X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam spacerów. My jedynie wychodzimy codziennie do ogrodu. Syn nie ma opcji żeby leżał w wózku, za każdym razem krzyk na całe osiedle bez możliwości uspokojenia go. Trzymając synka na rękach daleko nie zajde, zwłaszcza ze za chwile będzie ważył 7 kg. Chociaż teraz spacer i tak jest wykluczony bo śniegu ciągle przybywa i jest -10. Synek sam podnosi lekko główkę jak leży na plecach, jak trzymam go na kolanach na pół lezaco to siluje się ile może i udaje mu się unieść tułów. Myślę że w lutym zaczniemy się wozić spacerowka, zwłaszcza że ma trzy pozycje od siedzącej do prawie leżącej.

Hedgehog lubi tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planujemy gondole jak najdłużej, albo póki nie wyrośnie, obecnie w kombinezonie jest prawie na styk, albo póki nie będzie chciał z niej wyjść ;-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będziemy jeździć w gondoli,dopóki Zosia nie usiądzie,nie zrobi się cieplej,no i dopóki się w niej mieści ;)
    Syn też jest wrześniowy i pamiętam,że jakoś w kwietniu już ze spacerówką pomykaliśmy.
    Zosia jest długa i tak kurczę obawiam się,czy do kwietnia będzie się mieścić w gondoli.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się mieści ale jej bardzo, bardzo nie pasuje że tak mało widzi. Jak idę na szybko to jej fotelik przypinam do stelaża i to jej pasuje.
    Od rana leży i piszczy do lampy :D

Izabelle lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeździ gondola tylko na spiocha. Jak nie śpi nie ma szansy go do niej położyć. Tak więc wychodzi na spacer jak zaśnie :-) W tej kwestii rządzi mój mały szef ;-)

Izabelle, p_tt lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pytanko mała dzisiaj skończyła 17 tygodni i od wczoraj znacznie zmniejszyła porcję jedzenia z 200 ml na 120/150a czasami tylko 80 wcześniej jadła 800 ml na dzień A wczoraj tylko lewo 700 czy powinnam się martwić rano o.4 zjadła 160 A o 7 nie chciała jeść po czym o 9 zjadła tylko 90 ml czy to skok czy u was też tak bywa ? Nie ma gorączki k według mnie jest pogodna

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Hej dziewczyny, pytanko mała dzisiaj skończyła 17 tygodni i od wczoraj znacznie zmniejszyła porcję jedzenia z 200 ml na 120/150a czasami tylko 80 wcześniej jadła 800 ml na dzień A wczoraj tylko lewo 700 czy powinnam się martwić rano o.4 zjadła 160 A o 7 nie chciała jeść po czym o 9 zjadła tylko 90 ml czy to skok czy u was też tak bywa ? Nie ma gorączki k według mnie jest pogodna
    Wiesz co myślę,że to związane właśnie ze skokiem, nasz Misiaczek je tak od 3 dni, przez to też znowu wstaje w nocy co 3 godziny. A od dziś wydaje z siebie nowy dźwięk baabaaabaa. Przyjechała moja mama na 2 tygodnie i się śmieje że wnuczek po prostu próbuje już ja zawolac :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Mój jeździ gondola tylko na spiocha. Jak nie śpi nie ma szansy go do niej położyć. Tak więc wychodzi na spacer jak zaśnie :-) W tej kwestii rządzi mój mały szef ;-)
    Ubierasz synka na spiocha? U nas nawet palcem nie można go dotknąć bo się obudzi. Może grać głośno muzyka, tv ale najmniejszy dotyk albo nasza glosniejsza rozmowa i po spaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku dni jest koszmar. Nie wiem czy to ten skok czy co ale wpada z histerii w histerię i nie pozwala się uśpić.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku dni tez nowe dźwięki. Jak bardzo jej coś nie pasuje to robi „mamamama” albo „abuuububu” z podkowa :D jest obłędnie słodka przy tym! A dzisiaj panienka postanowiła zacząć się kręcić wokół własnej osi leżąc na brzuszku. Jest taka zawzięta przy tym, ze sapie, dyszy, ale na plecy nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 11:42

Izabelle, Minns, Camilla13, p_tt lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka zwymiotuje,a na plecy nie chce ;)

ola_g89, p_tt lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dość ciężko. Zasypia tylko z piersią w buzi inaczej histeria, kopanie itp. nie ma szans żeby ją uspokoić noszeniem czy bujaniem. Tylko cycus. Jak widzi ze mąż jej próbuje smoka wcisnąć to wrzask.

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Wiesz co myślę,że to związane właśnie ze skokiem, nasz Misiaczek je tak od 3 dni, przez to też znowu wstaje w nocy co 3 godziny. A od dziś wydaje z siebie nowy dźwięk baabaaabaa. Przyjechała moja mama na 2 tygodnie i się śmieje że wnuczek po prostu próbuje już ja zawolac :P
    No u mnie doslownoe dzisiaj obudzila sie o 3.30 jak nigdy i wolała jeść

201809135365.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Jaką kupiłaś? Z bibovity czy nestle ?
    Bobovita

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku robilam tak ze tylko na spiocha szlam na spacer. Teraz przy tym ubieraniu nie ma takiej opcji. Ale u nas jest zazwyczaj 2 godziny aktywnosci i drzemka. Takze męczę go 2 godziny, karmie, ubieram i zasypia zaraz pod blokiem.
    Dzisiaj bylismy na spacerku. Warunki hardcorowe, śniegu pelno, ale daliśmy radę. Mam nadzieje że z wózkiem tez ok bo nieźle trzeszczał :D.
    A teraz Bruno piszczy w łóżeczku, zaraz chyba sobie gardlo zedrze.

Camilla13, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem jakim cudem w takim małym ciałku taka siła głosu, nasz to ciągle piszczy, awanturuje się na cały dom i w dodatku bawi go to :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 13:36

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez przez 2 dni zaraz po kapieli nie mogla sie najesc i miala prawie 900 przez cala dobe a teraz raptem 700 :-) wrocilysmy ze spaceru myslalam ze 150 wciagnie jednym lykiem a ona 40 zostawila chyba tez skok :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ubierasz synka na spiocha? U nas nawet palcem nie można go dotknąć bo się obudzi. Może grać głośno muzyka, tv ale najmniejszy dotyk albo nasza glosniejsza rozmowa i po spaniu.
    Czasem na spiocha, a czasem zanim zaśnie pakuje go w kombinezon i muszę wyciszyć bo zawsze jest tragedia jak go ubieramy. Drugi wróg zaraz po czapce ;-) zazwyczaj robię tak jak Minns i zasypia w drodze do wózka z 4 piętra

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ten sam schemat z wyjściem. Cycek, zmiana pieluchy, krem na buźkę, ubieranie i jak tylko skręcimy za blok to śpi zazwyczaj :) nawet jak się budzi ostatnio w wózku to nie płacze i potrafi znów sama zasnąć.

100krotka30, jak sobie radzisz z wózkiem z 4 piętra?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp czy Was też irytuje to, że trzeba wybierać ciuchy, które pozwalają na wygodne karmienie? Ja już mam dość koszul na guziki, szmizjerek i tego długiego szukania jakiegoś ciucha, który będzie mi się podobał i pozwoli mi karmić.
    Wiem, że powinnam się cieszyć, że w ogóle karmię, ale muszę sobie trochę pomarudzić. Jakiś kryzys mnie dopadł :P. Robiłam zakupy na HM i się wręcz zmęczyłam i nie wiem czy jestem zadowolona w ogóle. Zobaczymy co to przyjdzie...

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ