X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    A u nas dzisiaj dziecko anioł. Spała 6,5h w nocy, a w dzień drzemki 3,5h, 2h i 1h. Aż się boje, co będzie w nocy :D

Dziewczyny, ile godzin na dobę przesypiają wasze dzieciaczki? Bo jak przeczytałam w necie, ze miesięczne dziecko śpi około 18-20h to się uśmiałam :D
    Moja śpi około 18h na dobę

201809135365.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jak na razie spi po 20 pewnie, bo aktywnosc ma z godzine kolo 24 niestety, a tak to je,przebieramy sie, ponosimy sie, odkladam i usypia. Zdarzaja sie kryzysy, ale rzadko na szczescie

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    Ja narazie nic nie podaje, rzadko tez odbijam. Ale chyba będę musiała zacząć. Ściągnęłam tez teraz przed karmieniem trochę mleka żeby małej nie zalało
    Polecam zacząć od odbijania, nawet kilka razy. Ulewanie przechodzi z czasem. Gdyby nic nie pomagało to lekarz może zalecić zagęszczenie pokarmu. Ale jak przybiera prawidłowo to zostaje czekać i dużo prać :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Waga spadkowa 1710g. Margoo jaka dawkę żelaza podajesz obecnie Hani?
    Kasiu mamy dawkę 7+ 15 i mimo wzrostu hemoglobiny mamy przy tej dawce pozostać :)

Okazało sie, że Hanka przez tydzień przybrała tylko 50g. Jutro pojdziemy zwazyc ja do naszej przychodni jesli to sie potwierdzi to mamy rozważyć zmianę mleka na bardziej kaloryczne... czy któraś z dziewczyn zna takie, ktore na dodatek nie wywołuje rewolucji?

• Minns Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc w sumie w miarę przespana. Karmiłam go wieczorem i spał od 20 do ok 1, potem od 2 do teraz ale od godziny stęka i teraz puszcza bączki. Ale śpi :). Ja już nie usnę pewnie, na 8 szczepienie. Dziewczyny trzymajcie kciuki żeby jakoś poszło i mały się nie darł bo jak zacznie krzyczeć jak będziemy sami to pewbie będę ryczeć razem z nim ;). Jeszcze ta pogoda a my dalej bez śpiworka...

Camilla13, 100krotka30, Paulinda lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma to stekanie z puszczaniem baczkow, teraz zrobiła kupę zjadła i śpi
    My nadal walczymy z tym cholernym trądzikiem, który spędza mi sen z powiek, już 3 tydzień i widzę że teraz to już kumulacja jest , pozostaje nam czekać i uzbroić w cierpliwość

201809135365.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś w aptece gemini dzień darmowej dostawy :-) gdyby któraś planowała apteczne zakupy, maja fajne ceny . Miłego dnia Mamusie.

Minns to już zaraz, trzymam kciuki. Mój darł się przeraźliwie za każdym wkłuciem i te długie igły, masakra dla matki to widzacej :-( Nienawidzę szczepic dzieci buu

Minns lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,mam głupie pytanie,ale to moje pierwsze dziecko,a w rodzinie nie ma takich maluchów,żeby się zorientować jak to wygląda xd A więc jak to wygląda z tymi szczepieniami? Dzwonią z przychodni,że już czas czy samemu trzeba tego pilnować? No i jak chcę szczepić 6w1 to wcześniej muszę od lekarza jakąś receptę na tą szczepionkę czy to w przychodni mają i tylko zapłacić za nią? Sorry,ale jestem kompletnie zielona w temacie ;/

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatosia wrote:
    Dziewczyny,mam głupie pytanie,ale to moje pierwsze dziecko,a w rodzinie nie ma takich maluchów,żeby się zorientować jak to wygląda xd A więc jak to wygląda z tymi szczepieniami? Dzwonią z przychodni,że już czas czy samemu trzeba tego pilnować? No i jak chcę szczepić 6w1 to wcześniej muszę od lekarza jakąś receptę na tą szczepionkę czy to w przychodni mają i tylko zapłacić za nią? Sorry,ale jestem kompletnie zielona w temacie ;/

Nam położna kazała się zgłosić 8tyg od szczepienia na gruźlicę do przychodni- normalnie zarejestrować się y pediatry na wizytę szczepienna i jak jest ok to szczepia. Trzeba się zgłosić do lekarza pi receptę na tą szczepionke 6w1 i zamówić w jakieś aptece i pojawić się ze szczepionka w przychodni w dniu szczepienia- tak to przynajmniej u mnie wygląda. Jak Ci się należy szczepionka tak jak to w naszym przypadku jest- mamy za darmo 5w1 , to trzeba się upewnić w przychodni czy sprowadzili z sanepidu- mi kazali dziś dzwonić popołudniu dopytać czy ta 5w1 i PREVENAR B przywieźli- A szczepienie mamy mieć jutro.

Kwiatosia lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czym szczepicie infranrix hexa czy hexacimina?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy u kogoś jeszcze nie odpadł "pępek"?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Nam położna kazała się zgłosić 8tyg od szczepienia na gruźlicę do przychodni- normalnie zarejestrować się y pediatry na wizytę szczepienna i jak jest ok to szczepia. Trzeba się zgłosić do lekarza pi receptę na tą szczepionke 6w1 i zamówić w jakieś aptece i pojawić się ze szczepionka w przychodni w dniu szczepienia- tak to przynajmniej u mnie wygląda. Jak Ci się należy szczepionka tak jak to w naszym przypadku jest- mamy za darmo 5w1 , to trzeba się upewnić w przychodni czy sprowadzili z sanepidu- mi kazali dziś dzwonić popołudniu dopytać czy ta 5w1 i PREVENAR B przywieźli- A szczepienie mamy mieć jutro.

Dzięki ! :)

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepionki sa dostępne w przychodni, przy szczepieniu się za nie płaci. A byłaś na wizycie po wyjściu ze szpitala? Bo nam wtedy wszystko tłumaczyli co i jak. Najlepiej zadzwoń i dopytaj :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Minns Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po szczepieniu - dzięki za kciuki! Ale trzymajcie jeszcze hehe.
    Za 3 wkłuciem się popłakał, ale szybko go uspokoiłam, obeszło się bez cyca.
    My szczepiliśmy tymi bezpłatnymi, pneumokoki mamy na 14 listopada. Jak byliśmy pierwszy raz u pediatry to nas zapisali na pierwsze szczepienie.
    Teraz go przełożyłam do gondoli, ma kupę i siku, ale nie będę go ruszała. Mam nadzieje, że z typowych objawów poszczepiennych będzie miał tylko senność :P.

Mały tłuścioch waży 5,8 kg (3670g urodzeniowa, teraz 7t + 1), ponoć 1 kg nadwagi, ale jak to doktor powiedziała, lubi takie tłuściochy i nie ma w tym nic złego. On nie jest jakiś tłusty, ma podbróda i jest długi.
    Przepisała żel na ciemieniuchę i coś na twarz do przemywania. Powiedziała, że te zmiany skórne to trądzik niemowlęcy. Jak znajdę chwilę to podeślę zdjęcia, żebyście sobie porównały. I ma jakiegoś naczyniaka pod noskiem, takie zaczerwienione miejsce, myślałam, że to od smoczka. Mam obserwować.
    Uff jestem z siebie dumna! Teraz obserwacja...

Camilla13, ola_g89 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    U nas szczepionki sa dostępne w przychodni, przy szczepieniu się za nie płaci. A byłaś na wizycie po wyjściu ze szpitala? Bo nam wtedy wszystko tłumaczyli co i jak. Najlepiej zadzwoń i dopytaj :-)

Byłam i właśnie nic nie mówili,ale faktycznie najlepiej będzie zadzwonić i dopytać :)

• p_tt Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w szpitalu. Wczoraj cały dzień biegunka, plus wieczorem wymioty, marudna, nawet nie miała siły płakać. Podali kroplowki, przeciwbólowe i wróciło moje dziecko.

100krotka30 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam recepte na hexacimina i idziemy jutro :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Minns Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    A my w szpitalu. Wczoraj cały dzień biegunka, plus wieczorem wymioty, marudna, nawet nie miała siły płakać. Podali kroplowki, przeciwbólowe i wróciło moje dziecko.
    Ojej masakra, współczuję ;/. Wiadomo co bylo powodem?

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Współczuję, już to przerabialiśmy, okropna sytuacja i stres. Zdrówka :)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    A mocno wasze dzieci ulewaja? Bo moja dosyć mocno:/
    Bardzo :(

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ