X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie mam daleko do szpitala...kurde ciekawe co to z tego bedzie :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam do szpitala 1,3 km i tez mam czekac az skurcze bedą co 5 minut, polozna mowila to samo co frezyjciada ze najlepiej we własnym otoczeniu doczkeac do tej fazy porodu :) cant wait :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 15:12

Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 śmigaj pod prysznic i dawaj znać, jak się akcja rozkręca :) trzymam kciuki!

Teraz jesteśmy już na takim etapie ciąży, że wchodząc po nocy na forum zastanawiam się, czy któraś urodziła :D a wiecie co jest najlepsze? że Waszymi objawami ekscytuje się bardziej niż swoimi :D

Amy333, Natalia1984 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podpisze wyprawke dziecia i ide pod prysznic ;) dam znac co i jak... ale kurde nic ten bol nie przechodzi... moze w koncu to to ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, naiwna wczoraj wysprzatalam pod nieobecność męża 100 metrów domu, zrobiłam ćwiczenia na piłce i poszłam na spacer wieczorem, po północy zaczęły się silniejsze niż zwykle bóle i co nic. Meczylam się do rana z przemęczenia dniem poprzednim. Synek do terminu ma jeszcze 9 dni, ale ja już ledwo wytrzymuje. Jutro Albo w sobote na kolejne ktg i badanie. Nie wiem skąd wziąć siłę na poród skoro w ciągu doby śpię około 4 godzin i to z przerwami :(

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel,może za chwilę będziesz juz rozpakowana ;)

Kolor czopa chyba o niczym nie świadczy. Jestem tego żywym przykładem ;) Jego odejście oznacza,że zbliża się poród,ale kiedy to nikt nie wie ;)

Już też chcę mieć to za sobą i ekscytuję się bardzo,jak u którejś cos się dzieje ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 pamietaj o oddychaniu przepona, zrelaksuj sie Kochana :) uhh tylko ta pierwsza faza moze trwac kilkanascie godzin...
    Ja mam dosyc daleko do szpitala i jakby skurcze robily sie mocne mam isc na tylnia kanape, przod nisko a tylek w gore zeby mala troche sie odsunela bysmy dojechali do szpitala :)

Ehh a ja mam jakies przeczucie ze urodze w pazdzierniku :)

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak za chwile to mam nadzieje ze nie ;) ale jak by to bylo dzisiaj to bym sie nie obrazila ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel ja coś czuję,że wylądujesz jednak na porodówce! kciukam i czekam na info!

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez mam taka nadzieje... bo bol nie przechodzi nawet po nospie... a wczoraj przeszlo... dzieki dziewczyny... bede Was informowac :)

Amy333, Vlinder, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszałyscie o tym porodzie na peronie? Jejku to dopiero akcja szybko musiała przebiegać:)))

Chciałam kupić gniazdko dla małego ale fajny pomysł podsunelyscie z wykorzystaniem mojego kokonu:)

Właśnie piore ciuszki z h&m, które dzisiaj do mnie dotarły. Są cudne. Zamówiłam też kilka pojemnikow do półek żeby ogarnąć trochę w szafie. I organizer do powieszenia taki szary z misiem -mega polecam. Powiesze go na szafie obok komody z przewijakiem, będzie dobry na kosmetyki i pampersy:)

Izabelle lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja też jak tu wchodzę się ekscytuje informacjami o rozkrecaniu akcji i tylko szukam symptomów u siebie. Ale z drugiej strony z dnia na dzień jestem też spokojniejsza, nie mam takiego ciśnienia na poród jak np w lipcu gdzie musiałam leżeć i czas mi się dluzyl niemiłosiernie. Teraz porobir cos w domu, pójdę na spacer, aktywność sprzyja mojemu samopoczuciu. A w sobotę już wrzesień to już w ogole zaczniemy sie rozkręcać :D. Trzymam kciuki za Was, dawajcie znać czy coś rusza.

ola_g89, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Amy333 u mojej przyjaciółki czop odszedł podbarwiony krwią i na drugi dzień była na porodówce. :)

O kurcze, niezle. Ja troche o tych czopach czytalam i jak krew u siebie zobaczyłam, to juz tez sie tak nakrecilam. No ale na razie cisza...no moze poza takim rozbpierającym bólem gdzieś w pochwie, szyjce, sama nie wiem...

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    No wlasnie problem z tym ze nie mam wanny tylko prysznic :/ a powiedz mi u Ciebie tez tak bylo ze caly dzien Ci sie akcja rozkrecala??

Krzesełko pod prysznic i siedziec:) Połozna nam mówiłą, ze krócej jak półgodziny to nie ma sensu.

Angel1988 lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 do mnie też dziś przyszły ciuszki z h&m, są cudowne <3 też już wiszą na suszarce.

Co do organizera to też mam, ale powiem Wam, że jak powiesiłam organizer na łóżeczko i położyłam podkładkę do przewijania na łóżeczko to stwierdziłam, że nie będę dawała już żadnych ochraniaczy na szczebelki (które kupiłam bo są piękne - przyznaję) ani innych dupereli, bo dziecię nie będzie miało w ogóle miejsca na tlen.

Jak planujecie "urządzić" łóżeczka? Tylko prześcieradło, rożek/kocyk i koniec?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosłownie tylko prześcieradło , otulacz , rożek i kocyk wisi na szczebelkach póki co ;) tyle
    No i mam przewijak na lozeczko bo na komodę brak miejsca ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja az zerknelam na pierwsza strone zeby zobaczyc czy jeszcze duzo nas zostalo ;)

Amy333, agaafabka, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Nika312 do mnie też dziś przyszły ciuszki z h&m, są cudowne <3 też już wiszą na suszarce.

Co do organizera to też mam, ale powiem Wam, że jak powiesiłam organizer na łóżeczko i położyłam podkładkę do przewijania na łóżeczko to stwierdziłam, że nie będę dawała już żadnych ochraniaczy na szczebelki (które kupiłam bo są piękne - przyznaję) ani innych dupereli, bo dziecię nie będzie miało w ogóle miejsca na tlen.

Jak planujecie "urządzić" łóżeczka? Tylko prześcieradło, rożek/kocyk i koniec?

Ja tez kupilam sliczny ochraniacz, ale wlasnie go wymontowalam, kurcze zabiera tyle tlenu i ogranicza widocznosc...Jak dzidzia bedzie wieksza, to zawiesze.
    Planuje prześcieradelko z podkładem, kocyk albo otulacz i tylko sie nad podusią zastanawiam. Czy nic nie dawać, czy może jednak ten cieniutki klin.

3i49hdgeac44oma5.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja az zerknelam na pierwsza strone zeby zobaczyc czy jeszcze duzo nas zostalo ;)

Ja dziś równy miesiąc do porodu, ale przez to rozwarcie i niskie ułożenie główki chyba nie dotrwam, choć różnie może być:)
    Narazie jeszcze tydzień biorę leki i odstawiam wszystko

Amy333 lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie łóżeczko materac i prześcieradło :P. W szafie czeka śpiworek, rożek, otulacz, kocyki - zobaczymy co sie sprawdzi. Poduszek czy żadnych kompletów pościeli na razie nie kupuje.

agaafabka lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ