WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
p_tt wrote:U nas też się Pola nie wszystkim podoba, było już parę komentarzy, nawet jedna ciocia za każdym razem pyta czy wymyslilismy lepsze imię czy dalej to samo...
Z obu stron jest to pierwsza wnuczka i obie babcie maja tak samo ba imię, więc dla większości było oczywiste, że dany imię po babci. Teście nawet się obrazili jak powiedziałam, że moje dziecko będzie miało na imię jak sama wybiorę.ale generalnie to dalsze osoby tak reagowały, rodzina zaakceptowała bez gadania. Nie wiem, co myślą, ale mam to w nosie. Dla nas to było jedno z dwóch imion, które mogliśmy zaakceptować dla dziewczynki.
frezyjciada odpisy chyba można w każdym USC, bo mają połączoną bazę danych. Ale pewności nie mam. Wiem tylko, że po ślubie mówili coś o tym w razie jakbyśmy potrzebowali odpis. Ale uciąć ręki sobie nie damp_tt lubi tę wiadomość
-
Minns wrote:Natalia regularne masz te bóle czy tak trwają dość długo? Może już czas
.
U nas na imię niektórzy robili dziwne miny, ale nikt nie powiedział, że brzydkie, w miarę kulturalnie okazywali to, że im się nie podoba. A są też tacy którym się bardzo podoba. Mojej mamie na początku nie bardzo, a teraz już sama mówi Brunio.
Już dawno ich nie było.
-
nick nieaktualny
-
U nas Wiktoria zyskała wielką aprobatę od strony męża, szczególnie teściowej aż dało mi to do myślenia żeby może zmienić hehe. Bo przy pierwszej córce imię Natalka bardzo się nie podobało, bo jest tyle zdrobnień, że ponoć nie będzie wiedziała jak ma na imię
Natomiast Wiktoria widzę nie bardzo podchodzi mojej mamie, nie komentuje ale widzę jak jest. Tylko tu mowimy, że córka wybrała i koniec.Vlinder, Asiaf lubią tę wiadomość
-
hej... u nas tez rodzina nie komentowala imienia ale wiem ze nie kazdemu sie podoba... ale generalnie mamy z mezem to gdzies bo to jest nasze dziecko... ja juz rano myslalam ze pojade do szpitala... caly czas mialam twardy brzuch bole miesiaczkowe i w krzyzu... i duzo takiego wodnistego sluzu... ale pozniej sie uspokoilo... a teraz czekam na wizyte u lekarza... ciekawe co mi powie
-
frezyjciada wrote:Natalia weź ciepłą kąpiel! jak się uspokoi to po prostu odpoczywaj, ale może być jak i u mnie,że się rozkręci, no to wtedy ahooooj przygodo!
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
Zaraz się okaże, że najlepszą metodą na wywołanie porodu jest umówienie się do fryzjera
p_tt, Paulinda, Amy333, ola_g89, 86Monia, agaafabka, Av, Camilla13, Mum2b, Hedgehog, Natalia1984, Paulla89, promyczek 39, Wesoła89, kasia1518, kuwejtonka, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:No dlatego my też zdecydowaliśmy się, że rejestrujemy przez internet, bo wez jedź 80km w jedną stronę stać w urzędzie.
Ja tylko tak rozkminiam jak to potem jest z odpisami w razie co, czy trzeba jechać tam po odpis, czy można u siebie w usc wziąć, czy jak to wygląda w praktyceWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 19:04
frezyjciada lubi tę wiadomość
-
ola_g89 wrote:Dziewczyny, a macie jakas fajna aplikacje do liczenia skurczów?
A mi cos tam jeszcze delikatnie wyplynelo i sutki zaczely bolec. Polezalam troche,a jak probowalam wstac,to myslalam ze mi tylek rozerwie;/ teraz sie troche rozchodzilam,uf;)ola_g89 lubi tę wiadomość
-
ja po wizycie... wszystko ok... szyjka zlagodzona, 3 cm rozwarcia... wiec nic tylko czekac az sie zacznie
Asiaf, Camilla13, Vlinder, Paulinda, mitaka, Minns, Natalia1984, Amy333, ola_g89, frezyjciada, KATARZYNACarm, Wesoła89, aLunia, kasia1518, kuwejtonka, Rucola, agaafabka lubią tę wiadomość
-
ola_g89 wrote:haha, Natalia - serio, uważaj z tym fryzjerem
to się różnie kończy
ale uspokoiło się, czy nadal bóle są?
Oprócz bóli, czułam dziś małą bardzo nisko, bolała mnie szyjka, dosłownie jakby mi się Hania plątała między nogami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 19:55
-
ola_g89 wrote:Dziewczyny, a macie jakas fajna aplikacje do liczenia skurczów?
Ja po ponad godzinnym spacerze w lesie, toczę się jak słonica.
ola_g89 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Natalia1984 wrote:Po nospie przeszło.
Oprócz bóli, czułam dziś małą bardzo nisko, bolała mnie szyjka, dosłownie jakby mi się Hania plątała między nogami.ciekawe, co Ci powie na wizycie 1.09. Też momentami mam wrażenie, że siedzę na Poli, a lekarz powiedział na ostatniej wizycie, że wszystko "bardzo wysoko".
-
ola_g89 wrote:Może mała już Ci się "wwierca" w kanał
ciekawe, co Ci powie na wizycie 1.09. Też momentami mam wrażenie, że siedzę na Poli, a lekarz powiedział na ostatniej wizycie, że wszystko "bardzo wysoko".