WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć... powiem Wam ze juz jestem zdesperowana tym czekaniem... ciagle boli mnie brzuch okresowo i krzyze... i mialam nadzieje ze przy tym moim rozwarciu moze cos w nocy ruszy wiecej a tu dupa blada... od rana znowu bol okresowy i tyle... jade do miasta po wyprawke do przedszkola dla dzieci bo jeszcze wczoraj dostalam telefon ze zwolnilo sie miejsce i przyjma mi syna... wiec spadlo to na mnie jak grom z jasnego nieba... nic dla niego nie mam
zycze milego dnia
-
nick nieaktualnyHedgehog wrote:Fezycjada a kojarzysz jakis pałąk/łuk doczepiany do wozka, fotelika itd. ale BEZ zabawek? Wolalabym sama dokupic zawieszki i je doczepiac, zmieniac. Niestety nie moge takiego znaleźć.
Ale to jeszcze duuuuuzo czasu mam zanim dzieć zacznie się interesować takimi rzeczami
A leżaczek z tiny jest mega, ale właśnie szkoda, że nie składa się tsk żeby np schować go gdzieś, albo wrzucić do auta. Kupiłam używany za 150zl ale pani dorzuciła mi jeszcze matę z pałąkami na podłogę, rogala do kp, jakieś zabawki itptakże jestem mega zadowolona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 09:25
-
My mamy bujaczek kinderkraft. Ma kilka pozucji do wyboru. Tez moze byc kolyska, lozeczkiem,krzesełkiem. Tez kiedys strasznie mi sie podobal tiny love, ale jak zobaczyłam go na zywo to przez te płozy jak przy sankach przestal mi sie podobac. Potem znalazlam taki obok naszego osiedlowego smietnika, ktoś wyrzucil i te plozy wygladaly strasznie, porysowane, zardzewiale. I juz w ogole stracilam jakos na niego ochote
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaplak wrote:My mamy bujaczek kinderkraft. Ma kilka pozucji do wyboru. Tez moze byc kolyska, lozeczkiem,krzesełkiem. Tez kiedys strasznie mi sie podobal tiny love, ale jak zobaczyłam go na zywo to przez te płozy jak przy sankach przestal mi sie podobac. Potem znalazlam taki obok naszego osiedlowego smietnika, ktoś wyrzucil i te plozy wygladaly strasznie, porysowane, zardzewiale. I juz w ogole stracilam jakos na niego ochote
Jesteś zadowolona z kinderkraft unimo? -
Ja mam termin z 1 usg w 6 tyg ciąży na 1 września, ale jakoś nie chce mi sie w niego wierzyć. Nawet boli okresowych ostatnio prawie nie mam.
Czy Wy też musicie powtarzać swoim facetom 10 razy coś zanim sie za to wezmą? Mój mnie zaczyna doprowadzać do szału. Od weekendu prosiłam go żeby rozkręcił mi suszarkę bo sie wyłącza i chcialam ja przeczyscić. Suszarka leży jak byk w łazience na widoku i dalej nic z nią nie zrobił. Wstałam rano i już jestem wkurzona. Chyba pojade dzisiaj i po prostu kupię nową a jemu podziekuje za pomoc. Masakra i jak ma być miło, ileż można powtarzać;/...wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyMinns wrote:Ja mam termin z 1 usg w 6 tyg ciąży na 1 września, ale jakoś nie chce mi sie w niego wierzyć. Nawet boli okresowych ostatnio prawie nie mam.
Czy Wy też musicie powtarzać swoim facetom 10 razy coś zanim sie za to wezmą? Mój mnie zaczyna doprowadzać do szału. Od weekendu prosiłam go żeby rozkręcił mi suszarkę bo sie wyłącza i chcialam ja przeczyscić. Suszarka leży jak byk w łazience na widoku i dalej nic z nią nie zrobił. Wstałam rano i już jestem wkurzona. Chyba pojade dzisiaj i po prostu kupię nową a jemu podziekuje za pomoc. Masakra i jak ma być miło, ileż można powtarzać;/...
Mój ma na wszystko czas. Jak mu mówię: trzeba nauczyć się fotelik montować.... Pokaże Ci ciuszki jak się nazywają... To słyszę: WSZYSTKO WYJDZIE W PRAKTYCE. Jak na starego konia lat 38 nigdy nie trzymającego noworodka na rękach jestem wybitnie ciekawa jego praktyki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 09:57
Left_ie, Av, Wesoła89, GuBo, Amy333, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Też się zastanawiam nad tym leżaczkiem z kinderkraft, ładnie wygląda i wydaje się że długo będzie służył. W smyku chyba ostatnio jakaś promocja na niego była, ale nie jestem pewna. Ostatnio upolowałam monitor oddechu na olxie jeszcze przez rok na gwarancji
no i do kompletnej wyprawki brakuje mi laktatora o którym będę myślała już po porodzie i ewentualnie tego leżaczka, ale to już nie jest produkt pierwszej potrzeby.
Do pełni szczęścia tylko Zofii brakujeAmy333 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój mąż np trzy lata montuje światło kierunkowe w kuchni...a że kupiłam sobie taśmę led pod szafki bo miałam ciemno jak coś robiłam to w sumie mu nie spieszno z dopełnieniem obowiązku. A ponadto teraz stwierdza, że skoro się budujemy to po co robić to światło. To nic, że zanim się wprowadzimy miną kolejne lata wiszenia kabla z sufitu. Od trzech miesięcy proszę żeby mi odkręcił z wanny ten syfon, bo wolno woda spływa i trzeba go wyczyścić, a ja nie mogę go odkręcić-z cała reszta z umywalki itd sama sobie poradziłam. No faceci tak mają po prostu...
-
Ja też mam Tiny Love, ale praktycznie nie używałam wcale, tylko ewentualnie na płasko jak Młody spał w pokoju obok, a ten pałąk kwiatek mnie tylko denerwował
więc mało używany..ja teraz miałam problem żeby znaleźć dobre krzesło do jedzenia dla syna (2,6 miesięcy), bo nie chce jeść w krzesełku z Ikei, tylko takie żeby rosło razem z nim. Nawet nie wiedziałam, że te krzesła są takie drogie...może któraś z Was ma jakieś godne polecenia? Niby i tak już zamówiłam, ale jak ktoś ma doświadczenie w tym temacie to chętnie wysłucham:) Oczywiście chodzi mi o krzesło z podparciem na nogi i żeby mógł sam do niego wsiadać..
-
Ojjj bo oni maja czas
moj uwielbia robic wszystko pozniej niz na ostatnia chwile
jak bede z mala w szpitalu to pewnie bedzie zapierdzielal jak dziki... ja wole planowac i robic etapami a on... nooo
coz... najwyzej w 2 dni zabuduje kominek, pomaluje caly dol, polozy tapete na 1 scianie, obsadzi 4 pary drzwi, umyje fronty w kuchni, wszystkie okna (powiedzial ze to zrobi jak chcialam je umyc) no i wyszoruje caly dom
czemu mam wrazenie ze nie zrobi nawet 1/3?
)
Izabelle, Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość
-
U nas hitem była przeciekajaca słuchawka prysznicowa. Oczywiście, ze byłabym w stanie sama ja wymienić, ale się uparłam, ze on ma to zrobić, bo inaczej zawsze będę naprawiać wszystko sama. Okleilam ja taśma izolacyjna, oczojebna, niebieska, żeby zauważył, ze coś jest nie tak. Stwierdził, ze to super patent i dalej tak wisiała
ostatecznie skończyło się na tym, ze musiałam wjechać na jego ambicje Pana Domu - oczywiście w przemyślany sposób, bez obrażania i na drugi dzień dumny jak paw pokazywał, jak pięknie wymienił słuchawkę.
mężczyźni...
Łóżeczko tez będzie przestawiał do sypialni jak będę w szpitalu. Zobaczymy. Jego ulubiony argument „ale przecież cesarka jest dopiero 13.09.”Mam tylko nadzieje, ze Pola będzie miała gdzie spać w razie czego
Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMojego też trzeba gonić. Ale w końcu zrobi. Ale co się naczekam to moje. Teraz np prosiłam żeby kabinę prysznicową przejechał silikonem bo stary trochę zgrzybiały się zrobił. Ma czas...
Ulubiony argument mojego jak np się denerwuje że nie odbiera telefonu a coś się może przecież dziać to " u pierworódke akcja porodowa trwa minimum 12h " : D
Renjak mi się strasznie podoba to krzesełko drewniane tripp trap że stokke. Cena mnie odstrasza oczywiście chociaż jeśli faktycznie będzie używane długo to chyba zainwestuje. Te składane plastikowe w ogóle do mnie nie przemawiają. To z Ikei najprostsze chyba jest okej tylko że to nogi wiszą i ja nie wiem czy tak może być ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:08
ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa po wizycie, Rozwarcie na 1.5cm szyjka skrócona o połowę, czop odchodzi dużymi kawałkami. Wg położnej wszystko idzie super,bóle @ i krzyżowe tylko na plus. Obstawia Porod w przyszłym tygodniu. Ciekawe
KATARZYNACarm, Paulinda, susełek, Izabelle, ola_g89, Angel1988, Natalia1984, Camilla13, Wesoła89, Mum2b, GuBo, Amy333, Minns, Paulla89, Vlinder lubią tę wiadomość
-
agaafabka wrote:Ja po wizycie, Rozwarcie na 1.5cm szyjka skrócona o połowę, czop odchodzi dużymi kawałkami. Wg położnej wszystko idzie super,bóle @ i krzyżowe tylko na plus. Obstawia Porod w przyszłym tygodniu. Ciekawe
-
nick nieaktualnyA ja właśnie dziś umylam okna, które mój maz mył od 2 miesięcy
Teraz czekam na efekty ...
już w sumie wszystko mam. Wczoraj ostatnie przepakowania torby, maź złożył łóżeczko. Dziś przyszedł hyalobarrier gel. Mogę już rodzicKATARZYNACarm, Amy333 lubią tę wiadomość