X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    A widzisz że ten czop odchodzi czy tylko ona widzi ? Fajnie że może się coś ruszy
    Tak, mam kawałki na bieliźnie 1- 2 cm

KATARZYNACarm, Vlinder lubią tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Tak, mam kawałki na bieliźnie 1- 2 cm

To fajnie bo u mnie cisza, wyjdzie na to że urodzę najpóźniej hehe fajnie tylko się cieszyć że twój poród przyjdzie o czasie

201809135365.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka super! To teraz trzymam kciuki za szybki rozwój akcji :)

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    My mamy bujaczek kinderkraft. Ma kilka pozucji do wyboru. Tez moze byc kolyska, lozeczkiem,krzesełkiem. Tez kiedys strasznie mi sie podobal tiny love, ale jak zobaczyłam go na zywo to przez te płozy jak przy sankach przestal mi sie podobac. Potem znalazlam taki obok naszego osiedlowego smietnika, ktoś wyrzucil i te plozy wygladaly strasznie, porysowane, zardzewiale. I juz w ogole stracilam jakos na niego ochote :P
    Macie unimo?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Jesteś zadowolona z kinderkraft unimo?
    Tak, jestem zadowolona. Ladnie wyglada, mała lubi w nim w ciagu dnia lezec jak akurat cos robie w kuchni czy w salonie i lubi jak ją w nim kołysze. W nocy oprocz lozeczka tez bardzo sprawdza nam sie gniazdko, bo Anielka nie zawsze lubi spac osobno w swoim lozeczku, mimo ze to dostawka wiec prawie, ze razem

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euj8ub.jpg
    Takie cos bardzo nam sie sprawdza.jak nie chce spac w lozeczku to bierzemy ja do siebie do lozka i jest w tym gniazdku i ja czuje sie bezpieczniej, ze jest jakby troche odgrodzona i jej nie przygnieciemy

P.S.na zdjeciu to nie Anielka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 13:05

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    euj8ub.jpg
    Takie cos bardzo nam sie sprawdza.jak nie chce spac w lozeczku to bierzemy ja do siebie do lozka i jest w tym gniazdku i ja czuje sie bezpieczniej, ze jest jakby troche odgrodzona i jej nie przygnieciemy

P.S.na zdjeciu to nie Anielka :P
    Gdzie kupowalas?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie mamuśki,jak to u Was się zapowiada,czy lekarze kierują Was do szpitala zaraz po terminie? Będą trzymać do porodu,wywoływać zaraz po terminie czy jak? Jak pytałam mojego gina,to mam być pod obserwacją,a na pytanie o wywoływanie,to " sie zobaczy". Utłukłabym go czasem ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezycjada, jak idzie kp? Pytam bo u nas w rodzinie cofnięte bródki często się zdarzają i na czym stanęła sprawa wędzidełka?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam na allegro http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7380716005

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak wcześniej rozmawialiśmy to powiedział że do 7 dni po terminie norma. Później też się zobaczy. I że co ja latam bo tak naprawdę norma to do 42 tygodnia i nie mam panikować ;p

Izabelle, agaafabka, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• Paplak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A czy ta góra jest ruchoma? Bo na kazdym zdjeciu jest opuszczony ten material ochronny, ale rozumiem ze moge sobie zlozyc jak np dziecko w domu siedzi czy lezy?
    Chodzi o ten daszek? Tak, on jest skladany.

Mum2b lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Tak, jestem zadowolona. Ladnie wyglada, mała lubi w nim w ciagu dnia lezec jak akurat cos robie w kuchni czy w salonie i lubi jak ją w nim kołysze. W nocy oprocz lozeczka tez bardzo sprawdza nam sie gniazdko, bo Anielka nie zawsze lubi spac osobno w swoim lozeczku, mimo ze to dostawka wiec prawie, ze razem
    A jak to myc? Bo czytam ze przy unimo nie ma opcji sciagniecia materialu i uprania

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Słodkie mamuśki,jak to u Was się zapowiada,czy lekarze kierują Was do szpitala zaraz po terminie? Będą trzymać do porodu,wywoływać zaraz po terminie czy jak? Jak pytałam mojego gina,to mam być pod obserwacją,a na pytanie o wywoływanie,to " sie zobaczy". Utłukłabym go czasem ;)
    ja dzisiaj przed badaniem zapytałam jak tojest z przenoszeniem, to usłyszałam ze tak jak wszedzie- do 10 dni sie czeka, potem ktg i badania i sie decyduje czy akcja skurczowa jest i czekamy naturalnie czy decydujemy sie na oxy. ale z tego co sie dowiedziałam mi nie grozi.. mam nadzieje ze ma racje ;)

Izabelle, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Frezycjada, jak idzie kp? Pytam bo u nas w rodzinie cofnięte bródki często się zdarzają i na czym stanęła sprawa wędzidełka?
    No idzie "jakoś" toć ja się nie poddam ;) na razie szukamy pozycji w której obojgu nam będzie wygodnie, na razie młodemu najwygodniej jest na rogalu do kp. Wedzidełko jedziemy podciąć prywatnie u chirurga w poniedziałek, mam nadzieję,że to trochę ułatwi nam kp, bo przez ten zbieg wędzidełka i bródki moje sutki są narażone na ał ał, aaaaleeeee poradzimy sobie! fakt jedzenie zajmuje mu dłuższą chwilę, bo zanim się przyśsie dość dobrze to się trochę pomęczymy razem. No ale pieluchy moczy, kupy robi, więc je aktywnie, damy radę ;)

Izabelle lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    No idzie "jakoś" toć ja się nie poddam ;) na razie szukamy pozycji w której obojgu nam będzie wygodnie, na razie młodemu najwygodniej jest na rogalu do kp. Wedzidełko jedziemy podciąć prywatnie u chirurga w poniedziałek, mam nadzieję,że to trochę ułatwi nam kp, bo przez ten zbieg wędzidełka i bródki moje sutki są narażone na ał ał, aaaaleeeee poradzimy sobie! fakt jedzenie zajmuje mu dłuższą chwilę, bo zanim się przyśsie dość dobrze to się trochę pomęczymy razem. No ale pieluchy moczy, kupy robi, więc je aktywnie, damy radę ;)
    Oby po podcięciu wędzidełka było Małemu łatwiej ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam zamówić taki kokon dla małej, ale ostatecznie zrezygnowałam.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też sie nad tym zastanawiałam ale mam poduche ciążową którą składa sie w taki kokon a do tego była kołderka pod spod i podzuszeczka więc to raczej będzie spełniac takie samo zadanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:

Idę we wtorek do porodu z cukrzyca

Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A mnie doszły mdłości i zawroty głowy:(

Mnie tez muli, jesc mi sie nie chce, waga mi znów zjechała. Aw konsekwencji tez sie słabo czuje, az sie w głowie kreci. Kurcze trzeba sie zmobilizowac i siły zbierać, na razie zarzuciłam sobie mega dawke wit C i miskę owocków;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ