WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Hej dziewczyny,

Dzisiaj o 18:15 przez cc urodził się Filip :-D Nasze 3150g i 54cm szczęścia!

Wczoraj na wizycie u prowadzącej ginekolog okazali się że maly w ciągu 2tyg.przybral 50g a jego brzuszek praktycznie stanal w miejscu. Zlecono nam obserwacje w szpitalu, lekarz tutaj potwierdził diagnozę i uznał że że względu na bliski termin trzeba to urodzić. Balonik na szyjce + ocean oksytocyny nie wzbudziły żadnej akcji porodowej stad cc. Możliwa przyczyną byla cukrzyca ciążowa /choć łożysko i przepływy ok/ lub podwójne okrecenie pepowina.

Sytuacja Nas zaskoczyła ale mam obok siebie swoje maleństwo, męża i czuje się spokojna :-) tego uczucia życzę wszystkim oczekujacym!
    Gratuluję, życzę zdrowia i szybkiego powrotu do sprawności.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Amy trzymam kciuki. Jeśli rodzisz naturalnie to dziecko powinno urodzić się do 24 godzin od odejścia wód, jeśli cc jest to uzależnione od głębokości wejścia dziecka w kanał rodny.

Planuje SN. Zadzowniłam do szpitala, powiedzieli że jeśli tylko troszke poszło tych wód i nie są zabarwione to spokojnie moge być w domu. Mam sie polozyc i przespac, zanim skurcze nadejda. No i chyba tak zrobie, ale cos czuje ze i tak za pare godzin będziemy jechac:)

Vlinder, Mum2b, 100krotka30, Natalia1984 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Planuje SN. Zadzowniłam do szpitala, powiedzieli że jeśli tylko troszke poszło tych wód i nie są zabarwione to spokojnie moge być w domu. Mam sie polozyc i przespac, zanim skurcze nadejda. No i chyba tak zrobie, ale cos czuje ze i tak za pare godzin będziemy jechac:)
    :) czekam z niecierpliwością na wiadomości. Pamiętam tą ekscytację gdy mi wody odeszły i jednocześnie przerażenie, że to już :)

Amy333 lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30.08. O godzinie 17.20 urodziła się nasza Wiktoria z wagą 3700 i 57cm. Poród sn.

agaafabka, ola_g89, Mum2b, Amy333, Paulla89, Izabelle, 100krotka30, frezyjciada, p_tt, Angel1988, veritaserum, Paulinda, KATARZYNACarm, Minns, Kas_ia, Asiaf, Natalia1984, kuwejtonka, Camilla13, monika_86, Vlinder, evve_2.0, susełek, GuBo, Wesoła89, Nika87, promyczek 39, kasia1518, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    30.08. O godzinie 17.20 urodziła się nasza Wiktoria z wagą 3700 i 57cm. Poród sn.
    gratulacje :) zdrówka dla was :)

dziewczyny a co to może byc takie dziwne bąbelkowanie w brzuchu? takie pyknięcia tylko z jednej sstrony. dziecie się nie rusza a tam pyka!! :)

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia gratulacje! Ktoś jeszcze nie śpi?:)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Wielkie gratulacje!!:-))))))))Zdrówka!:)))))))

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Alunia gratulacje! Ktoś jeszcze nie śpi?:)
    ja, ja! :)

Obudził mnie ból, ale czy to skurcz??pojęcia nie mam. Brzuch bolał tak mega okresowo, ciężko mi było isc, a chciało mi sie przeokropnie na 2-jeczke do WC. Bol puścił na kibelku, ale mi już spanie odeszło. Wód więcej nie wyleciało, czop na razie też nie wyłazi,odpaliłam kompa i siedze na posterunku. M-ka odesłałam jeszcze do spania, bo w panice poleciał do drugiego WC i tez podejrzanie długo nie wychodził;-))

100krotka30, Angel1988, agaafabka, Natalia1984, Vlinder, ola_g89, Aniajaa lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też coś spać nie mogę, ale u mnie to nie akcja tylko "normalnie" w ciąży.
    Widzę, że sytuacja dynamicznie się rozwija wśród Was.

agaafabka lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przebudziłam sie do wc, wchodzę sprawdzić na forum jak sytuacja się ma A tu tyle informacji:) alunia gratulacje
    Amy powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 04:04

Amy333 lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje mamusiom ! Ja też nie śpię. Wybudził mnie ból okresowy i mdłości. Ale u mmnie to na pewno straszaki bo ani czop nie odchodzi ani nic innego się nie dzieje. Ale spanka nie ma.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Hej dziewczyny,

Dzisiaj o 18:15 przez cc urodził się Filip :-D Nasze 3150g i 54cm szczęścia!

Wczoraj na wizycie u prowadzącej ginekolog okazali się że maly w ciągu 2tyg.przybral 50g a jego brzuszek praktycznie stanal w miejscu. Zlecono nam obserwacje w szpitalu, lekarz tutaj potwierdził diagnozę i uznał że że względu na bliski termin trzeba to urodzić. Balonik na szyjce + ocean oksytocyny nie wzbudziły żadnej akcji porodowej stad cc. Możliwa przyczyną byla cukrzyca ciążowa /choć łożysko i przepływy ok/ lub podwójne okrecenie pepowina.

Sytuacja Nas zaskoczyła ale mam obok siebie swoje maleństwo, męża i czuje się spokojna :-) tego uczucia życzę wszystkim oczekujacym!
    Gratulacje, zdrówka dla Was :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Gratulacje, wspaniale :) Teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    ja, ja! :)

Obudził mnie ból, ale czy to skurcz??pojęcia nie mam. Brzuch bolał tak mega okresowo, ciężko mi było isc, a chciało mi sie przeokropnie na 2-jeczke do WC. Bol puścił na kibelku, ale mi już spanie odeszło. Wód więcej nie wyleciało, czop na razie też nie wyłazi,odpaliłam kompa i siedze na posterunku. M-ka odesłałam jeszcze do spania, bo w panice poleciał do drugiego WC i tez podejrzanie długo nie wychodził;-))
    Kochana, to juz tuż tuż,pewnie nawet dziś :) Oby poszło lekko i sprawnie,życzę z całego serca.

Ale ruszyło u nas dziewczyny :)

Amy333 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny szalejecie :-) nadrobilam Was wreszcie.
    Amy trzymam kciuki.
    Evitkagg, aLunia gratulacje.
    Przyjadą mi po porodzie spadło 6kg i chce to utrzymać bo waze teraz 60 kg i podoba mi się to jak wyglądam poza brzuchem póki co.
    W szpitalu mieliśmy dziennie opiekę fizjoterapeutki i mam rozejscie kresy białej (robi mi sie ten wzgorek) wiec bede musiała to ogarnąć :-)

Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od niedzieli w domku. Do wczoraj było ciężko bo młody przez zoltaczke ospaly i meczarnia była z wybudzaniem. W dzień co 2-2,5godz w nocy co 2,5-3 czasem 40 min go wybudzalam hehe :-)
    Wczoraj druga wizyta położnej i od pon młody przybrał 130 gram wiec bardzo mnie uszczesliwil ze odrabia swoją wagę. I mamy przełom bo sam domaga się jedzenia więc nie mogę spać bo za dużo już dziś pospalam w nocy hehe
    Szczepic też będę tymi nieskojarzonymi.
    Ja już na pełnych obrotach, wszystko się ładnie goi,krwiaczek zeszedl i też nie mogę się doczekać żeby wziąść męża w obroty a tu trzeba się oczyścić hehe a abstynencja od 30 tygodnia ciąży :-) Po pierwszym porodzie długo nie umiałam się przekonać żeby spróbować, ale wszystko siedzi w glowie dziewczyny :-)

Nadal trzymam kciuki za kolejne porody :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 04:41

Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja cię! To nam się porody posypały! aLunia brawo! Kawał człowieka :);niech zdrowo rośnie!
    Amy kciuki za szybką akcję ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusia!!! I duzo zdrowka dla Was i malenstw... a ja dalej w domu :/ pare razy w nocy obudzil mnie bol i na tym koniec :( kiedy to sie wreszcie zacznie...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję Waszych pociech :) super sprawa ! :) Macie już swoje szczęścia u boku ależ Wam zazdroszczę :)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Gratuluje nowym mamusia!!! I duzo zdrowka dla Was i malenstw... a ja dalej w domu :/ pare razy w nocy obudzil mnie bol i na tym koniec :( kiedy to sie wreszcie zacznie...

Ja tez jeszcze w domu. Troszke plamie,troszke brzuch pobolewa i tyle. Jedyne co, to przedziwnie mocno sie poce. co jakis czas mam takie uderzenia i wtedy az krople wody na skorze widac.

3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ