X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nat129 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się nadrobić wpisy tutaj :)
    Gratuluję wszystkim :)

Ja umówiłam pierwszą wizytę na 6 lutego, zrobiłam dwa razy betę
    30dc- 15,52
    35dc-344,95 więc rośnie <3
    Wg moich kalendarza tutaj wychodzi że termin mam na 27.09 :)
    Biorę omegamed optima forte i brałam to już kilka miesięcy przed ciążą :)

3jgx43r8c44bfndq.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Hej wszystkim :) pochwalę się że jestem bardzo podekscytowana i szczęśliwa bo w zeszłym tygodniu nie było widać nic a dzisiaj wg om 5+1 nastawiałam się na pęcherzyk a tam wg USG 6+0 i pulsujące serduszko Nie włączyła głosu ale widziałyśmy obie jak pulsuje punkcik Łzy w oczach miałam :) Teraz czekam do połowy lutego na wizytę Maluch ma 3,2 mm :)

Super! Gratuluje!

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    To tez późno . A na kiedy masz termin :)?
    Termin mam na 28.08.2018 z ostatniej miesiaczki ale to może sie zmienic

Marzena782 lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. Ale super :D
    Ja mam w piątek. Już widzę, że się nakręcam i wydaje mi sie, że piersi mnie nie bolą. To nakrecanie chyba nigdy się nie skończy :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim przyszłym mamusiom :) mam na imię Justyna i mam już 22 miesięcznego synka Mikołaja :) kocham nad życie !!! :) teraz jestem w drugiej ciazy z moich wyliczeń wychodzi, ze termin będę miała na początku września. W czwartek mam wizytę i mam nadzieje, ze już zobaczę mojego szkraba, który nie daje mo normalnie funkcjonować...

Marzena782, MiSia :), Antonina38 lubią tę wiadomość

• Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam w czwartek pierwsza myślicie że zrobić na własną rękę betę tsh i progesteron żeby mieć już jakieś wyniki czy czekać aż lekarz zleci?

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:
    Cześć Wszystkim przyszłym mamusiom :) mam na imię Justyna i mam już 22 miesięcznego synka Mikołaja :) kocham nad życie !!! :) teraz jestem w drugiej ciazy z moich wyliczeń wychodzi, ze termin będę miała na początku września. W czwartek mam wizytę i mam nadzieje, ze już zobaczę mojego szkraba, który nie daje mo normalnie funkcjonować...

Witamy Cię serdecznie :) na kiedy Bbf wyznaczył Ci termin ?
    Jakie masz dolegliwości ? :)
    Ściskam mocno !

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Ja wizytę mam w czwartek pierwsza myślicie że zrobić na własną rękę betę tsh i progesteron żeby mieć już jakieś wyniki czy czekać aż lekarz zleci?

Ja bym chyba poczekała :)

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Niestety położna jest razem z lekarzem w jednym pomieszczeniu, obok jest tylko parawanik do przebrania - więc może tam ją zostawię, albo najlepiej jak poproszę dziewczyny w poczekalni to na chwilę z nią zostaną, a jak będę po usg to ja szybko zawołam. Chwilę z nią rozmawiałam i widzę, że nie ma innego wyjścia
    Wydaje mi się, ze lekarz nie pozwoli być małej przy badaniu

Anet85 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Co do L4 ja już miesiąc przed zajściem w ciąże byłam na zwolnieniu .
    Ponieważ podchodziliśmy do InVitro a gdy okazało się ze jest tylko jeden pęcherzyk i z b.dobrym nasieniem przerywany procedurę i staramy się naturalnie , na końcu okazało się ze były 3 pecherzyki :) ale dzidzia jest jedna :* :*
    Wzięłam na ten czas l4 bo w pracy szefowa mnie już Mobingowala . Dawała tyle pracy jak jej powiedziałam 2 tyg wcześniej ze idę na l4 „ z uczciwości” pracuje w prywatnym sklepie . Jest nas na sklepie 3 No i szefowa z szefem „ ale oni nie sprzedają „
    No i na dzień dzisiejszy dlatego ze jestem w ciąży już mnie żadna nie nawiedzi ,... szefowa wszystkich nakręciła .... i żadna się do mnie nie odzywa ... na zakupy już tam nie chodzę wogole .

Gratuluje dla nowych Mamusiek ! :*

Co za ludzie... przecież ciąża to normalny stan. Jak można mieć do kogoś pretensje, że spodziewa się dziecka. Czy mowa tu o dorosłych ludziach czy o problemach gimnazjalistów.
    Marzena, współczuję Ci takich koleżanek. Ale nie przejmuj się nimi. Ty chciałaś się zachować uczciwie, przygotować pracodawcę na swoje odejście. Skoro nie potrafił tego ogarnąć to jego problem.

Marzena782 wrote:
    Ps. Czy tylko ja mam tak późno 2 wizytę ?
    Mam ja 12lutego .
    A pierwsza była 15stycznia .

Na nfz drugą wizytę mam 9 lutego czyli 10t3d. Jeszcze nie dostałam skierowania na badania ani nie założył mi karty ciąży.
    W poniedziałek idę na wizytę do gina prywatnie.
    Anet85 wrote:
    Niestety położna jest razem z lekarzem w jednym pomieszczeniu, obok jest tylko parawanik do przebrania - więc może tam ją zostawię, albo najlepiej jak poproszę dziewczyny w poczekalni to na chwilę z nią zostaną, a jak będę po usg to ja szybko zawołam. Chwilę z nią rozmawiałam i widzę, że nie ma innego wyjścia

Myślę, że to dobry pomysł.
    Zawsze może mała zająć się jakąś grą w poczekalni. Można poprosić którąś z pań by miała na nią oko. Z pewnością ktoś się zaopiekuje.
    Nigdy nie wiesz jak córeczka zapamięta tę wizytę. Poza tym, małe dzieci często mają "długie języki" i wszyscy dookoła mogą się dowiedzieć, że były z mamą na badaniu (wraz z opisem szczegółów).
    Choć oczywiście Ty najlepiej znasz swoje dziecko i wiesz co będzie dla niego (i dla Ciebie) najlepsze:)

Anet85 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już z córcią rozmawiałam, jest w takim wieku, że nawet słowo pupa , zastrzyk wywołuje u niej śmiech i żarty ;-) Jak była mniejsza to też tak kiedyś zrobiłam, teraz też pewnie zostawię ją na chwilę z kobietkami w poczekalni pójdę na usg ( córci powiedziałam, że na zastrzyk i że się wstydze - nie może być ze mną) a po usg wyjdę po nią i przekażę jej dobrą wiadomość. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze w usg. Dziękuję za sugestię ;-)

MiSia :) lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Witamy Cię serdecznie :) na kiedy Bbf wyznaczył Ci termin ?
    Jakie masz dolegliwości ? :)
    Ściskam mocno !
    Termin mam na 09 września - zobaczymy. Poprzednio miałam na 14 marca 2016 ale miałam cesarkę w Dzień Kobiet :) a takie tam wiesz błachostki... wymiotuje, mdłości cały dzień, uczucie mega mega kaca (chociaż w sumie zapomniałam jak to jest ;)) wszystko i wszyscy mi śmierdzą, senność, straszna ochota na coś do jedzenia a później wiadomo... w czwartek idę do lekarza wiec pewnie tez i zacznę dietę cukrzycowa bo miałam to szczęście w poprzedniej

Antonina38 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Już z córcią rozmawiałam, jest w takim wieku, że nawet słowo pupa , zastrzyk wywołuje u niej śmiech i żarty ;-) Jak była mniejsza to też tak kiedyś zrobiłam, teraz też pewnie zostawię ją na chwilę z kobietkami w poczekalni pójdę na usg ( córci powiedziałam, że na zastrzyk i że się wstydze - nie może być ze mną) a po usg wyjdę po nią i przekażę jej dobrą wiadomość. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze w usg. Dziękuję za sugestię ;-)

Tylko uważaj, bo mała wywnioskuje, że zastrzyk powoduje ciążę ;)

Anet85 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Myślę, że to dobry pomysł.
    Zawsze może mała zająć się jakąś grą w poczekalni. Można poprosić którąś z pań by miała na nią oko. Z pewnością ktoś się zaopiekuje.
    Nigdy nie wiesz jak córeczka zapamięta tę wizytę. Poza tym, małe dzieci często mają "długie języki" i wszyscy dookoła mogą się dowiedzieć, że były z mamą na badaniu (wraz z opisem szczegółów).
    Choć oczywiście Ty najlepiej znasz swoje dziecko i wiesz co będzie dla niego (i dla Ciebie) najlepsze:)

Dziekuje ci pięknie za otuchę ...
    Tak mnie wszyscy wspierali ...ze są ze mną ze cieszą się . Ze fajnie jak bym zaszła ...
    A jak im powiedziałam już żadna się do mnie nie odzywa ŻADNA ... :( a szefowa taka jedza , ze 1 zwolnienie dałam 4 grudnia a ta ........ dostarczyła do zusu moje pierwsze i 2 kolejne dopiero 10stycznia !
    Dzwoniłam dziś do ZUSu,, dlaczego nie mam jeszcze pieniędzy a oni ze dopiero 10 były dostarczone i ze za kilka dni będzie u mnie listonosz ...nosz k** jak tu się nie wkurzać na tak podłych ludzi .??

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:

Witaj też jestem mamą Mikołaja ;) Mój ma drugie urodzinki 16 lutego więc nieznacznie starszy od Twojego synka :)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Tylko uważaj, bo mała wywnioskuje, że zastrzyk powoduje ciążę ;)
    hahaha - też tak pomyślałam...., ale temat skąd się biorą dzieci mamy za sobą ;-) Po usg powiem, ze dr zrobił zdjęcie mojego brzuszka...., będzie się bardzo cieszyć. Nie mogę sie doczekać wizyty dopiero w czw. po 18- może będzie już biło serduszko.;-) Dobrze, że jutro mam intensywny dzień w pracy to szybko zleci ....

Rucola lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena naprawdę współczuję takich koleżanek z pracy..Ja jak się starałam to dziewczyny ( te zaufane) wiedziały,że się staramy o dziecko i trzymały za mnie mocno kciuki a jak się udało to cieszyły się razem ze mną! I same kazaly mi odrazu uciekać na zwolnienie ;)
    Nie przejmuj się takimi ludźmi bo nie warto.. kiedyś ktoś dobrze powiedział: Po co otaczać się ludźmi, którzy nic nie wnoszą do Twojego życia..
    Ja się tego trzymam ;)

JustynaG, Marzena782, Rucola lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena nie przejmuj sie szefowa i dziewczynami z pracy nie sa tego warte

Marzena782 lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Dziekuje ci pięknie za otuchę ...
    Tak mnie wszyscy wspierali ...ze są ze mną ze cieszą się . Ze fajnie jak bym zaszła ...
    A jak im powiedziałam już żadna się do mnie nie odzywa ŻADNA ... :( a szefowa taka jedza , ze 1 zwolnienie dałam 4 grudnia a ta ........ dostarczyła do zusu moje pierwsze i 2 kolejne dopiero 10stycznia !
    Dzwoniłam dziś do ZUSu,, dlaczego nie mam jeszcze pieniędzy a oni ze dopiero 10 były dostarczone i ze za kilka dni będzie u mnie listonosz ...nosz k** jak tu się nie wkurzać na tak podłych ludzi .??

Rzeczywiście słabo. :/
    A mam pytanie... czy masz gdzieś na piśmie datę dostarczenia L4?
    Nie chcę Cię martwić, ale może dla kogoś ta informacja będzie ważna. Jeśli dostarczy się L4 po terminie to obniżany jest zasiłek chorobowy o 25%.

hmm.. tak sobie myślę, że może warto być zadzwoniła do ZUSu i zapytala czy możesz im bezpośrednio dostarczać swoje L4.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 myśl tylko o tym, że masz małego lokatora w sobie - to jest najważniejsze!!!Pewnie też trochę łez wypłakałaś zanim się udało. Staraj się złapać dystans to szefostwa i pracowników - ludzi nie zmienisz.

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ