WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja jeszcze biorę 3x dziennie nospę i magnez, więc może dlatego nic się nie dzieje.
    Ja biorę od dłuższego czasu 3x luteina, 5x magneb6 max, doraźnie nospa. A mimo to zrobiło się rozwarcie, główka jest bardzo bardzo nisko, dlatego też trudno mi wysiedziec bo wszystko mnie tam uciska yhh

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym!!! Dużo zdrówka dla mam i dzieciaków.
    My czekamy, w poniedziałek idziemy na kontrolę, to będzie 37 tc

Dziewczyny ile przytyłyście łącznie od początku ciąży ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:55

Vlinder lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze dacie radę z Twoim samozaparciem nie moŻe być inaczej :-) A starszy przyzwyczajony być bez mamy? Moja prawie 5 latka przeżywa to że mamy nie będzie :-) Dziś ja spakowalysmy na w razie porodu hehe

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do boli przepowiadajacych, mnie opasa ten ból w koło całej miednicy, pieczenie w podbrzuszu, a jak chcę wstać to aż gnie mnie do ziemi, pomaga masaż dolnego odcinka kręgosłupa. Brzuch twardnieje kilkadziesiąt razy w ciągu doby. Klocie w kroczu jest co raz silniejsze. Lekarz wczoraj pytał czy biorę magnez i nospe, odp że 2 tygodnie odstawiłam wszystko, powiedział, że bardzo dobrze. I teraz już nic nie zażywać żeby nie maskować objawów.
    Współczuję dziewczyny tych kilometrów które musicie pokonać do szpitala, ja mam 10 minut samochodem w porze dziennej, nocą myślę że max 5 minut.

• kuwejtonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jakaś dziwna bo cała ciążę mam wielką chcicę i dużo się kochamy :)

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z 58 na 66 ale to tylko dzięki cukrzycy ciazowej, bo przed wdrożeniem diety cukrzycowej było już 68 i schudłam.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Co do boli przepowiadajacych, mnie opasa ten ból w koło całej miednicy, pieczenie w podbrzuszu, a jak chcę wstać to aż gnie mnie do ziemi, pomaga masaż dolnego odcinka kręgosłupa. Brzuch twardnieje kilkadziesiąt razy w ciągu doby. Klocie w kroczu jest co raz silniejsze. Lekarz wczoraj pytał czy biorę magnez i nospe, odp że 2 tygodnie odstawiłam wszystko, powiedział, że bardzo dobrze. I teraz już nic nie zażywać żeby nie maskować objawów.
    Współczuję dziewczyny tych kilometrów które musicie pokonać do szpitala, ja mam 10 minut samochodem w porze dziennej, nocą myślę że max 5 minut.

Ja też mam blisko i z tego się cieszę, bo gdybym miała wizję 80 km do przejechania to byłabym w jeszcze większym stresie :D

Camilla13 lubi tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynalam z 66kg, dziś na wadze 77kg przy czym ostatnie 2 miesiące przytylam tylko 1 kg. Wzrost 170cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 22:00

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Ja z 58 na 66 ale to tylko dzięki cukrzycy ciazowej, bo przed wdrożeniem diety cukrzycowej było już 68 i schudłam.
    Ja też przytyłam 8 kg i się zastanawiam, czy coś jeszcze przybędzie (kończę 36 tc)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Bardziej mi chodziło o opiekę po zabiegu, wyciągnięcie czegoś z torby, podanie dziecka. Miałam wizję kangurowania przez tatę. Chyba po prostu trzeba będzie się zdać na opiekę szpitalną.
    Nie wiem jak jest w Twoim szpitalu ale bardzo często poza kangurowaniem... tatusiowie nie mogą pomóc bo nie mogą wchodzić na salę. Co oznacza, że kobieta i tak musi radzić sobie sama.
    Myślę więc, że nawet jakby eMek byl na miejscu to nie mógłby Ci za bardzo pomóc. Choć oczywiście szkoda, że go nie będzie. Jedyny plus tej całej sytuacji, że dostał wymarzoną pracę.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:

Od wyjściowej wagi sprzed ciąży ok. 14kg. Z tym, ze w pierwszym trymestrze schudłam.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Natalia przypominam, że ja miałam 80km, przebić się przez pół Warszawy-szpital w sumie jest w centrum, a po drodze remonty jeszcze były! Zdążysz! Jak ja zdążyłam kiedy skurcze w aucie były już co 3minuty to luuuuz! Tylko pamiętaj dmuchać jak najdłużej na każdym skurczu ;)
    Oj coś mi się zdaje, że teraz to się tu u nas raz dwa posypią porody!
    No właśnie dobrze pamiętam! Dlatego też się boję jak cholera. Muszę obejrzeć jakieś filmy instruktażowe na Youtube bo za nic nie wiem jak ma wyglądać to oddychanie :D
    Startowałam z wagą 56-57 kg, teraz mam 76 kg... Nie mam pojęcia skąd się to wzięło :P
    Mnie właśnie też piecze w podbrzuszu, ale mam to w sumie od początku, takie rozciąganie się mięśni jakby. Różne dolegliwości odczuwam, może nie potrafię ich zwyczajnie ocenić jako właśnie TO ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 22:18

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w kryzysowej syt. Szpital zapewnia butelke? Mi powiedziano przez tel. Ze dla dziecka tylko pampersy i chusteczki. I zeby wziac laktator. Wiec nic wievej nie planuje. Tylko ubranka na wyjście w zależności od pogody.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból w pachwinach to już wcześniej miałam, myślę że to rozciąganie więzadeł. Najgorszy jest ból bioder szczególnie po nocy albo przy przekrecaniu się z boku na bok :/

agaafabka lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Ja 13 kg, ale od ostatniego miesiaca nic, a myslalam ze na końcówce przybiera sie najwiecej :O mam nadzieję, ze doczekam sie 3go wrzesnia pomiarów dzidziusia. Ale na wszelki wypadek umowie sie tez prywatnie na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 22:28

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 11,a ostatnie 3kg w ciągu ostatnich 2 tyg. Gin mowi,ze to woda i obrzeki i smieje sie,ze utycia to u mnie jest 8kg. Bardzo podoba mi sie ten tok rozumowania,hehe;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ból w pachwinach to już wcześniej miałam, myślę że to rozciąganie więzadeł. Najgorszy jest ból bioder szczególnie po nocy albo przy przekrecaniu się z boku na bok :/
    Ja już nie mogę się doczekać rozpakowania właśnie ze względu na te biodra.. ani spać ani leżeć..
    A przytyłam 12 kg - wzrost 176 cm- nawet tego nie widać

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e57b22d7639.jpg

Meldujemy się już z Zosią z domu ☺ tak jestem podekscytowana że chyba nie będę spała całą noc.

Mamuśki mam pytanie- karmicie swoje dzieciaczki na tzw. żądanie czy co jakiś odstęp czasu? W szpitalu kazali mi co 3 godziny , ale widzę że Zosia czasami już po 2-2.5h pokazuje ustami że szuka jedzenia i chce jeść. To samo w drugą stronę- kazali mi ją wybudzac po 3h żeby zjadła. I mam dylemat...

JustynaG, ola_g89, Angel1988, Camilla13, Izabelle, KATARZYNACarm, Natalia1984, p_tt, Hedgehog, lena86, Asiaf, Wesoła89, Vlinder, GuBo lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, nie mam doświadczenia z karmieniem ale wydaje mi się, że takie maluchy powinno się karmić na żądanie.
    A te wybudzanie nocne jest też dla utrzymania laktacji. Położna tłumaczyła, że teoretycznie nie trzeba wybudzać dziecka ale wtedy trzeba ściągnąć pokarm (by nie zaburzyć laktacji) a to zajmuje więcej czasu niż karmienie dziecka.
    Słyszałam też, że mleko nocne jest bardziej treściwe. Ale to by musiała się na ten temat frezyjciada wypowiedzieć bo ona jest naszym specem od kp.

EDIT:
    - "Karmić należy na żądanie – bywa, że w okresie noworodkowym takie karmienie może odbywać się i 12 i więcej razy dziennie. Jest to normalne."
    - "Takie karmienie (co 3h) to szybki sposób na nieefektywne karmienie i zaburzenie procesu laktacji. Karmić trzeba na żądanie dziecka przy pierwszych oznakach głodu. Czas odstępu między karmieniami jest dla każdego dziecka inny i u jednych dzieci może to być co dwie godziny krótkie ssanie u innych 3,5 godziny długie ssanie."
    https://www.hafija.pl/2016/08/porownanie-zalecen-przeglad-dla-babci.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 23:25

kasia1518 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym!!! Dużo zdrówka dla mam i dzieciaków.
    My czekamy, w poniedziałek idziemy na kontrolę, to będzie 37 tc

Od początkowej wagi na pulsie miałam 3kg. Zaraz po CC spadło mi 5kg , a obecnie już poleciało 8kg - wielki szok dla mnie że waga tak spada.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ