WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez kazali wybudzac co 3 godziny, wiec w nocy mamy budziki nastawione i karmimy małą nawet gdy ta śpi.jak zaczyna plakac to karmimy czesciej.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, jak najbardziej wybudzać! Tu chodzi o to żeby poziom cukru nie spadł. Bardziej mi chodziło o to, że na żądanie nawet jak chce częściej niż te 3h :) żeby tak nie pilnować, że nie minęły 3h to jeszcze nie damy mleka ;) bo niektórzy też takie pomysły mają :) także jak najbardziej na żądanie, ALE NIE RZADZIEJ niż co 3h

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Tak tak, jak najbardziej wybudzać! Tu chodzi o to żeby poziom cukru nie spadł. Bardziej mi chodziło o to, że na żądanie nawet jak chce częściej niż te 3h :) żeby tak nie pilnować, że nie minęły 3h to jeszcze nie damy mleka ;) bo niektórzy też takie pomysły mają :) także jak najbardziej na żądanie, ALE NIE RZADZIEJ niż co 3h

Frez czekamy Szczepan czy nie Szczepan? :D

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Nam tez kazali wybudzac co 3 godziny, wiec w nocy mamy budziki nastawione i karmimy małą nawet gdy ta śpi.jak zaczyna plakac to karmimy czesciej.

Krasnalowa przypomniałam sobie jak martwiłas się o te krótkie kości udowe jak to z nimi do końca było bo wiesz ostatnio też zauważyłam że moja mała też odbiega o 2 tygodnie od prawidłowego pomiaru . Możesz mi napisać czy się wyrównalo?

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Krasnalowa przypomniałam sobie jak martwiłas się o te krótkie kości udowe jak to z nimi do końca było bo wiesz ostatnio też zauważyłam że moja mała też odbiega o 2 tygodnie od prawidłowego pomiaru . Możesz mi napisać czy się wyrównalo?

Pewnie Paplak potwierdzi czy dobrze pamiętam ale chyba okazało się że przez nietypowe ułożenie młodej w dwuroznej macicy pomiary były nieadekwatne do rzeczywistości- stąd takie rozbieżności w pomiarach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Frez czekamy Szczepan czy nie Szczepan? :D
    Nadal bezimienny! Jak wyjdziemy do domu to będziemy gdybać :P

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Pewnie Paplak potwierdzi czy dobrze pamiętam ale chyba okazało się że przez nietypowe ułożenie młodej w dwuroznej macicy pomiary były nieadekwatne do rzeczywistości- stąd takie rozbieżności w pomiarach.
    Chciałam wiedzieć bo w sumie wiem że te wymiary są zawsze nie z dokładnością dlatego pytam, napewno nie jedną z nas miała jakiś wymiar który nie zgadzał się z terminem porodu . Dzięki

201809135365.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pomiary w ogole nie były adekwatne, a robilo je 3 lekarzy, na trzech roznych sprzetach. 10dni przed porodem oszacowano wage na 1750, a urodzila sie prawie 2500. Dodatkowo w szpitalu mialam usg dzien po dniu i obwod glowy roznil sie o 4cm!

3i49df9hejgg7mjl.png

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Moje pomiary w ogole nie były adekwatne, a robilo je 3 lekarzy, na trzech roznych sprzetach. 10dni przed porodem oszacowano wage na 1750, a urodzila sie prawie 2500. Dodatkowo w szpitalu mialam usg dzien po dniu i obwod glowy roznil sie o 4cm!

Usg lubi kłamać albo oni nie umieją je robić, ja też byłam w 34 tygodniu na usg prywatnie to nóżki odbiegaly 7 dni A 2 tygodnie później byłam u mojej położnej w 36 tygodniu go wychodziło że nóżki się skrócily porostu żenada

201809135365.png

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa A ile przytylas w ciąży? Bo z tego co pamiętam to też na początku nie tylas za wiele ?

201809135365.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:09

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni mam pobudki w nocy na skurcze, które trwają ok. 3 godzin, twardnieje mi brzuch, boli dół brzucha i bóle krzyżowe do tego, wydaje mi się że mogłabym to trochę rozkręcić, ale mam jeszcze kilka spraw do załatwienia i chciałabym poczekać jeszcze kilka dni:) Zobaczymy co będzie dzisiaj..wizytę mam w piątek, więc się okaże czy zrobiło się jakieś rozwarcie. Wogóle to nie przypominam sobie, żebym w poprzedniej ciąży miała wcześniej takie mocniejsze skurcze. Jak już się coś zaczęło to na dobre..ale nic każda ciąża inna.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Krasnalowa A ile przytylas w ciąży? Bo z tego co pamiętam to też na początku nie tylas za wiele ?
    Ja zaczelam przybierac dopiero gdzies po 25 tygodniu. W calej ciąży przytylam ok. 8 kg, teraz juz praktycznie wrocilam do swojej wagi

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Czy ktoś mial nakładające się L4? Właśnie dostałam tel. ze gin zmienia dzień w jaki będzie przyjmować i mam przełożona wizytę. Nie łapie się na standardowe 3 dni wstecz i 1 do przodu.wizyta będzie 3 dni przed końcem zwolnienia. Wizyta w kolejnym tygodniu byłaby utrata ciągłości.

Będzie trzeba wystawić zwolnienie nakładające się lub do przodu o 3 dni. Rejestratorka mówiła że nie będzie problemu, w internecie czytam że faktycznie zwolnienia mogą się nakładac, ale... Poczułabym się pewniej gdyby któraś z was tak miała i wszystko było ok. :)

Mi się często nakładały. Nie było z tym żadnych problemów ;)

Hedgehog lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mi się często nakładały. Nie było z tym żadnych problemów ;)
    Potwierdzam - ZUS po prostu wyrzuci okres nakladajacy się z drugiego zwolnienia.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Czy ktoś mial nakładające się L4? Właśnie dostałam tel. ze gin zmienia dzień w jaki będzie przyjmować i mam przełożona wizytę. Nie łapie się na standardowe 3 dni wstecz i 1 do przodu.wizyta będzie 3 dni przed końcem zwolnienia. Wizyta w kolejnym tygodniu byłaby utrata ciągłości.

Będzie trzeba wystawić zwolnienie nakładające się lub do przodu o 3 dni. Rejestratorka mówiła że nie będzie problemu, w internecie czytam że faktycznie zwolnienia mogą się nakładac, ale... Poczułabym się pewniej gdyby któraś z was tak miała i wszystko było ok. :)

Nie miałam nakładającego się zwolnienia ale jak mi wizytę przesunęli to poszłam do rodzinnego i mi wystawił na dwa tygodnie a od gina wzięłam póżniej. Normalnie 100% płatne z kodem B.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:

Nic się nie martw. Przy nakładających się zwolnieniach, jeśli jest taki sam symbol „choroby” tym bardziej, ZUS wypłaca w ciągłości dalej zwolnienie. Ignorują po prostu przy kolejnym zwolnieniu dni, za które była już wypłata.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy po badaniu szyjki macie na drugi dzień krwawienie/plamienie? Bo po nocce znalazłam delikatna plamkę z krwi, a teraz lekko przybrudzony śluz. Mała cały czas się wierci, wiec nie panikuje. Ale zastanawiam się, czy to po badaniu, czy moze jednak zaczęła wstawiać się w kanał i stad takie objawy.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po drugim KTG, pierwsze było w poniedziałek. Głucha cisza, wszystko zamknięte na 4 spusty jeszcze. Schodzę powoli z dawek magnezu i Nospy.
    Mi się nigdy nie zdarzyło, żebym krwawiła po badaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 15:39

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:09

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ