X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś ostatnio jest na rzeczy ze spaniem i zachowaniem. Codziennie jakas nowa umiejętność się pojawia. Zosia bardzo zaczęła obserwować nas jak jemy ;)

W nocy wykończona tak twardo spałam,że nie pamiętam karmienia i jak wzięłam ją do siebie do łóżka. Tylko zapis w notesie upewnia mnie,że dziecko w nocy jadło :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w nocy dwa razy przysnelam z małym na rękach w trakcie karmienia wszystko przez to że położyłam się po 23. Drzemlam pol godziny :-) dobrze że mi nie spadł. No bo by się narobilo.
    Pochwalę się Wam ze puscilam 500 zł na ciuchy dla dzieci, zaszalalam głównie na wyprzedaży w Tesco lubię ta odzież f&f dla dzieci. Na promocji mi nie szkoda tak szaleć, ciuchy i tak trzeba kupić. Sobie kupiłam sukienkę żeby mieć komplet matka-córka :-) niestety nie do karmienia ale czasem trzeba ubrać coś innego choc na chwilę.
    A dziś się wzięłam od rana za robotę i nawet ogarnęłam mieszkanie, pranie i obiad. Marzy mi się jeszcze spacer tylko powietrze syf niestety.

p_tt lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Monia damy radę !!

Ja się czuję jakny mi ktoś dziecko podmienił w nocy bo w dzień jest ostatnio ( odpukac) grzeczna. Noce koszmar ;)
    No nasze dzieci dają w kość. Mój już w dzień nudzi się szybko i wyje przy usypianiu. Jedynie to że spacer i ubieranie go to pikus bo nie burzy się przy czapce i zasypia w wózku w sekundę i nawet jak sie2 obudzi to jest spokojny. Ja jestem nerwowa i staram się wyciszyć. Dzisiaj mlody zaczął robić mostek - podobno to do obrotów także coś jest z tymi umiejętnościami. Ale na rękach zadna pozycja mu nie pasuje. Wygina się i pręży.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Ja dziś w nocy dwa razy przysnelam z małym na rękach w trakcie karmienia wszystko przez to że położyłam się po 23. Drzemlam pol godziny :-) dobrze że mi nie spadł. No bo by się narobilo.
    Pochwalę się Wam ze puscilam 500 zł na ciuchy dla dzieci, zaszalalam głównie na wyprzedaży w Tesco lubię ta odzież f&f dla dzieci. Na promocji mi nie szkoda tak szaleć, ciuchy i tak trzeba kupić. Sobie kupiłam sukienkę żeby mieć komplet matka-córka :-) niestety nie do karmienia ale czasem trzeba ubrać coś innego choc na chwilę.
    A dziś się wzięłam od rana za robotę i nawet ogarnęłam mieszkanie, pranie i obiad. Marzy mi się jeszcze spacer tylko powietrze syf niestety.
    Sa juz zimowe przeceny tzn kombinezony czy kurtki ? Bo poluje z f&f na przyszly rok :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a może któraś z Was chciałaby kupić ode mnie butelkę Mimijumi rozmiar 240ml. Kupiłam ja na wszelki wypadek i nie użyłam ani razu..detaljcznie kosztuje ok. 100 zł. Mogę sprzedać za pół ceny, i tak z niej nie zrobię użytku. Na dziecisawazne można coś tam o tych butelkach poczytać:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    No nasze dzieci dają w kość. Mój już w dzień nudzi się szybko i wyje przy usypianiu. Jedynie to że spacer i ubieranie go to pikus bo nie burzy się przy czapce i zasypia w wózku w sekundę i nawet jak sie2 obudzi to jest spokojny. Ja jestem nerwowa i staram się wyciszyć. Dzisiaj mlody zaczął robić mostek - podobno to do obrotów także coś jest z tymi umiejętnościami. Ale na rękach zadna pozycja mu nie pasuje. Wygina się i pręży.

Moja zasypia tylko przy piersi, inne usypianie to krzyk. Zasypianie wieczorne trwa nawet k 2h a i tak po 1h jest już pobudka.

Dziewczyny zawsze odbijanie maluchy po karmieniu ? Ja przyznam że tego nie robię i zastanawiam się na ile problemy Ani mogą być Z tym zwiazane.a nie robię tego tylko dlatego że ja to wybudza :/

Co do wyprzedaży to ja straciłam 400 zł ale o dziwo dla ciuchy dla męża na top secret. Kupiłam mu 3 swetry, płaszcz i 2 koszulki ;) mam nadzieję że będzie zadowolony. Ogólnie mój ma do sklepów odzieżowych nie chodzi. Ja mu kupuje ciuchy internefowo on idzie raz na 2 lata kupić z 3 pary spodni no i buty bo tego nie jestem w stanie mu kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 16:57

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odbijam zawsze, bo inaczej Zosia nie śpi spokojnie i się wybudza.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Sa juz zimowe przeceny tzn kombinezony czy kurtki ? Bo poluje z f&f na przyszly rok :-)
    Dziecięce póki co nie były, na damskie nie zaglądałam :-)

jatoszka lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum,ja nie odbijam po piersi. Jak jest coś nie tak,to Zosia sama się dopomni,wierci się i buntuje. Odbije i je dalej. Sporadycznie taka akcja ma miejsce.

Zośka sama zasypia. Uczyłam tak od początku. Smoczek,ukochany króliczek przytulanka,założy sobie na buzię i zasypia. Na siłę nigdy to nic nie daje,gdybym np chciała ją położyć i kazać spać. Ona sama daje mi znać,że chce spać. Wieczorem już rozpoznaje sypialnię,łóżeczko,rytuał kąpieli czy mycia i wie, że czas na nocny sen. Ale godzinowo różnie to wypada,bo dostosowuję to do niej,karmienia itp.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak uczyłam i tak było do prawie 3 miesiąca tylko bez smoczka. W tym momencie to się niestety nie uda będzie tak długo płakać az jej nie wezme i nie przytulę do piersi.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zawsze odbijam bo potem spi nie spokojnie alb wcaleo nie moze zasnac :-)
    Powiedzcie co kupic jak widze ze Hania czesciej wybiera jedna strone przy spaniu ? W dzien jest jako tako choc widze ze trudniej jej skrecic glowe w prawo i jak lezy na brzychu to nie patrzy przed siebie tylko wlasnievw te druga strone ? Klin czy jakos podyszke ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 19:47

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Veritaserum,ja nie odbijam po piersi. Jak jest coś nie tak,to Zosia sama się dopomni,wierci się i buntuje. Odbije i je dalej. Sporadycznie taka akcja ma miejsce.

Zośka sama zasypia. Uczyłam tak od początku. Smoczek,ukochany króliczek przytulanka,założy sobie na buzię i zasypia. Na siłę nigdy to nic nie daje,gdybym np chciała ją położyć i kazać spać. Ona sama daje mi znać,że chce spać. Wieczorem już rozpoznaje sypialnię,łóżeczko,rytuał kąpieli czy mycia i wie, że czas na nocny sen. Ale godzinowo różnie to wypada,bo dostosowuję to do niej,karmienia itp.
    U nas jest identycznie - jednak te Zosie maja coś wspólnego, tyle że ja po karmieniu odbije i nie używany smoczka ☺

Izabelle lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Tez zawsze odbijam bo potem spi nie spokojnie alb wcaleo nie moze zasnac :-)
    Powiedzcie co kupic jak widze ze Hania czesciej wybiera jedna strone przy spaniu ? W dzien jest jako tako choc widze ze trudniej jej skrecic glowe w prawo i jak lezy na brzychu to nie patrzy przed siebie tylko wlasnievw te druga strone ? Klin czy jakos podyszke ?
    U nas też tak było na początku że w prawo ciągle patrzyła i spała. Kupiłam poduszkę ortopedyczna ale używałam jej mało i głównie w dzień bo Zosia nie lubiala na niej leżeć. Zaczelam wszystko robić z lewej strony: podchodzić do niej, kłaść na kanapie tak że jak chciała widzieć co się dzieje to musiała spojrzeć w lewo, zabawki pokazywać z lewej strony, pieluszkę do nocnego spania kłaść z lewej strony i teraz nawet chyba lepiej woli ta lewa stronę ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzień odbijam, w nocy nie bo karmię na śpiocha. I w dzień jak uśnie przy piersi to też nie odbijam.

Kurczę u mas skóra w coraz gorszym stanie. Zaczęło się pod koniec listopada. Takie suche zaczerwienione najpierw czoło. Potem skronie, przy uszach. Nawilzalam olejkiem z migdałów i w miarę lagodzilo, czasem robilo sie mniejsze, a potem znowu przybierało na sile i tak w kółko. Do tego zauważyłam na udach, z tyłu na plecach takie suche małe placki. I jeszcze dzisiaj mu sie polika zaczerwienily. Zaczynam żałować że wczesniej z nim nie poszłam do lekarza ale miałam nadzieje że przejdzie. W środę idziemy na szczepienia i juz sie boje co mi powie ;(. Nie wiem czy to jakaś alergia, azs czy co ... kupke ma rzadką, ale nie ma dolegliwosci brzuszkowych. Też nie widać zeby go to swędziało.

wrzesień 2018 - synek <3
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U nas też tak było na początku że w prawo ciągle patrzyła i spała. Kupiłam poduszkę ortopedyczna ale używałam jej mało i głównie w dzień bo Zosia nie lubiala na niej leżeć. Zaczelam wszystko robić z lewej strony: podchodzić do niej, kłaść na kanapie tak że jak chciała widzieć co się dzieje to musiała spojrzeć w lewo, zabawki pokazywać z lewej strony, pieluszkę do nocnego spania kłaść z lewej strony i teraz nawet chyba lepiej woli ta lewa stronę ☺
    A jaka kupilas ? Masz jakiego linka?

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My usypiamy malego max 15 min
    Mój sposób to włączona na yt suszarka, smoczek w buzi i skacze na piłce
    Tak przesypia ok 5-6 h w nocy daje butle i zazwyczaj potym dalej śpi do 7-8
    Jeśli zaśnie po butli to już go nie odbijam, żeby nie wybudzac
    Ogólnie suszarka towarzyszy nam również w ciągu dnia wtedy sen jest dłuższy i głębszy- tak mi się wydaje;)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień odbijam w nocy nie.

Na stronie momtobe są ładne koronkowe staniki do karmienia, zaczynam powoli wracać do kobiecych ciuszków. Też mam dosyć tych brzydkich praktycznych ubrań.

W tym roku sporo kupiłam dla siebie na wyprzedażach, bo latem to wszystko było dla małej, ja wygladałam jak hipopotam cokolwiek bym nie ubrała.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w nocy nie odbijamy, bo karmie na śpiocha. W dzień odbijamy, chyba ze zaśnie przy cycku. Chociaż czasami mam wrażenie, ze Poli jest gorzej po odbiciu.

Dziewczyny, zazdroszczę dzieci zasypiających samodzielnie w łóżeczku czy gdziekolwiek. Odkąd Pola jest na świecie to 3 razy zasnela sama: w bujaku, na łóżku, ale nigdy w lozeczku. Jeśli nie zaśnie przy cycku to delikatnie kołysze. Na szczęście teraz już wystarczy delikatnie, bo na początku musiało być dość szybkie tempo... ogólnie widzę, ze mała ma ostatnio problem z zaśnięciem na noc. Usypianie trwa ponad godzinę. A jeśli zaśnie szybko i bez kłopotów to wybudza się po 40 minutach. Na szczęście wystarczy drugi cycek i zasypia dalej. Nie wiem, czy to nie zęby, bo cały czas wszystko pakuje do buzi...

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja w dzień odbijam, w nocy nie bo karmię na śpiocha. I w dzień jak uśnie przy piersi to też nie odbijam.

Kurczę u mas skóra w coraz gorszym stanie. Zaczęło się pod koniec listopada. Takie suche zaczerwienione najpierw czoło. Potem skronie, przy uszach. Nawilzalam olejkiem z migdałów i w miarę lagodzilo, czasem robilo sie mniejsze, a potem znowu przybierało na sile i tak w kółko. Do tego zauważyłam na udach, z tyłu na plecach takie suche małe placki. I jeszcze dzisiaj mu sie polika zaczerwienily. Zaczynam żałować że wczesniej z nim nie poszłam do lekarza ale miałam nadzieje że przejdzie. W środę idziemy na szczepienia i juz sie boje co mi powie ;(. Nie wiem czy to jakaś alergia, azs czy co ... kupke ma rzadką, ale nie ma dolegliwosci brzuszkowych. Też nie widać zeby go to swędziało.
    Nadal używasz olejku z migdałów? Czasami zdarza się, iż przez pierwsze kilka dni super nawilża, a później zaczynają się problemy skórne: zaczerwienia, suche place itd

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sama zasypia po kąpieli. Kąpiel z reguły jest pomiędzy 17 a 18 - sama się domaga, po kąpieli butelka i łóżeczko. Zasypia w ciągu 15 minut, ale musi mieć włączoną karuzelę i pozytywkę. Do tego smoczek i pieluszka do przytulania.

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ