WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Vlinder wrote:jak najbardziej normalna. Temp mierzona w pupie uważana jest za prawidłową w zakresie 36,5-37,5
My po szczepieniu, mała w 1,5 miesiąca przybrała 1 kg, teraz waży 7350
Fajna kluseczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 06:44
Vlinder lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Ja mam zamiar zaczac od kaszek bo moja ciagle mam wrazenie ze ma jakis problem z odbijaniem-jak nie beknie to nie usnie budzi sie po godzinie z placzem wezme ja do gory beknie to spi
starszej nigdy w nocy nie bralam do odbicia a z ta musze czasem z 10 minut czekac
i zwykle po takim odbiciu dostaje czkawki wiec mysle zagescic troche moje mleko i zobaczyc czy sytuacja sie poprawi
-
Można i tak i tak
Tzn albo trochę kaszki dodajesz do butli i maluch pije,albo robisz na gęsto i dajesz łyżeczką.
Kaszki są bezglutenowe jak np ryżowa i glutenowe np manna.
Lepiej zacząć od bezglutenowych.
Jeśli chodzi o rozszerzenie diety,to niby powinno być kolejno: warzywa,owoce,kasze. Moim zdaniem,jesli zaczniesz od kaszek bezglutenowych,a potem warzywa i owoce to też nic się nie stanie
Kilka lat temu synowi rozpoczęłam rozszerzanie diety od jabłka. I co? Nie jest słodkim pamprem. Od czasu do czasu zje Kinder jajo czy czekoladke,zatem nigdy nie wiadomo jakie dziecko będzie miało preferencje.
Czy to prawda,że do roku nie daje się surowych warzyw i owoców? A co z bananem? Bo juz nie pamiętamCamilla13 lubi tę wiadomość
-
Ale wy piszecie o kaszkach właśnie typu boboVita, nestle smakowych czy sam kleik ryżowy? Nam przy córce lekarz kazał dawać skrobanego łyżka banana i jabłko wiec chyba można surowe.
Ja będę zaczynać od warzyw na pewno, z córką też tak było a wcześniej podawałam manną na wodzie zwykła z paczki. Teraz i tak nie przepada za warzywami więc gusta się zmieniają a słodycze też dostaje od czasu do czasu ale nie rzuca się jak dzikIzabelle lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Piję kawkę, Pola w krzesełku bawi się lalką, nagle wydała z siebie taki dłuuugi pisk. Ja na nią, ona na mnie, bardzo zszokowana była tym co zrobiła, miała taką minę, aż się zaczęłam śmiać. I teraz mi piszczy już ponad godzinę
Camilla13, Minns, Izabelle, kasia1518, ola_g89, Vlinder, Amy333 lubią tę wiadomość
-
U nas smichy chichy do lustra są. I polubił leżenie na brzuszku bo już dłużej tak siedzi i bawi się zabawkami. Mega się slini i gryzie, ale ząbków nie widać. I mam nadzieje, ze jeszcze poczekają. Czasami mam wrażenie ze zrobi fikołka. Leżąc na brzuchu podnosi pupę bardzo wysoko, głowę wbija w materac i pełza. Obrotów z pleców na brzuszek dalej nie ma, ale jak ma humorek to z nim ćwiczę. Czasem na boczek sie obroci.
Dzisiaj mamy jechać do tesciow ale nie wiem co to bedzie bo warunki na drogach fatalne. A ja jeszcze do odebrania mam zamówienie z rossmanna bo znowu 2+2 jest.Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Ja przy pierwszej corce tez zaczelam od jablka a teraz lubi i warzywa i owoce choc wiadomo ze nie wszystkie
slodyczy nie lubi czasem lizak ale czekolada czy baton jest beee
jedyny minus ze od wody woli kompot czy sok
Izabelle lubi tę wiadomość
-
Hedgehog wrote:Dziewczyny jak to wkońcu jest z tymi kaszkami. Widzę że podajecie w butelce a ja gdzieś czytałam ze podaje się łyżeczką z miseczki?? są jakieś różne kaszki przeznaczone do butelki lub do miseczki? W sensie gęstsze lub rzadsze?
No i w jednych źródłach czytałam aby rozszerzanie diety zaczynać od warzyw a kaszę/gluten wprowadzać później. Natomiast w innych źródłach pisało aby zaczynać od kasz ponieważ mają bardzo neutralny smak.
No i już sama nie wiem....
Podajecie kaszki jako kolację czy śniadanie?kasia1518
-
nick nieaktualnyja już zaczęłam dodawać jedna łyżeczkę kaszki bezglutenowej do mleka na noc ale nie wpływa to na długość snu. Bardzo polecają kaszke Hipp- kaszka jaglana z ryżem i kukurydza bez cukru i glutenu. Już ja kupiłam ale narazie mam kleik bezglutenowy z Bobovita. Nie będę dawać tych smakowych.
-
Czy są tu maluszki z alergia na mleko krowie?
Mój Kubus cały czas ma kropeczki na tułowiu, do tego bardzo sucha skóra na rczkach, nóżkach i tułowiu. Buzia, plecy i pod pieluszka czysto i gładko. Od po świętach rzadsze kupki, trochę za rzadkie.
Lekarka od razu, ze uczulenie na mleko i od nowego roku jestem na diecie bezmlecznej ale bardzo cieżko mi sie żyje bez jogurtów czy sera, twarożku. Wcześniej jadłam 1 serek dziennie + kanapka z serem żółtym, mleka nje piłam. Nie wiem czy jak sie potwierdzi alergia to wytrzymamczuje ze nie mam co jeść, wędlina, parówki, owsianka, dżem i jabłko....
Czy kp i jesteście na diecie czy dajecie mm? Jak dzieci zareagowały na mm? -
Jeśli chodzi o kaszki,to my będziemy kupować firmy Holle,skład do mnie przemawia
Co do diety bez nabiału,to można wytrzymać. W trakcie starań i w ciąży nie jadłam nabiału z uwagi na leczenie sterydami + IO,a potem cukrzycę ciężarnych. Jedz awokado,owoce,warzywa,jeśli dziecku nic nie jest,to strączkowe,kasze itp itd,jest wiele możliwości. -
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Jeśli chodzi o kaszki,to my będziemy kupować firmy Holle,skład do mnie przemawia
Co do diety bez nabiału,to można wytrzymać. W trakcie starań i w ciąży nie jadłam nabiału z uwagi na leczenie sterydami + IO,a potem cukrzycę ciężarnych. Jedz awokado,owoce,warzywa,jeśli dziecku nic nie jest,to strączkowe,kasze itp itd,jest wiele możliwości.
Holle też mam saszetki 25gram na próbęIzabelle lubi tę wiadomość
-
Skład holle jest najlepszy jeśli chodzi o kaszki - przynajmniej do mnie przemawia najbardziej, kupiłam też 2 słoiczki szpinak i pasternak bo inne firmy tych warzyw nie mają, ale Zosi nie posmakowały - ale cenowo duża różnica bo ok 7zl słoiczek.
Izabelle lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Justynuszek ja jestem na diecie bezmlecznej, da się, mi to szczególnie nie przeszkadza bo córka tez nie może i już dawno przebudowalismy jadlospis pod nią. W Lidlu są deserki kokosowe weganskie na lodowkach, jeśli bardzo Ci brakuje. A jeśli chodzi o parówki i wedline to tez sprawdź czy nie mają mleka w składzie. Jak długo już eliminujesz? Jest poprawa? Bo może to wcale nie nabiał, ale chyba 6 tygodni trzeba poczekać na efekty diety.Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
p_tt wrote:A kiedy macie zamiar przerzucić się z gondoli na spacerowke? Jak dzieci będą siedzieć? Coś mojej już nie odpowiada leżenie płasko w wózku i zastanawiam od kiedy można myśleć o spacerówce.