X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasz szpital był bardzo zasadniczy jesli chodzi o tą zoltaczke i w zyciu by z takim poziomem nie wypuścił. Przecież 18 yo strasznie duzo! A wysoki poziom bilurbiny moze byc bardzo niebezpieczny dla dziecka. U nas nawet jak kolezanka z sali miala cos kolo 12 to jeden dzien naswietlali. My wychodzilismy z poziomem ponizej 5.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez położona zalecila w domu wystawiac dziecko do okna, zeby jak najwiecej lezalo przy sloneczku.
    W ogole wczoraj była juz trzeci raz i jestem w szoku jak Anielka urosla. W tydzien 250g na samym kp. A wczesniej tak pwoli przybierala.

100krotka30, Asiaf lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Florek jeszcze dwa dni temu też miał żółte białka, mimo że wyszliśmy z bilirubina 8,6. Ale ostatnie dwa dni w większości spędziliśmy na dworzu, junior wystawiony na słońcu i dziś już białka sa duuuuuuzo jasniejsze
    Właśnie nam tez kazali przebywać w jasnych słonecznych pomieszczeniach. A białka schodzą najpóźniej niestety.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Was w szpitalach była opieka fizjo bo ja miałam, stwierdziła rozejscie kresy białej i muszę się tym zająć. Póki co mam zalecenia jak funkcjonować żeby nie pogłębiać a po połogu skontrolować czy coś samo wróciło chyba na miejsce :-)
    A jaką podajcie wit D Mamusie?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia już z nami od wczoraj :) Ostatecznie skonczyło się cc. Okruszek z niej, 2550. Pięknie ssie i jest prześliczna. Kocham ją nad zycie.

Susełek,ostatecznie skończyło się na Polnej.

frezyjciada, veritaserum, Kas_ia, Minns, Hedgehog, Paplak, evve_2.0, JustynaG, monika_86, Angel1988, Av, 86Monia, KATARZYNACarm, Natalia1984, susełek, Paulinda, ola_g89, Asiaf, promyczek 39, 100krotka30, agaafabka, kuwejtonka, Mum2b, Vlinder, kasia1518, Wesoła89, Camilla13, GuBo lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była fizjo, wszystko jest ok, mam zalecenie ćwiczyć codziennie mięśnie kegla o nie dźwigać przez okres połogu-dobre sobie, z 20miesieczniakiem ważącym 12kg na pokladzie to mało realne :D

Ja wit D na razie nie podaje póki tyle czasu spędzamy na słońcu, a potem będę dawać vigantol. Starszak niestety po każdej miał mega bóle brzuszka i pediatra kazał odstawić i zacząć podawanie bliżej pół roku jak już jelita bardziej dojrzeją. Sprawdzałam mu poziom i miał w normie bez suplementacji, także tutaj też się wstrzymuję na razie

100krotka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratulacje! Niech rośnie okruszynka zdrowo! Jeszcze mniejsza od Florka... Oj rety! <3

Izabelle lubi tę wiadomość

• Paplak Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrze na te Wasze wagi to moja była gigantem -2,5kg w 35 tygodniu. A pomyslec ike czasu spedzilam w szpitalu z podejrzeniem hipotrofii.
    My mamy d-vitum. W ogole jako wczesniak dostalismy zalecenie podawania podwojnej dawki -800. Na szczescie mała nie ma problemow z jej lykaniem. Otwiera buzie i wlewamy kapsulke.

Izabelle, 100krotka30, Camilla13 lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Krasnalova?a tyle stresu dziecku zafundowałaś...

agaafabka, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacerku bylismy 3 razy ale nasza zabka nie lubi jak jej slonce grxeje buzke. Zobaczymy, moze to naswietlanie cos zmieni.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My praktycznie codziennie chodzimy na spacery. Mala je przesypia wiec obojetne jej czy w sloncu czy w cieniu :-)

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratuluje!!! A ciekawe co tam u Amy??? a u mnie dalej cisza... no coz... ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom :) sledzę Wasze wpisy po cichutku ;)
    Pozalę się, ze juz zmęczona jestem ttmi przepowiadaczami. Codziennie skurcze co 10 min ( albo co 15- regularne) i po godzinie przechodzą. Przerwa na 2-3 godz. i od nowa. I tak kolejny dzien. W połowie nastepbego tygodnia mam cc - ale przez te skurcze trzymam wszystkich w gotowosci do opieki nad starszakami ( szpital 60 km ode mnie) .

Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 10.30 mam wizytę u gina. Nie śpię od 4 bo moja piesa dostała biegunki i musiałam wyjść z nią na dwór, później o 7, od tej 4 już tylko czuwałam czy wszystko z nią ok, eh :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 09:15

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy spacerek zrobilismy we wtorek w 5 dobie i gdyby nie szpital to tez bysmy codziennie wychodzili.

Pierwsza strone uzupelnie jak wrocimy zze szpitala.

Vlinder lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabellę gratulacje! Napisz coś więcej jak dojdziesz do siebie. Czyli narazie nie masz problemu z karmieniem. To mój największy strach przy cc. A jak na polnej dl ? Ja wiem ze trzeba omijać Panią obcięta na grzybka :) podobno jak ja zobaczę to nie ma szansy pomyłki.
    Jeszcz3 raz wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Zosi

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Izabellę gratulacje! Napisz coś więcej jak dojdziesz do siebie. Czyli narazie nie masz problemu z karmieniem. To mój największy strach przy cc. A jak na polnej dl ? Ja wiem ze trzeba omijać Panią obcięta na grzybka :) podobno jak ja zobaczę to nie ma szansy pomyłki.
    Jeszcz3 raz wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Zosi
    Napiszę potem więcej :) W ip średnio,pani na grzybka he he,no jest "fajna" ;) O przystawienie po cc nie martw się, bardzo pomagają. Zobaczymy jak będzie dalej ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle gratulacje! :) dużo zdrówka dla Was! :) super, ze po cc nie macie problemów ze ssaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 09:30

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia powodzenia na wizycie!

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim mamą, które urodziły serdeczne gratulacje :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ