X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też staramy się nie kłócić i codziennie, jak mała zaśnie pobyć że sobą chociaż tę godzinę, pogadać o różnych rzeczach, przytulanki też nam wychodzą, myślę całkiem sprawnie, bo dwa razy w tygodniu raczej się udaje :) Niestety w związku z tym odkurzone mamy dwa razy w miesiącu, zdechły mi kwiatki,a obiad kupujemy średnio 5 razy w tygodniu :P

ola_g89, 100krotka30, p_tt, Hedgehog, Izabelle lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja bym dala3 żeby nasze dziecko chodziło spać chociaż o 22 a nie 24, bo o tej godzinie to już nic sie nam nie chce. W sylwestra wszyscy sie wystroilismy, plany na po północy mieliśmy gorące a wyszło że o 1.30 padlismy po wypiciu połowy wina. Gdybyśmy w sposób naturalny mieli zmajstrowac drugiego bobasa to nie wiem czy byśmy się do 40 wyrobili :P

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Co ja bym dala3 żeby nasze dziecko chodziło spać chociaż o 22 a nie 24, bo o tej godzinie to już nic sie nam nie chce. W sylwestra wszyscy sie wystroilismy, plany na po północy mieliśmy gorące a wyszło że o 1.30 padlismy po wypiciu połowy wina. Gdybyśmy w sposób naturalny mieli zmajstrowac drugiego bobasa to nie wiem czy byśmy się do 40 wyrobili :P

Haha no ja się śmieje, że teraz jest naturalna antykoncepcja. Najbardziej skuteczna. Dziecko plus zmęczenie.

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla haha :D ale taka prawda - naturalna antykoncepcja :D

Mam znajoma, która mając 4-miesięcznego bąbla zaszla w kolejna ciąże. Wcześniej mnie to nie dziwiło, ale teraz jak o tym myśle to ich dziecko naprawdę musiało być bardzo grzeczne :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    My też staramy się nie kłócić i codziennie, jak mała zaśnie pobyć że sobą chociaż tę godzinę, pogadać o różnych rzeczach, przytulanki też nam wychodzą, myślę całkiem sprawnie, bo dwa razy w tygodniu raczej się udaje :) Niestety w związku z tym odkurzone mamy dwa razy w miesiącu, zdechły mi kwiatki,a obiad kupujemy średnio 5 razy w tygodniu :P
    Ooo, no i super! Lepiej mieć martwe kwiaty i kurz na ziemi, ale być szczęśliwym. :) u mnie storczyki wykształciły nowy mechanizm obronny i zaczęły kwitnąć żeby ktos je w końcu zauważył :D

Camilla13, p_tt, kuwejtonka, Minns, Amy333 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama wyjeżdża w poniedziałek a ja już jestem zalamana. Przyzwyczaiłam się przez 2 tygodnie że mam w ciągu dnia z kim pogadac, spokojnie wypić kawe, poprzytulać nasze futrzaki. Nie mogę doczekać się wiosny, będę wtedy chodzic z synkiem gdzie się da.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Camilla haha :D ale taka prawda - naturalna antykoncepcja :D

Mam znajoma, która mając 4-miesięcznego bąbla zaszla w kolejna ciąże. Wcześniej mnie to nie dziwiło, ale teraz jak o tym myśle to ich dziecko naprawdę musiało być bardzo grzeczne :D
    albo wystarczało im 5 minut :P Tak robi koleżanka żeby mąż się odczepil :P

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre :-) z ta naturalna antykoncepcja. A jak to jest wiem że karmiąc piersią można zajść w ciążę ale również wtedy gdy nie było jeszcze krwawienia? No generalnie pewnie tak bo krwawienie bedzie po owulacji jeśli nie będzie zapłodnienia ;-) my się póki co nie zabezpieczamy i nie możemy pozwolić sobie na 3 dziecko o dwoje walczyliśmy a teraz bez myślenia o tym o pomiarów może samo zaskoczyć i będzie psikus. Ciekawe czy monitoring usg ocenił by czy zbliża się okres płodności? Któraś z Was robiła?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakby co jestem i Was czytam, chociaż rzadko piszę. U nas wszystko dobrze, też moja ostatnio zaczęła słabo spać, co 2-3 h jest pobudka. I wazy juz ok. 8 kg :)

86Monia, kasia1518, ola_g89, Izabelle, Camilla13, p_tt lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u osteopaty znowu. Ulewać przestał, nie wiem czego to zasługa- czy jej pomocy czy wieku, ale postanowiłam pójść znowu w kwestii tego zasypiania. Diagnoza to że dziecko pobudzone, z odruchem moro, z podraznionym układem nerwowym, nabodźcowane. Niby dzisiejsza noc ma być koszmarna a potem coraz lepiej. Nadzieja umiera ostatnia...

Czy wasze dzieciaczki jeszcze nie obracają się z plecków na brzuszek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia u nas też dawała nam 10 dni i ze pierwsze dwie noce koszmar. Nie zmieniło sie nic. Ale mam nadzieję że u Was będzie lepiej !

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Monia u nas też dawała nam 10 dni i ze pierwsze dwie noce koszmar. Nie zmieniło sie nic. Ale mam nadzieję że u Was będzie lepiej !

Dlatego nie nastawiam się...

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia,moja dosłownie dziś zaczęła. Udało się rano i potem robiła to ciągle,cały dzień ;)

86Monia, ola_g89, 100krotka30, susełek lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Moja mama wyjeżdża w poniedziałek a ja już jestem zalamana. Przyzwyczaiłam się przez 2 tygodnie że mam w ciągu dnia z kim pogadac, spokojnie wypić kawe, poprzytulać nasze futrzaki. Nie mogę doczekać się wiosny, będę wtedy chodzic z synkiem gdzie się da.
    Hehe tez tak mialam jak raz mama przyjechala do mnie na tydzien w listopadzie. Wtedy bylo jeszcze trochę ciezej i az sie balam co to będzie jak pojedzie. Tak to mogłam sobie wypić cieplą kawkę itp mogłyśmy się wymieniać małym. I też czekam na wiosnę, jeśli chodzi o ciekawsze wyjścia, bo teraz tylko spacerki na dzielni, nawet mie mam gdzie kupić sobie kawy po drodze.

Camilla13 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Minns Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I melduję się po wizycie u teściów :). Poszło całkiem sprawnie, mały przespal podróż. Najlepiej bo zapakowalam fotelik, torbę, chcę włożyć ramę z wózka a tam łopata do odgarniania śniegu w bagazniku... ale jakoś upchalam ten wózek. Miał być na kolejne dziecko ale chyba nie przetrwa.
    I muszę się pochwalic - Bruno pierwszy raz obrócił sie z pleckow na brzuszek! :D
    Do tego przyszły zdjęcia które chciałam wywołać z calego 2018. Aż się łezka w oku kręci jak na nie patrzę :).
    No i stało się w koncu to czego się obawialam. Otwieram kurierowi drzwi, ten tak jakoś dziwnie patrzy no ale dobra biore przesyłkę i adios. Patrzę dla pewności w lustro a tam stanik na wierzchu... ten pośpiech :P.

ola_g89, Camilla13, 100krotka30, Izabelle, KATARZYNACarm, kuwejtonka lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Byłam dziś u osteopaty znowu. Ulewać przestał, nie wiem czego to zasługa- czy jej pomocy czy wieku, ale postanowiłam pójść znowu w kwestii tego zasypiania. Diagnoza to że dziecko pobudzone, z odruchem moro, z podraznionym układem nerwowym, nabodźcowane. Niby dzisiejsza noc ma być koszmarna a potem coraz lepiej. Nadzieja umiera ostatnia...

Czy wasze dzieciaczki jeszcze nie obracają się z plecków na brzuszek?
    Chyba i ja się wybiorę bo zasypianie to dramat, lulanie po 40 minut, mój uszkodzony kręgosłup juz nie daje rady :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jest to naturalny etap teraz 4/5 miesiąc to tzw regres snu. Trzeba przetrwać. No chyba że u Moni coś zadziala to zaczne wierzyć że można to zmienić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Moim zdaniem jest to naturalny etap teraz 4/5 miesiąc to tzw regres snu. Trzeba przetrwać. No chyba że u Moni coś zadziala to zaczne wierzyć że można to zmienić ;)
    U tych co dzieci spały i nagle przestały to na pewno regres. A u mnie to nie wiadomo bo zawsze było wieczorno nocne bajlando.

veritaserum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę :)

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zjadła o 21 i na jedzenie obudzila sie o 7 ????ale bym sie wyspala gdyby nie to ze od 2 wiercila sie krecila stekala :-( nie wiem co jest ? Moze to ten regres snu

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
‹‹ 1404 1405 1406 1407 1408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ