X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dzisiaj fiknęła z brzuszka na plecy,kikka razy w prawo i raz w lewo. Jaka była zdziwiona ;)
    Jutro konczy 8 tygodni... Szok ;)

ola_g89, kasia1518, Asiaf, 100krotka30, Camilla13, Natalia1984, susełek, Paulinda lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tez ma na brwiach suche - wg położnej to ciemieniucha. U nas tez zeszło po przetarciu pieluchą tetrowa po kąpieli. A kapiemy w Oilatum właśnie. Olejek ze słodkich migdałów się u nas nie sprawdził.

Izabelle, super! Gratulacje dla Zosi :) ale to szybko zleciało! Nasza ostatnio skończyła miesiąc i powiem Wam, ze trochę smutno mi się zrobiło jak pomyślałam, ze nigdy już nie będzie taka malutka. Ten początek to trudny, ale wyjątkowy czas :) widać jak buduje się więź między mama a dzieckiem. A z drugiej strony cudownie patrzeć, jak maluszki się rozwijają i uczą nowych rzeczy :)

Izabelle lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Misiaczek skończył dziś 6 tygodni ;) To prawda,ze jest trochę przykro ze ten czas tak szybko leci, ale jak fajnie obserwować jak każdego dnia ten mały człowiek uczy się czegoś nowego ;) Mnie najbardziej cieszą uśmiechy i te śmieszne dźwięki :P Mam już kilkanaście filmików :P Najbardziej się dziś cieszył jak puścił mamie fontannę na klatę, mały fetyszysta :P

Izabelle, ola_g89, p_tt, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hanka już drugi dzień nie robi kupki. Nic nie pomaga, puszcza straszne bąki i przy nich płacze :(
    W nocy wstaje teraz na karmienie... 5 razy koszmar jakiś. W dzień też je co godzinę. Kiedy śpi i przychodzi pora karmienia to cycki mi dosłownie rozsadza. Jestem już 3,5 tyg u mamy. Ona wyjeżdża w połowie listopada za granicę. Nie wiem jak będę ogarniać małą sama przez 8 godzin, kiedy A będzie w pracy. Na szczęście zamyka budowę w tym sezonie, więc będzie z nami po pracy.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pneumokoki tez rozdzielili,wiec moze robi sie tak w przypadku wcześniaków

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś zmiana w kupach. Wczoraj było jeszcze 8 ( tak liczyłam skrupulatnie ) a dzisiaj jedna ale porządna. Tylko bąki puszcza. Więc zmiana diametralna

Po szczepieniu śpi. Teraz się przebudziła dosłownie na chwilkę zjadła z 15 minut i spi dalej.mam nadzieję że nic zlego się dziać nie będzie a ona prześpi noc i nie obudzi sie o 3 w nastroju do zabawy hehe ;)

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Moja Hanka już drugi dzień nie robi kupki. Nic nie pomaga, puszcza straszne bąki i przy nich płacze :(
    W nocy wstaje teraz na karmienie... 5 razy koszmar jakiś. W dzień też je co godzinę. Kiedy śpi i przychodzi pora karmienia to cycki mi dosłownie rozsadza. Jestem już 3,5 tyg u mamy. Ona wyjeżdża w połowie listopada za granicę. Nie wiem jak będę ogarniać małą sama przez 8 godzin, kiedy A będzie w pracy. Na szczęście zamyka budowę w tym sezonie, więc będzie z nami po pracy.
    Spróbujcie rurek Windii. Broniłam się mocno przed nimi, ale ulga na twarzy dziecka bezcenna.

Dacie radę same, nie stresuj się! Tez się bałam jak mąż wracał do pracy. Pierwszego dnia wyszedł o 8, a ja o 10 płakałam z bezsilności, bo mała tak płakała. Po czym zdałam sobie sprawę, ze po prostu muszę ja ogarnąć. I w ogólnym rozrachunku pierwszy dzień wyszedł na plus. :) Poza tym, dzięki temu, ze zostaje z nią sama coraz lepiej ja rozumiem. Mąż sam mówi, ze widzi ogromna zmianę w tym, jak sobie z nią radzę. Będzie dobrze! :) to w końcu Twoje dziecko, kto sobie z nią lepiej poradzi niż Ty? :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Ola. Mój mąż jest zazdrosny bo widzi jak Ania na mnie reaguje co jest naturalne bo spędzam z nią całe dnie ;)

ola_g89, Camilla13, kuwejtonka, kasia1518, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    To dobrze że pneumokoki będą później bo jutro mamy jechać na zastrzyk - ta imunoglobine maja jej podac (przeciwko wirusowi rsv), a tu warunkiem jest że nie może być gorączki.

Dobrze, ze sie wam udało,rozmawiałam z nasza neonatolog to powiedziała, ze czasami sa problemy zeby zakwalifikować dziecko z 32 tygodnia a co dopiero z 33... w ogóle w inkubatorze obok był chlopiec z 32 tygodnia i rozmawiałam wczoraj z jego mama to powoedziala, ze proponowali jej to ale ona takich szczepionek dziecku nie podaje... ręce opadają.

kasia1518, Nika312 lubią tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mała Natalia też skończyła 6 tygodni, czas leci , ale ja bym już bardzo chciała żeby ona była duża ,bo to będzie czas dla Nas taki bardziej świadomy, bo narazie takie dzieciaczki to narazie mało można z nimi porobić, a ja już bym tak chciała to zbaczyc jak mała rośnie w oczach , wiem że może to głupie ale jestem w gorącej wodzie kąpana . Dobranoc

201809135365.png
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które z Was jeżdżą same z maluszkami autem? Tzn. prowadzą a dzieciątko samo... no właśnie gdzie z tyłu? z przodu? Jakie są najnowsze przepisy odnośnie tego przodu? Wogóle nie wolno, czy jak jest opcja wyłączenia poduszki to można? Bo ja jakoś nie wyobrażam sobie wozić dziecko z tyłu. Jak u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 22:38

kasia1518 lubi tę wiadomość

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U nas też dziś zmiana w kupach. Wczoraj było jeszcze 8 ( tak liczyłam skrupulatnie ) a dzisiaj jedna ale porządna. Tylko bąki puszcza. Więc zmiana diametralna

Po szczepieniu śpi. Teraz się przebudziła dosłownie na chwilkę zjadła z 15 minut i spi dalej.mam nadzieję że nic zlego się dziać nie będzie a ona prześpi noc i nie obudzi sie o 3 w nastroju do zabawy hehe ;)
    My tez dziś byliśmy na szczepieniach i mały dużo w dzień spał. Za to od 19 domaga się cały czas cyca wiec karmie co 2h i dłużej niż zwykle. Tez go obserwuje. Mój jakoś dużo dziś psikal i zdażyło mu się zakaszleć. Ale dr badała i był zdrowy wiec może to po szczepieniu.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Dziewczyny które z Was jeżdżą same z maluszkami autem? Tzn. prowadzą a dzieciątko samo... no właśnie gdzie z tyłu? z przodu? Jakie są najnowsze przepisy odnośnie tego przodu? Wogóle nie wolno, czy jak jest opcja wyłączenia poduszki to można? Bo ja jakoś nie wyobrażam sobie wozić dziecko z tyłu. Jak u Was?
    Z tego co sie orientuje to nie mozna nawet jak poduszka wylaczona. Starszego wozilam z przodu, bo jezdzilam jeszcze rumplem bez poduszek i wspomagania, wygodne to bylo, bo cala droge gadalam, spiewalam, a jak smok wypadl to podalam. Teraz jeszcze sama nie jezdzilam, bo jakos nie bylo gdzie, ale mam zamiar kupic lusterko zeby widziec co sie dzieje, moze polecicie jakies z dobra widocznoscia i dobrym mocowaniem

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Zgadzam się z Ola. Mój mąż jest zazdrosny bo widzi jak Ania na mnie reaguje co jest naturalne bo spędzam z nią całe dnie ;)
    Hehe u Nas to samo

• Minns Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jechałam już parę razy sama, mały z tylu za pasażerem, na szczęście na razie zawsze spał. Najbardziej boję się że zacznie strasznie płakać ze się zachlysnie czy coś. Jutro usg bioderek i też jadę sama...

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:

Kurde ja nawet nie wiedziałam zw nie wolno z przodu, jeżdżę z Zosia sama i zawsze ja mam w przodu- głównie spi i jest grzeczna ale nie wyobrażam sobie mieć jej z tylu- jak zaczyna marudzić to spojrzy na mnie i jest spokój, a z jakby była z tylu to co zrobię? Głównie trasy jakie pokonujemy to 5km-30km.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Ja wożę z przodu,tyłem do kierunku jazdy jak jadę sama. Jak jedziemy z mężem,to jadę z Małą z tyłu,z przodu wtedy starszak ;) Poduszka jest wyłączona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 07:19

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, nie ma zakazu wożenia dziecka obok kierowcy- pod warunkiem, że można wyłączyć poduszkę powietrzną, a fotelik nie ogranicza widoczności. Podziwiam wszystkie mamy, które potrafią jeździć z dzieckiem z przodu- ja raz jechałam z kotem i o mały wlos nie skończyło się to skasowaniem fury ;) dlatego jeśli będę gdzieś jeździć z córką sama, to będę ją wozić z tyłu.

Dziewczyny, jestem po wizycie patronażowej pediatry. Spojrzał, że córka jest urodzona w 37 tygodniu i stwierdził, że to wcześniak i należą nam się szczepionki za darmo. Kinga urodziła się w 37+5, wiec z tego co się orientuję, to chyba już nie wcześniak, nie mamy nawet w książeczce zdrowia wpisane, ze to wcześniak. W każdym razie o jakich szczepieniach darmowych on mówił? Nie dopytałam, bo myślałam, ze chodziło mu o te na NFZ, ale one są chyba dla wszystkich darmowe?

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja jechałam już parę razy sama, mały z tylu za pasażerem, na szczęście na razie zawsze spał. Najbardziej boję się że zacznie strasznie płakać ze się zachlysnie czy coś. Jutro usg bioderek i też jadę sama...

No właśnie.Zachłyśnięcia też boję się najbardziej bo mojemu maluchowi cofa mu się bez względu na to ile jest po jedzeniu. Niestety włożenie go do fotelika nasila problem bo brzuszek zapadnięty, ściśnięty. Zazwyczaj siedzę z nim z tyłu ale gdyby była konieczność prowadzenia to chyba wsadziłabym do przodu.

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Nie wolno wozić dziecka na przednim siedzeniu tyłem do kierunku jazdy jeśli jest włączona poduszka. Za to jest mandat.
    Kupiłam naszą pierwszą chustę. Na początek zdecydowałam się na kółka. Szybko i łatwo się mota. Mała płacze więc w kilka chwil myk w chustę. Jeśli nam się spodoba i nabiorę śmiałości, to marzę o chuście Lenny Lamb Kolory Nocy. No coś pięknego. U nas 3 dzień bez kupy. Teraz mała śpi na mnie.

JustynaG lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ