WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja mam dosłownie tylko prześcieradło , otulacz , rożek i kocyk wisi na szczebelkach póki co ;) tyle
    No i mam przewijak na lozeczko bo na komodę brak miejsca ;)
    u nas tak samo.
    Poduszka jest zbędna, Tysiek zazwyczaj nadal śpi bez. A ochraniacz u nas się sprawdził jak syn zaczął się przemieszczać podczas snu i np. wkładał nogi, ręce miedzy szczeble i się budził, bo nie mógł sobie ruchów na tyle skoordynować żeby je wyjąć.

• renjak Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam żadnych ochraniaczy, a poduszkę zaczęłam używać jak syn skończył dwa lata. Mam tylko prześcieradło, bez podkładki i śpiworek lub rożek, na łóżeczku przewijak na nóżkach. Tyle:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból miesiączkowy chyba raczej rzadko zwiastuje rychły poród. Ja mam od wielu dni i na poród się nie zanosi.

Hedgehog lubi tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u Was z piersiami? Chodzi mi ból- mnie od wczoraj bolą sutki, ale to tak że nawet jak bluzką dotknę, to mnie piecze.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w łóżku tylko rozek i nic wiecej. Dziecko nie potrzebuje poduszki. Ochraniaczy tez nie zamierzamy nigdy używać. Ostatnio dostałam razem z kompletem poscieli od babci w prezencie izastanwiam sie co z nim zrobic, bo nam sie nie przyda.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :) my mamy dwa komplety pościeli, ochraniacze i inne cuda, ale to jak będzie starsza najwyżej będziemy używać. Póki co chyba nie ma co ryzykować :)

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was z piersiami? Chodzi mi ból- mnie od wczoraj bolą sutki, ale to tak że nawet jak bluzką dotknę, to mnie piecze.
    U mnie piersi bez bóli, są na nich strupki siary, a z prawej coś cieknie jak leżę na prawym boku, więc na noc już używam wkładek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 16:21

wrzesień 2018 - synek <3
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w lozeczku mamy mate ochronna, przescieradlo i rozek/kocyk. Potem dolozymy karuzelke.

Amy333 ja mam od jakiegos tygodnia bardzo wrazliwe sutki. Plus od kilkunastu tygodni mam jakby spiochy na sutkach :p jednego dnia prawie nie ma a innego mam cale poklejone...

A tak ogolem to mialam dzisiaj w ciagu dnia chory sen... mialam brzuch zapinany na guziki i tam siedziala sobie malutka w spiochach... -_-"

Amy333, Vlinder, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ,Zuzia rośnie jak na drożdżach,grzeczna ,dużo śpi i często się śmieje...ja dochodzę do siebie zle zniosłam cc...a dziś smutne wieści zmarł pan doktor który prowadził ciąże i pomogł Zuzi przyjć na świat

kasia1518 lubi tę wiadomość

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    My w lozeczku mamy mate ochronna, przescieradlo i rozek/kocyk. Potem dolozymy karuzelke.

Amy333 ja mam od jakiegos tygodnia bardzo wrazliwe sutki. Plus od kilkunastu tygodni mam jakby spiochy na sutkach :p jednego dnia prawie nie ma a innego mam cale poklejone...

A tak ogolem to mialam dzisiaj w ciagu dnia chory sen... mialam brzuch zapinany na guziki i tam siedziala sobie malutka w spiochach... -_-"

Cudny sen!!:-)))
    Ja też mam takie atrkacje na sutkach, tylko mi jeszcze do tego regularnie codziennie kapie siara. W ciagu dnia bez wkładek sie nie obejdzie, bo wszystkie bluzki brudne byłoby. A w nocy juz sobie odpuszczam no ale budze sie z "lampkami" na piersiach ;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie po cieplej kapieli nic nie ruszylo... bol nadal jest ale sie nic wiecej nie dzieje... tak ze czekam dalej co bedzie...

Izabelle lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Hej kobietki ,Zuzia rośnie jak na drożdżach,grzeczna ,dużo śpi i często się śmieje...ja dochodzę do siebie zle zniosłam cc...a dziś smutne wieści zmarł pan doktor który prowadził ciąże i pomogł Zuzi przyjć na świat

Przykra wiadomość:(

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już od dłuższego czasu zaschnięta siara po nocy na sutkach, ale nie miałam żadnego wycieku, mokrych plam, nie potrzebuję wkładek itp. Po kąpieli widzę, że coś tam się gromadzi, ale staram się nie miętosić za bardzo brodawek. Nawet mąż póki co ma zakaz :D

Angel1988 to czekanie jest najgorsze... Ale nadal trzymam kciuki za rozwój akcji! :)

Angel1988 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel rób tam swoje domowe obowiązki normalnie jak zawsze, niczym się nie stresuj, bo stres bardzo blokuje szyjkę i męczy malucha. Jak ma się rozwinąć to na bank się rozwinie ;) im mniej będziesz o tym myśleć, tym szybciej akcja pójdzie na przód ;)

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez staram się robic... normalnie funkcjonowac... co ma byc to bedzie :) moze w nocy ruszy a jak nie to jutro a jak nie to pojutrze a moze za tydzień :D co ma byc to bedzie... kiedys w koncu sie doczekam ;)

frezyjciada, Vlinder lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią wyjść musi! ;) Poród rodzi się i przebiega w głowie :) serio! Mam porównanie obu porodów i mojego nastawienia itd i stanowczo to prawda. Psychika gra pierwsze skrzypce i to ona rozdaje karty...

Angel1988, Izabelle lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Av popieram! Też bardzo dużo czytałam na ten temat.

A z innej beczki macie jakieś karuzele/książeczki kontrastowe? Wiem, że dla takiego malucha to zbedne na poczatku, ale nie wiem czy już nie kupić, żeby potem głowy sobie nie zawracac głupotami po porodzie. I też pytanko o lezaczki/bujaczki pochwalcie sie jesli juz cos macie:)

My mamy z lorelli ale szczerze nawet go Jeszce nie otworzyłam- Zosia dostała w prezencie od przyszłej chrzestnej.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Super, ze Zuzia jest zdrowa i świetnie się rozwija.

Przykra wiadomość odnośnie lekarza...

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W łóżeczku mam prześcieradło i ochraniacz na materacu, do przykrycia prześcieradło+koc (jak w hotelu) - taki wymóg jest w Holandii. Dodatkowo zamontowałam baldachim z materiału jak firana, wolę żeby kurz osiadał na nim niż na pościeli i dziecku.
    Wczoraj była Pani z przychodni, w której będą konsultacje z pediatrą i szczepienia i nie czepiła się baldachimu, czyli może zostać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 18:54

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też łóżeczko z baldachimem a na materacu ochraniacz i prześcieradło plus chwilowo folia :) babeczka z kraamzorgu też nie mówiła nic wręcz pochwaliła że fajnie :) nie ma co pakować ochraniaczy i innych do łóżeczka

KATARZYNACarm, Vlinder lubią tę wiadomość

‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ