X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo

Ja też się śmiałam że wolałabym nie zakwalifikować się do becikowego hehe.

My zalatwilismy to odrazu w 1 tydzień całą papierologie. Mąż poszedł do gine i mu podbił ale położna też może jak karta ciąży ma wszystkie pieczatki itp.

My po bioderkach. Lekarz powiedział że nie jest idealnie ale w normie. W styczniu kontrola.

W czwartek mamy poradnię neonatologiczna- dostalismy skierowanie i odrazu termin ze względu na to że miałam cukrzycę. Synek ma torbiel na sledzionie mam nadzieję ze się zmniejsza.

U nas dalej ulewania - dzisiaj z żółcia. Natalka u Was dalej ulewania trwaja? Robisz coś ku temu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 10:29

Marrgoo lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, wy już 62 i 68cm? To moja jest jakaś mikroskopijna. W małe 56cm już jej się nie mieszczą stópki, ale ogólnie lecimy jeszcze z rozmiarem 56cm. Fakt, że raczej z rozmiarówki h&m, która podobno wypada większa. Dopiero wczoraj Pola przekroczyła 4kg. :)

Poza tym zrobiła nam prezent na miesiąc i baaaardzo się uspokoiła. Śpi w dzień po 2h, zaczęła znowu spokojnie ssać pierś, bez dramatów, zakochała się w chustonoszeniu. Ale zmieniliśmy krople na espumisan. Wczoraj tylko 30 minut płaczu było wieczorem, takiego kolkowego płaczu. Zasnęła przy cycku i spała 6,5h do samego rana. <3

Marrgoo lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 11:29

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 11:29

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile ważą wasze dzieci? My wczoraj byliśmy na szczepieniu i Wiktoria waży 5400 i mierzy 60 cm! W czwartek będzie miała 8 tyg (urodzona z wagą 3700 i 57cm).

100krotka30 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Kasia1518,

O becikowe w 2018 roku możesz ubiegać się, jeśli dochód w rodzinie na osobę nie przekracza 1922 zł netto. Przy wyliczeniach uwzględnia się dochód osiągnięty w poprzednim roku rozliczeniowym i dzieli się go na liczbę członków rodziny (w tym również nowo narodzone dziecko). Zasiłek w każdym przypadku wynosi 1 tys. zł.
    To i tak się nie lapie

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Kurde nie wiem już jak to skorygować. Ania ciągle głowę jak śpi na jedną stronę , boję się że będzie miała zniekształcona. Jak próbuję jej włożyć na drugą to się denerwuje i nie zaśnie i tak przekręci:/ Wasze dzieci też tak mają czy różnie ?
    U nas też woli na jedną stronę, sama przekręcam na drugą i robię to tyle razy aż mała odpuści przekręcanie, a w dzień jak się bawi na macie to kładę ja na poduszkę ortopedyczna żeby miała główkę na wprost - bo w nocy nie lubi spać na tej poduszce.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A ile ważą wasze dzieci? My wczoraj byliśmy na szczepieniu i Wiktoria waży 5400 i mierzy 60 cm! W czwartek będzie miała 8 tyg (urodzona z wagą 3700 i 57cm).
    U nas prawie 4.5kg , wchodzimy w rozmiar 62 powoli , niektóre 56 są już małe. No ale waga urodzrniowa była 1950g i 44cm

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Margoo

Ja też się śmiałam że wolałabym nie zakwalifikować się do becikowego hehe.

My zalatwilismy to odrazu w 1 tydzień całą papierologie. Mąż poszedł do gine i mu podbił ale położna też może jak karta ciąży ma wszystkie pieczatki itp.

My po bioderkach. Lekarz powiedział że nie jest idealnie ale w normie. W styczniu kontrola.

W czwartek mamy poradnię neonatologiczna- dostalismy skierowanie i odrazu termin ze względu na to że miałam cukrzycę. Synek ma torbiel na sledzionie mam nadzieję ze się zmniejsza.

U nas dalej ulewania - dzisiaj z żółcia. Natalka u Was dalej ulewania trwaja? Robisz coś ku temu?
    Nawet nie pytaj. Właśnie przed chwilą Hania jadła, zaczęła płakać więc szybko ją do pionu. Beknęła i cisza. Odchylam ją a ona ma całą buzię zalaną, nos, oczy. Koszmar. Tak się biedna spłakała, że padła na moim brzuchu. Po położeniu do przebrania ulała jeszcze dwa razy, więc nowe ubranko znów trzeba było zdjąć, zmieniłam pieluszkę. Całe włoski ma zlepione, śmierdzi buzia zsiadłym mlekiem. Śmierdzę ja, włosy, bluzka.
    U nas podstępny rzyg gigant atakuje o 3-4 nad ranem po jedzeniu. Dlatego już nawet nie odkładam jej do spania, tylko zasypia na moim brzuchu. Beka wtedy kilka razy, zarzyga mnie kilka razy ale nie muszę jej męczyć i przebierać. Śpimy tak ok 2 godz. Super się w tej pozycji odgazowuje. A jak śmiesznie na śpiocha szuka piersi :) Nie może trafić, oczy zamknięte jak taki krecik :D
    Podaję jej Gastrottus Baby. Walka jest podczas podawania syropu, bo bardzo płacze, wypluwa, zaciska usta. Podaję tylko w dzień. Mamy też zagęszczacz Nutrition, ale trzeba podać taką ilość tej papki że zrezygnowałam po jednym razie.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie o tych kroplach cesario ? Kolezanka miala cesarke i przy wypisie ze szpitala dostala wytyczne zeby je podowac :-) podobne swietne i tansze od bio gay

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pomału będziemy wskakiwać w 68, a w piątek 8 tygodni....aż trudno uwierzyć

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Z innej beczki. Przy dziecku mało czasu żeby gotować a zapasy w zamrażarce kiedyś się kończą ;) co gotujecie dla siebie na szybko Eby było mało roboty?
    Ja mam w menu kurczaka z piekarnika, sos do makaronu pomidorowy, risotto, potrawka z indyka.
    Mięso w sosie np schab,karkówka..do tego ryż|kasza itp jakaś jarzyna lub zupy. Jakos do przodu...

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Mój na szczepieniu wypadlo 6tydzień+5dni ważył 4800, 60cm długi urodził się 53 cm 3095 gram. Też byłam w szoku że tak dużo.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    A slyszalyscie o tych kroplach cesario ? Kolezanka miala cesarke i przy wypisie ze szpitala dostala wytyczne zeby je podowac :-) podobne swietne i tansze od bio gay
    Tak. Polecam artykuł na mleczne wsparcie o probiotykach. Ja dodatkowo sama będę brała T rilac Plus. W aptece 30 kapsułek kosztuje 33 zł, na DOZ.pl są po 19,99 zł więc zamówiłam 2 opakowania z darmowym odbiorem w aptece.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tydzień temu miała 4470 no ale waga urodzeniowa 1680 a spadkowa 1550. Musimy brać pod uwagę jej wiek korygowany jeśli chodzi o wzrost, wagę i rozwoj wiec jak na półtora miesięczne dziecko jest ok :) kasia a twoja jaka miala wagę spadkową?

kasia1518 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas urodzeniowa 3345, najniższa 3160, a wczoraj równo miesiąc po urodzeniu 4020 :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam teraz krople vivomixx. Dużo osób poleca.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja kupiłam teraz krople vivomixx. Dużo osób poleca.
    Mają kilka różnych szczepów.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help. Stałam się żywym smoczkiem :P
    Karmię młodą mieszanie, trochę piersią trochę mm. Ostatnio zauważyłam że Zosia potrzebuje więcej sztucznego mleka, no ale jestem już pogodzona z faktem że niedługo laktacja zniknie, próbowałam wielu rzeczy i nic nie działa. Dzisiaj zauważyłam że skubana nauczyła się tak ciumkać cyca żeby z niego nie leciało :D No i zagadka rozwiązana, mała woli jeść z butli, ale pojawił się ww problem. Mamy smoczek lovi mini i aventy, niestety nie pasują jej. W efekcie jestem uwiązana, jasna sprawa że Zosia potrzebuje bliskości i nawet jakoś mocno by mi to nie przeszkadzało gdyby nie to, że siedzę z nią dziś w fotelu od 7.00 :P jak to mój mąż określił, stałam się zbędną naroślą na cyckach dla mojej córki :D

Macie jakieś godne polecenia smoki albo ogólnie jakiś sposób na uwolnienie się od mojego ssaka chociaż na chwilę?

3i499vvjgx57zohf.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Hankę karmię pierdyliard razy w ciągu dnia. Często jest to po prostu ciumkanie, bez pobierania pokarmu bo nawet nie słychać jak przełyka. Jesteś dla niej najważniejszą osobą na świecie. Potrzebuje bliskości, ciepła, Twojego zapachu. To czas tylko dla niej. Później będzie coraz lepiej. Poczytaj o rodzicielstwie bliskości, może będzie Ci łatwiej to sobie ułożyć. A jak nie to kupuj smoczki do skutku, bo trudno trafić na taki, który dziecko zaakceptuje ;)
    Pomyśl może o chuście? Dla siebie lub męża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 14:00

JustynaG lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ