X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Nie zrozumcie mnie żle, ale jeśli okaże sie ze dziecko jest powaznie chore zdecyduje sie na terminację, ciężko chore dziecko w rodzinie to poswiecenie calej rodziny.
    Ja mam podobne zdanie. Mam 35 lat, ale nawet, jakbym była młodsza, to test bym pewnie zrobiła. Na szczęście jest to wydatek, na jaki możemy sobie pozwolić.
    Nie zdecydowałabym się świadomie na urodzenie dziecka upośledzonego umysłowo. Mam taką osobę w rodzinie, choć nie jesteśmy spokrewnieni. Już upośledzenie w stopniu lekkim (takie ma ta osoba) praktycznie wyłącza z życia. Chłopak i tak dużo potrafi (ma około 25 lat) - mówi, komunikuje się, ubiera, sam jeździ komunikacją miejską itp. Ale pracy dla niego żadnej nie ma, nigdy nie będzie mieszkał sam, nie będzie miał dziewczyny choć bardzo by chciał. Nie chcę takiego życia dla swojego dziecka. A w porównaniu np. z ZD jego przypadek to bułka z masłem...

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, czym się i czy w ogóle suplementujecie się na początku ciąży?
    Biorę tylko Femibion. Próbowałam suplementować magnez, bo mi go brakowało, ale się bardzo źle po nim czułam.

Izabelle lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Hej dziewczyny. Jak u Was z apetytem. Ja generalnie co dziwne w ogóle nie bywam glodna. Ogólnie zawsze jadłam często ale mało, a teraz nie mam w zasadzie ochoty na nic! Jedyne co mi smakuje - jedyna moja ciążowa zachcianka to nabiał! Mogłabym ciagle jeść jogurt naturalny, albo fantazje z tymi kuleczkami.
    U mnie z jedzeniem kiepsko, żadnych zachcianek, nawet jak już coś zjem to w 90% trafia do toalety. Kiedyś to minie, ale póki co tragedia.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    No właśnie też zastanawiałam się nad Nifty. U mnie w rodzinie jest obciązenie trisomią hromosomu 13, ale jak wyczytałam, że robi się je w zasadzie w tym samym czasie co usg prenatalne to doszłam do wniosku, że zrobię jeśli lekarz będzie miał jakiekolwiek wątpliwości. Póki co bratowa roniła chore dzieci przed 9 tygodniem więc mam nadzieję, ze jak pójdę na usg na 10 tygodnia i dzidziuś będzie żywy to już i tak na 99% będzie zdrowy. Myślę, że są to na tyle poważne zmiany ze lekarz powinien zobaczyć że coś nie gra.
    Będzie na 99% zdrowy, chyba, że masz ponad 40 lat, dopiero wtedy prawdopodobieństwo chorób genetycznych wzrasta powyżej 1/100 :)
    Wiarygodność USG BARDZO zalezy od doświadczenia lekarza i jakości sprzętu. BARDZO. Dlatego warto poszukac dobrej kliniki i lekarza, które zna się na rzeczy. Na pewno słyszałyście, że były przypadki, że dzieci rodziy się bez rąk i nóg, a lekarze w czasie ciąży tego "nie zauważyli". Musi być odpowiedzialny lekarz, który przykłada się do swojej pracy.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    U mnie z jedzeniem kiepsko, żadnych zachcianek, nawet jak już coś zjem to w 90% trafia do toalety. Kiedyś to minie, ale póki co tragedia.
    Ja póki co tylko mdłości. Nie wymiotuje. Podobno kobiety w ciąży bliźniaczej maja podwójne objawy:) na szczęście mnie to nie dotyczy hehe

Vlinder lubi tę wiadomość

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Hej dziewczyny. Jak u Was z apetytem. Ja generalnie co dziwne w ogóle nie bywam glodna. Ogólnie zawsze jadłam często ale mało, a teraz nie mam w zasadzie ochoty na nic! Jedyne co mi smakuje - jedyna moja ciążowa zachcianka to nabiał! Mogłabym ciagle jeść jogurt naturalny, albo fantazje z tymi kuleczkami.
    Ja głodna bywam, mdłości mi trochę odpuszczają jak zjem, ale mam wrażenie, że mogłabym jeść równie dobrze tekturę :D na nic nie mam ochoty, jak patrzę na cokolwiek do jedzenia to jest mi niedobrze i muszę się sama przekonywać, że jak ugryzę to będzie dobrze ;)

Ja suplementuję Pregnę Plus oraz magnez. Teraz dodatkowo dorzuciłam jeszcze witaminę D, bo mam niedobór, więc wygląda na to że 2000 jednostek z Pregny mi na zimę nie wystarcza. No i mam luteinę 2 raz dziennie ;)

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • asese Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, czym się i czy w ogóle suplementujecie się na początku ciąży?

Ja przez kilka miesięcy przed zajściem przyjmowałam Femibion 1, miesiąc Falvit Mama i zwykły kwas foliowy, ale ostatnio moja pani dr zaleciła mi zmienić na suplement Pregna Plus i Acidum folicum Hasco 5mg . Nie wiem, czy faktycznie są lepsze, czy po prostu ma coś z tego, że je poleca, ale grzecznie stosuję się do zaleceń. Środków na utrzymanie ciąży tu nie uwzględniam, bo to odrębna historia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 12:31

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaobserwowalam u siebie plamienir, na razie jednorazowe. Wieczorem ide do mojego gin. Zobaczymy co powie. Mam nadzieję że to nic zlego :(

A jestem w 7 tyg 4dniu. Suwaczek zle pokazuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 12:41

• moli5 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    A ja dziś zaobserwowalam u siebie plamienir, na razie jednorazowe. Wieczorem ide do mojego gin. Zobaczymy co powie. Mam nadzieję że to nic zlego :(
    Ojej mam nadzieję ,że wszystko będzie dobrze !

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:

trzymam kciuki, aby wszystko bylo ok

bhywvcqgxdl0na75.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:

U mnie apetyt dopisuje, funkcjonuję normalnie. Zachcianek jakichś szczególnych nie miałam, może poza dwoma przypadkami- kiedy to na widok ogórków kiszonych, wypiłam pół słoika tego płynu i tak mi smakowało, że wypiłabym więcej, ale powstrzymałam się, a innym razem miałam fazę na mandarynki, których zjadłam niebotyczną ilość.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie będziemy robić żadnych badań genetycznych. Z synkiem ich też nie robilismy. Oczywiście marzymy o zdrowym dzidziusiu i się o to gorąco modlimy ale kochamy tego malego szkraba niezależnie od tego czy będzie chore czy zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 12:46

Marrgoo, linka220, Raga Tulip lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• asese Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:

Trzymamy kciuki, żeby wszystko było ok.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś na wizycie, pecherzyk 19mm, w środku jest dzidzia ale serduszka jeszcze nie było słychać.za tydzień idę go posłuchać :-)

Umiejscowiony prawidłowo, wielkość ok,krwiakow brak :-)

Ithildin, Vlinder, Tasia86, asese, aLunia, Izabelle, Antonina38, promyczek 39, Paulla89, MiSia :), Marzena782, Raga Tulip lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mie na szczęście w pierwszej ciąży z córką nie wysypało na twarzy teraz też mie nie wysypało .

Marlena gratulacje a w którym tyg jesteś ?

Ale za to w tej ciąży mam mdłości.

Co do płuci to chciała bym mieć drugą dziewczynkę żeby córeczka miała siostrę.
    Ja mam brata z którym nie mam wspólnych tematów i nie możemy sie dogadać .A wiadomo siostra z siostrą bardziej sie dogada niż z bratem tak samo na odwrót brat z bratem też się lepiej dogada .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 12:53

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:

Też miałam w tamtym tygodniu taki incydent, gin kazał łykać 4x2 rutinoscorbinu i wapno no i odstawić Acard. Nie martw się, to napewno nic złego ;) Czy brałyście w ciąży Ovarin?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    A ja byłam dziś na wizycie, pecherzyk 19mm, w środku jest dzidzia ale serduszka jeszcze nie było słychać.za tydzień idę go posłuchać :-)

Umiejscowiony prawidłowo, wielkość ok,krwiakow brak :-)
    U mnie w piątek był 18 mm pęcherzyk ale dzidzi nie było widać jeszcze, idę w ten piątek znów, może już posłucham maleńkiego serduszka :-D
    Narazie mam straszną awersję do zapachu prania, mango i awokado, a miałam taką ochotę na nie, więc kupiłam. Wystarczy, że spojrzę na nie i od razu odruch wymiotny... :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 12:58

Raga Tulip lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:

Ja też miałam lekkie plamienie 3 dni temu. Od tego czasu spokój (odpukać). Mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko będzie ok.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia 1984 ja biore femibjon zamiast ovarinu bo zostało mi jeszcze całe opakowanie z czasów starań.
    Co do suplementów to ja biore femibjon i wit D .Dopiero w 2 trymestrze bede brać witaminy dla kobiet w ciąży .

Fakt opieka prywatna w ciąży u nas w Polsce jest bardzo droga .
    Ja chodziłam w pierwszej ciąży do ginekologa na NFZ i w tej ciąży też będe chodzić na NFZ najzwyczajniej w świecie nie stać nas z jednej pęsji na prywatne prowadzenie ciąży .U mie prywatnie gin bierze 250 zł 100 za wizyte i 150 za usg .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:46

Av lubi tę wiadomość

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ