WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny jestem po koszmarnej nocy,brzuch okropnie bolal,lewy bok,pachwina noga. Nie mam zadnych skurczy,ten bol jest ciągly momentami rwący. no i dostalam gorączke 38. W nocy bralam Apap,planuje teraym jeszcze jeden i jak nic sie nie zmieni to szpital. Jestem prawie pewna,ze to nie porod,ale taki bol ze wstac sie nie da,do tego temp,tez normalny chyba nie jest. Od tego badania szyjki zaraz doba minie,a poprawy nie ma:(

Poproś o usg nerki, ból nogi i pachwiny może wskazywać na kolke nerkowa. Może zastój moczu?

Amy333 lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Zrób sobie crp
    To juz chyba w szpitalu..wzielam Apap,bo juz 38,2 i jak nie pusci to jedziemy. Kurde,wczoraj bylam pewna,ze to przez badanie,ale to chyba zbieg okolicznosci. Boli jak jakas mega kolka,tak jak Natalinka pisze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 08:20

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh. Jakby to było od kręgosłupa to by nie było gorączki.

Powodzenia Amy

Amy333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Ja jeśli będę szczepic to na pewno nie tymi skojarzonymi. Moja córka po nich została alergikiem. I ogólnie partia która została zaszczepiona później wycofywali. Co chwilę jakies akcje z tymi skojarzonymi niestety
    Popieram! Ja sama kilka lat temu nabawilam się takich powikłań, że o mały włos a do końca życia walczyłabym z astma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    To juz chyba w szpitalu..wzielam Apap,bo juz 38,2 i jak nie pusci to jedziemy. Kurde,wczoraj bylam pewna,ze to przez badanie,ale to chyba zbieg okolicznosci. Boli jak jakas mega kolka,tak jak Natalinka pisze
    Nie szukaj przyczyny na forum tylko szybko na ip. Myślę, że wezmą Cię natychmiast na oddział, nikt nie bedzie ryzykować.

Amy333 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Jedz, z gorączka w ciąży nie ma żartów. Najwyżej sprawdza i Cię odeślą, ale będziesz spokojniejsza.

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Jedz, z gorączka w ciąży nie ma żartów. Najwyżej sprawdza i Cię odeślą, ale będziesz spokojniejsza.
    Jedziemy na pewno, troche mnie po leku puscilo, wiec dam rade sie umyc chociaz. Torba dopakowana, juz w aucie.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 jestem dobrej myśli dobrze że jedziesz

Amy333 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy powodzenia !

Co do szczepień ja będę szczepić córkę starym systemem. Tak zdecydowałam. Mimo że wszyscy w moim otoczeniu szczepią skojarzonymi i nic dzieciom nie jest ja jakoś bardziej ufam tym starym.

Amy333, Izabelle, 100krotka30, monika_86, kasia1518 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Tylko ja póki co nie mogę przystawiać małej do piersi - je moje ale z butelki. Mimo to będę dawała na żądanie.
    Kochanie mleko mamy zawsze na żądanie, nawet z butelki

kasia1518 lubi tę wiadomość

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy powodzenia, dawaj koniecznie znać jak się ma sytuacja!

Co do szczepień my chyba też zdecydujemy się na stary system. Powiem wam że zielona jestem w tym temacie i trochę mnie to przeraża... Ogólnie w moim otoczeniu każdy ma zupełnie inne zdanie jeśli chodzi o szczepionki i serwuje mrożące krew w żyłach historie na poparcie swoich racji. Ideałem byłby zaufany pediatra, ale tutaj też ciężko...

3i499vvjgx57zohf.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, trzymaj się, czekamy na wiesci.

Ciemnowlosa,co u Was?

Amy333 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, a jak Ty się czujesz? Jak opieka w szpitalu?

3i499vvjgx57zohf.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Amy powodzenia, dawaj koniecznie znać jak się ma sytuacja!

Co do szczepień my chyba też zdecydujemy się na stary system. Powiem wam że zielona jestem w tym temacie i trochę mnie to przeraża... Ogólnie w moim otoczeniu każdy ma zupełnie inne zdanie jeśli chodzi o szczepionki i serwuje mrożące krew w żyłach historie na poparcie swoich racji. Ideałem byłby zaufany pediatra, ale tutaj też ciężko...
    Polecam wpis:
    http://mamapediatra.pl/2018/07/12/jaki-musi-byc-odstep-miedzy-szczepieniami/

Paulinda lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Frezyjciada, a jak Ty się czujesz? Jak opieka w szpitalu?
    Czuję się dobrze, opieka super, jedzenie pycha ale stanowczo za duże porcje! Można sobie zrobić kawę, herbatę kiedy kto chce, więc jest spoko. Właśnie jesteśmy po obchodzie, jutro do domu bo muszą minąć dwie pełne doby. Pediatra jakiś kiepski, bo nic nie mówił, badanie w milczeniu, pytam czy ok to tylko odpowiedział "ok" i o.. nic więcej się nie dowiedziałam. Dzidziuś się na nim poznał, bo go obsikał :P

KATARZYNACarm, Paulinda, Natalia1984, 100krotka30, susełek, Camilla13, p_tt, Mum2b, Izabelle, JustynaG, agaafabka, Hedgehog, Wesoła89, ola_g89, OctAngel, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dzidziuś się na nim poznał, bo go obsikał :P

Haha, młody będzie bezpośredni :D

Właśnie się zorientowałam że już tylko miesiąc do terminu mi został <3 Ale to zleciało... Nie mogę się już tej mojej okruszki doczekać :)

3i499vvjgx57zohf.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do porodu zostało 26 dni :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wizytuje koło 15. Bardzo jestem ciekawa jak moja szyjka i jak podrosl tanio bo ostatnio byłam 4 tygodnie temu. Trzymajcie kciuki. Odezwę się po :-)

Angel1988, Mum2b, Izabelle, KATARZYNACarm, Natalia1984, ola_g89 lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Kochanie mleko mamy zawsze na żądanie, nawet z butelki
    Na żądanie na pewno, ale trzeba pamiętać, że Malutka jest wcześniaczkiem. Skoro lekarz kazał wzbudzać i karmić w nocy to pewnie właśnie z tego powodu. U nas w szkole rodzenia cały czas i doradca laktacyjny i położne mówiły, że należy karmić na żądanie mlekiem mamy, ale że wcześniaki co 3-4 godziny nawet jak śpią do pewnego etapu. To samo mówiła neantolog.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nakazali karmić co 3 godziny i tego się trzymam. Jak mała śpi to wybudzam chyba, ze ewidentnie wkłada rączki do buzi i widzę, że jest głodna to wtedy ją dokarmiam :)

KATARZYNACarm, kasia1518 lubią tę wiadomość

‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ