WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia1984 wrote:Ja jeszcze biorę 3x dziennie nospę i magnez, więc może dlatego nic się nie dzieje.
-
Gratuluję wszystkim rozpakowanym!!! Dużo zdrówka dla mam i dzieciaków.
My czekamy, w poniedziałek idziemy na kontrolę, to będzie 37 tc
Dziewczyny ile przytyłyście łącznie od początku ciąży ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:55
Vlinder lubi tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
nick nieaktualnyCo do boli przepowiadajacych, mnie opasa ten ból w koło całej miednicy, pieczenie w podbrzuszu, a jak chcę wstać to aż gnie mnie do ziemi, pomaga masaż dolnego odcinka kręgosłupa. Brzuch twardnieje kilkadziesiąt razy w ciągu doby. Klocie w kroczu jest co raz silniejsze. Lekarz wczoraj pytał czy biorę magnez i nospe, odp że 2 tygodnie odstawiłam wszystko, powiedział, że bardzo dobrze. I teraz już nic nie zażywać żeby nie maskować objawów.
Współczuję dziewczyny tych kilometrów które musicie pokonać do szpitala, ja mam 10 minut samochodem w porze dziennej, nocą myślę że max 5 minut. -
Camilla13 wrote:Co do boli przepowiadajacych, mnie opasa ten ból w koło całej miednicy, pieczenie w podbrzuszu, a jak chcę wstać to aż gnie mnie do ziemi, pomaga masaż dolnego odcinka kręgosłupa. Brzuch twardnieje kilkadziesiąt razy w ciągu doby. Klocie w kroczu jest co raz silniejsze. Lekarz wczoraj pytał czy biorę magnez i nospe, odp że 2 tygodnie odstawiłam wszystko, powiedział, że bardzo dobrze. I teraz już nic nie zażywać żeby nie maskować objawów.
Współczuję dziewczyny tych kilometrów które musicie pokonać do szpitala, ja mam 10 minut samochodem w porze dziennej, nocą myślę że max 5 minut.
Ja też mam blisko i z tego się cieszę, bo gdybym miała wizję 80 km do przejechania to byłabym w jeszcze większym stresieCamilla13 lubi tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
100krotka30 wrote:Ja z 58 na 66 ale to tylko dzięki cukrzycy ciazowej, bo przed wdrożeniem diety cukrzycowej było już 68 i schudłam.Pierwsze szczęście wrzesień 2018
p_tt wrote:Bardziej mi chodziło o opiekę po zabiegu, wyciągnięcie czegoś z torby, podanie dziecka. Miałam wizję kangurowania przez tatę. Chyba po prostu trzeba będzie się zdać na opiekę szpitalną.
Myślę więc, że nawet jakby eMek byl na miejscu to nie mógłby Ci za bardzo pomóc. Choć oczywiście szkoda, że go nie będzie. Jedyny plus tej całej sytuacji, że dostał wymarzoną pracę. -
frezyjciada wrote:Natalia przypominam, że ja miałam 80km, przebić się przez pół Warszawy-szpital w sumie jest w centrum, a po drodze remonty jeszcze były! Zdążysz! Jak ja zdążyłam kiedy skurcze w aucie były już co 3minuty to luuuuz! Tylko pamiętaj dmuchać jak najdłużej na każdym skurczu
Oj coś mi się zdaje, że teraz to się tu u nas raz dwa posypią porody!
Startowałam z wagą 56-57 kg, teraz mam 76 kg... Nie mam pojęcia skąd się to wzięło
Mnie właśnie też piecze w podbrzuszu, ale mam to w sumie od początku, takie rozciąganie się mięśni jakby. Różne dolegliwości odczuwam, może nie potrafię ich zwyczajnie ocenić jako właśnie TOWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 22:18
-
kuwejtonka wrote:Dziewczyny ile przytyłyście łącznie od początku ciąży ?
mam nadzieję, ze doczekam sie 3go wrzesnia pomiarów dzidziusia. Ale na wszelki wypadek umowie sie tez prywatnie na usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 22:28
Antoś
-
Ja przytylam 11,a ostatnie 3kg w ciągu ostatnich 2 tyg. Gin mowi,ze to woda i obrzeki i smieje sie,ze utycia to u mnie jest 8kg. Bardzo podoba mi sie ten tok rozumowania,hehe;)
-
nick nieaktualnyNika312 wrote:Ból w pachwinach to już wcześniej miałam, myślę że to rozciąganie więzadeł. Najgorszy jest ból bioder szczególnie po nocy albo przy przekrecaniu się z boku na bok
A przytyłam 12 kg - wzrost 176 cm- nawet tego nie widać -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e57b22d7639.jpg
Meldujemy się już z Zosią z domu ☺ tak jestem podekscytowana że chyba nie będę spała całą noc.
Mamuśki mam pytanie- karmicie swoje dzieciaczki na tzw. żądanie czy co jakiś odstęp czasu? W szpitalu kazali mi co 3 godziny , ale widzę że Zosia czasami już po 2-2.5h pokazuje ustami że szuka jedzenia i chce jeść. To samo w drugą stronę- kazali mi ją wybudzac po 3h żeby zjadła. I mam dylemat...JustynaG, ola_g89, Angel1988, Camilla13, Izabelle, KATARZYNACarm, Natalia1984, p_tt, Hedgehog, lena86, Asiaf, Wesoła89, Vlinder, GuBo lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Kasiu, nie mam doświadczenia z karmieniem ale wydaje mi się, że takie maluchy powinno się karmić na żądanie.
A te wybudzanie nocne jest też dla utrzymania laktacji. Położna tłumaczyła, że teoretycznie nie trzeba wybudzać dziecka ale wtedy trzeba ściągnąć pokarm (by nie zaburzyć laktacji) a to zajmuje więcej czasu niż karmienie dziecka.
Słyszałam też, że mleko nocne jest bardziej treściwe. Ale to by musiała się na ten temat frezyjciada wypowiedzieć bo ona jest naszym specem od kp.
EDIT:
- "Karmić należy na żądanie – bywa, że w okresie noworodkowym takie karmienie może odbywać się i 12 i więcej razy dziennie. Jest to normalne."
- "Takie karmienie (co 3h) to szybki sposób na nieefektywne karmienie i zaburzenie procesu laktacji. Karmić trzeba na żądanie dziecka przy pierwszych oznakach głodu. Czas odstępu między karmieniami jest dla każdego dziecka inny i u jednych dzieci może to być co dwie godziny krótkie ssanie u innych 3,5 godziny długie ssanie."
https://www.hafija.pl/2016/08/porownanie-zalecen-przeglad-dla-babci.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 23:25
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
kuwejtonka wrote:Gratuluję wszystkim rozpakowanym!!! Dużo zdrówka dla mam i dzieciaków.
My czekamy, w poniedziałek idziemy na kontrolę, to będzie 37 tc
Dziewczyny ile przytyłyście łącznie od początku ciąży ?
Od początkowej wagi na pulsie miałam 3kg. Zaraz po CC spadło mi 5kg , a obecnie już poleciało 8kg - wielki szok dla mnie że waga tak spada.KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
kasia1518