X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 jedz, jedz. Musisz mieć siłę! :) wyspałaś się chociaż trochę?

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy kciuki! dmuchaj! jak najdłużej na wydechu,albo na wydechu dłuuuuuuuugie "aaaaaaaaaa" :)

Amy333 lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Amy333 jedz, jedz. Musisz mieć siłę! :) wyspałaś się chociaż trochę?
    A tak spałam jak zając pod miedzą i teraz czuje, ze mnie spanie ogarnia. Skurcze coś odpuścily chwilowo, pewnie dlatego tak mi sie błogo zrobilo;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    A tak spałam jak zając pod miedzą i teraz czuje, ze mnie spanie ogarnia. Skurcze coś odpuścily chwilowo, pewnie dlatego tak mi sie błogo zrobilo;-)
    Korzystaj kiedy możesz z chwili snu :) później adrenalina też pomoże, ale odpoczynek na pewno dobrze Ci zrobi :)

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    to się zdrzemnij jeszcze ;) jak będą co 5 minut to nie dadzą Ci spać :D

Amy333 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Angel to czop na bank, też tak miałam... Idź spać, odpocznij a najlepiej to wykorzystaj jeszcze mężulka, bo potem trochę przerwy będzie :P

Tak "apropo" to ja w sumie mam ochotę już od kilku dni, ale nadal się nie oczyściłam do końca :/ więc trzeba poczekać... Ale nosi mnie już konkretnie... Po pierwszym porodzie to dlugo nic nie było cały połóg na bank, ale i ja czułam się fatalnie i nie w głowie mi były igraszki...

Ja już usycham... nie dość że od 2 lipca miałam zakaz że względu na szyjke, to teraz 4tyg po CC A ha nadal się oczyszczam...jak mam wrażenie że zaraz będzie koniec ... to na drugi dzień znowu intensywniejsze krwawienie... takze ja już pod tym względem na wykończeniu

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    30.08. O godzinie 17.20 urodziła się nasza Wiktoria z wagą 3700 i 57cm. Poród sn.

Gratulacje - zdrówka dla Was ☺

aLunia lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka pisałaś, że chcesz kupić maskotkę emitującą bicie serca, w tym sklepie mają teraz promocję (zamawialam online kilka rzeczy od nich i polecam sklep)

https://www.mamaloesbabysjop.nl/zazu-don-de-ezel-heartbeat-knuffel-met-geluid-za-don-01

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja już usycham... nie dość że od 2 lipca miałam zakaz że względu na szyjke, to teraz 4tyg po CC A ha nadal się oczyszczam...jak mam wrażenie że zaraz będzie koniec ... to na drugi dzień znowu intensywniejsze krwawienie... takze ja już pod tym względem na wykończeniu
    właśnie miałam pytać tych rozpakowanych czy któraś tak ma,że niby już końcówka a zaraz od nowa... bo ja tak mam! grrrrrr! Po pierwszym porodzie tak nie miałam. oczyściłam się dość szybko, a teraz dwa dni już prawie nic a tu dziś od nowa fala... noooo maaaasaaaakra!

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Gratuluję wszystkim noworozpakowanym i trzymam mocno kciuki za te "rozkręcające się" ;)

Tak jak pisałam wam wczoraj, pojechałam na usg i przeżyłam dramat jakiego nie życzę najgorszemu wrogowi. Lekarz zastępujący w dniu wczorajszym doktora u którego zazwyczaj robię usg stwierdził u naszej Zosi poszerzenie bocznej komory mózgowej do 16mm... Dodam że w 31 tc ten wymiar wynosił 6mm, a powyżej 12mm istnieje duże ryzyko wad rozwojowych... Z racji tego że jest młodym lekarzem zlecił nam skonsultowanie tego w pracowni patologii noworodka do której dostałam skierowanie. Dzisiaj z samego rana zgłosiliśmy się z tym do szpitala klinicznego, szczęśliwie lekarz który dzisiaj zajmował się usg przyjął nas poza kolejnością bo był mocno zdziwiony poprzednim badaniem i... stwierdził że wszystko jest w porządku. Prawdopodobnie mała była jakoś inaczej ułożona, światło źle padało albo sprzęt był wadliwy, ciężko powiedzieć. W każdym razie wykluczył powiększenie tej nieszczęsnej komory. Zapisaliśmy się dla pewności na dziś wieczór na prywatne usg, ale po konsultacji z lekarzem prowadzącym zrezygnowaliśmy, powiedział że ultrasonografista który dziś oglądał naszą Zośkę jest naprawdę dobrym specjalistą, a miał pewność co do tego że wszystko jest ok.

Dlatego dziewczyny, jeżeli coś jest nie tak nie traćcie nadziei, jeżeli są jakieś wątpliwości wszystko konsultujcie z innymi specjalistami, bo jak widać często o pomyłkę nietrudno... Powiem wam że mam w sobie takie sprzeczne emocje w tym momencie, że z jednej strony jestem szczęśliwa że wszystko dobrze się skończyło, a z drugiej nie umiem się z tego cieszyć. Myślę że dopiero jutro wszystko do mnie dotrze i odzyskam jakąś równowagę...

No i nasza Zosieńka w 36+6 waży ok 2750g, wszystkie wymiary to okolice 30 centyla oprócz kości udowej - bo ta mieści się na 90 :D

aLunia, KATARZYNACarm, Amy333, 1000, 100krotka30 lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    agaafabka pisałaś, że chcesz kupić maskotkę emitującą bicie serca, w tym sklepie mają teraz promocję (zamawialam online kilka rzeczy od nich i polecam sklep)

https://www.mamaloesbabysjop.nl/zazu-don-de-ezel-heartbeat-knuffel-met-geluid-za-don-01
    Kupiliśmy już ewan sheep. Jest świetny. A z zazu też polecalaM tutaj te zabawki Katarzynie CARMEN :)

Vlinder, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 jedz Kochana a jak dasz radę to przespij się teraz i nabieraj sił bo do "prawdziwej akcji" jeszcze pewnie sporo czasu a musisz mieć siły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 14:50

Amy333 lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    frezyjciada wlasnie na szczescie szpital w ktorym chce rodzic nie czestuje na wejsciu oxy i balonikiem :) w dodatku pozycje w fazie parcia to najczesciej na boku albo kucki wiec tez sie wyrozniaja bo np w szpitalu do ktorego mam blizej wrecz klada na sile.

Wybralam mniejszy szpital bo nie ma tam masowki takiej jak w trojmiescie, a wole byc w szpitalu tj napisala Minns wczesniej niz za pozno :) biorac pod uwage problemy z jelitami i to ze przy kazdym okresie mialam cholerne bole krzyzowe obawiam sie ze moze byc ciekawie ^^ aaa i w tym szpitalu dostepny jest TENS to moze mi bedzie jakos lzej...

Pewnie przy 2gim porodzie bede miala inna wizje ale przy tym 1szym nie wiem jak moj organizm zareaguje... i wole byc pod opieka lekarza.
    o
    Kasiu, jeśli chcesz korzystać z Tensa to polecam warsztaty Mamarodzibezbolu.pl tam dowiedziałam się jak z tego korzystać by przyniosło efekt no i mogłam poczuć go na własnej skórze.

Z sączącymi wodami trzeba uważać... Mi zaczęły się sączyć okolo 1 w nocy. Nie spieszylaM się na porodówkę ale od 7 jak leżałam podpięta pod ktg to nie nadazalam zmieniac podkładów. Cały czas że mnie leciało. No i miałam podane oxy, być może naturalnie byłoby lepiej ale nie mam trauMy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 15:24

Kas_ia, agaafabka, 100krotka30 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    o
    Kasiu, jeśli chcesz korzystać z Tensa to polecam warsztaty Mamarodzibezbolu.pl tam dowiedziałam się jak z tego korzystać by przyniosło efekt no i mogłam poczuć go na własnej skórze.

Z sączącymi wodami trzeba uważać... Mi zaczęły się sączyć okolo 1 w nocy. Nie spieszylaM się na porodówkę ale od 7 jak leżałam podpięta pod ktg to nie nadazalam zmieniac podkładów. Cały czas że mnie leciało. No i miałam podane oxy, być może naturalnie byłoby lepiej ale nie mam trauMy.
    Ooo nawet nie wiedzialam ze sa warsztaty do tensa ^^ moj maz aktualnie chodzi na tensa bo ma chory kregoslup :p bedziesz uzywala podczas porodu?

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta u mnie skurcze co 13-15min ale juz taki kurde bolesne. Szamam obiad,chociaz nie wiem czy powinnam;)

Camilla13, ola_g89, promyczek 39, 100krotka30 lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczeta u mnie skurcze co 13-15min ale juz taki kurde bolesne. Szamam obiad,chociaz nie wiem czy powinnam;)
    Coś jak na okres? Trzymam kciuki :D Informuj o postępach :*

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w przyszpitalnej szkole rodzenia mówili, że przy sączących się wodach nie należy czekać w domu na skurcze co 5 minut, tylko jechać do szpitala. I wcale nie podają oxy na wejściu tylko monitorują stan i czekają do 24 godz. dopiero wtedy działają.

Camilla13, Vlinder, Av, Minns lubią tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    jedz sobie :) kto ciezarnej zabroni :D

Amy333, ola_g89 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Coś jak na okres? Trzymam kciuki :D Informuj o postępach :*
    Tak,taki ból skrecający jak przy mega@

3i49hdgeac44oma5.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Jedz jedz :) niektore szpitale pozwalaja jesc i pic podczas porodu, tos musimy miec sily!!

Trzymam kciuki, mam nadzieje ze dzisiaj nasmarujesz wiadomosc ze jestes juz mamusia :)

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ