X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a daleko masz do szpitala? Tak z ciekawości pytam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 06:26

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja tez jeszcze w domu. Troszke plamie,troszke brzuch pobolewa i tyle. Jedyne co, to przedziwnie mocno sie poce. co jakis czas mam takie uderzenia i wtedy az krople wody na skorze widac.
    Ale tobie odeszly juz wody chociaz :) to juz wiesz ze nie bawem będziesz tulic malenstwo... mi to sie chyba nigdy samo nie zacznie :(

bl9c8ribv6acupjv.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel zacznie się i jeszcze Cię mocno zaskoczy :-) Cierpliwości juz niebawem się zacznie, maleństwo jeszcze chce poczekać U mamusi :-)

Angel1988 lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Amy a daleko masz do szpitala? Tak z ciekawości pytam?
    10min drogi,dlatego jeszcze nie panikuje;)

100krotka30 lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Ale tobie odeszly juz wody chociaz :) to juz wiesz ze nie bawem będziesz tulic malenstwo... mi to sie chyba nigdy samo nie zacznie :(
    Z tymi wodami to tez tak nie chlupnelo,ale rzeczywiscie cos tam wycieka po troszke. Ruchy czuje,wiec na razie grzecznie czekam. A w przerwach biegam do wc,dawno juz tyle raz w ciągu doby nie bylam;)

Minns, Vlinder lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    30.08. O godzinie 17.20 urodziła się nasza Wiktoria z wagą 3700 i 57cm. Poród sn.
    Gratulacje Alunia wkoncu masz swoją córeczkę

201809135365.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Z tymi wodami to tez tak nie chlupnelo,ale rzeczywiscie cos tam wycieka po troszke. Ruchy czuje,wiec na razie grzecznie czekam. A w przerwach biegam do wc,dawno juz tyle raz w ciągu doby nie bylam;)
    No to bardzo dobrze :-) ze biegasz, jelita puste to będzie więcej miejsca :-) A samoistne intensywne oczyszczanie świadczy ze niebawem będziecie razem :-)

Amy333 lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jeny! O dziwo noc przespalam (nawet na siku sie nie obudzilam ale teraz ciezko bylo dojsc :)) a tutaj tyle sie dzieje!

Evitkagg, aLunia gratulacje i duuuuzo zdrowka <3

Amy trzymam kciuki za szybki porod, to na 100% juz dzis! :D

Angel spokojnie, moze sie jeszcze okazac ze urodzisz przed Amy ;p

Amy333, Angel1988 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Amy trzymam kciuki żeby akcja się rozwinęła. Jesteś bliżej niż dalej :-)

Amy333 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzę się codziennie rano i z jednym otwartym okiem wchodzę na forum, żeby sprawdzić co słychać a tu takie wieści :D Ojeju jeju :D

KATARZYNACarm, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie,wrzesień dopiero jutro :D. Gratulacje dla wszystkich świeżo rozpakowanych mamuś :*.
    Koleżanka dzisiaj po 4 poczuła mokro, zaczęły się jej sączyć wody i pojechała do szpitala. Chcą jej dać kroplówkę i na razie nie wiadomo co dalej (jest w 39t + ileś tam dni). Mam nadzieje, że akcja się jej sama zacznie bez żadnych masażów szyjek czy oksytocyn.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Z tymi wodami to jest różnie :/ mi w pierwszej ciąży zaczęły odchodzić w niedzielę ok 6 i to też nie było takie chluśniecie tylko jak się przekręcałam z boku na bok to zaczeło wyciekać i się obudziłam :) Obudziłam męża, wzięłam prysznic i pojechalismy do szpitala bo miałam do niego 60km a na szkole rodzenie mówili że jak są skurcze to czekać ale jak wody odejdą to przyjeżdżać. W szpitalu przyjęli mnie na oddział ale wszystko się uspokoiło :/ Przełaziłam całą niedzielę w poniedziałek brzuch bolał jak na okres ale też przedreptałam a dopiero wieczorem bóle były już na tyle bolące że spać się nie dało i całą noc leżałam, wstawała, dreptałam i tak w kółko :/ O 6 rano mnie zbadali i okazało się że mam wreszcie 4cm rozwarcia i zabrali mnie na porodówkę. Potem oxy i wszelakie przyspieszacze porodu lącznie z przebiciem pęcherza płodoweo :/ i wreszcie urodziłam po 15. A okazało się później że te pseudo wody to było "pekniecie górnego pęcherza" tak mi napisali w karcie.
    Więc z tymi wodami to też czasem bez szału bo mi to zajęło 2,5 dnia a te dwa dni czekania w szpitalu na akcję myślałam że mnie wykończą psychicznie

f2w33e3k8kpk8877.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ale się dzieje :D GRATULUJĘ!!!
    U nas nic się nie dzieje, oprócz standardowych twardnień brzucha. Ale powiem Wam, że zaczynam się bać jak cholera :D

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Dziewczyny spokojnie,wrzesień dopiero jutro :D. Gratulacje dla wszystkich świeżo rozpakowanych mamuś :*.
    Koleżanka dzisiaj po 4 poczuła mokro, zaczęły się jej sączyć wody i pojechała do szpitala. Chcą jej dać kroplówkę i na razie nie wiadomo co dalej (jest w 39t + ileś tam dni). Mam nadzieje, że akcja się jej sama zacznie bez żadnych masażów szyjek czy oksytocyn.
    Ooooo właśnie o tym mówię. Że jak już się zacznie sączyć to czekają a później na siłę chcą przyspieszyć i wtedy cyrk. Mam takie same wspomnienia z pierwszego porodu jak frezyjciada i nikomu nie życzę wywoływania :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 08:31

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego do szpitala jedzie się w ostatnim momencie. Bo będą robić wszystko żeby "pomóc" i przyspieszyć akcję. Także ja się Amy nie dziwię, że grzecznie czeka w domu. Jest sporo miłych i domowych sposobów na podkręcenie akcji, że nie porzebne są medyczne dodatki

Amy333 lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie oba porodu mialam wywolywane... pierwszy: o 7 rano odeszly mi troszke wody ale czlowiek glupi w tych sprawach wiec od razu do szpitala, wytrzymali mnie do 19 i podali oxy, gdzies ok 22 zaczely sie skurcze urodzilam o 2:30, drugi porod tydzien po terminie na wywolanie o 9 rano oxy akcja dosc szybko sie rozwijala o 14:30 urodzilam synka. wiec teraz mialam nadzieje ze samo się zacznie i nie trzeba bedzie wywolywac. No zobaczymy co to bedzie :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że z tymi wodami to różnie. Koleżanka dostała kroplówkę bo miała ich mało, a skurczy na razie nie ma. Zresztą ja mam gbs dodatniego to wolę jechać od razu. Ale idealnie to bym chciała skurcze i czekałabym jak najdłużej. Wiadomo w domu lepiej, ale z drugiej strony w razie czego bezpieczniej w szpitalu.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie jeszcze w domu. Jedyne skurcze jakie mam,to skurcze kolan;) nie wiem ktoredy to dziecko zamierza wyjsc;))

Left_ie, Minns, frezyjciada, Angel1988, Vlinder, Natalia1984, Grzechotka2, Paulla89, ola_g89, JustynaG, 100krotka30 lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy Ty jesteś pewna, że to były wody?;)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Amy Ty jesteś pewna, że to były wody?;)
    Kurde,chyba tak:) czop na pewno wylazi,galaretkowaty taki. a w pewnym momencie siedze grzecznie i nagle taki mega popuszczenie,az krzyknelam. No wkladka mokra. potem jeszcze tak dwa razy. Siku to na pewno nie bylo;)

3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ