X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Minns Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Mój suwaczek od zawsze śwuirował. Jestem 39+1.
    Rady dziewczyny jak to rozkręcić,please. Chcę juz urodzić. Masuję brodawki,chodzę. Wzięłam prysznic. Chcę rodzić,ile razy można lądować w szpitalu?????? Chcę już na porodówkę i mieć to za sobą.
    Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to seks ;P. I jak masz schody to też się przydadzą. Z tego co widze to najlepiej sie nie nastawiać, bedzie co ma byc. Wiem że ciężko, pewnie sama za tydzień będę swirowac.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wiem, że wszystkie byśmy pewnie chciały uniknąć długich godzin z rozkręcająca się akcją na trakcie porodowym i długich godzin na porodówce, że chciałybyśmy skrócić pobyt w szpitalu do niezbędnego minimum. Ale już abstrahując od zdania mojego lekarza prowadzącego, ktory na tym etapie tlucze mi do głowy, że cokolwiek by się nie działo łącznie z np. bólami głowy czy wymiotami to mam jechać do szpitala, to zarówno on, jak i babki na szkole rodzenia i moja doula podkreślają, że przy odchodzących wodach trzeba jechać do szpitala + zakaz kąpieli w wannie + zakaz seksu. Przy sączeniu a nie chluśnięciu można nie jechać w szale tylko w dwie, trzy godziny, ale ogólnie podobno zbierać się trzeba. Także oby nam się porody zaczynały skurczami a nie wodami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 20:10

Av, monika_86, Minns, Vlinder, aLunia lubią tę wiadomość

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    właśnie miałam pytać tych rozpakowanych czy któraś tak ma,że niby już końcówka a zaraz od nowa... bo ja tak mam! grrrrrr! Po pierwszym porodzie tak nie miałam. oczyściłam się dość szybko, a teraz dwa dni już prawie nic a tu dziś od nowa fala... noooo maaaasaaaakra!

Położna mi mówiła że tak to niestety jest że jak macica się obkurcza to te plemienia są intensywnejsze. Później może być spokój i znowu to samo :/ ale stwierdziła że y mnie niby końcówka bo macica 1palec nad spojeniem lonowym... tylko ja tego końca nie widzę...

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Mój suwaczek od zawsze śwuirował. Jestem 39+1.
    Rady dziewczyny jak to rozkręcić,please. Chcę juz urodzić. Masuję brodawki,chodzę. Wzięłam prysznic. Chcę rodzić,ile razy można lądować w szpitalu?????? Chcę już na porodówkę i mieć to za sobą.
    Jak masz schody to zdecydowanie korzystaj! :)

Trzymam kciuki żeby jak najszybciej się rozkręciło!!! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle a mogę zapytać w którym szpitalu jesteś? Bo chyba jestes z okolic Poznańia jak dobrze pamiętam ?
    Oczywiście kciuki za szybki poród.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, jak to jest z pakowaniem wiesiołka w pipkę? Jak mam dodatni GBS, to mogę? Jeśli tak, kiedy zacząć?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati nie mam pojęcia...

Left_ie, a czemu zakaz kąpieli? Pierwsze słyszę. Tym bardziej, że jak chcesz np rodzić w wodzie to nikt nie pyta czy Ci wody odeszły najpierw czy nie. Ba! Ja rodziłam w wodzie i w trakcie odeszły mi wody dopiero i wcale z tej wanny nikt nie kazał mi wyjść :P psiapsi odeszły wody w domu a gin prowadzący kazał jej wziąć dłuższą kąpiel w wannie, poczekać na skurcze o dopiero jechac na szpital...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście już po połogu. Przestałam brudzić ok półtora tygodnia temu. Wczoraj byłam u ginekologa powiedział, że wszystko się ładnie zasklepiło i mamy zielone światło na przytulanie :)

Gratuluje dziewczyną, które zostały mamusiami i trzymam kciuki za szybkie i szczęśliwe zakończenia dla reszty :)

Angel1988, agaafabka, Vlinder, 100krotka30, Izabelle lubią tę wiadomość

• Left_ie Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Nati nie mam pojęcia...

Left_ie, a czemu zakaz kąpieli? Pierwsze słyszę. Tym bardziej, że jak chcesz np rodzić w wodzie to nikt nie pyta czy Ci wody odeszły najpierw czy nie. Ba! Ja rodziłam w wodzie i w trakcie odeszły mi wody dopiero i wcale z tej wanny nikt nie kazał mi wyjść :P psiapsi odeszły wody w domu a gin prowadzący kazał jej wziąć dłuższą kąpiel w wannie, poczekać na skurcze o dopiero jechac na szpital...

Ponoć ze względu na brak ochrony dziecka przed potencjalnym zakażeniem bakteryjnym czy innym ustrojstwem :) W szpitalu pewnie odpowiednio te wanny dezynfekują. Chociaż cholera ich wie - tu, gdzie mieszkam wanna służy jedynie jako przechowalnia piłek podobno no i czasami rodzi w niej jakaś żona lekarza ;) Też mnie to zaskoczyło, ale własnie dlatego jeszcze specjalnie u wszystkich niezależnych źródeł o tą kwestię dopytywałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 21:24

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, to moja wczoraj miala bilirubine 19 :( jutro rano beda sprawdxac jak schodzi...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna kciukam żeby Wam duuuuzo tej bilirubiny spadło! Cycaj ile się da i będzie dobrze, zobaczysz! :* Mała pewnie mega ospała- tak działa bilirubina niestety, a jak ospała to jeść nie bardzo chce, a jak jeść nie bardzo chce to nie robi kupek, nie robi kupek i bilirubina nie spada, takie błędne koło. Ale można z niego wyjść :) także trzymamy mocno kciuki!

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest pod lampami. Mam karmic co 3h. Sciagam pokarm i podaje jej w butelce. Wtedy wiem ile zjadla bo zalecenia mam w stylu - nie moze wisiec na piersi. Karmienia maja trwac max 10 min piers. Zreszta, co pediatra to mowi co innego

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj rety... Jak Tymek zaczynał łapać żółtaczkę to kazali właśnie żeby dziecko jak najwięcej wisiało na cycu i jadło, żebym go pobudzała non stop do jedzenia... Eidzisz każdy ma inne zalecenia. Ale działaj z laktatorem nawet częściej niż co 3h to sobie utrzymasz i rozbujasz laktacje

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sciagam przez 20 minut okolo 50-60ml pokarmu wiec to malej podaje a jesli chce wiecej to dokarmiam mm. Pediatra kazala dodawac mm bo ono tez ulatwia zejscie z zoltaczki.

Dzis przezylam szok gdy kolo kuchenki mikrofalowej na oddziale pediatrycznym wisi kartka z informacjami o rozszerzaniu diety malucha juz w 5 mirsiacu... Gdzie obecne zalecenia mowia by karmic wylacznie mlekiem przez 6 m-cy.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Krasnalowa, to moja wczoraj miala bilirubine 19 :( jutro rano beda sprawdxac jak schodzi...
    No to sporo, ale moze szybko zejdzie. U nas tez kazali sciagac do butelki i karmic co 3 godziny, bo szkoda czasu na wyciaganie co chwile do karmienia.
    Ja sie w ogole balam, bo przeczytałam ze jest cos takiego jak zoltczka wywolana pokarmem matki i wtedy zalecają na dzien przejsc na mm. Ale na szczęście u nas spadla po dwóch dniach bez odstawiania kp.

jatoszka lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Sciagam przez 20 minut okolo 50-60ml pokarmu wiec to malej podaje a jesli chce wiecej to dokarmiam mm. Pediatra kazala dodawac mm bo ono tez ulatwia zejscie z zoltaczki.

Dzis przezylam szok gdy kolo kuchenki mikrofalowej na oddziale pediatrycznym wisi kartka z informacjami o rozszerzaniu diety malucha juz w 5 mirsiacu... Gdzie obecne zalecenia mowia by karmic wylacznie mlekiem przez 6 m-cy.
    W Holandii od 4go miesiąca można już rozszerzyć maluchowi dietę od warzyw itp sama zamierzam tak robić.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala wczoraj strasznie plakala na te okularki. A ja razem z nia. Bo nie moglam.nic jej pomoc. Ale dzis ladnie lezy.
    Krasnalowa, a Twoja Anielka nadal taka spokojna?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Moja mala wczoraj strasznie plakala na te okularki. A ja razem z nia. Bo nie moglam.nic jej pomoc. Ale dzis ladnie lezy.
    Krasnalowa, a Twoja Anielka nadal taka spokojna?
    Ja nie moglam na to patrzec jak ona tam lezala w tych okularach sama i dwa dni plakalam. Dla mnie to były 2 najgorsze dni w szpitalu.
    Juz troche mniej spokojna:P tzn nie moge narzekać, bo nie mamy z nia wielu "problemów". Nie ma problemów z brzuszkiem, kolek, nie płacze godzinami tak jak widzialam niektóre dzieci w szpitalu. Ale tez juz nie spi 24h/dobe. Stala sie aktywna w nocy. Zdarzaja sie noce, ze prakrycznie tylko spi, wybudzamy na karmienie co 3h, a sa tez takie, gdy jest bardziej marudna, nie moze zasnac i sie kreci. Ale zdecydowanie nie mozemy narzekac, na pewno nie jest high need baby.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Krasnalowa i inne dziewczyny majace dzieci z zoltaczka. Jaki poziom bilirubiny mialy i jak dlugo bylyscie w zwiazku z tym w szpitalu?
    Michaś ze strzału laserem miał w 2 dobie 15 ale z krwi tego dnia wyszło 11,30 i w 3 dobie nie sprawdzali tylko nas puścili. Do dziś ma żółte białka i buzke reszta ok.
    Ale cora miała wysoko chyba w 3 dobie 19,40 wyszlysmy w 5 było 18.1 był inny lekarz i wypuścił mnie z mała ze względu na mój kiepski stan psychiczny i problemy malej ze ssaniem

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florek jeszcze dwa dni temu też miał żółte białka, mimo że wyszliśmy z bilirubina 8,6. Ale ostatnie dwa dni w większości spędziliśmy na dworzu, junior wystawiony na słońcu i dziś już białka sa duuuuuuzo jasniejsze

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ