WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysusełek wrote:Ja tez robiłam 6w1, ale ja mam zgłosić się najwcześniej za 8 tyg. Może zależy od firmy ja robiłam hexacima. Mój dziś tez śpi dużo przynajmniej można w domu ogarnąć co nie co
My infarix hexaczyki pewnie masz rację i zależy od firmy.
-
A widziałyscie jakieś sensowne kurtki dla mamy i dziecka w chuście? Może gdzieś stacjonarnie? Na bonprix.pl są fajne ale chciałbym sobie zmierzyć. Wczoraj wyszłyśmy ze szpitala i musiałam małą zamotac w chuste, żeby przynieść wszystko z auta. Tak nam się spodobało, że nawet do sklepu poszłam.
My już jeździmy same, póki co woże małą z tyłu, ale jak tylko będę miała nowe auto gdzie wyłącze poduszkę to przenoszę ją do przodu. Jutro jedziemy 60 km, ale mam pożyczoną gondole zamiast fotelika. -
p_tt wrote:A widziałyscie jakieś sensowne kurtki dla mamy i dziecka w chuście? Może gdzieś stacjonarnie? Na bonprix.pl są fajne ale chciałbym sobie zmierzyć. Wczoraj wyszłyśmy ze szpitala i musiałam małą zamotac w chuste, żeby przynieść wszystko z auta. Tak nam się spodobało, że nawet do sklepu poszłam.
My już jeździmy same, póki co woże małą z tyłu, ale jak tylko będę miała nowe auto gdzie wyłącze poduszkę to przenoszę ją do przodu. Jutro jedziemy 60 km, ale mam pożyczoną gondole zamiast fotelika.
Też bym wolała przymierzyć zanim kupię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 20:05
-
https://www.facebook.com/groups/chusty.polska/
https://www.facebook.com/groups/chusty/
https://www.facebook.com/groups/chustynakazdakieszen/
Oto linki do grup. Dołącz również do lokalnej grupy utworzonej przez świrki z Twojego lub pobliskiego miasta, z pewnością jest takap_tt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, nie wiem czy było, ale mam super sposób na problemy z kupką i gazami
A mianowicie odbiłam dzisiaj małą przez kolano, poszły giga bączki, beknęła aż się zdziwiła i na koniec strzeliła kupkę której od wczoraj wyglądamy
taki patent dostałam od położnej, ale do tej pory bałam się zastosować bo Zosia się strasznie wierzga A ja czuję się niepewnie trzymając ją w takiej pozycji - bez sensu. Metoda z leżeniem na brzuszku u nas niestety nie zawsze działa...
Izabelle lubi tę wiadomość
-
Halo jest tu kto?
U nas wczoraj najgorszy dzień ever.
Mały był mega marudny, tylko cyc a i tak brzydko jadł, zero spania. Wracałam z nim z usg to mi płakał w aucie - koszmar. Ja śniadania nie jadłam, na szybko jakiś jogurt i banan. Dopiero po 15 zjadłam słaby obiad.
Wieczorem zawsze zasypiał na kilka godzin a teraz nic, usnąl na 20 min i znowu pobudka. Dopiero jak go wzięłam do lozka i karmiłam na leżąco to usnąl i ja razem z nim.
Nie wiem czy to jakis skok, czy odreagowanie na szczepienia... dzisiaj jest lepiej i mam nadzieje ze wieczorem usnie jak zawsze.wrzesień 2018 - synek -
Coś Mamuśki cicho tutaj ☺ dziś zmiana czasu... zaczęłam karmienie 02.15 I kładę się spać o 2 ☺
My też jesteśmy po średnim dniu... Zosia nie wiadomo z jakiego powodu zaczynała płakać i uspakajała się tylko na rękach- więc ogólnie dzień spędzony na noszeniu. Do południa było ok - dużo leżała na brzuchu co zaowocowało kupa o godz. 15, 18.30 I teraz o 02.30 również (gdzie do tej pory norma to 1 dziennie ), a popołudniu tylko płacz; na szczęście w nocy ok, położyłam spać po g.20 i dopiero po 2 się obudziła. Zaczęła jeść większe porcje po 120-125ml.
Pozdrowienia Mamuśki- dziś śpimy o godzinę dłużej ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 02:10
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Ja zapomniałam o tej zmianie. Obudziłam się o 2.20 zasnęłam, coś mi się śniło budzę się znowu a tu 2.33 i se myślę co jest grane. Dopiero jak zapaliam lampkę to ogarnęłam bo mam stacje meteo przy łóżku. Także maly spał już najpierw 3 a potem 4 godziny także super.
Glosowalam w tej ankiecie żeby znieść zmianę czasu, a tu dalej trzeba zmieniać te godziny na sprzetach, irytuje mnie to.
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Mój maluszk też był w dzień marudny. Za to w nocy ładnie pospał. Chociaż tyle<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
nick nieaktualnyMoja Ania poszła spać o 21 i obudziła się o 1. Później zasnęła i właśnie kończyny drugie karmienie. Ciekawe do której dla nam pospac bo przy niedzieli przydałoby się trochę poleniuchować :p
Jestem w szoku jak ten czas zapierniczac. Dokładnie 7 tyg temu o tej porze tulilam już moja córeczkęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 04:47
ola_g89, 100krotka30, Izabelle, KATARZYNACarm, Mari92 lubią tę wiadomość
-
Nasza wczoraj tez okrutnie marudna. Wstała ok. 8 i drzemka dopiero o 16. Cały dzień krzyk. Bardzo brzydko jadła, niby przysypiała przy piersi i była już spokojna i za chwile otwierała oczy i płacz. Nawet chusta była na nie. Trzeba przeżyć
Za to w nocy pięknie śpi póki co. Tez oszukalysmy czas dzisiajzaczęła jesc o 2:45, a zasnela o 2:15
Buziaki z nocnej warty