WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarrgoo cudna ta Twoja Hania
widzę na avatarku.
My pozdrawiamy z pierwszego nocnego karmienia. mała spala od 20.30matka się już zdążyła wyspać
za to teraz będzie ciezko z uśpieniem bo widzę że mała już też wyspana
Paplak/ krasnalowa zaglądasz tu jeszcze ? Co u Ciebie i Anielki słychać ?Marrgoo lubi tę wiadomość
-
U nas po karmieniu Mała śpi,a ja wyspana,oczy jak 5 zł
Trzeba wstać i starszaka do szkoły ogarnąć.
Czasem szkoda mi Małej,bo zamiast leżeć sobie w ciepełku,to musi być budzona i brata do szkoły odwozi,gdzie oczywiscie jest hitem szkoły
I ten fenomen. W szkole śpi na moich rękach,dzwonek dzwoni,to nawet nie drgnie,w domu czasem coś puknie,a ona już rozbudzona. Wiadomo, że najbardziej w dupsko to łóżeczko parzy,jak ją śpiącą po karmieniu odkładamveritaserum, ola_g89, kasia1518, Left_ie, Hedgehog, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Jak wczoraj pisałam, wrzucam zdj zmian skórnych mojego synka, które są ponoć trądzikiem noworodkowym. Między brwiami ma taki suchy placek (to mam ochotę nawilżać), a na poliku jakby wypryski. Przepisała mi coś na receptę do przemywania, ale nie pamiętam nazwy, a mąż wziął receptę.
Mały po szczepieniach był słabawy, ale wieczorem doszedł do siebie. I rozdawał słodkie bezzębne uśmiechy.
https://zapodaj.net/0bb00d4d88a5e.jpg.html
https://zapodaj.net/e1bd59a29270f.jpg.html
Mega zoom, nie przeraźcie się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 10:48
kasia1518, ola_g89, veritaserum lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Minns, moja ma identyczne policzki i brwi. tylko myślałam, że to ciemieniucha na tych brwiach....
-
U mnie na brwiach miała podobne, tylko trochę mniej i pediatra mówiła, że to ciemieniucha. Kazała nawilżać. Smaruję olejkiem ze słodkich migdałów i raz dwa to schodzi. W ogóle ten olejek działa cuda, policzki Wiki miała takie szorstkie bo jakieś chrostki jej wyszły a po tym wszystko zeszło.
Sama się zdziwiłam, że na brwiach ciemieniucha wychodzi. -
Minns wrote:Jak wczoraj pisałam, wrzucam zdj zmian skórnych mojego synka, które są ponoć trądzikiem noworodkowym. Między brwiami ma taki suchy placek (to mam ochotę nawilżać), a na poliku jakby wypryski. Przepisała mi coś na receptę do przemywania, ale nie pamiętam nazwy, a mąż wziął receptę.
Mały po szczepieniach był słabawy, ale wieczorem doszedł do siebie. I rozdawał słodkie bezzębne uśmiechy.
https://zapodaj.net/0bb00d4d88a5e.jpg.html
https://zapodaj.net/e1bd59a29270f.jpg.html
Mega zoom, nie przeraźcie się.
U nas na policzkach było to samo - zniknęło. Między brwiami też mamy coś takiego tylko dużo mniej i lagodniejsze- ja nawilżam codziennie oliwka buzie i tego prawie wcale nie widać trzeba się dobrze przyjrzeć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 13:08
kasia1518
-
My po szczepieniu - całkiem ok, płacz tylko przy żółtaczce- ale tu pielęgniarka mówiła że ta szczepionka boli i będzie płacz. Dostała 5w1 i wzwB, pneumokoki za 2tyg, żeby nie obciążać za bardzo organizmu.
Zosia waży 4420g i ma 60cm.
Póki co żywa jak zawsze, bawi się swoimi ulubionymi kroliczkami i mam nadzieję ze tak zostanie ☺Minns, Izabelle, Camilla13, ola_g89 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
Marrgoo wrote:Kasiu moja po tych szczepieniach co wy + rotawirusy nie byla zmieniona ale niestety po pneumokokach stan podgoraczkowy u dwa dni płaczu
To dobrze że pneumokoki będą później bo jutro mamy jechać na zastrzyk - ta imunoglobine maja jej podac (przeciwko wirusowi rsv), a tu warunkiem jest że nie może być gorączki.kasia1518
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Kochane a pneumokoki bierzecie te refundowane czy płatne ? My dziś idziemy na szczepienie ja biorę jednak 6w1 rozmawiałam z położna i dwoma pediatrami. A pneumokoki i rota chyba odrocze jej na za dwa tyg
U nas ta lepsza - Prevenar B- najpierw mi powiedzieli że się nie należy, więc poszłam po receptę żeby kupić ja we własnym zakresie i przy okazji zapytałam z jakiego powodu hej się nie należy ta szczepionka i rodzinny nie wiedział dlaczego pediatra podjęła taka decyzję- stwierdził że on by dziecko zakwalifikował do tej szczepionki i że sam ja przywiezie z sanepidu A że to był właściciel przychodni więc udało nam się i mamy ta lepsza za darmo. Mam dziś pielęgniarka doradzila żeby pneumokoki przełożyć. My jeszcze meingokiki planujemy ale to w tej przerwie od szczepień chyba między 7 a 13mc życia.kasia1518
-
Minns to my mamy ta sama wysypke od wczoraj na nowo, raz iż była znikła i wróciła. Też u Was robi się czerwona przy cycu jak się rozgrzeje i blednie przy odpoczynku jak sen? U nas ciągnie się to jeszcze w stronę do samego uszka i wyżej nad brwi, U Was też?Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
My szczepiliśmy 6w1 + pneumokoki bezpłatne, nie było żadnych powikłań, płakała tylko chwilę. czasami przy przebieraniu potrafi bardziej wrzeszczeć.
Chcieliśmy rotawirusy jeszcze ale wtedy mocno ulewała i przenieśliśmy na późniejszy termin.
Pediatra i pielęgniarki nie widziały powodu dla którego miałaby być przesuwana szczepionka przeciw pneumokokom. No ale wiem, że tu są różne opinie.
Osobiście wolę zminimalizować liczbę wizyt bo to nie liczba wkłuć a liczba wizyt jest dla malucha stresująca. -
nick nieaktualnyNasz mały też ma taką delikatną wysypke, ale oprócz tego miał przez tydzień okropne czerwone krosty które zlewaly się w dużą plamę, zniknęło po zmianie mleka i odstawieniu przeze mnie mleka. Minns to co na pierwszym zdjęciu wstawilas ja usunęłam mokrą pielucha tetrowa namoczona w przegotowanej wodzie z dodatkiem olejku. Zeszło w sekundę.
-
Mały ma tego placka suchego między brwiami, ciemieniuchę pod włoskami nad czołem i wypryski na policzkach, tak głównie pod oczami przy nosku. Czasem więcej czasem mniej, nie zauważyłam żeby coś miało na to wpływ.
Dobry pomysł z tą tetrową pieluchą, wypróbuję to z tym żelem, chyba oilatum nam doktor poleciła. Ja się bałam mu to zdzierać, że jeszcze bardziej podrażnię.wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyMy po szczepieniu . Wzięłam jednak 6w1 plus pneumokoki ale te lepsze. Pediatra też nie widziała ani powodu żeby przekładać ani nic. Więc na szybko podjęliśmy decyzję że szczepić jednak dziś. Póki co jest okej. Zobaczymy. Marudzi jak zwykle i tej porze i chciałaby na cycku wisieć non stop.