WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziś daliśmy spróbować Misiowi słoiczek z dynią, mina przy pierwszej łyżeczce bezcenna
Uwieczniona na zdjęciach i filmie. Zjadł 4 duże pełne łyżeczki, bylo widać że mu smakuje. Musze się pochwalić super zachowaniem na zakupach, 5 godzin prawie, a ten zadowolony, uśmiechnięty, każdy kto zwrócił na niego uwagę otrzymał uśmiech
Wciągnął całą butle w pokoju dla matki z dzieckiem, byłam zdumiona jak zobaczyłam jak wygląda, wygodna kanapa, idealnie czysto.
Minns, kasia1518, KATARZYNACarm, ola_g89, Izabelle, p_tt lubią tę wiadomość
-
Vlinder wrote:Nadal używasz olejku z migdałów? Czasami zdarza się, iż przez pierwsze kilka dni super nawilża, a później zaczynają się problemy skórne: zaczerwienia, suche place itdwrzesień 2018 - synek
-
jatoszka wrote:A jaka kupilas ? Masz jakiego linka?
https://allegro.pl/poduszka-ortopedyczna-dla-noworodka-r0-good-head-i7360525357.html
Tylko tam są różne rozmiary w zależności od obwodu główki, ja kupowałam wcześnie to brałam R0jatoszka lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Dziewczyny chciałabym zacząć od kaszek rozszerzać dietę, czy uważacie że powinnam jak tak to jak się do tego zabrać?no chciałabym zacząć od kolacji później wprowadzać też rano , np
7.00 kaszka z mlekiem
11.30 mleko
15.00 mleko
18.00 mleko
21.00 kaszka z mlekiem
Natalia śpi cała noc więc tak by wyglądało mniej-więcej ten jadłospis i trak za około pół miesiąca czyli pod koniec stycznia zaczelabym wprowadzać warzywa i owoce A z czasem mleko z godziny 15 wprowadzilabym staly posiłek . Proszę o rady lub rozpisanie jak to wygląda u jakie produkty podajecie -
Jatoszka mój miał podobnie i udało się bez poduszki. Najważniejsze U nas było przełożenie go w łóżeczku o 180° żeby podchodzić z drugiej strony. Tydzień wystarczył i uruchomił się na prawo. Grzechotanie od bardziej ulubionej strony do centrum i na leniwsza stronę(początkowo kontakt zrywal na środku szły tylko oczy głowa nie). Tylko mój leżąc na brzuszku chyba poruszal nią swobodnie. Ale działaj i reszta zaleceń tak jak pisze KasiaMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
https://www.aptekagemini.pl/mediderm-cream-100g.html
Minns polecam bardzo wypróbować. To może być od wody albo z suchego powietrza. Tak naprawdę wszystko. Jeśli lekarz zaleci wam coś drogiego do smarowania spróbuj najpierw ten Mediderm grosze kosztuje a działa cuda. A do nawilżenia ciała polecam balsam z Ziaja AZS biało zielona seria moja córka przy AZS wyszła ze wszystkich zmian przy tych dwóch produktach. A próbowałam tez takich powyżej 100 zl i nic.Minns lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualny100krotka30 wrote:https://www.aptekagemini.pl/mediderm-cream-100g.html
Minns polecam bardzo wypróbować. To może być od wody albo z suchego powietrza. Tak naprawdę wszystko. Jeśli lekarz zaleci wam coś drogiego do smarowania spróbuj najpierw ten Mediderm grosze kosztuje a działa cuda. A do nawilżenia ciała polecam balsam z Ziaja AZS biało zielona seria moja córka przy AZS wyszła ze wszystkich zmian przy tych dwóch produktach. A próbowałam tez takich powyżej 100 zl i nic.100krotka30 lubi tę wiadomość
-
KATARZYNACarm wrote:Dziewczyny chciałabym zacząć od kaszek rozszerzać dietę, czy uważacie że powinnam jak tak to jak się do tego zabrać?no chciałabym zacząć od kolacji później wprowadzać też rano , np
7.00 kaszka z mlekiem
11.30 mleko
15.00 mleko
18.00 mleko
21.00 kaszka z mlekiem
Natalia śpi cała noc więc tak by wyglądało mniej-więcej ten jadłospis i trak za około pół miesiąca czyli pod koniec stycznia zaczelabym wprowadzać warzywa i owoce A z czasem mleko z godziny 15 wprowadzilabym staly posiłek . Proszę o rady lub rozpisanie jak to wygląda u jakie produkty podajecie
Ja zaczęłam od warzyw, po 5mc owoce. Obecnie Zosia zjada po pół słoiczka na porcje ale nie zastępuje tego mlekiem tylko podaje między karmieniami z reguły po ok 1.5h od butelki. Czasami budzi się w nocy a czasami nie . Np wczoraj wyglądało to tak:
5.25 mleko 125ml
8.50 mleko 110ml
11.55 mleko 100ml
14.35 mleko 110ml
15.55 pół słoiczka dynia + ziemniak
17.15 mleko 105ml
18.35 pół słoiczka jabłka
20.10 mleko 125ml
Dziś np. Miała pobudkę w nocy przed 3.
Staram się wcześniej podawać te warzywa, tak żeby ok 16 podać już owoc, tylko wczoraj tak wyszło bo miałyśmy gości.
Ja kaszki będę podawała po 6mc i też chce zacząć od nocnego karmienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 08:55
KATARZYNACarm, Camilla13 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Dzieki za rady. Na razie do środy będę smarować tym co mi śmierdzi. No a potem zobaczymy co pediatra powie.
Dzisiaj zdecydowaliśmy ze musimy malemu obciąć włosy... ma już dosc dlugie i przez to smarowanie ma ciągle tłuste i nie wyglada to zbyt dobrze. Nie wiem czy jest jakiś fryzjer co obcina takie maluszki, ktore nawet jeszcze nie siedzą. Sama się boję, żeby nie wyglądał potem jakoś krzywo
. Coś wymyślimy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 10:07
wrzesień 2018 - synek -
jatoszka wrote:Moja tez przez 2 dni zaraz po kapieli nie mogla sie najesc i miala prawie 900 przez cala dobe a teraz raptem 700
wrocilysmy ze spaceru myslalam ze 150 wciagnie jednym lykiem a ona 40 zostawila chyba tez skok
-
nick nieaktualnySynuś pierwszy raz złapał się za stope, skusil się obserwując jak całuje te malutkie śliczne stopki
położyłam dziś w nocy spać synka głową w lewa stronę a obudził sie głową po prawej stronie
KATARZYNACarm, ola_g89, Minns, p_tt, Izabelle lubią tę wiadomość
-
My mamy już poważne Azs i przeszliśmy na Neocate. Narazie lekka poprawa. Także przerabialiśmy różne opcje od różnych lekarzy, żeby nawilżyć skórę. Rady typu obniżyć temperature,kurz eliminować, zwierzeta, proszki chemia nic. Efekty żadne. Sami próbowlismy wcześniej aptecznych emolientów, ale nic nie przynosiło ulgi tej biednej skórze. u nas na 90% pokarmówka także bez wycofania alergenu pokarmowego nawilżenie to wyczyn. Mediderm nie był nam polecany nie wiem czemu. Krem mamy robiony: euceryna, linomag, wit. A, woda.
-
Dziewczyny, a jak wyglądały te zmiany skórne u Waszych maluszków i w jakich miejscach były zlokalizowane? U nas od kilku dni na brzuszku i z tyłu ud malutkie, czerwone kropeczki i delikatnie szorstka skóra w tych miejscach... Boje się, że to też coś alergicznego. Chociaż od kilku dni używamy też innych pieluszek i łudzę się, że to jednak one podrażniają, bo poza brzuszkiem i udami nie ma innych zmian.
-
100krotka30 wrote:Aniajaa a jeśli chodzi o zachowanie dziecka? Było spokojne, dobrze przybieralo? Zauwazylas jakiekolwiek inne objawy alergii poza skornymi?
Oprócz skórnych nic mu nie dolegało raczej. Dyshezja było, ale minęła przed wystąpieniem zmian na skórze. Drapał się niemal od początku alergii(listopad) po główce i uszach ale tylko gdy był wściekły więc związek niejasny. Od świąt zaczął pokazywać, że swędzenie mu dokucza, nasiliło się bardzo azs, pewnie za dużo wyperfumowanych cioć go nosiłoOd wtedy daje mu fenistil na stałe bo drapać juz nauczył się elegancko. Drapie brzuch, nogi, wszystko co siegnie a sięga do kolan narazie. Tylko, że mój syncio to typ co mu niewiele przeszkadza to i azs dzielnie znosi. Problemy z brzuszkiem zaczęły się dopiero teraz po wprowadzeniu Neocate- wzdęcia, gazy,czarno zielone kupy no i.... problemy ze snem, ale czytam że wszystkie nasze dzieciaczki aktualnie to przerabiają. Z przybieraniem nie było nigdy problemów, obecnie aż 8kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 17:17
-
No to rzeczywiście gdyby nie zmiany skórne i swędzenie to alergia byłaby ukryta. Życzę żeby szybko mleko nowe pomogło i się nie męczył więcej
A przed tym neocante co probowaliscie podawać, pepti, nutramigen? I receptę dala pediatra czy alergolog?
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Dziewczyny, nie poznaje własnej coreczki.. Mogę normalnie zjeść drugie śniadanie i wypić kawę, bo bawi się sama i nie ryczy że chce na rączki, godzinę po jedzeniu kładę ja do łóżeczka i mówię teraz Majusia idzie ziuziu u i ona idzie spać. No w szoku jestem, heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 17:37
kasia1518, Izabelle, ola_g89, jatoszka, 100krotka30, Camilla13, p_tt, KATARZYNACarm, Amy333 lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥