WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi zaswiadczenie wypisala polozna z przychodni
a ta co przychodzi teraz na wizyty tez mowila ze w razie czego moze wyypisac mimi ze nic o moich wizytachu lekarza nie wie bo to calkiem inna przychodnia a nawet miasto
Marrgoo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marrgoo wrote:Dziewczyny czy któraś z was składa wniosek o becikowe? Aby takowe otrzymać trzeba złożyć zaświadczenie, że bylo się pod opieką lekarza od 10 tygodnia ciąży. U nas problem jest taki, ze nie chce już wracać do mojego prowadzacego i płacić mu 300 zl za wizytę. Czy to prawda, że na podstawie karty ciąży zaświadczenie może wystawić np lekarz internista?
Marrgoo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camilla13 wrote:A sprawdzilyscie najpierw wysokość dochodu na członka rodziny? Zawsze myślałam, ze to należy się każdemu dziecku, ale nie. Takie super państwo mamy.Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
nick nieaktualnyKiedyś tak było, że należało sie każdemu ale potem to zmienili. Wolałabym być w tej grupie, której nie przysługuje :p
Aniajaa mam nadzieje, że mi też sie uda... byłam u nich raz w 30 tygodniu wiec może uznają to za podkladke :pAniajaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny moja mała godzinę temu skończyła 3 miesiące! Jak ten czas szybko leci...ciągle pamietam zapach inkubatora i płynu do dezynfekcji. Dzisiaj jedziemy do neonatologa to zobaczy czy Hania się dobrze rozwija, hemoglobina poszła w górę więc moze nie będziemy musieli juz przyjmować takich dawek żelaza bo zawsze po nim mała wije sie z bólu. A i nosimy juz ciuszki na 62 a jak sie urodziła to 44 było za duże momo iż miała niby 45 cm.
100krotka30, kasia1518, JustynaG, ola_g89, KATARZYNACarm, Minns, Aniajaa lubią tę wiadomość
-
Aniajaa wrote:Tez miałam ten problem. Nasi lokalni interniści nawet nie chcieli słyszeć o podpisaniu takiego zaświadczenia. Poszłam do przychodni i wyprosiłam położną żeby podpisała Początkowo nie chciała bo twierdziła, że musi mieć podkładkę w karcie pacjenta, że chodziłam do nich, ale ostatecznie udało się.
Margoo my o 14.10 będziemy kończyć 2 miesiąceWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 01:35
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Camilla13 wrote:A sprawdzilyscie najpierw wysokość dochodu na członka rodziny? Zawsze myślałam, ze to należy się każdemu dziecku, ale nie. Takie super państwo mamy.kasia1518
-
Marrgoo wrote:Dziewczyny moja mała godzinę temu skończyła 3 miesiące! Jak ten czas szybko leci...ciągle pamietam zapach inkubatora i płynu do dezynfekcji. Dzisiaj jedziemy do neonatologa to zobaczy czy Hania się dobrze rozwija, hemoglobina poszła w górę więc moze nie będziemy musieli juz przyjmować takich dawek żelaza bo zawsze po nim mała wije sie z bólu. A i nosimy juz ciuszki na 62 a jak sie urodziła to 44 było za duże momo iż miała niby 45 cm.
Margoo A jaka obecnie dawkę żelaza Hani podajesz? Bo u nas 14mg (Actiferol Start + Actiferol 7mg) i też Zosia ma czasami bóle brzuszka z tego powodukasia1518
-
Moja Hanka nosi 62 ale to wszystko już na styk. Zaraz 68 będzie dobre. Tyle pięknych ubranek, większości nigdy nawet nie założymy. Rośnie jak na drożdżach. Przed chwilą leżała przede mną cała goła bo musiałam przebrać. No taka tłusta krewetka, tylko na patelnię ją
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 05:06
Camilla13, Left_ie, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Kasia1518,
O becikowe w 2018 roku możesz ubiegać się, jeśli dochód w rodzinie na osobę nie przekracza 1922 zł netto. Przy wyliczeniach uwzględnia się dochód osiągnięty w poprzednim roku rozliczeniowym i dzieli się go na liczbę członków rodziny (w tym również nowo narodzone dziecko). Zasiłek w każdym przypadku wynosi 1 tys. zł.Camilla13, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Też tak myślałam że to dostaje każdy. Na pierwszej wizycie po CC u mojej gin, ona do mnie "Państwo to się chyba nie kwalifikujecie do becikowego więc zaświadczenie nie będzie potrzebne?" Ja zrobiłam oczy jak 5zl bo byłam przekonana że to każdy dostaje i grzecznie odpowiedziałam że raczej się nie kwalifikujemy, nie znając nawet progu , ale pewnie z 800-1000zl ma os jest
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Moja Hanka nosi 62 ale to wszystko już na styk. Zaraz 68 będzie dobre. Tyle pięknych ubranek, większości nigdy nawet nie założymy. Rośnie jak na drożdżach. Przed chwilą leżała przede mną cała goła bo musiałam przebrać. No taka tłusta krewetka, tylko na patelnię ją
Nasz syneczek nosi część 56 i 62, Urósł wzdłuż ale wszerz słabo
Lekarz śmieje się, że sylwetka to po mamusi. Też części rzeczy nawet nie założyliśmy a naprawdę zakupy robiłam bardzo oszczędnie, ale on jakoś się nie brudzi i cały dzień nosi to samo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 07:40
-
My zalatwialismy becikowe - masakra. Chcieli pity za 2016 i 2017, zaświadczenie od gina, świadectwa pracy. Ja w 2016 jeszcze studiowalam i pracowalam na umowe o zlecenie to musialam pismo wysylac o zaświadczenie. Teraz czekamy na decyzje i nie wieny czy nam przysługuje, zobaczymy.
My juz pajacyki 68. Wczoraj ledwo ubralam mu takie wieksze 62 body co dostał w prezencie i w sumie juz wiecej nie zamierzam go męczyć.
Następnym razem juz bede wiedziała ile i jakich ciuszkow kupować. Nie ma to jak doświadczenie.
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyMoja Ania jeszcze kilka pajacyków 56 a tak to wskakujemy w 62
Praktycznie body na krótki rękaw w ogóle nie zakładam a mam kilka sztuktych na 56 zakładałam jak się urodziła w pierwszym tygodniu a później już w ogóle. A tych na 62 w ogóle nie wykorzystuje.
-
nick nieaktualnyKurde nie wiem już jak to skorygować. Ania ciągle głowę jak śpi na jedną stronę , boję się że będzie miała zniekształcona. Jak próbuję jej włożyć na drugą to się denerwuje i nie zaśnie i tak przekręci:/ Wasze dzieci też tak mają czy różnie ?