WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To nasz szpital był bardzo zasadniczy jesli chodzi o tą zoltaczke i w zyciu by z takim poziomem nie wypuścił. Przecież 18 yo strasznie duzo! A wysoki poziom bilurbiny moze byc bardzo niebezpieczny dla dziecka. U nas nawet jak kolezanka z sali miala cos kolo 12 to jeden dzien naswietlali. My wychodzilismy z poziomem ponizej 5.
-
Nam tez położona zalecila w domu wystawiac dziecko do okna, zeby jak najwiecej lezalo przy sloneczku.
W ogole wczoraj była juz trzeci raz i jestem w szoku jak Anielka urosla. W tydzien 250g na samym kp. A wczesniej tak pwoli przybierala.100krotka30, Asiaf lubią tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Florek jeszcze dwa dni temu też miał żółte białka, mimo że wyszliśmy z bilirubina 8,6. Ale ostatnie dwa dni w większości spędziliśmy na dworzu, junior wystawiony na słońcu i dziś już białka sa duuuuuuzo jasniejszeMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
A u Was w szpitalach była opieka fizjo bo ja miałam, stwierdziła rozejscie kresy białej i muszę się tym zająć. Póki co mam zalecenia jak funkcjonować żeby nie pogłębiać a po połogu skontrolować czy coś samo wróciło chyba na miejsce
A jaką podajcie wit D Mamusie?Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Zosia już z nami od wczoraj
Ostatecznie skonczyło się cc. Okruszek z niej, 2550. Pięknie ssie i jest prześliczna. Kocham ją nad zycie.
Susełek,ostatecznie skończyło się na Polnej.frezyjciada, veritaserum, Kas_ia, Minns, Hedgehog, Paplak, evve_2.0, JustynaG, monika_86, Angel1988, Av, 86Monia, KATARZYNACarm, Natalia1984, susełek, Paulinda, ola_g89, Asiaf, promyczek 39, 100krotka30, agaafabka, kuwejtonka, Mum2b, Vlinder, kasia1518, Wesoła89, Camilla13, GuBo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas była fizjo, wszystko jest ok, mam zalecenie ćwiczyć codziennie mięśnie kegla o nie dźwigać przez okres połogu-dobre sobie, z 20miesieczniakiem ważącym 12kg na pokladzie to mało realne
Ja wit D na razie nie podaje póki tyle czasu spędzamy na słońcu, a potem będę dawać vigantol. Starszak niestety po każdej miał mega bóle brzuszka i pediatra kazał odstawić i zacząć podawanie bliżej pół roku jak już jelita bardziej dojrzeją. Sprawdzałam mu poziom i miał w normie bez suplementacji, także tutaj też się wstrzymuję na razie100krotka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak patrze na te Wasze wagi to moja była gigantem -2,5kg w 35 tygodniu. A pomyslec ike czasu spedzilam w szpitalu z podejrzeniem hipotrofii.
My mamy d-vitum. W ogole jako wczesniak dostalismy zalecenie podawania podwojnej dawki -800. Na szczescie mała nie ma problemow z jej lykaniem. Otwiera buzie i wlewamy kapsulke.Izabelle, 100krotka30, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My na spacerku bylismy 3 razy ale nasza zabka nie lubi jak jej slonce grxeje buzke. Zobaczymy, moze to naswietlanie cos zmieni.
-
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom
sledzę Wasze wpisy po cichutku
Pozalę się, ze juz zmęczona jestem ttmi przepowiadaczami. Codziennie skurcze co 10 min ( albo co 15- regularne) i po godzinie przechodzą. Przerwa na 2-3 godz. i od nowa. I tak kolejny dzien. W połowie nastepbego tygodnia mam cc - ale przez te skurcze trzymam wszystkich w gotowosci do opieki nad starszakami ( szpital 60 km ode mnie) .Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Pierwszy spacerek zrobilismy we wtorek w 5 dobie i gdyby nie szpital to tez bysmy codziennie wychodzili.
Pierwsza strone uzupelnie jak wrocimy zze szpitala.Vlinder lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzabellę gratulacje! Napisz coś więcej jak dojdziesz do siebie. Czyli narazie nie masz problemu z karmieniem. To mój największy strach przy cc. A jak na polnej dl ? Ja wiem ze trzeba omijać Panią obcięta na grzybka
podobno jak ja zobaczę to nie ma szansy pomyłki.
Jeszcz3 raz wszystkiego najlepszego dla Ciebie i ZosiIzabelle lubi tę wiadomość
-
susełek wrote:Izabellę gratulacje! Napisz coś więcej jak dojdziesz do siebie. Czyli narazie nie masz problemu z karmieniem. To mój największy strach przy cc. A jak na polnej dl ? Ja wiem ze trzeba omijać Panią obcięta na grzybka
podobno jak ja zobaczę to nie ma szansy pomyłki.
Jeszcz3 raz wszystkiego najlepszego dla Ciebie i ZosiW ip średnio,pani na grzybka he he,no jest "fajna"
O przystawienie po cc nie martw się, bardzo pomagają. Zobaczymy jak będzie dalej
-
nick nieaktualny
-
Wszystkim mamą, które urodziły serdeczne gratulacje<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓