WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde mnie coraz bardziej pobolewa,ale nie brzuch,tylko tak bardziej pochwa. mam uczucie parcia na siku,a tam nic. no kropla krwi sie w tym sluzie pojawila. sorki,za dosadne opisy,ale kurcze juz troche panikuje
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Jejku dziewczyny, tylko jak wyglądają te skurcze?
-
Amy ja prawie co wieczór mam mękę, mały jest od lipca bardzo nisko i jak zaczyna swoje wieczorne harce to mam wrażenie, że zaraz mi wyleci, tak tam ciśnie czasem kłuje, rozpiera. Czuję, że właśnie znowu zaczyna także czeka mnie nieprzespana noc...
Jeśli chodzi o tą krew to obserwuj czy nie ma tego więcej, w sumie ja bym pewnie też panikowała. Może warto pojechać na IP?wrzesień 2018 - synek -
frezyjciada wrote:No dlatego my też zdecydowaliśmy się, że rejestrujemy przez internet, bo wez jedź 80km w jedną stronę stać w urzędzie.
Ja tylko tak rozkminiam jak to potem jest z odpisami w razie co, czy trzeba jechać tam po odpis, czy można u siebie w usc wziąć, czy jak to wygląda w praktyce
Można pobrać w swoim urzędzie.kasia1518
-
Ahhh z tymi imionami- niestety wszystkim się nie dogodzi. Mojej mamie też Zosia się nie podobało... Bo jakaś tam koleżanka i źle jej się kojarzy i będą wołać na nią Zocha... nawet jak ktoś się jej pytał w rodzinie to mówiła że nie wie jakie imię dajemy... może Józefina. I kiedyś ciocia do mnie z tekstem... jak tam Józia? Ja nieświadoma co jest grane pytam się mamy o co ciotce chodziło i dopiero mi wyjaśniła... pokłocilam się z nia tylko i rzuciłam że lepiej niech się nie odzywa wcale jak ma gadać głupoty. I że będzie musiała się przyzwyczaić bo mam się to imię podoba.
A jak Zosia sie urodziła ... wszystko się zmieniło i mówi ze piękne imię i pasuje do niej ... takze ten tego ☺Wesoła89 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Dziewczyny mam dylemat co do szczepień... zawsze mówiłam że starym systemem że każda osobno... na wizycie położna poinformowała że w związku z tym że Zofia jest wcześniakiem to dostaniemy z sanepidu za darmo szczepionki 5w1 które są dużo czystsze niż te pojedyncze... I kurde nie wiem teraz co robićkasia1518
-
Warto zapytać położnej co ma na myśli mówiąc "czystsze". Szczepy bakteryjne są identyczne ale dodatkowo masz substancje separujące szczepy, więc ja tych szczepionek nie nazwałbym bardziej czystymi. Plusem jest jedno klucie a nie 5
Z takich innych istotnych informacji, szczepionki skojarzone mają zmniejszoną ilość antygenów i żeby wzmocnić ich działanie dodaje się tzw adiuwanty (m.in.glin) które sprawiają że według mnie szczepienia skojarzone są ryzykowniejsze. Ale to tylko moja opiniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 23:02
kasia1518, Vlinder, Izabelle, frezyjciada lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
kasia1518 wrote:Dziewczyny mam dylemat co do szczepień... zawsze mówiłam że starym systemem że każda osobno... na wizycie położna poinformowała że w związku z tym że Zofia jest wcześniakiem to dostaniemy z sanepidu za darmo szczepionki 5w1 które są dużo czystsze niż te pojedyncze... I kurde nie wiem teraz co robić
kasia1518, Mum2b lubią tę wiadomość
Leon
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja dzisiaj mega mocny ból okresowy, twardy brzuch i okropny ból pleców przez połowę dnia. Dziś pierwszy raz zobaczyłam mokrą kropelke na prawej piersi- jestem w szoku.
Jutro wizyta u położnej. Zobaczymy co powie. Pewnie nic... czekać heheVlinder, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:Warto zapytać położnej co ma na myśli mówiąc "czystsze". Szczepy bakteryjne są identyczne ale dodatkowo masz substancje separujące szczepy, więc ja tych szczepionek nie nazwałbym bardziej czystymi. Plusem jest jedno klucie a nie 5
Z takich innych istotnych informacji, szczepionki skojarzone mają zmniejszoną ilość antygenów i żeby wzmocnić ich działanie dodaje się tzw adiuwanty (m.in.glin) które sprawiają że według mnie szczepienia skojarzone są ryzykowniejsze. Ale to tylko moja opinia
Dziecko w pierwszym roku życia, szczepione tylko szczepionkami refundowanymi otrzyma 2,85 mg aluminium w szczepionkach, oraz 0,15 mg tiomersalu.
Dziecko w pierwszym roku życia, szczepione szczepionkami skojarzonymi otrzyma:
opcja I (5 w 1) Infanrix-IPV: 2,25 mg aluminium w szczepionkach i nie otrzyma tiomersalu
opcja II (5 w 1) Pentaxim: 1,65 mg aluminium w szczepionkach i nie otrzyma tiomersalu
opcja III (6 w 1) Infanrix-Hexa: 2,71 mg aluminium w szczepionkach i nie otrzyma tiomersalu
opcja IV (6 w 1) Hexacima: 2,25 mg aluminium w szczepionkach i nie otrzyma tiomersaluMum2b lubi tę wiadomość
Leon
-
agaafabka wrote:Dziewczyny a ja dzisiaj mega mocny ból okresowy, twardy brzuch i okropny ból pleców przez połowę dnia. Dziś pierwszy raz zobaczyłam mokrą kropelke na prawej piersi- jestem w szoku.
Jutro wizyta u położnej. Zobaczymy co powie. Pewnie nic... czekać heheagaafabka lubi tę wiadomość
Leon
-
Av to nie jest takie czarno-białe jak piszesz bo po pierwsze mniej antygenów to ostatecznie mniejsza ochrona a jeśli już piszemy o krztuścu to więcej nopów jest po skojarzonych. Jutro siądę przy kompie to wrzucę źródło
Mum2b lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Amy333 wrote:Kurde mnie coraz bardziej pobolewa,ale nie brzuch,tylko tak bardziej pochwa. mam uczucie parcia na siku,a tam nic. no kropla krwi sie w tym sluzie pojawila. sorki,za dosadne opisy,ale kurcze juz troche panikuje
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Właśnie i ja mam to samo. Byłam rano z psem i nagle zaczął boleć mnie brzuch okresowo i to trwało większą część dnia, aż wzięłam nospę. Do tego również ciągłe uczucie parcia na pęcherz, idę do wc a tam kilka kropel. Mała napiera na szyjkę, to boli i sprawia mi spory dyskomfort. Ledwo już chodzę, brzuch bardzo mi ciąży, wstawanie z kanapy to wyczyn. Cyckami dotykam brzucha
-
Rucola wrote:Av to nie jest takie czarno-białe jak piszesz bo po pierwsze mniej antygenów to ostatecznie mniejsza ochrona a jeśli już piszemy o krztuścu to więcej nopów jest po skojarzonych. Jutro siądę przy kompie to wrzucę źródło
Mum2b lubi tę wiadomość
Leon
-
Też mam to nadduszanie na pęcherz i wszystko na dole,że niekiedy mam wrażenie,że Mała wyskoczy jak petarda
Te bóle,kłucia itp to juz na porządku dziennym.
Co do szczepień to ja mam zawsze wątpliwośc odnośnie wiarygodności źródeł. Nie wiemy jak dziecko zareaguje na podaną szczepionkę i czy będą konsekwencje czy nie i nie ma tu niestety znaczenia rodzaj podanej szczepionki. Dobry pediatra, obiektywny i wnikliwy to podstawa,aby pomógł podjąć decyzję.Rucola lubi tę wiadomość
-
p_tt wrote:No to jak mową o szczepieniach to powiedzcie co zamierzacie zrobić lub już zrobililyscie ze szczepieniem w szpitalu. Prosiłyście o badanie krwi wcześniej, czy szczepili jak leci?
Zosi nie zaszczepimy w,szpitalu ze względu na moje leczenie. Pierwsze szczepienie zaliczymy dopiero miesiąc po porodzie przy braku kp,lub miesiąc po zakończeniu mojego leczenia przy kp. Weźmiemy zwykłe szczepionki + rota jeśli zdążymy, będziemy robić dłuższe odstępy między szczepieniami,wszystko pod kontrolą lekarza i wg jego zaleceń.Mum2b, kuwejtonka lubią tę wiadomość