X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    jak najbardziej normalna. Temp mierzona w pupie uważana jest za prawidłową w zakresie 36,5-37,5

My po szczepieniu, mała w 1,5 miesiąca przybrała 1 kg, teraz waży 7350
    Mój ma taką na czole :-)
    Fajna kluseczka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 06:44

Vlinder lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja wlasnie kupilam bezmleczna ryzowa i bardzo nam posmakowala. Lena wypika na wieczor 220ml;)
    Jaką kupiłaś? Z bibovity czy nestle ?

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 12:37

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar zaczac od kaszek bo moja ciagle mam wrazenie ze ma jakis problem z odbijaniem-jak nie beknie to nie usnie budzi sie po godzinie z placzem wezme ja do gory beknie to spi :-) starszej nigdy w nocy nie bralam do odbicia a z ta musze czasem z 10 minut czekac :-) i zwykle po takim odbiciu dostaje czkawki wiec mysle zagescic troche moje mleko i zobaczyc czy sytuacja sie poprawi :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można i tak i tak :) Tzn albo trochę kaszki dodajesz do butli i maluch pije,albo robisz na gęsto i dajesz łyżeczką.
    Kaszki są bezglutenowe jak np ryżowa i glutenowe np manna.
    Lepiej zacząć od bezglutenowych.
    Jeśli chodzi o rozszerzenie diety,to niby powinno być kolejno: warzywa,owoce,kasze. Moim zdaniem,jesli zaczniesz od kaszek bezglutenowych,a potem warzywa i owoce to też nic się nie stanie :)
    Kilka lat temu synowi rozpoczęłam rozszerzanie diety od jabłka. I co? Nie jest słodkim pamprem. Od czasu do czasu zje Kinder jajo czy czekoladke,zatem nigdy nie wiadomo jakie dziecko będzie miało preferencje.

Czy to prawda,że do roku nie daje się surowych warzyw i owoców? A co z bananem? Bo juz nie pamiętam ;)

Camilla13 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy piszecie o kaszkach właśnie typu boboVita, nestle smakowych czy sam kleik ryżowy? Nam przy córce lekarz kazał dawać skrobanego łyżka banana i jabłko wiec chyba można surowe.
    Ja będę zaczynać od warzyw na pewno, z córką też tak było a wcześniej podawałam manną na wodzie zwykła z paczki. Teraz i tak nie przepada za warzywami więc gusta się zmieniają a słodycze też dostaje od czasu do czasu ale nie rzuca się jak dzik ;-)

Izabelle lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję kawkę, Pola w krzesełku bawi się lalką, nagle wydała z siebie taki dłuuugi pisk. Ja na nią, ona na mnie, bardzo zszokowana była tym co zrobiła, miała taką minę, aż się zaczęłam śmiać. I teraz mi piszczy już ponad godzinę :D

Camilla13, Minns, Izabelle, kasia1518, ola_g89, Vlinder, Amy333 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smichy chichy do lustra są. I polubił leżenie na brzuszku bo już dłużej tak siedzi i bawi się zabawkami. Mega się slini i gryzie, ale ząbków nie widać. I mam nadzieje, ze jeszcze poczekają. Czasami mam wrażenie ze zrobi fikołka. Leżąc na brzuchu podnosi pupę bardzo wysoko, głowę wbija w materac i pełza. Obrotów z pleców na brzuszek dalej nie ma, ale jak ma humorek to z nim ćwiczę. Czasem na boczek sie obroci.
    Dzisiaj mamy jechać do tesciow ale nie wiem co to bedzie bo warunki na drogach fatalne. A ja jeszcze do odebrania mam zamówienie z rossmanna bo znowu 2+2 jest.

Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej corce tez zaczelam od jablka a teraz lubi i warzywa i owoce choc wiadomo ze nie wszystkie :-) slodyczy nie lubi czasem lizak ale czekolada czy baton jest beee :-) jedyny minus ze od wody woli kompot czy sok :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Dziewczyny jak to wkońcu jest z tymi kaszkami. Widzę że podajecie w butelce a ja gdzieś czytałam ze podaje się łyżeczką z miseczki?? są jakieś różne kaszki przeznaczone do butelki lub do miseczki? W sensie gęstsze lub rzadsze?

No i w jednych źródłach czytałam aby rozszerzanie diety zaczynać od warzyw a kaszę/gluten wprowadzać później. Natomiast w innych źródłach pisało aby zaczynać od kasz ponieważ mają bardzo neutralny smak.

No i już sama nie wiem....

Podajecie kaszki jako kolację czy śniadanie?
    Ja zaczęłam od warzyw , od 5mc są dodatkowo owoce, kaszki chce właśnie po 6mc ze względu na gluten - będę póki co zagęszczac mleko mm.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już zaczęłam dodawać jedna łyżeczkę kaszki bezglutenowej do mleka na noc ale nie wpływa to na długość snu. Bardzo polecają kaszke Hipp- kaszka jaglana z ryżem i kukurydza bez cukru i glutenu. Już ja kupiłam ale narazie mam kleik bezglutenowy z Bobovita. Nie będę dawać tych smakowych.

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu maluszki z alergia na mleko krowie?
    Mój Kubus cały czas ma kropeczki na tułowiu, do tego bardzo sucha skóra na rczkach, nóżkach i tułowiu. Buzia, plecy i pod pieluszka czysto i gładko. Od po świętach rzadsze kupki, trochę za rzadkie.
    Lekarka od razu, ze uczulenie na mleko i od nowego roku jestem na diecie bezmlecznej ale bardzo cieżko mi sie żyje bez jogurtów czy sera, twarożku. Wcześniej jadłam 1 serek dziennie + kanapka z serem żółtym, mleka nje piłam. Nie wiem czy jak sie potwierdzi alergia to wytrzymam :( czuje ze nie mam co jeść, wędlina, parówki, owsianka, dżem i jabłko....

Czy kp i jesteście na diecie czy dajecie mm? Jak dzieci zareagowały na mm?

43kth371haww2z0j.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kaszki,to my będziemy kupować firmy Holle,skład do mnie przemawia :)

Co do diety bez nabiału,to można wytrzymać. W trakcie starań i w ciąży nie jadłam nabiału z uwagi na leczenie sterydami + IO,a potem cukrzycę ciężarnych. Jedz awokado,owoce,warzywa,jeśli dziecku nic nie jest,to strączkowe,kasze itp itd,jest wiele możliwości.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Jeśli chodzi o kaszki,to my będziemy kupować firmy Holle,skład do mnie przemawia :)

Co do diety bez nabiału,to można wytrzymać. W trakcie starań i w ciąży nie jadłam nabiału z uwagi na leczenie sterydami + IO,a potem cukrzycę ciężarnych. Jedz awokado,owoce,warzywa,jeśli dziecku nic nie jest,to strączkowe,kasze itp itd,jest wiele możliwości.

Holle też mam saszetki 25gram na próbę:)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skład holle jest najlepszy jeśli chodzi o kaszki - przynajmniej do mnie przemawia najbardziej, kupiłam też 2 słoiczki szpinak i pasternak bo inne firmy tych warzyw nie mają, ale Zosi nie posmakowały - ale cenowo duża różnica bo ok 7zl słoiczek.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek ja jestem na diecie bezmlecznej, da się, mi to szczególnie nie przeszkadza bo córka tez nie może i już dawno przebudowalismy jadlospis pod nią. W Lidlu są deserki kokosowe weganskie na lodowkach, jeśli bardzo Ci brakuje. A jeśli chodzi o parówki i wedline to tez sprawdź czy nie mają mleka w składzie. Jak długo już eliminujesz? Jest poprawa? Bo może to wcale nie nabiał, ale chyba 6 tygodni trzeba poczekać na efekty diety.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nowego roku. Lekarze mówią 2-3tyg
    Za 6 to będziemy mieli 4mies i możemy myśleć o rozszerzeniu diety xD
    Na razie skóra bez zmian kupy trochę lepiej ale dostał też smecta więc nie wiem po czym lepiej

43kth371haww2z0j.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy macie zamiar przerzucić się z gondoli na spacerowke? Jak dzieci będą siedzieć? Coś mojej już nie odpowiada leżenie płasko w wózku i zastanawiam od kiedy można myśleć o spacerówce.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje jak najdłużej go przeciągnąć w gondoli. Na razie na spacerkach zazwyzaj spi. Gorzej z długością bo już sie robi na styk. Myślę tez ze lepiej jak juz bedzie jako tako siedział w tej spacerówce.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    A kiedy macie zamiar przerzucić się z gondoli na spacerowke? Jak dzieci będą siedzieć? Coś mojej już nie odpowiada leżenie płasko w wózku i zastanawiam od kiedy można myśleć o spacerówce.
    Mam zamiar najdłużej jak się da, pewnie jeszcze ze 2 miesiące, bo gondolę mamy do 9 kg. Moja też na płasko nie chce leżeć, bo jej nie wygodnie. Podniosłam jej delikatnie oparcie w gondoli - mam taką możliwość.

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ