X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż bardzo się cieszy, ale teraz oboje jesteśmy bardzo ostrożni i podchodzimy do ciąży z mega rezerwą. Po tym co przeszliśmy już boimy się nastawiać, że wszystko będzie okej. Na razie jakoś specjalnie o ciąży nie rozmawiamy i ustaliliśmy, że do momentu, aż nie będzie zarodka i bijącego serduszka na usg (w poprzedniej ciąży nawet w 8tc nie było) to nikomu nie mówimy o ciąży, nawet rodzicom.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż bardzo się ucieszył, a jednocześnie boi się o moje zdrowie. Synowi powiedzieliśmy, że może w tym roku zostanie starszym bratem. Nie chcieliśmy mówić, ze na pewno, różnie to może być przy endometriozie. Synek się ucieszył, bo bardzo chce mieć rodzeństwo.
    Co do seksu, jeśli mamy ochotę to się nie ograniczamy. Seks w ciąży to niesamowite doznanie :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest bardzo zaangażowany, pilnuje badań, terminów, lata po zakupy. Co jest o tyle śmieszne, że przez całe życie mówił, że absolutnie nie chce mieć dzieci (zresztą ja też nie chciałam) a potem mu się zmieniło o 180 stopni i zaczęliśmy się starać. Ogląda jakies filmiki na jutubie typu "jak uspokoić dziecko" :D

Vlinder, Justyna2212, Nat@la, promyczek 39, Malgonia, mmargol lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Mój mąż jest bardzo zaangażowany, pilnuje badań, terminów, lata po zakupy. Co jest o tyle śmieszne, że przez całe życie mówił, że absolutnie nie chce mieć dzieci (zresztą ja też nie chciałam) a potem mu się zmieniło o 180 stopni i zaczęliśmy się starać. Ogląda jakies filmiki na jutubie typu "jak uspokoić dziecko" :D
    Pozazdrościć męża :) mój jest bardzo dobrym tatą, angażuje się w wychowanie itp ale sprawy typu uspokajanie, usypianie pozostawia mi "bo przecież Ty zrobisz to lepiej i ja nie mam cycków" pod tym względem to prymityw :p

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av pozazdrościć męża moj nosił dziecko jak było malutkie teraz pujdzie z mała na lody na spacer pobawi się.Ale sprawy typu przewijanie usypianie kąpanie to już on się tym nie zajmnie bo twierdzi że on nie umie albo źle to zrobi.

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, jeszcze zobaczymy, czy mu po porodzie nie przejdzie, jak zobaczy, ile pracy trzeba w obsługę malucha włożyć ;) Na razie pytał, czy od razu po urodzeniu nie mógłby dostać dziecka na ręce przede mną, bo przecież jest w połowie jego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 17:22

Vlinder lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój do dzisiaj czasami syna kąpie, kąpał jak był malutki, karmił i przewijał, ale na plac zabaw nie chce z synem sam iść, bo mówi, że za dużo dzieci na m2 i on się ich boi :)

Av, Malgonia lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja ochotę na seks mam całkiem sporą, maż chyba też, ale póki co zdecydowaliśmy się dwa razy, przy czym drugi był fla mnie srednim przeżyciem bo mnie bolalo i tylko stres byl :/
    Ja od kiedy zaszlam jestem tam tak opuchnięta, ze badania ginekologiczne to jakiś dramat jest. Z seksem jest podobnie. Moj maz nie jest typen naciskajacym. Zazwyczaj wystarczal nam raz-dwa w miesiacu i chyba teraz będzie podobnie.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak i w pierwszej ciąży tak i teraz nie mam zbytnio ochoty na sex, ale maz nigdy mnie nie naciskal. Synkiem zajmuje się świetnie, od malutkiego już w szpitalu miał on się nim zajmować i dodatkowa mną bo cc przeszłam tragicznie. Pielęgniarki pokazały mu jak przewijac jak nosić i już później wszystko sam umiał :)
    Na drugą dzidzie ucieszył się baardzo, idziemy razem na pierwszą wizytę.

Malgonia, Vlinder lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My twz nie wspolzyjemy. Mój mąż bardzo się boi że zacznę plamic bądź coś się stanie, mi się niby chce ale też się boję. Ale tata jest super, od samego początku zajmował się nasza córka. Tak jak czasem mnie wkurzy, tak zawsze mówię że innego taty do moich dzieci bym nie chciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 18:36

MiSia :) lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie nie mam ochoty na sex, poza tym mój mąż musiał wyjechać i wróci za półtora tygodnia.... Jak się dowiedzieliśmy o ciąży to wstrzymaliśmy się od współżycia - pierwsza ciąża była zagrożona, a w tej mam leki na podtrzymanie. Nie chcieliśmy ryzykować, ale zapytam lekarza czy są jakieś przeciwskazania.
    Mam jednak mały problem - muszę iść z moją prawie 6 letnią córcią w czwartek do ginekologa na kontrole. Jak wiadomo na początku ciązy jest dopochwowe. Oczywiście założę sukienkę, aby nie widziała zbyt dużo, ( tam jest tylko "samolot" nie ma leżanki) a może uda mi się ją jakoś zająć gra w komórce. Bardzo chce mieć rodzeństwo więc jak się dowie to będzie bardzo szczęśliwa. Będę musiała z nią jednak o tym porozmawiać, bo pewnie będzie pytała jak się rodzi dziecko, a dlaczego dr tak Cie bada? Troche sie denerwuje, ale nie mam jej z kim zostawić, a na korytarzu też nie chcę aby została z obcymi ludzmi w przychodni. Może coś mi doradzicie.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po badaniu. Wszystko jest wporządku. Plamienie bylo jednorazowe, gdzieś z poczatku na wejsciu, także mozliwe ze to przez ten skok pieska, albo przez współżycie sie cos poranilo. Na usg nie ma zadnych krwiakow, nie widac tez aby znow mailo sie pojawic plamienie. Wiec jestem spokojna. Pan gin. Oczywiście mnie nie wysmial, podszedl z troską i kazal dzwonic z kazdym problemem :-)
    Ale dzięki tej wizycie moglam dzis podejrzec maluszka i dopiero dzis poczulam ze to sie dzieje naprawde i rosnie we mnie maly cud. Ma juz 1.20 cm :) dziękuję dziewczyny za troskę!

Marzena782, Marlena, aLunia, MiSia :), Izabelle lubią tę wiadomość

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) co do sexu już kiedyś poruszałam ten temat „ czy libido wam spadło czy to normalne”
    Powiem wam ze mi i M tak , a to tylko dlatego ze biorę 6 tabletek dziennie luteiny dopochwowo ... i jestem tam ze tak powiem „ cała biała” to nasz pierwszy raz ... to aż członek go szczypał :O
    Nigdy nie wspolzylismy z zabezpieczeniem . I tak jakoś trudno nam ze przemóc ...

Co do L4 ja już miesiąc przed zajściem w ciąże byłam na zwolnieniu .
    Ponieważ podchodziliśmy do InVitro a gdy okazało się ze jest tylko jeden pęcherzyk i z b.dobrym nasieniem przerywany procedurę i staramy się naturalnie , na końcu okazało się ze były 3 pecherzyki :) ale dzidzia jest jedna :* :*
    Wzięłam na ten czas l4 bo w pracy szefowa mnie już Mobingowala . Dawała tyle pracy jak jej powiedziałam 2 tyg wcześniej ze idę na l4 „ z uczciwości” pracuje w prywatnym sklepie . Jest nas na sklepie 3 No i szefowa z szefem „ ale oni nie sprzedają „
    No i na dzień dzisiejszy dlatego ze jestem w ciąży już mnie żadna nie nawiedzi ,... szefowa wszystkich nakręciła .... i żadna się do mnie nie odzywa ... na zakupy już tam nie chodzę wogole .

Gratuluje dla nowych Mamusiek ! :*

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Czy tylko ja mam tak późno 2 wizytę ?
    Mam ja 12lutego .
    A pierwsza była 15stycznia .

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Ps. Czy tylko ja mam tak późno 2 wizytę ?
    Mam ja 12lutego .
    A pierwsza była 15stycznia .
    Ja mam dopiero pierwsza wizyte w następnym tygodniu

Marzena782 lubi tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam gin nakazał wstrzemięźliwość, strasznie nam to ciąży i męczy bo wcześniej kochaliśmy się codziennie, a teraz nagle abstynencja. To duża próba dla nas. Staram się o tym nie myśleć, ale jak widzę swojego faceta jak kręci tą swoją małą dupcią chodząc po domu to aż mnie skręca :-P

Marzena782, MiSia :) lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    ja na razie nie mam ochoty na sex, poza tym mój mąż musiał wyjechać i wróci za półtora tygodnia.... Jak się dowiedzieliśmy o ciąży to wstrzymaliśmy się od współżycia - pierwsza ciąża była zagrożona, a w tej mam leki na podtrzymanie. Nie chcieliśmy ryzykować, ale zapytam lekarza czy są jakieś przeciwskazania.
    Mam jednak mały problem - muszę iść z moją prawie 6 letnią córcią w czwartek do ginekologa na kontrole. Jak wiadomo na początku ciązy jest dopochwowe. Oczywiście założę sukienkę, aby nie widziała zbyt dużo, ( tam jest tylko "samolot" nie ma leżanki) a może uda mi się ją jakoś zająć gra w komórce. Bardzo chce mieć rodzeństwo więc jak się dowie to będzie bardzo szczęśliwa. Będę musiała z nią jednak o tym porozmawiać, bo pewnie będzie pytała jak się rodzi dziecko, a dlaczego dr tak Cie bada? Troche sie denerwuje, ale nie mam jej z kim zostawić, a na korytarzu też nie chcę aby została z obcymi ludzmi w przychodni. Może coś mi doradzicie.
    Aneta a może byś zostawiła córeczkę np .z położną u mie w przychodni ginekologicznej położna ma osobny gabinecik nie wiem jak jest tam gdzie ty chodzisz do ginekologa .Myślę że jak byś poprosiła to by sie zgodziła żeby mała tam posiedziała na czas badania.Myślę że 6 letnie dziecko nie jest gotowe na takie widoki .

Anet85 lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) pochwalę się że jestem bardzo podekscytowana i szczęśliwa bo w zeszłym tygodniu nie było widać nic a dzisiaj wg om 5+1 nastawiałam się na pęcherzyk a tam wg USG 6+0 i pulsujące serduszko Nie włączyła głosu ale widziałyśmy obie jak pulsuje punkcik Łzy w oczach miałam :) Teraz czekam do połowy lutego na wizytę Maluch ma 3,2 mm :)

Marzena782, Anet85, Marlena, aLunia, moli5, MiSia :), Rucola, Antonina38, Ithildin, matkapatka lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Ja mam dopiero pierwsza wizyte w następnym tygodniu

To tez późno . A na kiedy masz termin :)?

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety położna jest razem z lekarzem w jednym pomieszczeniu, obok jest tylko parawanik do przebrania - więc może tam ją zostawię, albo najlepiej jak poproszę dziewczyny w poczekalni to na chwilę z nią zostaną, a jak będę po usg to ja szybko zawołam. Chwilę z nią rozmawiałam i widzę, że nie ma innego wyjścia

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ