WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMargoo
Ja też się śmiałam że wolałabym nie zakwalifikować się do becikowego hehe.
My zalatwilismy to odrazu w 1 tydzień całą papierologie. Mąż poszedł do gine i mu podbił ale położna też może jak karta ciąży ma wszystkie pieczatki itp.
My po bioderkach. Lekarz powiedział że nie jest idealnie ale w normie. W styczniu kontrola.
W czwartek mamy poradnię neonatologiczna- dostalismy skierowanie i odrazu termin ze względu na to że miałam cukrzycę. Synek ma torbiel na sledzionie mam nadzieję ze się zmniejsza.
U nas dalej ulewania - dzisiaj z żółcia. Natalka u Was dalej ulewania trwaja? Robisz coś ku temu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 10:29
Marrgoo lubi tę wiadomość
-
o matko, wy już 62 i 68cm? To moja jest jakaś mikroskopijna. W małe 56cm już jej się nie mieszczą stópki, ale ogólnie lecimy jeszcze z rozmiarem 56cm. Fakt, że raczej z rozmiarówki h&m, która podobno wypada większa. Dopiero wczoraj Pola przekroczyła 4kg.
Poza tym zrobiła nam prezent na miesiąc i baaaardzo się uspokoiła. Śpi w dzień po 2h, zaczęła znowu spokojnie ssać pierś, bez dramatów, zakochała się w chustonoszeniu. Ale zmieniliśmy krople na espumisan. Wczoraj tylko 30 minut płaczu było wieczorem, takiego kolkowego płaczu. Zasnęła przy cycku i spała 6,5h do samego rana.Marrgoo lubi tę wiadomość
-
A ile ważą wasze dzieci? My wczoraj byliśmy na szczepieniu i Wiktoria waży 5400 i mierzy 60 cm! W czwartek będzie miała 8 tyg (urodzona z wagą 3700 i 57cm).
100krotka30 lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Kasia1518,
O becikowe w 2018 roku możesz ubiegać się, jeśli dochód w rodzinie na osobę nie przekracza 1922 zł netto. Przy wyliczeniach uwzględnia się dochód osiągnięty w poprzednim roku rozliczeniowym i dzieli się go na liczbę członków rodziny (w tym również nowo narodzone dziecko). Zasiłek w każdym przypadku wynosi 1 tys. zł.kasia1518
-
veritaserum wrote:Kurde nie wiem już jak to skorygować. Ania ciągle głowę jak śpi na jedną stronę , boję się że będzie miała zniekształcona. Jak próbuję jej włożyć na drugą to się denerwuje i nie zaśnie i tak przekręci:/ Wasze dzieci też tak mają czy różnie ?kasia1518
-
aLunia wrote:A ile ważą wasze dzieci? My wczoraj byliśmy na szczepieniu i Wiktoria waży 5400 i mierzy 60 cm! W czwartek będzie miała 8 tyg (urodzona z wagą 3700 i 57cm).kasia1518
-
86Monia wrote:Margoo
Ja też się śmiałam że wolałabym nie zakwalifikować się do becikowego hehe.
My zalatwilismy to odrazu w 1 tydzień całą papierologie. Mąż poszedł do gine i mu podbił ale położna też może jak karta ciąży ma wszystkie pieczatki itp.
My po bioderkach. Lekarz powiedział że nie jest idealnie ale w normie. W styczniu kontrola.
W czwartek mamy poradnię neonatologiczna- dostalismy skierowanie i odrazu termin ze względu na to że miałam cukrzycę. Synek ma torbiel na sledzionie mam nadzieję ze się zmniejsza.
U nas dalej ulewania - dzisiaj z żółcia. Natalka u Was dalej ulewania trwaja? Robisz coś ku temu?
U nas podstępny rzyg gigant atakuje o 3-4 nad ranem po jedzeniu. Dlatego już nawet nie odkładam jej do spania, tylko zasypia na moim brzuchu. Beka wtedy kilka razy, zarzyga mnie kilka razy ale nie muszę jej męczyć i przebierać. Śpimy tak ok 2 godz. Super się w tej pozycji odgazowuje. A jak śmiesznie na śpiocha szuka piersiNie może trafić, oczy zamknięte jak taki krecik
Podaję jej Gastrottus Baby. Walka jest podczas podawania syropu, bo bardzo płacze, wypluwa, zaciska usta. Podaję tylko w dzień. Mamy też zagęszczacz Nutrition, ale trzeba podać taką ilość tej papki że zrezygnowałam po jednym razie. -
Hedgehog wrote:Z innej beczki. Przy dziecku mało czasu żeby gotować a zapasy w zamrażarce kiedyś się kończą
co gotujecie dla siebie na szybko Eby było mało roboty?
Ja mam w menu kurczaka z piekarnika, sos do makaronu pomidorowy, risotto, potrawka z indyka. -
aLunia wrote:A ile ważą wasze dzieci? My wczoraj byliśmy na szczepieniu i Wiktoria waży 5400 i mierzy 60 cm! W czwartek będzie miała 8 tyg (urodzona z wagą 3700 i 57cm).Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
jatoszka wrote:A slyszalyscie o tych kroplach cesario ? Kolezanka miala cesarke i przy wypisie ze szpitala dostala wytyczne zeby je podowac
podobne swietne i tansze od bio gay
-
nick nieaktualnyMoja tydzień temu miała 4470 no ale waga urodzeniowa 1680 a spadkowa 1550. Musimy brać pod uwagę jej wiek korygowany jeśli chodzi o wzrost, wagę i rozwoj wiec jak na półtora miesięczne dziecko jest ok
kasia a twoja jaka miala wagę spadkową?
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny help. Stałam się żywym smoczkiem
Karmię młodą mieszanie, trochę piersią trochę mm. Ostatnio zauważyłam że Zosia potrzebuje więcej sztucznego mleka, no ale jestem już pogodzona z faktem że niedługo laktacja zniknie, próbowałam wielu rzeczy i nic nie działa. Dzisiaj zauważyłam że skubana nauczyła się tak ciumkać cyca żeby z niego nie leciałoNo i zagadka rozwiązana, mała woli jeść z butli, ale pojawił się ww problem. Mamy smoczek lovi mini i aventy, niestety nie pasują jej. W efekcie jestem uwiązana, jasna sprawa że Zosia potrzebuje bliskości i nawet jakoś mocno by mi to nie przeszkadzało gdyby nie to, że siedzę z nią dziś w fotelu od 7.00
jak to mój mąż określił, stałam się zbędną naroślą na cyckach dla mojej córki
Macie jakieś godne polecenia smoki albo ogólnie jakiś sposób na uwolnienie się od mojego ssaka chociaż na chwilę? -
Ja Hankę karmię pierdyliard razy w ciągu dnia. Często jest to po prostu ciumkanie, bez pobierania pokarmu bo nawet nie słychać jak przełyka. Jesteś dla niej najważniejszą osobą na świecie. Potrzebuje bliskości, ciepła, Twojego zapachu. To czas tylko dla niej. Później będzie coraz lepiej. Poczytaj o rodzicielstwie bliskości, może będzie Ci łatwiej to sobie ułożyć. A jak nie to kupuj smoczki do skutku, bo trudno trafić na taki, który dziecko zaakceptuje
Pomyśl może o chuście? Dla siebie lub męża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 14:00
JustynaG lubi tę wiadomość