X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć... powiem Wam ze juz jestem zdesperowana tym czekaniem... ciagle boli mnie brzuch okresowo i krzyze... i mialam nadzieje ze przy tym moim rozwarciu moze cos w nocy ruszy wiecej a tu dupa blada... od rana znowu bol okresowy i tyle... jade do miasta po wyprawke do przedszkola dla dzieci bo jeszcze wczoraj dostalam telefon ze zwolnilo sie miejsce i przyjma mi syna... wiec spadlo to na mnie jak grom z jasnego nieba... nic dla niego nie mam :/ zycze milego dnia ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Fezycjada a kojarzysz jakis pałąk/łuk doczepiany do wozka, fotelika itd. ale BEZ zabawek? Wolalabym sama dokupic zawieszki i je doczepiac, zmieniac. Niestety nie moge takiego znaleźć.
    Też szukam, bo mi te zabawki pstrokate się nie podobają.... Jeszcze nie wpadłam na nic takiego. W ostateczności kupię jakiś najtańszy, wypruje zabawki i doszyje swoje :P
    Ale to jeszcze duuuuuzo czasu mam zanim dzieć zacznie się interesować takimi rzeczami

A leżaczek z tiny jest mega, ale właśnie szkoda, że nie składa się tsk żeby np schować go gdzieś, albo wrzucić do auta. Kupiłam używany za 150zl ale pani dorzuciła mi jeszcze matę z pałąkami na podłogę, rogala do kp, jakieś zabawki itp :) także jestem mega zadowolona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 09:25

• Av Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin z USG na pojutrze. Brzuch już bardzo nisko. Sikanie to katorga. Za pół godziny mam kontrolne KTG, ale oddechu nie wstrzymuje...

Mum2b, Izabelle lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bujaczek kinderkraft. Ma kilka pozucji do wyboru. Tez moze byc kolyska, lozeczkiem,krzesełkiem. Tez kiedys strasznie mi sie podobal tiny love, ale jak zobaczyłam go na zywo to przez te płozy jak przy sankach przestal mi sie podobac. Potem znalazlam taki obok naszego osiedlowego smietnika, ktoś wyrzucil i te plozy wygladaly strasznie, porysowane, zardzewiale. I juz w ogole stracilam jakos na niego ochote :P

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mam żadnego bujaczka i nie wiem czy kupimy jakiś. Ogólnie mam naprawdę mało pierdol. Żadnych zabawek, karuzeli itp. zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    My mamy bujaczek kinderkraft. Ma kilka pozucji do wyboru. Tez moze byc kolyska, lozeczkiem,krzesełkiem. Tez kiedys strasznie mi sie podobal tiny love, ale jak zobaczyłam go na zywo to przez te płozy jak przy sankach przestal mi sie podobac. Potem znalazlam taki obok naszego osiedlowego smietnika, ktoś wyrzucil i te plozy wygladaly strasznie, porysowane, zardzewiale. I juz w ogole stracilam jakos na niego ochote :P

Jesteś zadowolona z kinderkraft unimo?

• Minns Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin z 1 usg w 6 tyg ciąży na 1 września, ale jakoś nie chce mi sie w niego wierzyć. Nawet boli okresowych ostatnio prawie nie mam.
    Czy Wy też musicie powtarzać swoim facetom 10 razy coś zanim sie za to wezmą? Mój mnie zaczyna doprowadzać do szału. Od weekendu prosiłam go żeby rozkręcił mi suszarkę bo sie wyłącza i chcialam ja przeczyscić. Suszarka leży jak byk w łazience na widoku i dalej nic z nią nie zrobił. Wstałam rano i już jestem wkurzona. Chyba pojade dzisiaj i po prostu kupię nową a jemu podziekuje za pomoc. Masakra i jak ma być miło, ileż można powtarzać;/...

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Izabelle a jakie leczenie jesli mozesz napisac?
    Całą ciążę biorę sterydy,po ciaży będę schodzić z dawki do 0 i po zakończeniu dopiero szczepienia

Mum2b lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja mam termin z 1 usg w 6 tyg ciąży na 1 września, ale jakoś nie chce mi sie w niego wierzyć. Nawet boli okresowych ostatnio prawie nie mam.
    Czy Wy też musicie powtarzać swoim facetom 10 razy coś zanim sie za to wezmą? Mój mnie zaczyna doprowadzać do szału. Od weekendu prosiłam go żeby rozkręcił mi suszarkę bo sie wyłącza i chcialam ja przeczyscić. Suszarka leży jak byk w łazience na widoku i dalej nic z nią nie zrobił. Wstałam rano i już jestem wkurzona. Chyba pojade dzisiaj i po prostu kupię nową a jemu podziekuje za pomoc. Masakra i jak ma być miło, ileż można powtarzać;/...

Mój ma na wszystko czas. Jak mu mówię: trzeba nauczyć się fotelik montować.... Pokaże Ci ciuszki jak się nazywają... To słyszę: WSZYSTKO WYJDZIE W PRAKTYCE. Jak na starego konia lat 38 nigdy nie trzymającego noworodka na rękach jestem wybitnie ciekawa jego praktyki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 09:57

Left_ie, Av, Wesoła89, GuBo, Amy333, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad tym leżaczkiem z kinderkraft, ładnie wygląda i wydaje się że długo będzie służył. W smyku chyba ostatnio jakaś promocja na niego była, ale nie jestem pewna. Ostatnio upolowałam monitor oddechu na olxie jeszcze przez rok na gwarancji ;) no i do kompletnej wyprawki brakuje mi laktatora o którym będę myślała już po porodzie i ewentualnie tego leżaczka, ale to już nie jest produkt pierwszej potrzeby.

Do pełni szczęścia tylko Zofii brakuje ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jak facet mówi że coś zrobi to znaczy, że zrobi! I nie trzeba mu co pół roku przypominać :D

ola_g89, Izabelle, Mum2b, Amy333, kasia1518 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż np trzy lata montuje światło kierunkowe w kuchni...a że kupiłam sobie taśmę led pod szafki bo miałam ciemno jak coś robiłam to w sumie mu nie spieszno z dopełnieniem obowiązku. A ponadto teraz stwierdza, że skoro się budujemy to po co robić to światło. To nic, że zanim się wprowadzimy miną kolejne lata wiszenia kabla z sufitu. Od trzech miesięcy proszę żeby mi odkręcił z wanny ten syfon, bo wolno woda spływa i trzeba go wyczyścić, a ja nie mogę go odkręcić-z cała reszta z umywalki itd sama sobie poradziłam. No faceci tak mają po prostu...

• renjak Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam Tiny Love, ale praktycznie nie używałam wcale, tylko ewentualnie na płasko jak Młody spał w pokoju obok, a ten pałąk kwiatek mnie tylko denerwował:) więc mało używany..ja teraz miałam problem żeby znaleźć dobre krzesło do jedzenia dla syna (2,6 miesięcy), bo nie chce jeść w krzesełku z Ikei, tylko takie żeby rosło razem z nim. Nawet nie wiedziałam, że te krzesła są takie drogie...może któraś z Was ma jakieś godne polecenia? Niby i tak już zamówiłam, ale jak ktoś ma doświadczenie w tym temacie to chętnie wysłucham:) Oczywiście chodzi mi o krzesło z podparciem na nogi i żeby mógł sam do niego wsiadać..

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj bo oni maja czas :) moj uwielbia robic wszystko pozniej niz na ostatnia chwile :) jak bede z mala w szpitalu to pewnie bedzie zapierdzielal jak dziki... ja wole planowac i robic etapami a on... nooo :) coz... najwyzej w 2 dni zabuduje kominek, pomaluje caly dol, polozy tapete na 1 scianie, obsadzi 4 pary drzwi, umyje fronty w kuchni, wszystkie okna (powiedzial ze to zrobi jak chcialam je umyc) no i wyszoruje caly dom :) czemu mam wrazenie ze nie zrobi nawet 1/3? :))

Izabelle, Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego trzeba pogonić do roboty A tak to robi, też moja suszarka się wyłączala ale poszłam kupić nową .

201809135365.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas hitem była przeciekajaca słuchawka prysznicowa. Oczywiście, ze byłabym w stanie sama ja wymienić, ale się uparłam, ze on ma to zrobić, bo inaczej zawsze będę naprawiać wszystko sama. Okleilam ja taśma izolacyjna, oczojebna, niebieska, żeby zauważył, ze coś jest nie tak. Stwierdził, ze to super patent i dalej tak wisiała :D ostatecznie skończyło się na tym, ze musiałam wjechać na jego ambicje Pana Domu - oczywiście w przemyślany sposób, bez obrażania i na drugi dzień dumny jak paw pokazywał, jak pięknie wymienił słuchawkę. :D mężczyźni...
    Łóżeczko tez będzie przestawiał do sypialni jak będę w szpitalu. Zobaczymy. Jego ulubiony argument „ale przecież cesarka jest dopiero 13.09.” :D Mam tylko nadzieje, ze Pola będzie miała gdzie spać w razie czego :D

Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego też trzeba gonić. Ale w końcu zrobi. Ale co się naczekam to moje. Teraz np prosiłam żeby kabinę prysznicową przejechał silikonem bo stary trochę zgrzybiały się zrobił. Ma czas...
    Ulubiony argument mojego jak np się denerwuje że nie odbiera telefonu a coś się może przecież dziać to " u pierworódke akcja porodowa trwa minimum 12h " : D

Renjak mi się strasznie podoba to krzesełko drewniane tripp trap że stokke. Cena mnie odstrasza oczywiście chociaż jeśli faktycznie będzie używane długo to chyba zainwestuje. Te składane plastikowe w ogóle do mnie nie przemawiają. To z Ikei najprostsze chyba jest okej tylko że to nogi wiszą i ja nie wiem czy tak może być ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:08

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, Rozwarcie na 1.5cm szyjka skrócona o połowę, czop odchodzi dużymi kawałkami. Wg położnej wszystko idzie super,bóle @ i krzyżowe tylko na plus. Obstawia Porod w przyszłym tygodniu. Ciekawe :)

KATARZYNACarm, Paulinda, susełek, Izabelle, ola_g89, Angel1988, Natalia1984, Camilla13, Wesoła89, Mum2b, GuBo, Amy333, Minns, Paulla89, Vlinder lubią tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja po wizycie, Rozwarcie na 1.5cm szyjka skrócona o połowę, czop odchodzi dużymi kawałkami. Wg położnej wszystko idzie super,bóle @ i krzyżowe tylko na plus. Obstawia Porod w przyszłym tygodniu. Ciekawe :)
    A widzisz że ten czop odchodzi czy tylko ona widzi ? Fajnie że może się coś ruszy

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dziś umylam okna, które mój maz mył od 2 miesięcy ;) Teraz czekam na efekty ...
    już w sumie wszystko mam. Wczoraj ostatnie przepakowania torby, maź złożył łóżeczko. Dziś przyszedł hyalobarrier gel. Mogę już rodzic :)

KATARZYNACarm, Amy333 lubią tę wiadomość

‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ