WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie mam daleko do szpitala...kurde ciekawe co to z tego bedzie :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam do szpitala 1,3 km i tez mam czekac az skurcze bedą co 5 minut, polozna mowila to samo co frezyjciada ze najlepiej we własnym otoczeniu doczkeac do tej fazy porodu :) cant wait :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 15:12

Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 śmigaj pod prysznic i dawaj znać, jak się akcja rozkręca :) trzymam kciuki!

Teraz jesteśmy już na takim etapie ciąży, że wchodząc po nocy na forum zastanawiam się, czy któraś urodziła :D a wiecie co jest najlepsze? że Waszymi objawami ekscytuje się bardziej niż swoimi :D

Amy333, Natalia1984 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podpisze wyprawke dziecia i ide pod prysznic ;) dam znac co i jak... ale kurde nic ten bol nie przechodzi... moze w koncu to to ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, naiwna wczoraj wysprzatalam pod nieobecność męża 100 metrów domu, zrobiłam ćwiczenia na piłce i poszłam na spacer wieczorem, po północy zaczęły się silniejsze niż zwykle bóle i co nic. Meczylam się do rana z przemęczenia dniem poprzednim. Synek do terminu ma jeszcze 9 dni, ale ja już ledwo wytrzymuje. Jutro Albo w sobote na kolejne ktg i badanie. Nie wiem skąd wziąć siłę na poród skoro w ciągu doby śpię około 4 godzin i to z przerwami :(

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel,może za chwilę będziesz juz rozpakowana ;)

Kolor czopa chyba o niczym nie świadczy. Jestem tego żywym przykładem ;) Jego odejście oznacza,że zbliża się poród,ale kiedy to nikt nie wie ;)

Już też chcę mieć to za sobą i ekscytuję się bardzo,jak u którejś cos się dzieje ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 pamietaj o oddychaniu przepona, zrelaksuj sie Kochana :) uhh tylko ta pierwsza faza moze trwac kilkanascie godzin...
    Ja mam dosyc daleko do szpitala i jakby skurcze robily sie mocne mam isc na tylnia kanape, przod nisko a tylek w gore zeby mala troche sie odsunela bysmy dojechali do szpitala :)

Ehh a ja mam jakies przeczucie ze urodze w pazdzierniku :)

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak za chwile to mam nadzieje ze nie ;) ale jak by to bylo dzisiaj to bym sie nie obrazila ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel ja coś czuję,że wylądujesz jednak na porodówce! kciukam i czekam na info!

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez mam taka nadzieje... bo bol nie przechodzi nawet po nospie... a wczoraj przeszlo... dzieki dziewczyny... bede Was informowac :)

Amy333, Vlinder, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszałyscie o tym porodzie na peronie? Jejku to dopiero akcja szybko musiała przebiegać:)))

Chciałam kupić gniazdko dla małego ale fajny pomysł podsunelyscie z wykorzystaniem mojego kokonu:)

Właśnie piore ciuszki z h&m, które dzisiaj do mnie dotarły. Są cudne. Zamówiłam też kilka pojemnikow do półek żeby ogarnąć trochę w szafie. I organizer do powieszenia taki szary z misiem -mega polecam. Powiesze go na szafie obok komody z przewijakiem, będzie dobry na kosmetyki i pampersy:)

Izabelle lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja też jak tu wchodzę się ekscytuje informacjami o rozkrecaniu akcji i tylko szukam symptomów u siebie. Ale z drugiej strony z dnia na dzień jestem też spokojniejsza, nie mam takiego ciśnienia na poród jak np w lipcu gdzie musiałam leżeć i czas mi się dluzyl niemiłosiernie. Teraz porobir cos w domu, pójdę na spacer, aktywność sprzyja mojemu samopoczuciu. A w sobotę już wrzesień to już w ogole zaczniemy sie rozkręcać :D. Trzymam kciuki za Was, dawajcie znać czy coś rusza.

ola_g89, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Amy333 u mojej przyjaciółki czop odszedł podbarwiony krwią i na drugi dzień była na porodówce. :)

O kurcze, niezle. Ja troche o tych czopach czytalam i jak krew u siebie zobaczyłam, to juz tez sie tak nakrecilam. No ale na razie cisza...no moze poza takim rozbpierającym bólem gdzieś w pochwie, szyjce, sama nie wiem...

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    No wlasnie problem z tym ze nie mam wanny tylko prysznic :/ a powiedz mi u Ciebie tez tak bylo ze caly dzien Ci sie akcja rozkrecala??

Krzesełko pod prysznic i siedziec:) Połozna nam mówiłą, ze krócej jak półgodziny to nie ma sensu.

Angel1988 lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 do mnie też dziś przyszły ciuszki z h&m, są cudowne <3 też już wiszą na suszarce.

Co do organizera to też mam, ale powiem Wam, że jak powiesiłam organizer na łóżeczko i położyłam podkładkę do przewijania na łóżeczko to stwierdziłam, że nie będę dawała już żadnych ochraniaczy na szczebelki (które kupiłam bo są piękne - przyznaję) ani innych dupereli, bo dziecię nie będzie miało w ogóle miejsca na tlen.

Jak planujecie "urządzić" łóżeczka? Tylko prześcieradło, rożek/kocyk i koniec?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosłownie tylko prześcieradło , otulacz , rożek i kocyk wisi na szczebelkach póki co ;) tyle
    No i mam przewijak na lozeczko bo na komodę brak miejsca ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja az zerknelam na pierwsza strone zeby zobaczyc czy jeszcze duzo nas zostalo ;)

Amy333, agaafabka, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Nika312 do mnie też dziś przyszły ciuszki z h&m, są cudowne <3 też już wiszą na suszarce.

Co do organizera to też mam, ale powiem Wam, że jak powiesiłam organizer na łóżeczko i położyłam podkładkę do przewijania na łóżeczko to stwierdziłam, że nie będę dawała już żadnych ochraniaczy na szczebelki (które kupiłam bo są piękne - przyznaję) ani innych dupereli, bo dziecię nie będzie miało w ogóle miejsca na tlen.

Jak planujecie "urządzić" łóżeczka? Tylko prześcieradło, rożek/kocyk i koniec?

Ja tez kupilam sliczny ochraniacz, ale wlasnie go wymontowalam, kurcze zabiera tyle tlenu i ogranicza widocznosc...Jak dzidzia bedzie wieksza, to zawiesze.
    Planuje prześcieradelko z podkładem, kocyk albo otulacz i tylko sie nad podusią zastanawiam. Czy nic nie dawać, czy może jednak ten cieniutki klin.

3i49hdgeac44oma5.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja az zerknelam na pierwsza strone zeby zobaczyc czy jeszcze duzo nas zostalo ;)

Ja dziś równy miesiąc do porodu, ale przez to rozwarcie i niskie ułożenie główki chyba nie dotrwam, choć różnie może być:)
    Narazie jeszcze tydzień biorę leki i odstawiam wszystko

Amy333 lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie łóżeczko materac i prześcieradło :P. W szafie czeka śpiworek, rożek, otulacz, kocyki - zobaczymy co sie sprawdzi. Poduszek czy żadnych kompletów pościeli na razie nie kupuje.

agaafabka lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ