X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Też szukam, bo mi te zabawki pstrokate się nie podobają.... Jeszcze nie wpadłam na nic takiego. W ostateczności kupię jakiś najtańszy, wypruje zabawki i doszyje swoje :P
    Ale to jeszcze duuuuuzo czasu mam zanim dzieć zacznie się interesować takimi rzeczami
    Widziałam na allegro karuzele takie właśnie kontrastowe, tylko drogie jak czort. Osobno się ten pałąk/wysięgnik kupuje, a osobno zestawy zabawek. Nawet mnie to korciło, ale odpuściłam i mamy taką klasyczną karuzele kolorową- do tego rzutnik na sufit, jakieś tam pozytywki i nawet szumy jak sie okazało;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja mam termin z 1 usg w 6 tyg ciąży na 1 września, ale jakoś nie chce mi sie w niego wierzyć. Nawet boli okresowych ostatnio prawie nie mam.
    Czy Wy też musicie powtarzać swoim facetom 10 razy coś zanim sie za to wezmą? Mój mnie zaczyna doprowadzać do szału. Od weekendu prosiłam go żeby rozkręcił mi suszarkę bo sie wyłącza i chcialam ja przeczyscić. Suszarka leży jak byk w łazience na widoku i dalej nic z nią nie zrobił. Wstałam rano i już jestem wkurzona. Chyba pojade dzisiaj i po prostu kupię nową a jemu podziekuje za pomoc. Masakra i jak ma być miło, ileż można powtarzać;/...

U mie to samo, od 2 tygodni nie moge sie doprosić, zeby stelaż łózeczka poprawił. Poszla jedna listewka, chciałam żeby to naprawił zanim położe materacyk i ubiore pościel, no i....no i kurde od 2 tyg nie ma czasu, "bo ktoś musi pracować" , wrrrrr!!://

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Tak, mam kawałki na bieliźnie 1- 2 cm
    Agaafabka, a jeszcze o kolor dopytam. Ja od wczoraj mam takie brązowe plamienie, ale raz zdarzyła sie taka jakby kropla krwi, potem znow na brązowo. Jakichś kawałków konkretnych nie widze tylko same plamki, ale zakładam że to też początek pozbywania sie czopa.

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zdenerwowałam. Odebrałam dziś dwa telefonu od mamy i babci z pytaniem czy coś mnie kuje boli cokolwiek. Mówię że chyba się nie zanosi. A one już się w proroka bawią i już wiedzą że ja na pewno przenoszę. Co więcej akcji to nie będzie i skończę z CC. Oczywiście wiedzą że ja bardzo nie chce CC. Zamiast dać mi spokój na tej końcówce to już wiedzą jak będzie... Bo moja mama tak miała to i ja tak będę miała. Super.

Żeby się trochę uspokoić zjadłam naleśnika z dżemem i masłem orzechowym ;p

• Minns Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kupiłam sobie śliczną suszarke do tego lakier hybrydowy i humorek lepszy. A mąż niech spada. Może nastepnym razem poproszę sąsiada o pomoc hihihi.

Kurde ucielo mi 2/3 wypowiedzi;/.
    Też wykorzystam poduszke ciążowa jako gniazdo.

Zazdro dla dziewczyn którym sie coś zaczyna. Ja się mega ekscytuje porodem. Chcę już tulić dzidziusia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 14:07

agaafabka, Wesoła89 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mojego też trzeba gonić. Ale w końcu zrobi. Ale co się naczekam to moje. Teraz np prosiłam żeby kabinę prysznicową przejechał silikonem bo stary trochę zgrzybiały się zrobił. Ma czas...
    Ulubiony argument mojego jak np się denerwuje że nie odbiera telefonu a coś się może przecież dziać to " u pierworódke akcja porodowa trwa minimum 12h " : D

Renjak mi się strasznie podoba to krzesełko drewniane tripp trap że stokke. Cena mnie odstrasza oczywiście chociaż jeśli faktycznie będzie używane długo to chyba zainwestuje. Te składane plastikowe w ogóle do mnie nie przemawiają. To z Ikei najprostsze chyba jest okej tylko że to nogi wiszą i ja nie wiem czy tak może być ?
    Stokke jest super, ale cena zabójcza..800 zł przynajmniej albo i więcej. Mi kurier przyniósł przed chwilą krzesełko i zaczęłam go składać i wygląda, że jest świetne. Danchair się nazywa. Czytałam o nim opinie i wygląda na to że spokojnie może rywalizować ze stokke:) Cena nie taka zła, bo bez poduszki, której obecnie nie potrzebujemy to 470 zł. Zobaczymy jak trochę poużywamy, ale ma wsyztko czego potrzeba, regulowane siedzisko, podnóżek i podobno jest bezpieczne, tzn. nie przewraca się jak się dziecko od stołu odepchnie nogami. Zobaczymy. Mi bardzo zależało na tym, żeby jadł w jakiś normalnych warunkach, dość późno się zorientowałam, że trzeba po prostu nowe krzesło kupić, ale jak to mówią..Lepiej późno niż wcale:) dopiero fizjo mi ostatnio na to zwróciła uwagę.

veritaserum, Vlinder lubią tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ale się zdenerwowałam. Odebrałam dziś dwa telefonu od mamy i babci z pytaniem czy coś mnie kuje boli cokolwiek. Mówię że chyba się nie zanosi. A one już się w proroka bawią i już wiedzą że ja na pewno przenoszę. Co więcej akcji to nie będzie i skończę z CC. Oczywiście wiedzą że ja bardzo nie chce CC. Zamiast dać mi spokój na tej końcówce to już wiedzą jak będzie... Bo moja mama tak miała to i ja tak będę miała. Super.

Żeby się trochę uspokoić zjadłam naleśnika z dżemem i masłem orzechowym ;p
    Bardzo dobrze zrobiłaś. Ja mam na szczęście w porządku mamę, nie gada głupot, babci rad nie słucham tylko od razu ją gaszę. Ale za to na początku ciąży przyjechała do nas teściowa, powiedziałam, że miałam kroplę krwi na papierze, więc stwierdziła, że za dwa tygodnie poronię bo ona tak samo miała. I już po mojej ciąży na pewno. To co przeżyłam po jej słowach, nie da się opisać. Tym bardziej, że w tamtym roku straciliśmy ciążę. Niech ludzie sobie czasami wsadzą w tyłek te swoje złote myśli.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czop odszedł kilka dni temu, w poprzedniej ciąży tydzień przed porodem mniej więcej. Teraz zobaczymy, ale nie był podbarwiony krwią, więc raczej spokojnie sobie czekam. Ja mam czas do 10.09 lub 11.09 bo wtedy lekarz chce mnie kłaść do szpitala. Ale mam nadzieję, że się uda wcześniej. Syn się urodził tydzień przed to może i córka będzie chciała trochę wcześnie wyjść. U mnie poprzednio akcja zaczęła się po bardzo długim spacerze, ale wczoraj z Młodym chodziłam przez 2,5 h i nic więc chyba jeszcze nie czas:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dalej meczy bol okresowy:/ wzielam nospe narazie nic nie pomoglo... posprzatalam dom pomylam podlogi... nic nie zostalo jak czekac czy bol przejdzie czy sie to rozkreci... ale to jest meczace... taka niewiedza i czekanie :/

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    Mnie czop odszedł kilka dni temu, w poprzedniej ciąży tydzień przed porodem mniej więcej. Teraz zobaczymy, ale nie był podbarwiony krwią, więc raczej spokojnie sobie czekam. Ja mam czas do 10.09 lub 11.09 bo wtedy lekarz chce mnie kłaść do szpitala. Ale mam nadzieję, że się uda wcześniej. Syn się urodził tydzień przed to może i córka będzie chciała trochę wcześnie wyjść. U mnie poprzednio akcja zaczęła się po bardzo długim spacerze, ale wczoraj z Młodym chodziłam przez 2,5 h i nic więc chyba jeszcze nie czas:)

Mi wczoraj sie krew pojawiła i już sie tak nakreciłam, że myslalam ze nawet w nocy urodzę:) ale nic z tego , moja księznia nie zamierza jeszcze wychodzić, rozdaje kopniaki od rana, a poza bólem miednicy, żadnych innych boleści nie czuje:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Agaafabka, a jeszcze o kolor dopytam. Ja od wczoraj mam takie brązowe plamienie, ale raz zdarzyła sie taka jakby kropla krwi, potem znow na brązowo. Jakichś kawałków konkretnych nie widze tylko same plamki, ale zakładam że to też początek pozbywania sie czopa.
    mój czop z wczoraj był biały w kawałkach, natomiast ten z dzisiaj był taki kremowy, leciutko podbarwiony krwią

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 u mojej przyjaciółki czop odszedł podbarwiony krwią i na drugi dzień była na porodówce. :)

Angel1988 wykąp się i zobacz, czy przejdzie. Trzymam kciuki żeby się rozkręciło! :)

agaafabka, Amy333 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Bardzo dobrze zrobiłaś. Ja mam na szczęście w porządku mamę, nie gada głupot, babci rad nie słucham tylko od razu ją gaszę. Ale za to na początku ciąży przyjechała do nas teściowa, powiedziałam, że miałam kroplę krwi na papierze, więc stwierdziła, że za dwa tygodnie poronię bo ona tak samo miała. I już po mojej ciąży na pewno. To co przeżyłam po jej słowach, nie da się opisać. Tym bardziej, że w tamtym roku straciliśmy ciążę. Niech ludzie sobie czasami wsadzą w tyłek te swoje złote myśli.
    Boże.. co za tesciowa.. nie cierpię osob które swoim zachowaniem wprowadzają chaos i nerwy do mojego zycia a do tego niepewnosc ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Mnie dalej meczy bol okresowy:/ wzielam nospe narazie nic nie pomoglo... posprzatalam dom pomylam podlogi... nic nie zostalo jak czekac czy bol przejdzie czy sie to rozkreci... ale to jest meczace... taka niewiedza i czekanie :/
    do wanny i czekaj na rozwój wydarzeń, oby było jak u mnie! szybka akcja z pięknym zakończeniem ;)

agaafabka lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    do wanny i czekaj na rozwój wydarzeń, oby było jak u mnie! szybka akcja z pięknym zakończeniem ;)
    No wlasnie problem z tym ze nie mam wanny tylko prysznic :/ a powiedz mi u Ciebie tez tak bylo ze caly dzien Ci sie akcja rozkrecala??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zdałam sobie sprawę, że w razie czego nie mam nawet no-spy w domu <3 :D

Minns lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No od rana mnie brzuch pobolewał, tak jak Wam zresztą pisałam, ale ciagle myślałam,że to nie to... do południa to nawet nie mogłam zdecydować czy to skurcze czy nie... potem jak już przychodziły te bóle falami to jeszcze nadal miałam nadzieję,że mi przejdzie, po nospie nie przeszło a po kąpieli taaaaak się nasiliło,że trzeba było jechać. Postaraj się wziąć długi ciepły prysznic. i tak mniej więcej patrz na zegarek co ile czasu ten ból się nasila, bo u mnie to ja cały czas coś tam czułam ale były takie momenty nasilania i to ich odstępy sprawdzałam

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przy jakich odstepach pojechalas do szpitala??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak były co 10-8 minut, ale u mnie mega szybko postępowała akcja i jakieś 15 km od domu były już co 5 minut, a w połowie drogi co 3... pamiętaj żeby na każdym skurczu dmuchać jak najdłużej powietrze, to rozluźnia szyjkę, można też śpiewać długie aaaaaaa to meeeeeeega pomaga! i absolutnie nie przeć jeśli pojawią się mega czeste skurcze a do szpitala będziesz mieć jeszcze spory kawałek

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym miała rodzić gdzieś bliżej to bym jechała dopiero jak by były co 5 minut. Z autopsji wiem,że w szpitalu jest gorzej przechodzić tą pierwszą fazę, co chwile chcą Cie badać, stresują itd. w domu jak najdłużej to i stresu mniej

Amy333 lubi tę wiadomość

‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ