X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam spacerów. My jedynie wychodzimy codziennie do ogrodu. Syn nie ma opcji żeby leżał w wózku, za każdym razem krzyk na całe osiedle bez możliwości uspokojenia go. Trzymając synka na rękach daleko nie zajde, zwłaszcza ze za chwile będzie ważył 7 kg. Chociaż teraz spacer i tak jest wykluczony bo śniegu ciągle przybywa i jest -10. Synek sam podnosi lekko główkę jak leży na plecach, jak trzymam go na kolanach na pół lezaco to siluje się ile może i udaje mu się unieść tułów. Myślę że w lutym zaczniemy się wozić spacerowka, zwłaszcza że ma trzy pozycje od siedzącej do prawie leżącej.

Hedgehog lubi tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planujemy gondole jak najdłużej, albo póki nie wyrośnie, obecnie w kombinezonie jest prawie na styk, albo póki nie będzie chciał z niej wyjść ;-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będziemy jeździć w gondoli,dopóki Zosia nie usiądzie,nie zrobi się cieplej,no i dopóki się w niej mieści ;)
    Syn też jest wrześniowy i pamiętam,że jakoś w kwietniu już ze spacerówką pomykaliśmy.
    Zosia jest długa i tak kurczę obawiam się,czy do kwietnia będzie się mieścić w gondoli.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się mieści ale jej bardzo, bardzo nie pasuje że tak mało widzi. Jak idę na szybko to jej fotelik przypinam do stelaża i to jej pasuje.
    Od rana leży i piszczy do lampy :D

Izabelle lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeździ gondola tylko na spiocha. Jak nie śpi nie ma szansy go do niej położyć. Tak więc wychodzi na spacer jak zaśnie :-) W tej kwestii rządzi mój mały szef ;-)

Izabelle, p_tt lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pytanko mała dzisiaj skończyła 17 tygodni i od wczoraj znacznie zmniejszyła porcję jedzenia z 200 ml na 120/150a czasami tylko 80 wcześniej jadła 800 ml na dzień A wczoraj tylko lewo 700 czy powinnam się martwić rano o.4 zjadła 160 A o 7 nie chciała jeść po czym o 9 zjadła tylko 90 ml czy to skok czy u was też tak bywa ? Nie ma gorączki k według mnie jest pogodna

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Hej dziewczyny, pytanko mała dzisiaj skończyła 17 tygodni i od wczoraj znacznie zmniejszyła porcję jedzenia z 200 ml na 120/150a czasami tylko 80 wcześniej jadła 800 ml na dzień A wczoraj tylko lewo 700 czy powinnam się martwić rano o.4 zjadła 160 A o 7 nie chciała jeść po czym o 9 zjadła tylko 90 ml czy to skok czy u was też tak bywa ? Nie ma gorączki k według mnie jest pogodna
    Wiesz co myślę,że to związane właśnie ze skokiem, nasz Misiaczek je tak od 3 dni, przez to też znowu wstaje w nocy co 3 godziny. A od dziś wydaje z siebie nowy dźwięk baabaaabaa. Przyjechała moja mama na 2 tygodnie i się śmieje że wnuczek po prostu próbuje już ja zawolac :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Mój jeździ gondola tylko na spiocha. Jak nie śpi nie ma szansy go do niej położyć. Tak więc wychodzi na spacer jak zaśnie :-) W tej kwestii rządzi mój mały szef ;-)
    Ubierasz synka na spiocha? U nas nawet palcem nie można go dotknąć bo się obudzi. Może grać głośno muzyka, tv ale najmniejszy dotyk albo nasza glosniejsza rozmowa i po spaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku dni jest koszmar. Nie wiem czy to ten skok czy co ale wpada z histerii w histerię i nie pozwala się uśpić.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku dni tez nowe dźwięki. Jak bardzo jej coś nie pasuje to robi „mamamama” albo „abuuububu” z podkowa :D jest obłędnie słodka przy tym! A dzisiaj panienka postanowiła zacząć się kręcić wokół własnej osi leżąc na brzuszku. Jest taka zawzięta przy tym, ze sapie, dyszy, ale na plecy nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 11:42

Izabelle, Minns, Camilla13, p_tt lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka zwymiotuje,a na plecy nie chce ;)

ola_g89, p_tt lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dość ciężko. Zasypia tylko z piersią w buzi inaczej histeria, kopanie itp. nie ma szans żeby ją uspokoić noszeniem czy bujaniem. Tylko cycus. Jak widzi ze mąż jej próbuje smoka wcisnąć to wrzask.

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Wiesz co myślę,że to związane właśnie ze skokiem, nasz Misiaczek je tak od 3 dni, przez to też znowu wstaje w nocy co 3 godziny. A od dziś wydaje z siebie nowy dźwięk baabaaabaa. Przyjechała moja mama na 2 tygodnie i się śmieje że wnuczek po prostu próbuje już ja zawolac :P
    No u mnie doslownoe dzisiaj obudzila sie o 3.30 jak nigdy i wolała jeść

201809135365.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Jaką kupiłaś? Z bibovity czy nestle ?
    Bobovita

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku robilam tak ze tylko na spiocha szlam na spacer. Teraz przy tym ubieraniu nie ma takiej opcji. Ale u nas jest zazwyczaj 2 godziny aktywnosci i drzemka. Takze męczę go 2 godziny, karmie, ubieram i zasypia zaraz pod blokiem.
    Dzisiaj bylismy na spacerku. Warunki hardcorowe, śniegu pelno, ale daliśmy radę. Mam nadzieje że z wózkiem tez ok bo nieźle trzeszczał :D.
    A teraz Bruno piszczy w łóżeczku, zaraz chyba sobie gardlo zedrze.

Camilla13, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem jakim cudem w takim małym ciałku taka siła głosu, nasz to ciągle piszczy, awanturuje się na cały dom i w dodatku bawi go to :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 13:36

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez przez 2 dni zaraz po kapieli nie mogla sie najesc i miala prawie 900 przez cala dobe a teraz raptem 700 :-) wrocilysmy ze spaceru myslalam ze 150 wciagnie jednym lykiem a ona 40 zostawila chyba tez skok :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ubierasz synka na spiocha? U nas nawet palcem nie można go dotknąć bo się obudzi. Może grać głośno muzyka, tv ale najmniejszy dotyk albo nasza glosniejsza rozmowa i po spaniu.
    Czasem na spiocha, a czasem zanim zaśnie pakuje go w kombinezon i muszę wyciszyć bo zawsze jest tragedia jak go ubieramy. Drugi wróg zaraz po czapce ;-) zazwyczaj robię tak jak Minns i zasypia w drodze do wózka z 4 piętra

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ten sam schemat z wyjściem. Cycek, zmiana pieluchy, krem na buźkę, ubieranie i jak tylko skręcimy za blok to śpi zazwyczaj :) nawet jak się budzi ostatnio w wózku to nie płacze i potrafi znów sama zasnąć.

100krotka30, jak sobie radzisz z wózkiem z 4 piętra?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp czy Was też irytuje to, że trzeba wybierać ciuchy, które pozwalają na wygodne karmienie? Ja już mam dość koszul na guziki, szmizjerek i tego długiego szukania jakiegoś ciucha, który będzie mi się podobał i pozwoli mi karmić.
    Wiem, że powinnam się cieszyć, że w ogóle karmię, ale muszę sobie trochę pomarudzić. Jakiś kryzys mnie dopadł :P. Robiłam zakupy na HM i się wręcz zmęczyłam i nie wiem czy jestem zadowolona w ogóle. Zobaczymy co to przyjdzie...

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ