WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a daleko masz do szpitala? Tak z ciekawości pytam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 06:26

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja tez jeszcze w domu. Troszke plamie,troszke brzuch pobolewa i tyle. Jedyne co, to przedziwnie mocno sie poce. co jakis czas mam takie uderzenia i wtedy az krople wody na skorze widac.
    Ale tobie odeszly juz wody chociaz :) to juz wiesz ze nie bawem będziesz tulic malenstwo... mi to sie chyba nigdy samo nie zacznie :(

bl9c8ribv6acupjv.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel zacznie się i jeszcze Cię mocno zaskoczy :-) Cierpliwości juz niebawem się zacznie, maleństwo jeszcze chce poczekać U mamusi :-)

Angel1988 lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Amy a daleko masz do szpitala? Tak z ciekawości pytam?
    10min drogi,dlatego jeszcze nie panikuje;)

100krotka30 lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Ale tobie odeszly juz wody chociaz :) to juz wiesz ze nie bawem będziesz tulic malenstwo... mi to sie chyba nigdy samo nie zacznie :(
    Z tymi wodami to tez tak nie chlupnelo,ale rzeczywiscie cos tam wycieka po troszke. Ruchy czuje,wiec na razie grzecznie czekam. A w przerwach biegam do wc,dawno juz tyle raz w ciągu doby nie bylam;)

Minns, Vlinder lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    30.08. O godzinie 17.20 urodziła się nasza Wiktoria z wagą 3700 i 57cm. Poród sn.
    Gratulacje Alunia wkoncu masz swoją córeczkę

201809135365.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Z tymi wodami to tez tak nie chlupnelo,ale rzeczywiscie cos tam wycieka po troszke. Ruchy czuje,wiec na razie grzecznie czekam. A w przerwach biegam do wc,dawno juz tyle raz w ciągu doby nie bylam;)
    No to bardzo dobrze :-) ze biegasz, jelita puste to będzie więcej miejsca :-) A samoistne intensywne oczyszczanie świadczy ze niebawem będziecie razem :-)

Amy333 lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jeny! O dziwo noc przespalam (nawet na siku sie nie obudzilam ale teraz ciezko bylo dojsc :)) a tutaj tyle sie dzieje!

Evitkagg, aLunia gratulacje i duuuuzo zdrowka <3

Amy trzymam kciuki za szybki porod, to na 100% juz dzis! :D

Angel spokojnie, moze sie jeszcze okazac ze urodzisz przed Amy ;p

Amy333, Angel1988 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Amy trzymam kciuki żeby akcja się rozwinęła. Jesteś bliżej niż dalej :-)

Amy333 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzę się codziennie rano i z jednym otwartym okiem wchodzę na forum, żeby sprawdzić co słychać a tu takie wieści :D Ojeju jeju :D

KATARZYNACarm, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie,wrzesień dopiero jutro :D. Gratulacje dla wszystkich świeżo rozpakowanych mamuś :*.
    Koleżanka dzisiaj po 4 poczuła mokro, zaczęły się jej sączyć wody i pojechała do szpitala. Chcą jej dać kroplówkę i na razie nie wiadomo co dalej (jest w 39t + ileś tam dni). Mam nadzieje, że akcja się jej sama zacznie bez żadnych masażów szyjek czy oksytocyn.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Z tymi wodami to jest różnie :/ mi w pierwszej ciąży zaczęły odchodzić w niedzielę ok 6 i to też nie było takie chluśniecie tylko jak się przekręcałam z boku na bok to zaczeło wyciekać i się obudziłam :) Obudziłam męża, wzięłam prysznic i pojechalismy do szpitala bo miałam do niego 60km a na szkole rodzenie mówili że jak są skurcze to czekać ale jak wody odejdą to przyjeżdżać. W szpitalu przyjęli mnie na oddział ale wszystko się uspokoiło :/ Przełaziłam całą niedzielę w poniedziałek brzuch bolał jak na okres ale też przedreptałam a dopiero wieczorem bóle były już na tyle bolące że spać się nie dało i całą noc leżałam, wstawała, dreptałam i tak w kółko :/ O 6 rano mnie zbadali i okazało się że mam wreszcie 4cm rozwarcia i zabrali mnie na porodówkę. Potem oxy i wszelakie przyspieszacze porodu lącznie z przebiciem pęcherza płodoweo :/ i wreszcie urodziłam po 15. A okazało się później że te pseudo wody to było "pekniecie górnego pęcherza" tak mi napisali w karcie.
    Więc z tymi wodami to też czasem bez szału bo mi to zajęło 2,5 dnia a te dwa dni czekania w szpitalu na akcję myślałam że mnie wykończą psychicznie

f2w33e3k8kpk8877.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ale się dzieje :D GRATULUJĘ!!!
    U nas nic się nie dzieje, oprócz standardowych twardnień brzucha. Ale powiem Wam, że zaczynam się bać jak cholera :D

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Dziewczyny spokojnie,wrzesień dopiero jutro :D. Gratulacje dla wszystkich świeżo rozpakowanych mamuś :*.
    Koleżanka dzisiaj po 4 poczuła mokro, zaczęły się jej sączyć wody i pojechała do szpitala. Chcą jej dać kroplówkę i na razie nie wiadomo co dalej (jest w 39t + ileś tam dni). Mam nadzieje, że akcja się jej sama zacznie bez żadnych masażów szyjek czy oksytocyn.
    Ooooo właśnie o tym mówię. Że jak już się zacznie sączyć to czekają a później na siłę chcą przyspieszyć i wtedy cyrk. Mam takie same wspomnienia z pierwszego porodu jak frezyjciada i nikomu nie życzę wywoływania :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 08:31

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego do szpitala jedzie się w ostatnim momencie. Bo będą robić wszystko żeby "pomóc" i przyspieszyć akcję. Także ja się Amy nie dziwię, że grzecznie czeka w domu. Jest sporo miłych i domowych sposobów na podkręcenie akcji, że nie porzebne są medyczne dodatki

Amy333 lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie oba porodu mialam wywolywane... pierwszy: o 7 rano odeszly mi troszke wody ale czlowiek glupi w tych sprawach wiec od razu do szpitala, wytrzymali mnie do 19 i podali oxy, gdzies ok 22 zaczely sie skurcze urodzilam o 2:30, drugi porod tydzien po terminie na wywolanie o 9 rano oxy akcja dosc szybko sie rozwijala o 14:30 urodzilam synka. wiec teraz mialam nadzieje ze samo się zacznie i nie trzeba bedzie wywolywac. No zobaczymy co to bedzie :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że z tymi wodami to różnie. Koleżanka dostała kroplówkę bo miała ich mało, a skurczy na razie nie ma. Zresztą ja mam gbs dodatniego to wolę jechać od razu. Ale idealnie to bym chciała skurcze i czekałabym jak najdłużej. Wiadomo w domu lepiej, ale z drugiej strony w razie czego bezpieczniej w szpitalu.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie jeszcze w domu. Jedyne skurcze jakie mam,to skurcze kolan;) nie wiem ktoredy to dziecko zamierza wyjsc;))

Left_ie, Minns, frezyjciada, Angel1988, Vlinder, Natalia1984, Grzechotka2, Paulla89, ola_g89, JustynaG, 100krotka30 lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy Ty jesteś pewna, że to były wody?;)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Amy Ty jesteś pewna, że to były wody?;)
    Kurde,chyba tak:) czop na pewno wylazi,galaretkowaty taki. a w pewnym momencie siedze grzecznie i nagle taki mega popuszczenie,az krzyknelam. No wkladka mokra. potem jeszcze tak dwa razy. Siku to na pewno nie bylo;)

3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ