X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Hej dziewczyny,

Dzisiaj o 18:15 przez cc urodził się Filip :-D Nasze 3150g i 54cm szczęścia!

Wczoraj na wizycie u prowadzącej ginekolog okazali się że maly w ciągu 2tyg.przybral 50g a jego brzuszek praktycznie stanal w miejscu. Zlecono nam obserwacje w szpitalu, lekarz tutaj potwierdził diagnozę i uznał że że względu na bliski termin trzeba to urodzić. Balonik na szyjce + ocean oksytocyny nie wzbudziły żadnej akcji porodowej stad cc. Możliwa przyczyną byla cukrzyca ciążowa /choć łożysko i przepływy ok/ lub podwójne okrecenie pepowina.

Sytuacja Nas zaskoczyła ale mam obok siebie swoje maleństwo, męża i czuje się spokojna :-) tego uczucia życzę wszystkim oczekujacym!
    Gratuluję, życzę zdrowia i szybkiego powrotu do sprawności.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Amy trzymam kciuki. Jeśli rodzisz naturalnie to dziecko powinno urodzić się do 24 godzin od odejścia wód, jeśli cc jest to uzależnione od głębokości wejścia dziecka w kanał rodny.

Planuje SN. Zadzowniłam do szpitala, powiedzieli że jeśli tylko troszke poszło tych wód i nie są zabarwione to spokojnie moge być w domu. Mam sie polozyc i przespac, zanim skurcze nadejda. No i chyba tak zrobie, ale cos czuje ze i tak za pare godzin będziemy jechac:)

Vlinder, Mum2b, 100krotka30, Natalia1984 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Planuje SN. Zadzowniłam do szpitala, powiedzieli że jeśli tylko troszke poszło tych wód i nie są zabarwione to spokojnie moge być w domu. Mam sie polozyc i przespac, zanim skurcze nadejda. No i chyba tak zrobie, ale cos czuje ze i tak za pare godzin będziemy jechac:)
    :) czekam z niecierpliwością na wiadomości. Pamiętam tą ekscytację gdy mi wody odeszły i jednocześnie przerażenie, że to już :)

Amy333 lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30.08. O godzinie 17.20 urodziła się nasza Wiktoria z wagą 3700 i 57cm. Poród sn.

agaafabka, ola_g89, Mum2b, Amy333, Paulla89, Izabelle, 100krotka30, frezyjciada, p_tt, Angel1988, veritaserum, Paulinda, KATARZYNACarm, Minns, Kas_ia, Asiaf, Natalia1984, kuwejtonka, Camilla13, monika_86, Vlinder, evve_2.0, susełek, GuBo, Wesoła89, Nika87, promyczek 39, kasia1518, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    30.08. O godzinie 17.20 urodziła się nasza Wiktoria z wagą 3700 i 57cm. Poród sn.
    gratulacje :) zdrówka dla was :)

dziewczyny a co to może byc takie dziwne bąbelkowanie w brzuchu? takie pyknięcia tylko z jednej sstrony. dziecie się nie rusza a tam pyka!! :)

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia gratulacje! Ktoś jeszcze nie śpi?:)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Wielkie gratulacje!!:-))))))))Zdrówka!:)))))))

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Alunia gratulacje! Ktoś jeszcze nie śpi?:)
    ja, ja! :)

Obudził mnie ból, ale czy to skurcz??pojęcia nie mam. Brzuch bolał tak mega okresowo, ciężko mi było isc, a chciało mi sie przeokropnie na 2-jeczke do WC. Bol puścił na kibelku, ale mi już spanie odeszło. Wód więcej nie wyleciało, czop na razie też nie wyłazi,odpaliłam kompa i siedze na posterunku. M-ka odesłałam jeszcze do spania, bo w panice poleciał do drugiego WC i tez podejrzanie długo nie wychodził;-))

100krotka30, Angel1988, agaafabka, Natalia1984, Vlinder, ola_g89, Aniajaa lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też coś spać nie mogę, ale u mnie to nie akcja tylko "normalnie" w ciąży.
    Widzę, że sytuacja dynamicznie się rozwija wśród Was.

agaafabka lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przebudziłam sie do wc, wchodzę sprawdzić na forum jak sytuacja się ma A tu tyle informacji:) alunia gratulacje
    Amy powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 04:04

Amy333 lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje mamusiom ! Ja też nie śpię. Wybudził mnie ból okresowy i mdłości. Ale u mmnie to na pewno straszaki bo ani czop nie odchodzi ani nic innego się nie dzieje. Ale spanka nie ma.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Hej dziewczyny,

Dzisiaj o 18:15 przez cc urodził się Filip :-D Nasze 3150g i 54cm szczęścia!

Wczoraj na wizycie u prowadzącej ginekolog okazali się że maly w ciągu 2tyg.przybral 50g a jego brzuszek praktycznie stanal w miejscu. Zlecono nam obserwacje w szpitalu, lekarz tutaj potwierdził diagnozę i uznał że że względu na bliski termin trzeba to urodzić. Balonik na szyjce + ocean oksytocyny nie wzbudziły żadnej akcji porodowej stad cc. Możliwa przyczyną byla cukrzyca ciążowa /choć łożysko i przepływy ok/ lub podwójne okrecenie pepowina.

Sytuacja Nas zaskoczyła ale mam obok siebie swoje maleństwo, męża i czuje się spokojna :-) tego uczucia życzę wszystkim oczekujacym!
    Gratulacje, zdrówka dla Was :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Gratulacje, wspaniale :) Teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    ja, ja! :)

Obudził mnie ból, ale czy to skurcz??pojęcia nie mam. Brzuch bolał tak mega okresowo, ciężko mi było isc, a chciało mi sie przeokropnie na 2-jeczke do WC. Bol puścił na kibelku, ale mi już spanie odeszło. Wód więcej nie wyleciało, czop na razie też nie wyłazi,odpaliłam kompa i siedze na posterunku. M-ka odesłałam jeszcze do spania, bo w panice poleciał do drugiego WC i tez podejrzanie długo nie wychodził;-))
    Kochana, to juz tuż tuż,pewnie nawet dziś :) Oby poszło lekko i sprawnie,życzę z całego serca.

Ale ruszyło u nas dziewczyny :)

Amy333 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny szalejecie :-) nadrobilam Was wreszcie.
    Amy trzymam kciuki.
    Evitkagg, aLunia gratulacje.
    Przyjadą mi po porodzie spadło 6kg i chce to utrzymać bo waze teraz 60 kg i podoba mi się to jak wyglądam poza brzuchem póki co.
    W szpitalu mieliśmy dziennie opiekę fizjoterapeutki i mam rozejscie kresy białej (robi mi sie ten wzgorek) wiec bede musiała to ogarnąć :-)

Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od niedzieli w domku. Do wczoraj było ciężko bo młody przez zoltaczke ospaly i meczarnia była z wybudzaniem. W dzień co 2-2,5godz w nocy co 2,5-3 czasem 40 min go wybudzalam hehe :-)
    Wczoraj druga wizyta położnej i od pon młody przybrał 130 gram wiec bardzo mnie uszczesliwil ze odrabia swoją wagę. I mamy przełom bo sam domaga się jedzenia więc nie mogę spać bo za dużo już dziś pospalam w nocy hehe
    Szczepic też będę tymi nieskojarzonymi.
    Ja już na pełnych obrotach, wszystko się ładnie goi,krwiaczek zeszedl i też nie mogę się doczekać żeby wziąść męża w obroty a tu trzeba się oczyścić hehe a abstynencja od 30 tygodnia ciąży :-) Po pierwszym porodzie długo nie umiałam się przekonać żeby spróbować, ale wszystko siedzi w glowie dziewczyny :-)

Nadal trzymam kciuki za kolejne porody :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 04:41

Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja cię! To nam się porody posypały! aLunia brawo! Kawał człowieka :);niech zdrowo rośnie!
    Amy kciuki za szybką akcję ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusia!!! I duzo zdrowka dla Was i malenstw... a ja dalej w domu :/ pare razy w nocy obudzil mnie bol i na tym koniec :( kiedy to sie wreszcie zacznie...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję Waszych pociech :) super sprawa ! :) Macie już swoje szczęścia u boku ależ Wam zazdroszczę :)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Gratuluje nowym mamusia!!! I duzo zdrowka dla Was i malenstw... a ja dalej w domu :/ pare razy w nocy obudzil mnie bol i na tym koniec :( kiedy to sie wreszcie zacznie...

Ja tez jeszcze w domu. Troszke plamie,troszke brzuch pobolewa i tyle. Jedyne co, to przedziwnie mocno sie poce. co jakis czas mam takie uderzenia i wtedy az krople wody na skorze widac.

3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ