X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasz szpital był bardzo zasadniczy jesli chodzi o tą zoltaczke i w zyciu by z takim poziomem nie wypuścił. Przecież 18 yo strasznie duzo! A wysoki poziom bilurbiny moze byc bardzo niebezpieczny dla dziecka. U nas nawet jak kolezanka z sali miala cos kolo 12 to jeden dzien naswietlali. My wychodzilismy z poziomem ponizej 5.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez położona zalecila w domu wystawiac dziecko do okna, zeby jak najwiecej lezalo przy sloneczku.
    W ogole wczoraj była juz trzeci raz i jestem w szoku jak Anielka urosla. W tydzien 250g na samym kp. A wczesniej tak pwoli przybierala.

100krotka30, Asiaf lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Florek jeszcze dwa dni temu też miał żółte białka, mimo że wyszliśmy z bilirubina 8,6. Ale ostatnie dwa dni w większości spędziliśmy na dworzu, junior wystawiony na słońcu i dziś już białka sa duuuuuuzo jasniejsze
    Właśnie nam tez kazali przebywać w jasnych słonecznych pomieszczeniach. A białka schodzą najpóźniej niestety.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Was w szpitalach była opieka fizjo bo ja miałam, stwierdziła rozejscie kresy białej i muszę się tym zająć. Póki co mam zalecenia jak funkcjonować żeby nie pogłębiać a po połogu skontrolować czy coś samo wróciło chyba na miejsce :-)
    A jaką podajcie wit D Mamusie?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia już z nami od wczoraj :) Ostatecznie skonczyło się cc. Okruszek z niej, 2550. Pięknie ssie i jest prześliczna. Kocham ją nad zycie.

Susełek,ostatecznie skończyło się na Polnej.

frezyjciada, veritaserum, Kas_ia, Minns, Hedgehog, Paplak, evve_2.0, JustynaG, monika_86, Angel1988, Av, 86Monia, KATARZYNACarm, Natalia1984, susełek, Paulinda, ola_g89, Asiaf, promyczek 39, 100krotka30, agaafabka, kuwejtonka, Mum2b, Vlinder, kasia1518, Wesoła89, Camilla13, GuBo lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była fizjo, wszystko jest ok, mam zalecenie ćwiczyć codziennie mięśnie kegla o nie dźwigać przez okres połogu-dobre sobie, z 20miesieczniakiem ważącym 12kg na pokladzie to mało realne :D

Ja wit D na razie nie podaje póki tyle czasu spędzamy na słońcu, a potem będę dawać vigantol. Starszak niestety po każdej miał mega bóle brzuszka i pediatra kazał odstawić i zacząć podawanie bliżej pół roku jak już jelita bardziej dojrzeją. Sprawdzałam mu poziom i miał w normie bez suplementacji, także tutaj też się wstrzymuję na razie

100krotka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratulacje! Niech rośnie okruszynka zdrowo! Jeszcze mniejsza od Florka... Oj rety! <3

Izabelle lubi tę wiadomość

• Paplak Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrze na te Wasze wagi to moja była gigantem -2,5kg w 35 tygodniu. A pomyslec ike czasu spedzilam w szpitalu z podejrzeniem hipotrofii.
    My mamy d-vitum. W ogole jako wczesniak dostalismy zalecenie podawania podwojnej dawki -800. Na szczescie mała nie ma problemow z jej lykaniem. Otwiera buzie i wlewamy kapsulke.

Izabelle, 100krotka30, Camilla13 lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Krasnalova?a tyle stresu dziecku zafundowałaś...

agaafabka, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacerku bylismy 3 razy ale nasza zabka nie lubi jak jej slonce grxeje buzke. Zobaczymy, moze to naswietlanie cos zmieni.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My praktycznie codziennie chodzimy na spacery. Mala je przesypia wiec obojetne jej czy w sloncu czy w cieniu :-)

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratuluje!!! A ciekawe co tam u Amy??? a u mnie dalej cisza... no coz... ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom :) sledzę Wasze wpisy po cichutku ;)
    Pozalę się, ze juz zmęczona jestem ttmi przepowiadaczami. Codziennie skurcze co 10 min ( albo co 15- regularne) i po godzinie przechodzą. Przerwa na 2-3 godz. i od nowa. I tak kolejny dzien. W połowie nastepbego tygodnia mam cc - ale przez te skurcze trzymam wszystkich w gotowosci do opieki nad starszakami ( szpital 60 km ode mnie) .

Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 10.30 mam wizytę u gina. Nie śpię od 4 bo moja piesa dostała biegunki i musiałam wyjść z nią na dwór, później o 7, od tej 4 już tylko czuwałam czy wszystko z nią ok, eh :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 09:15

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy spacerek zrobilismy we wtorek w 5 dobie i gdyby nie szpital to tez bysmy codziennie wychodzili.

Pierwsza strone uzupelnie jak wrocimy zze szpitala.

Vlinder lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabellę gratulacje! Napisz coś więcej jak dojdziesz do siebie. Czyli narazie nie masz problemu z karmieniem. To mój największy strach przy cc. A jak na polnej dl ? Ja wiem ze trzeba omijać Panią obcięta na grzybka :) podobno jak ja zobaczę to nie ma szansy pomyłki.
    Jeszcz3 raz wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Zosi

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Izabellę gratulacje! Napisz coś więcej jak dojdziesz do siebie. Czyli narazie nie masz problemu z karmieniem. To mój największy strach przy cc. A jak na polnej dl ? Ja wiem ze trzeba omijać Panią obcięta na grzybka :) podobno jak ja zobaczę to nie ma szansy pomyłki.
    Jeszcz3 raz wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Zosi
    Napiszę potem więcej :) W ip średnio,pani na grzybka he he,no jest "fajna" ;) O przystawienie po cc nie martw się, bardzo pomagają. Zobaczymy jak będzie dalej ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle gratulacje! :) dużo zdrówka dla Was! :) super, ze po cc nie macie problemów ze ssaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 09:30

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia powodzenia na wizycie!

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim mamą, które urodziły serdeczne gratulacje :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ