więc jeśli ma się zacząć akcja w terminie, to będę na miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:27

KATARZYNACarm, Hedgehog lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia przypominam, że ja miałam 80km, przebić się przez pół Warszawy-szpital w sumie jest w centrum, a po drodze remonty jeszcze były! Zdążysz! Jak ja zdążyłam kiedy skurcze w aucie były już co 3minuty to luuuuz! Tylko pamiętaj dmuchać jak najdłużej na każdym skurczu ;)
    Oj coś mi się zdaje, że teraz to się tu u nas raz dwa posypią porody!

KATARZYNACarm, Izabelle lubią tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada a jak u Ciebie było bez tego Gbsa, dostalas antybiotyk? I jak ciumkanie u synia bo coś wspominalas o wedzidelku ze krótkie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:37

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduję się po wizycie. Mała zrobiła niespodziankę i obróciła się głową w dół!!! <3 musiała to zrobić dzisiaj, bo jeszcze wczoraj czułam ją na bokach brzucha, a dzisiaj tak wariowała, że na 99% wtedy to się stało. :)
    no i chyba idziemy na rekord - Pola waży 3600! Także są ogromne szanse, że przy mojej budowie niestety nie dam rady jej urodzić. Za 2 tygodnie wizyta kontrolna i zdecydujemy, czy próbujemy naturalnie, czy będzie to niewykonalne i zostawiamy cc. Na wszelki wypadek zacznę działać chociaż z nawilżaniem krocza póki co :)

Asiaf, Camilla13, JustynaG, Natalia1984, p_tt, kasia1518, Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Przez cala ciąże nie wzielam ani jednej tabletki poza suplementami ale dzisiaj to juz przeginka- ide tez po Nospe.
    Nika jaka dawka bierzesz przy bólu brzucha? ja mam taka zwyklą Nospec, przy @ zawsze bralam dwie na raz, albo jedną forte.
    Biorę 1 forte tak mi gin zleciła, żeby w razie twardnienia brzucha brać doraźnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:47

Amy333 lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Frezyjciada a jak u Ciebie było bez tego Gbsa, dostalas antybiotyk? I jak ciumkanie u synia bo coś wspominalas o wedzidelku ze krótkie?
    Nie dali mi antybiotyku, bo zapomnieli :D lekarz wczoraj powiedziała, że odchodzi się od tego za granicą i mam się nie martwić. A dziś rano dzwoniłam spytać o wynik i już byl-ujemny ;)
    Wędzidełko krótkie i nie bardzo maluch chce ssać, ale dajemy radę ;) jutro chciałabym konsultacje z cdl ale nie wiem czy będzie dostępna, bo dziś nie bylo tej pani... A jakby co to już mam namiar na chirurga co nam je podetnie, bo w szpitalu nie chcą bez szczepienia podciąć a ja nie szczepie małego teraz. Ma cofnięta bródkę jeszcze do tego a ja duże brodawki także trochę nam nie po drodze z cycaniem, ale damy radę ;)

100krotka30 lubi tę wiadomość

• Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dzieczyny czy Wam tez zdazaja sie silne bóle po badaniu? Dzisiaj ginka badala mi szyjke, dlugo to nie trwalo, ale sama uprzedzala, ze w wysokiej ciąży to juz nie jest przejemne i rzeczywiście nie bylo... No bez przesady chwilka i juz, no ale niestety od kiedy wrocilam do domu tak mnie boli podbrzusze, pachwiny, ze ciezko mi sie chodzi. Nawet jak siedze i sie nie ruszam to czuje taki promienujacy ból dołem brzucha, czasami jakby lekkim skurczem zakonczony. Kurcze gdyby nie to ze mowila, ze szyjka jeszcze twarda i zamknieta, to pomyslałabym, ze to poród sie zaczyna;-)
    Też byłam dziś na wizycie i od razu mówiłam że mnie wszystko w srodku boli wiec gin był mega delikatny. Mówił że to dlatego że są zastoje żylne tam na dole,duży ucisk itd. Mój Mały ma 3100 wiec za tydzien do szpitala i w kazdej chwili mogą ciachac bo płytki krwi lecą w dół.... W kazdym razie po badaniu nic bardziej mnie nie boli.

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ