WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazajcie na te baldachimy, bo nie doj że są zbieraczem kurzu, ktory wisi nad dzieckiem, to są uznawane za niebezieczne. Bo dziecko moze wciągnąć go do srodka i sie zaplatac. Swego czasu ikea wycofala ze sprzedazy baldachimy nad dzieciece lozeczka uznajac je za potencjalne zagrozenie.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Uwazajcie na te baldachimy, bo nie doj że są zbieraczem kurzu, ktory wisi nad dzieckiem, to są uznawane za niebezieczne. Bo dziecko moze wciągnąć go do srodka i sie zaplatac. Swego czasu ikea wycofala ze sprzedazy baldachimy nad dzieciece lozeczka uznajac je za potencjalne zagrozenie.

Noworodek nie jest w stanie zaplątać się w baldachim. Matylda jeszcze nie przekręca się sama w łóżeczku, baldachim jest krótki na tyle, aby nie zagrażał. Gdy córka podrośnie i tak będzie przeniesiona do łóżeczka turystycznego, więc zaplątanie jej nie grozi. Co do kurzu, wolę wyprać go co tydzień, niż mieć świadomość, ze ten cały kurz spada na dziecko. Mimo iż mieszkam w centrum miasta to kurz muszę wycierać codziennie, nie mam pojęcia skąd się go aż tyle bierze. U nas kobieta z Kraamzorgu też pochwaliła pomysł baldachimu.

Ikea wycofała te baldachimy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2843597a0bd8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 19:23

KATARZYNACarm, agaafabka lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Hej kobietki ,Zuzia rośnie jak na drożdżach,grzeczna ,dużo śpi i często się śmieje...ja dochodzę do siebie zle zniosłam cc...a dziś smutne wieści zmarł pan doktor który prowadził ciąże i pomogł Zuzi przyjć na świat
    Super,że Maleńka zdrowo się rozwija. Ty daj sobie czas na dojście do siebie.

Bardzo przykra sprawa z lekarzem.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam chyba ostatnie spotkanie z położną. Rozmawiałyśmy o szczepieniach i polecała te osobne w sensie nieskojarzone. I na takie się zdecydujemy. Powiedziała też, że po szczepionce na gruźlice powstaje taki jakby wulkan w miejscu ukłucia i to jest znak, że szczepionka się dobrze przyjęła i żeby nie panikować.
    I żeby przypomnieć naszym mężom, że jak podczas porodu będzie im słabo to mają usiąść i poczekać aż im krew napłynie i nie robić problemów. Bo nie raz jest więcej problemów z facetami którzy mdleją niż z samą rodzącą :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:24

Vlinder, Camilla13, Natalia1984, Angel1988, KATARZYNACarm, Asiaf, ola_g89, agaafabka, Izabelle, 100krotka30, Wesoła89 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Nika312 do mnie też dziś przyszły ciuszki z h&m, są cudowne <3 też już wiszą na suszarce.

Co do organizera to też mam, ale powiem Wam, że jak powiesiłam organizer na łóżeczko i położyłam podkładkę do przewijania na łóżeczko to stwierdziłam, że nie będę dawała już żadnych ochraniaczy na szczebelki (które kupiłam bo są piękne - przyznaję) ani innych dupereli, bo dziecię nie będzie miało w ogóle miejsca na tlen.

Jak planujecie "urządzić" łóżeczka? Tylko prześcieradło, rożek/kocyk i koniec?

U nas jest prześcieradło A ba tym rożek, czasami na noc rożek przykrywam kocykiem- tak jest małej idealnie.

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel jak tam sytuacja na froncie?

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:13

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej bez zmian... :) czyli co jakis czas twardnienie brzucha i taki troche mocniejszy bol :) i czop sobie chyba odchodzi ale bardzo powoli... bo seksiku juz nie bylo dawno a przy podcieraniu na papierze zostaje taki ciagnacy sluz... jak bialko kurze... o ile to jest wlasnie czop :) tak wiec klade sie spac i zobaczymy co przyniesie noc :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Moja gin też tak mówiła. A dokładnie że ten ból jest normalny na tym etapie ale nie oznacza nic. Nie kazała jednak nabrać nospy już na tym etapie. Choć przyznaję że nie posłuchałam i wzięłam dziś. Miałam pierogi do skończenia a bolało tak że nie mogłam usiedzieć.
    Też od dłuższego czasu mam bóle miesiączkowe, także potwierdzam :) chociaż od dwóch dni te bóle miesiączkowe są inne. Nie zdziwię się, jak we wtorek usłyszę, że jest jakieś delikatne rozwarcie.
    Młoda tak mi się wwierca w kanał, że aż to czuję. Zdeterminowana dziewczyna :D chociaż lekarz stwierdził, że jest za duża i raczej nie wróży sukcesów w tym wstawianiu się w kanał. Ale zobaczymy, bo ewidentnie czuję, że próbuje.

Coś czuję, że rano przeczytamy już posta Angel ze szpitala :)
    EDIT: Nadal wierzę, że przeczytamy posta z porodówki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 22:34

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Ola dziekuje... jak bardzo bym chciala zeby tak bylo :) ale czuje ze moje dziecko jeszcze mnie troche przetrzyma w tych meczarniach psychicznych :D

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel to czop na bank, też tak miałam... Idź spać, odpocznij a najlepiej to wykorzystaj jeszcze mężulka, bo potem trochę przerwy będzie :P

Tak "apropo" to ja w sumie mam ochotę już od kilku dni, ale nadal się nie oczyściłam do końca :/ więc trzeba poczekać... Ale nosi mnie już konkretnie... Po pierwszym porodzie to dlugo nic nie było cały połóg na bank, ale i ja czułam się fatalnie i nie w głowie mi były igraszki...

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no chyba ostatnia rzecz na jaka mam teraz ochote to seks :/ wolala bym caly dom wypucowac :D

agaafabka, Vlinder, Wesoła89 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie rodziłam położne proponują to jak męczą skurcze a nic się nie dzieje:D także no! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czytałam o porodzie w jakims kraju, co prawda nie pamietam juz w jakim ala tam w szpitalu przy skurczach połozne zostawiaja rodzacą z partnerem zeby wspolzyli przy skurczach bo ponoc po pierwsze są mniej bolesne, bardziej wszystko sie odpreza to jeszcze szybcie się rodzi :D

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wody mi zaczynają odchodzić! rety rety!;-) o 21ej mi pociekło pierwszy raz, tak jakbym moczu nie utrzymala i do tej pory jeszcze 2 razy, ale to tak nei za wiele, wkładka utrzymała w zasadzie. No i teraz pod prysznicem czop już taki konkretny galaretkowaty. Skurczów na razie nie ma, wiec siedzimy w domu, ale juz tak jak na szpilkach;-)

agaafabka, ola_g89, p_tt, 100krotka30, Angel1988, JustynaG, KATARZYNACarm, Minns, Kas_ia, Hedgehog, Natalia1984, kuwejtonka, evve_2.0, susełek, GuBo, Wesoła89, promyczek 39, kasia1518 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy rewelacja!!! :) trzymam kciuki żeby się pięknie rozkręciło! :)

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amy,super :) niech szybko pojdzie :) trzymam kciuki, może mnie wezmie zaraz po Tobie hihi

Amy333 lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) A jak to jest, jak wody tak sobie powolutku odchodzą, nie chlusnelo mi od razu całe wiaderko, to nie musze gnać od razu do szpitala, nie?
    bo chciałabym jak najdłużej w domciu zostać, a na razie jeszcze zadnych skurczy nie ma:/

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Dzisiaj o 18:15 przez cc urodził się Filip :-D Nasze 3150g i 54cm szczęścia!

Wczoraj na wizycie u prowadzącej ginekolog okazali się że maly w ciągu 2tyg.przybral 50g a jego brzuszek praktycznie stanal w miejscu. Zlecono nam obserwacje w szpitalu, lekarz tutaj potwierdził diagnozę i uznał że że względu na bliski termin trzeba to urodzić. Balonik na szyjce + ocean oksytocyny nie wzbudziły żadnej akcji porodowej stad cc. Możliwa przyczyną byla cukrzyca ciążowa /choć łożysko i przepływy ok/ lub podwójne okrecenie pepowina.

Sytuacja Nas zaskoczyła ale mam obok siebie swoje maleństwo, męża i czuje się spokojna :-) tego uczucia życzę wszystkim oczekujacym!

Vlinder, ola_g89, Amy333, agaafabka, Paulla89, Izabelle, 100krotka30, Angel1988, veritaserum, JustynaG, KATARZYNACarm, Minns, Kas_ia, Asiaf, Natalia1984, kuwejtonka, Camilla13, monika_86, evve_2.0, susełek, GuBo, Wesoła89, kasia1518 lubią tę wiadomość

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dzięki dziewczyny:) A jak to jest, jak wody tak sobie powolutku odchodzą, nie chlusnelo mi od razu całe wiaderko, to nie musze gnać od razu do szpitala, nie?
    bo chciałabym jak najdłużej w domciu zostać, a na razie jeszcze zadnych skurczy nie ma:/
    Amy trzymam kciuki. Jeśli rodzisz naturalnie to dziecko powinno urodzić się do 24 godzin od odejścia wód, jeśli cc jest to uzależnione od głębokości wejścia dziecka w kanał rodny. Ja byłam po 2 godz. od odejścia wód (odeszła mi 1/4 wód). Córka urodziła się przez cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 00:23

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ