X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez kazali wybudzac co 3 godziny, wiec w nocy mamy budziki nastawione i karmimy małą nawet gdy ta śpi.jak zaczyna plakac to karmimy czesciej.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, jak najbardziej wybudzać! Tu chodzi o to żeby poziom cukru nie spadł. Bardziej mi chodziło o to, że na żądanie nawet jak chce częściej niż te 3h :) żeby tak nie pilnować, że nie minęły 3h to jeszcze nie damy mleka ;) bo niektórzy też takie pomysły mają :) także jak najbardziej na żądanie, ALE NIE RZADZIEJ niż co 3h

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Tak tak, jak najbardziej wybudzać! Tu chodzi o to żeby poziom cukru nie spadł. Bardziej mi chodziło o to, że na żądanie nawet jak chce częściej niż te 3h :) żeby tak nie pilnować, że nie minęły 3h to jeszcze nie damy mleka ;) bo niektórzy też takie pomysły mają :) także jak najbardziej na żądanie, ALE NIE RZADZIEJ niż co 3h

Frez czekamy Szczepan czy nie Szczepan? :D

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Nam tez kazali wybudzac co 3 godziny, wiec w nocy mamy budziki nastawione i karmimy małą nawet gdy ta śpi.jak zaczyna plakac to karmimy czesciej.

Krasnalowa przypomniałam sobie jak martwiłas się o te krótkie kości udowe jak to z nimi do końca było bo wiesz ostatnio też zauważyłam że moja mała też odbiega o 2 tygodnie od prawidłowego pomiaru . Możesz mi napisać czy się wyrównalo?

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Krasnalowa przypomniałam sobie jak martwiłas się o te krótkie kości udowe jak to z nimi do końca było bo wiesz ostatnio też zauważyłam że moja mała też odbiega o 2 tygodnie od prawidłowego pomiaru . Możesz mi napisać czy się wyrównalo?

Pewnie Paplak potwierdzi czy dobrze pamiętam ale chyba okazało się że przez nietypowe ułożenie młodej w dwuroznej macicy pomiary były nieadekwatne do rzeczywistości- stąd takie rozbieżności w pomiarach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Frez czekamy Szczepan czy nie Szczepan? :D
    Nadal bezimienny! Jak wyjdziemy do domu to będziemy gdybać :P

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Pewnie Paplak potwierdzi czy dobrze pamiętam ale chyba okazało się że przez nietypowe ułożenie młodej w dwuroznej macicy pomiary były nieadekwatne do rzeczywistości- stąd takie rozbieżności w pomiarach.
    Chciałam wiedzieć bo w sumie wiem że te wymiary są zawsze nie z dokładnością dlatego pytam, napewno nie jedną z nas miała jakiś wymiar który nie zgadzał się z terminem porodu . Dzięki

201809135365.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pomiary w ogole nie były adekwatne, a robilo je 3 lekarzy, na trzech roznych sprzetach. 10dni przed porodem oszacowano wage na 1750, a urodzila sie prawie 2500. Dodatkowo w szpitalu mialam usg dzien po dniu i obwod glowy roznil sie o 4cm!

3i49df9hejgg7mjl.png

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Moje pomiary w ogole nie były adekwatne, a robilo je 3 lekarzy, na trzech roznych sprzetach. 10dni przed porodem oszacowano wage na 1750, a urodzila sie prawie 2500. Dodatkowo w szpitalu mialam usg dzien po dniu i obwod glowy roznil sie o 4cm!

Usg lubi kłamać albo oni nie umieją je robić, ja też byłam w 34 tygodniu na usg prywatnie to nóżki odbiegaly 7 dni A 2 tygodnie później byłam u mojej położnej w 36 tygodniu go wychodziło że nóżki się skrócily porostu żenada

201809135365.png

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa A ile przytylas w ciąży? Bo z tego co pamiętam to też na początku nie tylas za wiele ?

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:09

• renjak Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni mam pobudki w nocy na skurcze, które trwają ok. 3 godzin, twardnieje mi brzuch, boli dół brzucha i bóle krzyżowe do tego, wydaje mi się że mogłabym to trochę rozkręcić, ale mam jeszcze kilka spraw do załatwienia i chciałabym poczekać jeszcze kilka dni:) Zobaczymy co będzie dzisiaj..wizytę mam w piątek, więc się okaże czy zrobiło się jakieś rozwarcie. Wogóle to nie przypominam sobie, żebym w poprzedniej ciąży miała wcześniej takie mocniejsze skurcze. Jak już się coś zaczęło to na dobre..ale nic każda ciąża inna.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Krasnalowa A ile przytylas w ciąży? Bo z tego co pamiętam to też na początku nie tylas za wiele ?
    Ja zaczelam przybierac dopiero gdzies po 25 tygodniu. W calej ciąży przytylam ok. 8 kg, teraz juz praktycznie wrocilam do swojej wagi

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Czy ktoś mial nakładające się L4? Właśnie dostałam tel. ze gin zmienia dzień w jaki będzie przyjmować i mam przełożona wizytę. Nie łapie się na standardowe 3 dni wstecz i 1 do przodu.wizyta będzie 3 dni przed końcem zwolnienia. Wizyta w kolejnym tygodniu byłaby utrata ciągłości.

Będzie trzeba wystawić zwolnienie nakładające się lub do przodu o 3 dni. Rejestratorka mówiła że nie będzie problemu, w internecie czytam że faktycznie zwolnienia mogą się nakładac, ale... Poczułabym się pewniej gdyby któraś z was tak miała i wszystko było ok. :)

Mi się często nakładały. Nie było z tym żadnych problemów ;)

Hedgehog lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mi się często nakładały. Nie było z tym żadnych problemów ;)
    Potwierdzam - ZUS po prostu wyrzuci okres nakladajacy się z drugiego zwolnienia.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Czy ktoś mial nakładające się L4? Właśnie dostałam tel. ze gin zmienia dzień w jaki będzie przyjmować i mam przełożona wizytę. Nie łapie się na standardowe 3 dni wstecz i 1 do przodu.wizyta będzie 3 dni przed końcem zwolnienia. Wizyta w kolejnym tygodniu byłaby utrata ciągłości.

Będzie trzeba wystawić zwolnienie nakładające się lub do przodu o 3 dni. Rejestratorka mówiła że nie będzie problemu, w internecie czytam że faktycznie zwolnienia mogą się nakładac, ale... Poczułabym się pewniej gdyby któraś z was tak miała i wszystko było ok. :)

Nie miałam nakładającego się zwolnienia ale jak mi wizytę przesunęli to poszłam do rodzinnego i mi wystawił na dwa tygodnie a od gina wzięłam póżniej. Normalnie 100% płatne z kodem B.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:

Nic się nie martw. Przy nakładających się zwolnieniach, jeśli jest taki sam symbol „choroby” tym bardziej, ZUS wypłaca w ciągłości dalej zwolnienie. Ignorują po prostu przy kolejnym zwolnieniu dni, za które była już wypłata.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy po badaniu szyjki macie na drugi dzień krwawienie/plamienie? Bo po nocce znalazłam delikatna plamkę z krwi, a teraz lekko przybrudzony śluz. Mała cały czas się wierci, wiec nie panikuje. Ale zastanawiam się, czy to po badaniu, czy moze jednak zaczęła wstawiać się w kanał i stad takie objawy.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po drugim KTG, pierwsze było w poniedziałek. Głucha cisza, wszystko zamknięte na 4 spusty jeszcze. Schodzę powoli z dawek magnezu i Nospy.
    Mi się nigdy nie zdarzyło, żebym krwawiła po badaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 15:39

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:09

‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ