X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:

Marlena gratulacje a w którym tyg jesteś ?

5+3 dzisiaj :)

Powiem Wam że jak dziś byłam u lekarza i na swojej karcie zobaczyłam wpisane 52 kg to łezka się w oku zakręciła... Po porodzie będę taką dietę trzymać że hoho! I schudnę może w końcu bez problemów przy okazji karmienia ;P

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder u mnie zachwycony, codziennie jak wraca z pracy to całuje mnie po brzuchu ;P u nas ciąża planowana ale nie spodziewaliśmy się że uda się tak szybko ;)

Vlinder, Amy333 lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Będzie na 99% zdrowy, chyba, że masz ponad 40 lat, dopiero wtedy prawdopodobieństwo chorób genetycznych wzrasta powyżej 1/100 :)
    Wiarygodność USG BARDZO zalezy od doświadczenia lekarza i jakości sprzętu. BARDZO. Dlatego warto poszukac dobrej kliniki i lekarza, które zna się na rzeczy. Na pewno słyszałyście, że były przypadki, że dzieci rodziy się bez rąk i nóg, a lekarze w czasie ciąży tego "nie zauważyli". Musi być odpowiedzialny lekarz, który przykłada się do swojej pracy.

Do lekarza chodzę który prowadził moją bratową. To bardzo dobry lekarz i mimo, ze nie ma pomiedzy nami chemii to mu ufam.
    Trisomia 13 jest choroba przekazywana. Nigdy nie odwazylam sie sprawdzac czy ja mam jak brat. Jesli tak to mam 30% szans na urodzenie zdrowego dziecka, ale jesli nie mam to zakladam raczej to co dobre. Szczescie w nieszczesciu sa to tak powazne schorzenie, ze minimalne doswiadczenie powinno wystarczyc.
    Ale warto sprawdzic czy lekarz ma certyfikat do robienia usg prenatalnego.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, czym się i czy w ogóle suplementujecie się na początku ciąży?
    pregna plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 14:21

• Av Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Wzdęcia w ciąży nie są spowodowane złą dietą tylko wzrostem jakiegoś hormonu, progesteronu chyba, gdzieś ostatnio o tym czytałam ale nie jestem pewna o jaki hormon chodziło ;) ja też mam mega wzdęcia.
    Tak, to progesteron nam rujnuje cały układ trawienny :( Ja w 5 tygodniu miałam takie wzdęcia, że myślałam, że wybuchnę. Brzuch jak balon. Teraz jest lepiej, ale i tak sensacje są.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore omega med optima forte. Mam tam kwas foliowy, wit D, jod, i kwasy omega :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dokładnie. Mój kazał dzwonić o każdej porze dnia i nocy z każdym pytaniem. Także dla własnego spokoju nie krępuj się. Od tego on jest.

Macie racje. Moj gin jest bardzo dobrym lekarzem i zawsze dla mnie mily, więc nie wiem co ja sobie do głowy ubzduralam. Dam znać co wyszlo w badaniu.

Marlena, Ithildin, Vlinder lubią tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Lady... bardzo mi przykro z powodu Waszej straty.....
    witam nowe mamusie a za wszystkie wizyty trzymam kciuki.
    Co do przeczuć .... ja mysle ze nosze tam w brzuszku chłopca ;) z corka i synem tez tak jak przeczuwałam tak tez było mąż przy córce się pomylił do końca wierzył ze to chłopiec a teraz się śmieje ze nie wie jak mógł się tak pomylić i ze cieszy się ze ma swoją córcię ;) Najwazniejsze aby było zdrowe i tyle ;)
    Co do brzucha to ja tez w miarę chuda jestem z rana ( choć takiej malutkiej górki wciągnąć już nie mogę

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Jak Wasi mężowie zareagowali na pozytywny wynik testu??

Mój sie też strasznie ucieszył z ciąży

Ale wiecie co musze się wam wyżalić ostatno mój M się na mie obraził bo nie miałam ochoty na seks a on miał .Zrobiło mi się przykro że się o takie coś obraża .Mężczyźni chyba nie rozumieją że w ciąży ma się takie dni że się nic nie chce nawet ręką ani nogą ruszyć.

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:46

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i gratuluję nowym mamusiom :)
    Justyna2212 cudowne zdjęcie :* miałam usg dokładnie w tym samym tyg i dniu co Ty i moje szkrabiki wyglądają porównując do Twoich jak dwie malutkie kijanki co mnie trochę zmartwiło.. Staram się to usprawiedliwić gorszym sprzętem i czekam na wizytę w czwartek:)
    MK.mk nie przejmuj się tym co pomyśli lekarz! Miałam taką samą sytuację, na izbie poczułam się wysmiana ale dostałam luteine, po której plamienie minęło. Zaś mój prowadzący stwierdził, że różnie mogło się skończyć gdybym tej luteiny nie dostała. Dlatego uważam, że lepiej pójść o raz za dużo niż za mało :)

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Wg USG idzie mi 9 tydzień ciąży, a TP to 01.09.2018.
    Od tygodnia czuję się fatalnie. Senność, zmęczenie, mdłości,podwyższona temperatura, krwotoki z nosa, a dzisiaj pierwszy raz wymiotowałam. Cały czas leżę i jestem załamana. L4 mam do czwartku, ale jutro na wizycie poproszę o kolejne bo nie jestem w stanie w domu funkcjonować, a co dopiero w pracy. Koszmar :(. Jak Wy się czujecie?
    Jestem też po pierwszej wizycie u ginekologa, widać już było akcję serca, kolejna wizyta za 2 tygodnie.

Marlena, Antonina38, Vlinder lubią tę wiadomość

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że nie mogę doczekać się września :) dzisiaj śniło mi się że poszłam do szpitala rodzić, położyli mnie na oddziale i chcieli kartę ciąży a ja powiedziałam że jeszcze nie mam. Odeslali mnie do domu i kazali wrócić za 7 miesięcy :D masakra skąd takie sny

Av, Marlena, Vlinder lubią tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Mie na szczęście w pierwszej ciąży z córką nie wysypało na twarzy teraz też mie nie wysypało .

Marlena gratulacje a w którym tyg jesteś ?

Ale za to w tej ciąży mam mdłości.

Co do płuci to chciała bym mieć drugą dziewczynkę żeby córeczka miała siostrę.
    Ja mam brata z którym nie mam wspólnych tematów i nie możemy sie dogadać .A wiadomo siostra z siostrą bardziej sie dogada niż z bratem tak samo na odwrót brat z bratem też się lepiej dogada .

No nie zgodzę się z tym niestety ;) Ja mam dwa lata młodszego brata i siostrę 3 lata młodsza ( mam jeszcze jednego o 13 lat młodszego brata) i mogę Ci powiedzieć, że z siostrą nigdy się nie dogadywalam. Z bratem żeśmy zawsze się razem trzymali, siostra mnie okropnie denerwowala z resztą dalej tak jest :D tylko że teraz jesteśmy starsze i wiecej wspólnych tematów jest :)
    Także nie bądź przekonana, że na pewno będą się dobrze dogadywac ;) To nie ma reguły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 15:20

Raga Tulip lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ,Marlena gratulacje :)
    Mama igi nieustające kciuki!
    A ja bym chciała zdrowego dzidziusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 15:23

Marlena, Rucola lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Ale wiecie co musze się wam wyżalić ostatno mój M się na mie obraził bo nie miałam ochoty na seks a on miał .Zrobiło mi się przykro że się o takie coś obraża .Mężczyźni chyba nie rozumieją że w ciąży ma się takie dni że się nic nie chce nawet ręką ani nogą ruszyć.
    Sorry, że to piszę, ale bałwan z niego... Niech poczyta jakiekolwiek artykuły n/t pierwszego trymestru.

Amy333 lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się bardzo ucieszył, chociaż przyznał mi się, że miał nadzieję, że tak szybko się nie uda - bał się po poprzednim doświadczeniu. Ale jak się dowiedział, że dwie kreski to mu przeszło i uznał, że to cudownie, z nim tak już często jest, całe życie nie musiał podejmować ryzyka, bo farciarz z niego, to teraz strasznie się boi wszystkich poważnych decyzji ;)
    A jeśli chodzi o seks - w tym tygodniu pierwszy raz od testu, oboje baliśmy się, że mogłabym zacząć plamić - co przecież jest dość normalne, bo wszystko jest mocno ukrwione - i że zeszłabym na zawał jak bym to zobaczyła i żadne logiczne argumenty by do mnie nie trafiły. Dopiero teraz, jak wiem że serduszko bije jak należy i w ogóle uznałam, że czuję się na tyle bezpiecznie żeby cośtam porobić ;)

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av mój mąż mało czyta a co dopiero coś na temat ciąży a po zatym wydaje mi sie że myślał że bedzie tak samo z tymi sprawami jak w pierwszej ciąży że kiedy chciał to dostał a teraz nie i to dla niego szok .

Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Mój mąż się bardzo ucieszył, chociaż przyznał mi się, że miał nadzieję, że tak szybko się nie uda - bał się po poprzednim doświadczeniu. Ale jak się dowiedział, że dwie kreski to mu przeszło i uznał, że to cudownie, z nim tak już często jest, całe życie nie musiał podejmować ryzyka, bo farciarz z niego, to teraz strasznie się boi wszystkich poważnych decyzji ;)
    A jeśli chodzi o seks - w tym tygodniu pierwszy raz od testu, oboje baliśmy się, że mogłabym zacząć plamić - co przecież jest dość normalne, bo wszystko jest mocno ukrwione - i że zeszłabym na zawał jak bym to zobaczyła i żadne logiczne argumenty by do mnie nie trafiły. Dopiero teraz, jak wiem że serduszko bije jak należy i w ogóle uznałam, że czuję się na tyle bezpiecznie żeby cośtam porobić ;)
    Wiadomo jak wszystko jest w porzadku i nie ma lekarskich przeciwskazań to można pobaraszkować .Seks w ciąży jest zupełnie inny niż w okresie poza ciążą

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z mojej ciąży zbytnio synek nie jest zadowolony, bo on taki "synek mamusi, najmłodszy"...spytał mi się ostatnio "mamo to ty już mnie nie będziesz najbardziej kochać?" eh

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ